fejlec

Eredményeink

Herman Ottó Verseny országos döntő
2015.június.12.

Ebben a tanévben a Herman Ottó Verseny országos döntőjébe 6 tanulónk jutott be természetismeret tantárgyból. A megmérettetésre június 7-én került sor a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületében. A legeredményesebben Kovács János 4.c osztályos tanuló szerepelt, ő 6. helyezést ért el. Felkészítő tanára Molnár Anikó. Az 5.a osztályból Kocsis Benedek és Nyári Milán, a 6. a osztályból Mócza Milán, valamint a 6.b osztályból Bíró Bettina és Szalai Richárd is sikeresen szerepeltek. A versenyre való felkészülésben Gevicser Gyuláné és Szerezla Petronella tanárnők segítettek. Gratulálunk a döntősöknek!


11418345_10205111116672411_1586779668_nTovábbi képek megtekintése   

 

Sport XXI.
2015.június.12.

Sport XXI. Alapprogram, pályaverseny / Dél-Alföld Régió Békéscsaba 2015.05.21

Rekord létszámú résztvevő a békéscsabai atlétikai versenyen.

Iskolánkat 8 fős csapattal képviseltük az u13 as korosztályban.Végig kiélezett küzdelemben,végén a váltófutást megnyerve diadalmaskodtunk a békéscsabai és a gyulai csapatok ellen.A 60m es síkfutásban,hármasugrásban kislabdadobásban,magasugrásban
és váltófutásban minden csapattagnak meg kellett méretnie magát.

Csapattagok:

Barna Patricia Seres Hanna Palotai Dorina Harkai Anna
Nyári Milán Nyitrai Titusz Harkai Orsolya Sópajti Jázmin

DSC_0354További képek megtekintése    

Indiánosdi a Cirókában
2015.június.12.

Indiánosdi a Cirókában

 1. május 26-án kedden az 1.b osztály ellátogatott a Ciróka Bábszínházba Anita nénivel és Regina nénivel. A gyerekeket Ezüst Hold és Kis Medve fogadta. Az indiánlány minden gyerek arcára felrajzolta az erő és bátorság jelét. Utána egy indián mesét néztek meg a színházteremben. A gyerekek indián nevet is kaptak: Kacagó Nap, Erős Hajó, Ragyogó cseresznye, Fényes Virág, stb. Az előadás végén mindenki elkészített egy indián fejdíszt a szereplőkkel és a színház dolgozóival együtt. Jó móka volt!

11267734_844956808915308_8800086083955075126_nTovábbi képek megtekintése    

Látogatóban a katasztrófavédelemnél
2015.június.12.
 1. május 29-én, pénteken a 3. c osztály ellátogatott a Kecskeméti Katasztrófavédelem bázisára, ahol egy másfél órás, érdekességekkel teli bemutatón vett részt. Végig nézhettek egy próbariasztást, részletesen megfigyelhették a tűzoltó menetfelszerelését, megismerkedhettek a különböző tűzoltóautók felszereltségével, és a jó időnek köszönhetően kipróbálhatták a vizes tömlő használatát is.

Ez úton is köszönet az ott dolgozóknak és a szülőknek, akik lehetővé tették ennek a felejthetetlen élménynek az átélését!

2További képek megtekintése    

5.a kirándulás Budapestre
2015.június.12.

5.a osztály Budapestre kirándult  Seres Hanna beszámolója

 1. június 5-én reggel Edit nénivel Budapestre indultunk.

Először Libegőztünk és felmentünk a János-hegyre, az Erzsébet-kilátóba, ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk.

A következő megállónk a Láthatatlan kiállítás volt. Itt mi is átélhettük, hogy milyen is vakon élni.

Ezután ellátogattunk a Csodák Palotájába. Itt fantasztikus eszközöket, játékokat próbálhattunk ki, melyek mindenkiben óriási élményeket hagytak! A végén beültünk az Öveges-terembe, ahol tűzzel kapcsolatos kísérleteket néztünk meg. Nagyon élvezte mindenki!

