fejlec

Lánc-reakció a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

 

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola vissza nem térítendő támogatásban részesült „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása” pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-SPEC-21-0078, a támogatás mértéke 1.555.000 Ft.

A „Lánc-reakció” című program a 2021. december 2022. június közötti időszakban valósul meg.

 

Az általános iskolai korosztály elemi igényei közé tartozik a színjáték, a drámajáték megélése. Ez az első lehetőség számukra, amikor kipróbálhatják, milyen érzés lenne más ember, egy hős személyiségébe, karakterébe bújni. A tehetségműhely foglalkozásain a gyermekeknek módja nyílik a karanténhelyzet alatt átélt érzések, kialakult feszültségek feloldására, véleményük megfogalmazására a dráma és a színház eszköztárának felhasználásával. A tehetségműhely célja a komplex anyanyelv művelési-művészeti tevékenységen alapuló érzelmi megélést biztosító foglalkozássorozat megvalósítása. További célja, hogy a tehetségígéretek a vírushelyzet során szerzett személyes élményeikre alapozva sajátítsák el a különböző műfajokban történő írás alapjait. Az átélt helyzetek által inspirált versek, prózai írások megalkotása, a szerkesztett műsor összeállítása közben az alkotómunka folyamatát, összetevőit is megismerik, miközben megvalósul az alkotás örömének átélése.

A program részét képezi az egynapos kirándulás Budapestre a Vígszínházba. A színházlátogatás az előadás megtekintése mellett a kulisszajárás révén az előadás létrejöttének folyamatába is betekintést nyújt. Ezek a programelemek a szabadidő hasznos eltöltésére is alternatívát adnak.

A tehetségműhely foglalkozásai a Lánc-reakció című szerkesztett műsor nyilvános bemutatójával zárulnak.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

 

 

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András