fejlec

A beporzók védelme a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

 

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola vissza nem térítendő támogatásban részesült az „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-INNOV-21-0141, a támogatás mértéke 1.251.000Ft.

A „Beporzók védelmében” című program a 2021. december 2022. június közötti időszakban valósul meg. A tehetségműhely a napjainkban fontos biodiverzitás, és a beporzás témakörének megismerésére összpontosít. Foglalkozásainak középpontjában e témakörök cselekedtető, megfigyelésen, kutatómunkán alapuló feldolgozása áll.

A program megvalósítása során arra irányítjuk a résztvevők figyelmét a gyakorlati tevékenységek közben, hogy a beporzók védelméért bárki tehet saját környezetében, a helyi közösség értékeit növelve, jó példát mutatva a társadalom tagjai számára. Elsődleges célja a bevont tanulókkal a fenntarthatóság jegyében beporzóbarát kiskert kialakítása, madáretető és rovarhotel megtervezése, kivitelezése, kihelyezése a pályázó iskola udvarában. További célja a hiteles forráskeresés, az információszerzés módszereinek elsajátítása; a növénytermesztés, a méhész, a természetvédelemmel kapcsolatos szakmák megismertetése; a természettudományos komplex gondolkodás fejlesztése.

A program zárásaként olyan interaktív bemutató foglalkozást tervezünk, amelynek részét képezi az ültetett kiskert a madáretetők és rovarhotel, valamint a foglalkozásokon készült produktumok bemutatása is.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András