fejlec

Tehetségpont

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolájának Tehetségpont tevékenységei

Tehetségazonosítás

Az iskola tehetségstratégiájában meghatározottak szerint folyat a tehetségazonosítás. Az alsó tagozatban Renzulli-forgóajtó modell szerint igyekeztünk minden tanulót bevonni, érdeklődését felkelteni. A feslő tagozatban már csak a beazonosított tehetségeknek biztosítottunk intenzív fejlesztési lehetőségeket tehetségműhelyekben és versenyeztetés formájában.

Az iskola kiemelt profilja a sporttehetségek gondozása a Magyar Olimpia Bizottság által támogatott utánpótlás nevelés folyik,. Ebben a programban évfolyamonként egy osztály, 200 tanuló vesz részt. A Pedagógiai Programban rögzítettek szerint és hagyományainknak megfelelően az első osztályba való bekerülés feltétele, a sport-képességmérésen való megfelelés. A 2015-ös évben a 114 felmért tanulóból 25 tanulót választottunk be az osztályba.

A 2015-ös tanévben kezdtük meg pszichológus bevonását a tehetségazonosításban. A 2.-tól a 6. évfolyamig az iskola minden tanulóját felmértük a Tóth-féle kreativitásbecslő és Renzulli-Hartman skála alapján, az összesítésben legmagasabb pontszámot elért tanulók azonosítása pszichológiai tesztek alkalmazásával folytatódott.

Tehetségműhelyek

A Gardneri intelligencia területek mentén állítottuk fel a tehetségműhelyeinket és eszerint működtetjük évek óta.

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András