fejlec

Eredményeink 2013/2014

 

Táblajátékok olimpia
2014.december.03.

Iskolánk felsős tanulói november 27-én részt vettek a Táblajátékok Olimpiáján, ahol különböző játékokban és korcsoportokban versenyeztek más iskolák tanulóival. A játékos délutánon a kellemes élmények mellett, kiváló eredményeket is szereztek tanulóink:

NYÁRI MILÁN (5.a) – 2.hely

BIRÓ NOÉMI (5.b) – 3.hely

BIRÓ BETTINA (6.b) – 1.hely

VÁRÓCZI ANNA (7.a) – 2.hely

SZABÓ ANNA (7.a) – 3.hely

sakk01 sakk02 sakk03

JAMI ? Kiállítás és Dráma
2014.május.26.
JAMI ? Kiállítás és Dráma

  1. május 26-án Jövőnkért AMI (Alapfokú Művészeti Iskola) kecskeméti drámatagozatának tanulói Nagypál Mária dráma tanárnő vezetésével nagysikerű és rendkívül szórakoztató évzáró előadást tartottak iskolánkban. Keller Jánosné képzőművészet-tanárnő a szentesi Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében személyesen köszöntötte a megjelenteket.

?k é p e k?

Ezt követte  Jövőnkért AMI kecskeméti Grafika tanszakának  Norek Regina fiatal grafikus tanárnő által vezetett csoport művészeti kiállítása. Az alkotások különleges technikával készültek (papírmasé, hidegtűkarc, könyvkötés) és látványosak voltak. A tanulók nagy lelkesedéssel foglalkoznak animációval is. Záróakkordként a csoportba járó diákok munkáiból készült animációs kisfilmeket vetítettek le a közönségnek.

 

 

 

Itt éppen Kecskemét egyik legnívósabb gyermekalkotó pályázatának díjazottjaként áll büszkén “alkotása mellett” tanítványunk, Várbogyai József, aki az öccsével Várbogyai Ádámmal együtt készítette a legós animációt.

 

varbogyaidij

 

Gratulálunk neki, a csapatnak és a tanárnőnek is!

 

?Gazdagító Programpárok?
2014.május

?Gazdagító Programpárok?

 

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségével, melynek célja a nyertes pályázatban leírt tanórán kívüli tevékenységek és intenzív szünidei program tevékenységek (Programpár) megvalósítása közösen.

A TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 ?Tehetséghidak Program? nevű kiemelt projekt keretében megvalósuló ?Gazdagító Programpárok II.? ?A? (alap) és ?B? (szülő ? diák – pedagógus együttműködését is célzó, bővített) változatának megszervezése és megvalósítása elnevezéssel pályázaton vettünk részt.

A megvalósított programpár rövid bemutatása: A kórustagok értő zenehallgatásának, zenei igényességének fejlesztése.

A kórus új tagjai vettek részt a programon és célunk kettős volt:

–          az új tagokat beolvasztani a közösségbe a diákmentorok segítségével

–          zenei igényességük, értő zenehallgatásuk fejlesztése.

A háromnapos intenzív programot (2014. február 6-7-8.) egy öthetes előkészítő tevékenység előzte meg, melynek során többek között ritmushangszerekkel ismerkedtek meg a tanulók, dalokat, műveket tanultak meg (Kodály, Mozart), ellátogattak a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetbe.

A programba bevont diákmentorok Kodály Zoltán és Wolfgang Amadeus Mozart életéről tartottak előadást; a hozzájuk beosztott gyerekeket irányították, amikor csoportmunkában dolgoztak.

A diákmentorok kórusunk 8. osztályos tanulói közül azok, akik hangjukkal, példamutató viselkedésükkel segíthetik a kisebbeket. Akik empátiájukkal és figyelmességük, törődésük miatt tudnak segíteni fiatalabb társaiknak a közösségbe való beilleszkedésbe.

Az intenzív program keretében Budapestre utaztunk, ahol dalok éneklésével, hangszeres kísérettel foglalkoztunk, vetélkedőt rendeztünk Liszt Ferenc életével, művészetével kapcsolatosan. Budapesti sétánk során megtekintettük az Operaházat, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet, Liszt Ferenc Emlékmúzeumot és Kutatóközpontot, a Parlament épületét és a Néprajzi múzeumot. A Zeneművészeti Egyetem Nagytermében koncertet hallgattunk meg (Mesélő muzsika/2 Csengettyűk és harangok). Célunk a magyarságtudat erősítése, hagyományaink megismerése volt.