Hurrá! Jöhet a Tropicarium!!!  Voltunk trópusi esőerdőben, ahol a vihar is kitört. Láttunk hatalmas akváriumokat piranhával, cápákkal, tengeri csillagokkal. Úgy éreztük, mintha egy nagy buborékban lennénk a tenger közepén. A legvégén rája simogatással köszöntünk el ettől a különleges helyszíntől

Csúcs volt ez a kirándulás! 

Seres Hanna 5.aDSCF6899

További képek megtekintése    

Moki döntő
2015.június.12.

Osztálykirándulást és mobil KRESZ pálya készletet nyert a 2.a osztály a MobileKids diákverseny

MoKi, a MobileKids kampány kedves figurája mindent tud a biztonságos közlekedésről ? és azért jött, hogy a tudását átadja a gyerekeknek.

Május 22-én került megrendezésre a kecskeméti Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola tornacsarnokában a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Közlekedéstudományi Intézet által a MobileKids program, melyben mi is képviselhettük, Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolánkat a 2. a osztállyal.

Nagyon vártuk ezt a napot, hiszen bejutottunk a tíz legjobban teljesítő osztály közé, így részt vehettünk a döntőn a Moki kupáért.

A megnyitón átadásra került a ?Biztonságosan az iskolába!? elnevezésű plakátverseny díja, melynek célja az volt, hogy a kecskeméti alsó tagozatos osztályok közösen készítsenek a biztonságos közlekedés fontosságáról szólóan egy plakátot. Nagy örömmel vettük át a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. igazgatója által részünkre átadott, a legjobb pályaműért járó díjat, mely egy osztálykirándulás Kiskőrösre, a Közlekedési Múzeumba. Az elkészült pályaművünk Kecskeméten kiállításra kerül a későbbiek folyamán.

Ezt követően elkezdődött a Moki kupa döntője. A 1-2. évfolyamon 5 osztály, a 3-4. évfolyamon is 5 osztály mérhette össze eddig szerzett tudását és gyakorlatát a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban. A gyerekekre ügyességi feladatok és játékos vetélkedők vártak, melyeket nagyon ügyesen, fegyelmezetten és vidáman teljesítettek.

A felkészülés során ?Moki? segítségével az órákon játszva tanultuk meg a közlekedés szabályait, például azt, hogyan kell helyesen viselkedni az utcán és a járműveken, mire kell leginkább odafigyelni a kijelölt gyalogátkelő helyen, a közlekedési lámpáknál. Megismerkedtünk a legfontosabb kresz-táblákkal, és megtanultuk azt is, mi az, amit feltétlenül magukkal kell vinni, ha biciklizni indulunk.

Az eseménydús és programokkal teli nap végén elérkezett az eredményhirdetés, melyet már izgatottan vártunk. Az 1-2. évfolyamon első helyezést értünk el! Fődíjunk az iskolánknak egy mobil KRESZ pálya készlet! A versenyben részt vett gyerekek egy Moki ajándékcsomaggal térhettek haza.

A nap folyamán számos élménnyel gazdagodtak a gyerekek, kipróbálták többek közt egy szimulátor segítségével a motorvezetés élményét.

A MobileKids program valóban játékosan készíti fel a gyerekeket a közlekedésben való balesetmentes részvételre. A felkészülés során megszerzett tudást és gyakorlatot diákjaink a későbbiek során is helyesen fogják alkalmazni.                                                                                          

027_DSCN2271   További képek megtekintése   

UNIVER gyárlátogatás
2015.június.12.

Május 15-én délelőtt a 3.b és a 4.a osztályok részt vettek az Univer gyár által hirdetett gyárlátogatáson. A gyerekek nagy örömmel várták a látogatást.  Nagyon jó élménnyel lettek gazdagabbak, érdeklődéssel figyelték a vezető ismertetőjét. A fiúkat a hatalmas raktár és polcrendszer bűvölte el, a felemelkedő targoncával. A lányok a fűszerraktárban terjengő illatokon ámultak el a legjobban. A látogatás végén megvendégeltek bennünket és mindenki kapott egy ketchup-ot is. 

