fejlec

FoglalkozásokTanórán kívüli foglalkozások 

Tehetségműhelyek

 

Sport (mozgás) tehetséggondozás

 

Klubnapközi foglalkozások

 

Egyéni fejlesztés: minden évfolyamon

 

Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola

M.Bodon Alapfokú Művészeti Iskola

 

Digitális Oktatási Központ

 


Informatika – Multimédiás webhely-szerkesztő tehetségműhely

A program helyszíne: Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola
Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

A program szakmai vezetője: Hornyák Zoltán informatikatanár

A program célja

Az önismeret, az önkifejezés, a kommunikációs készségek és az alapvető gondolkodási képességek, a logikai, az induktív és deduktív gondolkodás, a problémamegoldó gondolkodás és a kreativitás fejlesztésén túlmenően további olyan fontos kulcskompetenciák kimunkálása, mint a szövegértési-szövegalkotási kompetencia, az interperszonális-, interkulturális-, szociális és állampolgári kompetencia fejlesztése a tanórai keretbe nem illeszkedő multimédiás webhely-szerkesztési program megvalósításával.

A tehetségműhelyben résztvevő tanulók munkája

2013 szeptemberében a program megvalósításához 70 órás munkatervet állítottam össze. A tehetségműhelyben a tanulók megtervezik a saját személyes webhelyüket, majd kialakítják a teljes webhely- struktúrát. A főoldal kialakítása után megszerkesztik a bemutatkozás weboldalt, ahol megfogalmazzák saját életútjukat és jövőbeni terveiket. A munka ezután saját fotók és videók gyűjtésével, készítésével, rendszerezésével, a fotóalbum megtervezésével, előkészítésével és a hozzá szükséges weboldalak létrehozásával, majd a szabadidős tevékenységeket leíró oldalak szerkesztésével folytatódik. Végül a webhely tesztelésével, javításával, tökéletesítésével zárjuk a munkát.

A fentieken túlmenően minden tanévben benevezem a szakkör tanulóit az internetes MOZAIK Országos Tanulmányi Versenybe, és közülük a legjobbak részt vesznek az iskolánk által szervezett Mozgó Diák Prezentációkészítő Versenyben induló iskolai csapat munkájában.

A tehetségműhelyben tevékenykedő tanulók eredményei

A webhely-szerkesztő tehetségműhelyben a tanév folyamán a tanulók megtervezik, elkészítik, és végül tesztelik a személyes webhelyüket.

A tehetségműhely tagjai közül ebben a tanévben két tanuló- Gombai Hanna és Bán Rebeka (8.a osztály)- bejutott a közel ötszáz résztvevőt számláló Mozaik Informatika Tanulmányi Verseny országos döntőjébe, ahol a 22. helyezést érték el. Az elmúlt tanévben a tehetségműhely tanulói közül Nagy Bettina 8.b osztályos tanuló ugyanebben a versenyben a 14. helyezést érte el.

A tehetségműhely két tagja, Gombai Hanna és Bán Rebeka résztvevői voltak annak a háromtagú csapatnak is, amelyik első helyezést ért el a 2013-14. tanévi Mozgó Diák Prezentációkészítő Versenyben, és a tehetségműhely többi tagja is érdemben segítette a csapat sikeres szereplését. Az elmúlt tanévben a tehetségműhely egy tagja, Tormási Cintia 7.a osztályos tanuló volt tagja annak az iskolai csapatnak, amely akkor harmadik helyezést ért el a Mozgó Diák Prezentációkészítő Versenyben.

 

Hornyák Zoltán
informatikatanár


 

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András