Olyan hasznos és felemelő élményben lehetett részünk a gazdagító program által, mellyel életre szóló élményt adhattunk és kaphattunk.

Programgazdák: Hévizi Erzsébet és Bendéné Kiss Edit.

Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny
2014.május
Tavasszal több matematika versenyen vettek részt iskolánk tanulói.

  • Március végén volt a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny.

Itt a következő tanulók értek el szép eredményt:

megyei:

Schneider Ákos 2. o.                     15.

Nyíri Vivien 7. o.                           17.

Szalai Richárd 5. o.                       26.

Várbogyai Ádám 2. o.                   28.

Kolláth István 7. o.                       34.

Cseh Erik 6. o.                             46.

Kovács János 3. o.                       47.

Fontana Federico 4. o.                  50.

 

  • Áprilisban két verseny is volt. A Varjú Lajos Természettudományi Emlékversenyen, amely komplex verseny (matematika, természetismeret, informatika) Récsey Péter 6. osztályos tanuló 4. helyezést ért el.

 

  • Az Orchidea Pangea Matematikaverseny országos döntőjén az alábbi tanulók szerepeltek eredményesen:

 

Cseh Erik 6. o.                               51/60

Kolláth István 7. o.                         50/60

Nagy Tamás 8. o.                           50/60

Szalai Richárd 5. o.                         50/60

Városi Helyesíró verseny
2014.május

2014. május ? Magyar Ilona Általános Iskola által szervezett

Városi Helyesíró Versenyen

Szűcs Dominika 7. b osztályos tanuló

II. helyezett lett.

Felkészítő tanára: Vinkóné Lakatos Rita

Országos Történelemversenyen
2014.május

2014. március 18-án az Országos Történelemversenyen Kolláth István 7. b osztályos tanuló
megyei III. helyezést ért el.
Felkészítő tanára:  Vinkóné Lakatos Rita.

 

Danone
2014.április

Tegyünk Együtt a Gyermekekért egészséges életmódra ösztönző program – DANONE

 

A DANONE csapata 2014. áprilisában járt iskolánkban. Az 5. osztályos tanulók játékos, ismeretterjesztő óra keretében az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban hallhattak lényeges információkat, interaktív formában.

Az interaktív órához kapcsolódott az Egészségsátor, mely játékosan, de a tudomány szemszögéből megközelítve mutatja be az egészséges életmódot. Többek között a mágneses táplálkozási piramison a gyerekek megkereshették az egyes élelmiszertípusok helyét, az interaktív kvízjátékban érdekes kérdéseket-válaszokat találtak szervezetünk felépítésével, immunrendszerünkkel és a táplálkozással kapcsolatban, egy játékos kisfilm pedig bemutatta a táplálék útját az emberi testben.

?Futólépésekkel az egészség felé? címmel sportversenyt hirdetett a Danone az 5. osztályosok körében, melynek során a diákok játékos formában megtudhatták, mennyi idő alatt futják le a versenyben kiírt távokat.

Iskolánk 5.a osztálya nyerte meg a futóversenyt! Ötfős csapatokat alkotva futották le az 1500 m-es távot. (eredményük: 12:43). Jutalmuk egy nagy sportcsomag és egynapos kirándulás a Túrkevei Tejgazdaságba.

 

 

Szivárványtoll -díj
2014.április 30.
2014. április 30-án a KBZIÁI Béke Általános Iskolája rendezett városi helyesíró versenyt, melyen az alábbi helyezéseket hozták el diákjaink:

  • Nagy Levente 4. o.         Szivárványtoll-díj
  • Szilágyi Anna 3. o.           Bronztoll-díj
  • Gál Janka 2. o.                  Bronztoll-díj

Felkészítő tanárok: Czvianovné Horváth Márta és Gombosné Rapcsányi Györgyi.

A felkészülés egész évben a tehetséggondzó szakkör keretében történik.

Egerváry Elemér pályázat
2014.04.21.

A Gödöllői Király Kastély tavaly ősszel tette közzé herceg Egerváry Elemér felhívását, amellyel a gyerekek rajzban, versben megörökített élményeit igyekeztek összegyűjteni. A pályázatot a facebook-on és internetes portálokon is közzétették, így könnyen tudomást lehetett róla szerezni. A 2.c. osztály rajz tanítója Némedi-Varga János Krisztián készítette fel a nebulókat a nagy munkára. Óriási lehetőség volt ez a gyerekek számára, hiszen egy nyomtatott könyvben mutatták be a nyertesek munkáit.

