fejlec

Űrhajós kadét kiképzés a Lánchíd Utcai Általános Iskolában

 

A Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetségsegítő programok támogatása” pályázati konstrukció keretén belül kerül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-MTTD-20-0095, a támogatás mértéke 1.225.000 Ft.

 

A pályázó alapítvány a tehetséggondozó program céljául tűzte ki, a természettudományok összefüggéseinek felfedeztetését a csillagászat és az űrkutatás segítségével. További célként fogalmazta meg a természettudományos gondolkodás fejlesztését, az aktív, cselekedtető tanulás révén, kísérletekkel, mérésekkel, elemzésekkel, modellezéssel, a természettudományok mindennapi életben használható elemeinek az elsajátítását.

Az elsajátított ismeretek gyakorlati tudássá válásával a természettudományos ismeretek bővítése, valamint az MTMI irányú pályaorientáció elősegítése is megvalósul.

A 2020. december-2021. június közötti időszakban lebonyolítandó program célcsoportja a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 4-5. osztályos tehetségígéreteiből áll. A foglakozások során megismerkednek a csillagászati alapfogalmakkal, a Naprendszer égitesteivel, az űrkutatás múltjával, jelenével, az űreszközök típusaival, a magyar holdprojekttel.

Kísérleteket terveznek meg, végeznek el, elsajátítják a hiteles forráskeresés, információszerzés módszereit. Több alkalommal meghívott előadók (Farkas Bertalan űrhajós, Dr. Ferenc Orsolya űrkutató, Dr. Sík András marskutató) tartanak interaktív foglalkozásokat.

A program szerves részét képezi a szülők bevonásával megvalósuló foglalkozás, amelyen a résztvevők megismerkednek a Puli Space Csapatával, és közösen végigvezetik a Puli rovert a kijelölt akadálypályán. A tehetségműhely egy csillagászati, űrkutatási kiállítással zárul, amelynek keretein belül a foglalkozásokon készített alkotásokat mutatják be a résztvevők.

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András