fejlec

NTP-MŰV-18-0096 – Művészetek nyomában

Ismertető

 

Pályázati azonosító: NTP-MŰV-18-0096

Elnyert támogatás: 1250000 Ft

A képzőművészetek terén tehetséget mutató gyermekek fejlesztésére, művészeti tevékenységeik támogatására nyújtotta be az Alapítvány a Művészetek nyomában címmel pályázatát, amely a Nemzeti Tehetség Program által támogatást nyert.

 

A program célja, a hogy a résztvevők gyakorlati úton, tevékenység közben ismerjék meg a különböző anyagok tulajdonságait, felhasználását, a változatos vizuális technikákat. A közös alkotások közben fejlesztjük a tehetségek vizuális befogadóképességét, alkotóképességét, szociális kompetenciáit, az egyéni alkotásokkal lehetőséget adunk az önmegvalósításra. A résztvevők által elkészített alkotásokból kiállítás nyílik, amely által megvalósul a tehetségígéretek közönség előtti bemutatkozása.

A 2018-19-es tanévet átfogó program megvalósítása során a gyermekek látványterveket készítettek az iskola aulájáról, megtervezték annak díszítési lehetőségeit. Címerpajzsokat készítettek, megismerkedtek az animálás technikájával, az általuk választott meséket illusztrálták. A használati- és dísztárgyak készítése közben az alkotómunka folyamatának,

összetevőinek gyakorlati elsajátításával az alkotás örömének átélése, a munka megbecsülése, végső soron a pozitív alkotó magatartás, a környezet szebbé tétele iránti igény kialakítására törekszünk a program megvalósítása során. A gyermekek az általuk készített dísz- és használati tárgyak gyakorlati felhasználását is megtapasztalják, a tehetségműhely zárásaként megrendezésre kerülő kiállításon.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András