3.b4.a

4.aa

 

 

 

 

 

 

Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja
2015.május. 21.
 1. évfolyam kirándulásra indul a Délvidékre

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 35 hetedik osztályos tanulója június 3-án 4 napos kirándulásra indul a pályázat keretében Délvidékre. Útjuk az irodalmi és történelmei emlékek nyomán halad, több közös programot szerveznek a délvidéki magyarokkal is. a tanulók a pedagógusok vezetésével a felkészülést megkezdték, már folynak az előkészítő órák.

hatartalanul lepdat

Arany János Matematikaverseny
2015.május. 21.

Kovács János 4.c osztályos tanuló 2. helyezést ért el az Arany János Matematikaversenyen

Kovács János 4.c osztályos tanuló beszámolója:

?Nagy várakozással indultam a versenyen, hiszen még nem vettem részt hasonlón. A feladatlap két részből állt. Egy matematikai és egy természetismereti részből. Matekból logikai, gondolkodtató és szöveges feladatokat oldottunk meg. Környezetből feleletválasztós feladatsort kaptunk. A teszt nem bizonyult túlságosan nehéznek, habár néhány feladaton többet kellet gondolkodni. Az eredményhirdetésre nagy izgalommal érkeztem. Anikó nénivel a legjobb 7 közé jutást tűztük ki célul. A városi versenyen végül a 2. helyezést szereztem meg a negyedikesek között. Köszönöm a felkészítést tanáraimnak.? (Kovács János 4.c)

Gratulálunk Jancsinak és felkészítő pedagógusának, Molnár Anikó tanítónőnek!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

_IGP3630

Lánchidasok a Családi Napon!
2015.május. 21.

Lánchidasok a Családi Napon!

Családdal az egészségért címmel Családi napot rendezett szombaton a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a családok nemzetközi napjához kapcsolódva a Benkó Zoltán Szabadidő Központban.

A rendezvény védnökei Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Szemereyné Pataki Klaudia polgármester voltak. A gazdag programban szerepeltek egyebek mellett a széchenyivárosi iskolák diákjai, fellépett a Csörömpölők Együttes és a Tűzön-Vízen Át Együttes. Szerveztek sportversenyeket, interaktív foglalkozást a környezettudatos vásárlás jegyében, kézműves foglalkozásokat óvodásoknak, iskolásoknak, társasjátékokat kicsiknek és nagyoknak, valamint tartottak egészségügyi szűrővizsgálatokat is. A szervezők mindenkit meghívtak egy bográcsgulyásból és fánkból álló ebédre is.

Jól éreztük magunkat, köszönjük a meghívást! 

103976[1]További képek megtekintése     

Török és magyar delegáció érkezett a Lánchíd-iskolába
2015.május. 13.

Török és magyar delegáció érkezett a Lánchíd-iskolába

A tehetséggondozás ügye ma már nemzeti érdek és a nemzetünk értéke. Ezt a pedagógiai ?ars poeticát? azonban csak azok az intézmények vallhatják magukénak, ahol a tehetséggondozás kiemelt szereppel bír. Igaz ez a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolára, mely akkreditált tehetségpontként a Gardner-féle intelligencia és tehetségmodell alapján végzi évek óta a tehetségazonosítást és -gondozást.

A tehetséggondozás megvalósulásának megismerése céljából érkezett egy török-magyar delegáció az iskolába május 11-én, mely delegációt Osman Metin oktatási koordinátor Isztambulból, Dr. Kelemen Lajos főiskolai docens (DE GYFK), a Tehetséghídak Tudományos Tanácsadó Testületének tagja, valamint a tehetség-beválogatást segítő okoskocka fejlesztő eszközök alkotói, Török Ádámné Drubics Éva logopédus, Varjúné Legát Katalin tehetség-szakértő képviselt.

