fejlec

Tehetség-közösségek alakultak Kecskeméten a Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány szervezésében

 

A Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „A tehetséges fiatalok társadalmi felelősségvállalásának erősítése, valamint a tehetséges fiatalok közösségbe, kiemelten alumni közösségbe szerveződésének támogatása” pályázati konstrukció keretén belül kerül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-TFV-20-0004, a támogatás mértéke 2.000.000 Ft.

Szakmai összefoglaló

A TehetségTér – tehetség-közösségek Kecskeméten c. program a 2020. december és 2022. június közötti időszakban valósult meg. A pályázó Alapítvány céljául tűzte ki olyan komplex tevékenységsorozat megvalósítását, amely a résztvevők társadalmi felelősségvállalását erősíti, a Kecskeméthez, Bács-Kiskun megyéhez köthető tehetség-közösségekbe szerveződését támogatja. A programelem célcsoportját 21 fő alkotta, akik a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, valamint a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói közül kerültek ki.

A program során a résztvevők feltérképezték a Kecskeméthez, Bács-Kiskun megyéhez köthető tehetséggondozó programokat, szervezeteket. Megismerkedtek a társadalmi felelősségvállalás fogalmával, eszközeivel. Interaktív előadásokat hallgattak ebben a témában Palotai András, a Dr. Code Programozó iskola vezetője, Szamler László a Széchenyivárosi Zöld és Pont civil szervezet képviselője vezetésével. Elkészítették az iskoláikban működő társadalmi felelősségvállalás tematikájú programokat bemutató munkafüzetet, valamint az általuk, mint tehetség-közösségek által példaképként szolgáló tehetséges fiatalokat bemutató interjúkat. Ezek a bemutatások a pályázó honlapján és közösségi oldalán is elérhetők az érdeklődők számára. A program egy bemutatkozó börzével zárult, amely keretében szakmai-módszertani ismertetők valósultak meg, a tehetség-közösségek tájékoztató anyagai kerültek átadásra az érdeklődő tanulók, szülők, pedagógusok, tehetséggondozó szakemberek számára.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

 

 

 


 

Megjelent cikkek:

 

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András