fejlec

NTP-MTTD-19-0088 – Játsszunk kísérletezőst!

 

A természettudományok terén tehetséget mutató gyermekek fejlesztésére nyújtotta be a Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány „Játsszunk kísérletezőst! – tanulói kísérletekre épülő élményszerű ismeretszerzés” címmel pályázatát, amely a Nemzeti Tehetség Program által támogatást nyert. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-MTTD-19-0088

 

A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása pályázati konstrukció keretében megvalósítandó program célja, hogy a résztvevők megismerjék a víz, a levegő, valamint a szerves és szervetlen tápanyagok mindennapi életünkben betöltött szerepét. További célja, hogy tudjanak egyszerű kísérleteket végezni önállóan, párban, mikrocsoportban, adatokat elemezni, abból következtetéseket levonni. Végső célja az elsajátított ismeretek gyakorlati tudássá válásával, a résztvevők értékvédő, környezettudatos magatartásformájának erősítése, a természettudományos ismereteik bővítése, valamint az MTMI irányú pályaorientáció elősegítése.

A 2019-20-as tanévet átfogó tehetségműhely foglalkozásain a tanulók tapasztalati úton ismerkednek meg a víz, a levegő, a tápanyagok tulajdonságaival. Kutatómunkát végeznek a vízszennyezés, valamint a szerves és szervetlen tápanyagok témakörében, kísérleteznek.

A gyermekek által elvégzett kísérletek, elkészült prezentációk, tablók a tehetségműhely zárásaként megrendezésre kerülő interaktív foglalkozáson kerülnek bemutatásra a szülők, meghívott vendégek körében, ami a siker megélését biztosítja, a résztvevők önbizalmát növeli.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

 

2

További képek megtekintése

 

 

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András