fejlec

FM-LSZF/2018-1 – Gondolkodj Ökosan!

 

Pályázati azonosító: FM-LSZF/2018-1

Elnyert támogatás: 3.000.000 Ft

A környezettudatos gondolkodásmód és az ehhez kapcsolódó tevékenységek támogatására nyújtotta be az Alapítvány „Gondolkodj ÖKOsan!” címmel pályázatát, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatást nyert.

A projekt célja a résztvevők környezettudatos szemléletének, gondolkodásmódjának, magatartásának formálása a “Ne vásárolj semmit!” jeles nap gondolatköréhez kapcsolódóan. További célja, hogy felhívja a résztvevők figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, annak gyakorlati megvalósítására. Végső célja, hogy a célcsoport tagjainak formálódjanak tudatos vásárlási szokásai, pozitívabbá váljanak az egészséges életmóddal kapcsolatos attitűdjei.

A szeptember 1- március 31. időszak alatt megvalósított programok között szelektív hulladékgyűjtőket terveztek a tanulók, hozzá kapcsolódó táblákat helyeztek ki, gyűjtési akciókat szerveztek, sportvetélkedőn vettek részt, workshopokon és tájékoztató fórumokon bővítették tudásukat.

A programban nemcsak a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai és szülei vettek részt, hanem óvodások és az iskola környezetében élő családok is.

A záró Öko-partyn megrendezett kiállításon részt vevők oklevelet, és a pályázat keretében készült kiadványt vettek át.

 

A program az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

Menük

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András