Kellemes meglepetés érte az iskolát, amikor levélben megérkezett a hír, hogy GÁL JANKA 2.c. osztályos tanuló személyesen is átveheti 2014. április 21-én Húsvét napján egy nagyszabású ünnepség keretében a legjobb alkotásokból készült kötetet. A szervezők elmondása szerint több mint 301 alkotás érkezett be. Kecskemétről egyedüliként a Lánchíd Utcai Sport Iskola tanulója képviseltethette magát.

Gratulálunk neki! 

egervarielemer01 egervarielemer02

XIV. Szársomlyó Kupa Országos Meghívásos Tornaverseny
2014.04.08.
2014.március 29-én Villányban, a XIV. Szársomlyó Kupa Országos Meghívásos Tornaversenyen tornászainkI-II. korcsoportos csapata            III. helyezést,a III-IV. korcsoport “A” csapata   II. helyezést,a III-IV. kcs. “B” csapata        9. helyezést ért el.felkészítőjük Bálint Erika.004
Torna Diákolimpia Országos Elődöntő
2014.03.08.
A 2014. március 8-án Budapesten megrendezett Torna Diákolimpia Országos Elődöntő területi fordulóján iskolánk lány tornászai a következő eredményeket érték el:A legkisebbek, az első-másodikosok (I. kcs.) 1.helyezést értek el.A harmadik-negyedik osztályosok (I-II. kcs.) a dobogó 3. fokára állhattak.A felsősök, a III-IV. korcsoportosok az Országos Elődöntőn 1. helyen végeztek.305

 

 

Tornaverseny Budapesten
2013.11.16.
A Réthy Sándor Torna Emlékversenyen a következő eredmények születtek:A kicsik csapata a vidékiek közül 5. lett.A vidékiek között a nagyok “A” csapata a 2., “B” csapata az 5. helyen végzett.

 

 

Tornaverseny Kőröshegyen
2013.06.01-03.
A tanév vége felé szokás szerint a Kőröshegyen rendezett Balaton Kupa Országos Meghívásos Tornaversenyen vettünk részt. Persze épp addigra lett jó idő, mire hazaértünk. Eredményeink viszont szépek:A nagyok csapata 4. helyen végzett.

lány torna eredményhirdetés

A kicsik versenyében csapatunk a 3. helyezéstérte el.

lánytorna eredményhirdetés Kőröshegy

Egyéni versenyben
Harkai Anna holtversenyben 2. helyezett lett.

tornászlányok a dobogón egyéni verseny

 

Herman Ottó Természettudományi VersenyOrszágos Döntő
2013.05.26.
2013. 05. 26.-án 3 diák képviselte a Lánchíd Utcai Általános Iskolát  a Herman Ottó Természettudományi Verseny országos döntőjén a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületébenDomokos Fanni  (5.a) 7. helyezést,Cseh Erik (5.b) 7. helyezést ért el,Turkevi Nagy Dávid (6.a) eredményesen szerepelt.Felkészítő tanáraik: Szerezla Petronella és Gevicser Gyuláné.

 

 

Tornaverseny Veszprémben
2013.04.21.
Vasárnap reggel nem sokáig aludhattak a tornászok: fél hétkor már indultunk is Veszprémbe, ahol az 5. Sztoján Hanna Torna Emlékversenyen mutatták be tudásukat.A kicsik csapata 3. helyezést ért el.Egyéni versenyben Harkai Anna 4., Lukács Szonja5. lett.A nagyok “B” csapata 7. helyezést ért el,az “A” csapat 3. lett.

 

 

Torna Országos Döntő
2013.03.08.
Budapesten rendezték a Torna Diákolimpia Országos Döntőt, melyen az erős mezőnyben kis és nagy csapatunk is a 7. helyen végzett.Az egyéni versenyben Harkai Anna 4. lett.

 

 

Torna Országos Elődöntő
2013.02.17.
A vasárnap rendezett Torna Diákolimpia Országos Elődöntőn (más néven Területi) kis és nagy csapatunk egyarántaz I. helyen végzett.Egyéni versenyben az I-II. kcs. -ban1. Harkai Anna,3. Lukács Szonja,4. Koi Viktória.A III-IV. kcs. egyéni versenyében1. Varga Erika,2. Szabó Fanni,5. Lövei Lilla.

 

 

 

 

 

 

 

Menük

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András