Mészáros Katalin tagintézmény-igazgató színvonalas intézmény-bemutatása mellett Gombosné Rapcsányi Györgyike tanító szakmai irányításával láthattuk, hogy a 3. osztályos kis ?anyanyelvművelők? miként foglalkoznak a mesék feldolgozásával. Az okoskocka ?mese-és szövegértés? eszközével mutatta meg számunkra Györgyike tanító néni, miszerint e korosztály esetében most dől el, hogy olvasni, ezzel együtt tanulni és kutatni szerető nemzedéket tudunk-e nevelni. A foglalkozások során a mese élménye mellett a gyerekek észrevétlenül sajátítják el azokat a szöveg-strukturális sémákat, amelyek játszi könnyeddé tehetik az iskolai tanulást, s melyek egyben a tudományos gondolkodás alapjai is (logikus, rendszerező, összehasonlító-elemző gondolkodás, stb.).

A fgolalkzoáosk rszéét kpéezi mgé a szóforma-felsimreő redneszr, mley rvéén tduja cska az ovlsaó is étrelmzeni e mnodatot. Ha ez nem alakul ki kellően, akkor az alacsony szintű olvasási technika motiválatlanná teszi a gyereket az olvasásra és tanulásra.

A látottak alapján kijelenthetjük, hogy a foglalkozáson részt vett gyerekek méltó reménységei az iskolának. Mint ahogyan a kora estig nyúló szakmai beszélgetést követően a delegáció tagjai megjegyezték: ?Az iskola nevéből fakadó erénye, hogy képes a gyerekek személyiségébe LÁNCOLNI azt a kompetenciát és pozitív önértékelést, mellyel a gyerekek HÍDAT verhetnek egy sikeres önmegvalósulás felé!?
Dr. Kelemen Lajos

01_Torok-magyar-delegacioTovábbi képek megtekintése   

Éneklő Ifjúság Hangverseny
2015.május. 11.

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola a Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvánnyal közösen 2015. május 8-án rendezte meg Kecskemét és Kecskemét környéki általános iskolák Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenyét. Györgyiné Dr. Koncz Judit, a KLIK Kecskeméti Tankerület igazgatója, köszöntötte a résztvevőket, nagy örömmel fogadta, hogy a zene szeretete ilyen sok diákot hozott össze ezen a napon. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által támogatott rendezvényen összesen 12 kórus 429 diákja állt színpadra.

Az ?A? és ?B? kategóriában minősítést kérő kórusok arany és ezüst fokozatú elismerő okleveleket vehettek át. Két kórus a legmagasabb minősítést nyerte el, ?A? kategóriában arany diplomával. Az idei rendezvény különlegességét az adta, hogy a kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar meglepetés műsorral köszöntötte a gyermekeket, valamint közreműködtek a közös éneklésben, melynek során J. S. Bach Parasztkantáta című művét adták elő. Felemelő érzés volt, amikor közel 500 gyermek és felnőtt előadásában zenekari kísérettel felcsendült a mű. A szakmai zsűri elismerését fejezte ki az iskolának, hogy már 13 éve ad otthont a Kórustalálkozóknak és az Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenyeknek, egyben méltatta magas szintű szervező munkáját.  Mészáros Katalin tagintézmény-vezető ezért az értékteremtő munkájáért ?Éneklő Ifjúságért? – díjat kapott. 

100_4753További képek megtekintése   

Országos kémia verseny
2015.május. 05.

Cseh Erik 7.b osztályos tanuló a Hevesy György Országos Kémiaverseny március 28-án megrendezésre került Bács-Kiskun megyei fordulóján 1. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Szerezla Petronella

Gratulálunk a helyezésért.

cseh erikDSCN0435

Országos honismereti verseny
2015.május. 05.

Országos honismereti verseny

A második félévtől szakköri keretek között készültünk az 5. és a 6. évfolyamról összesen 23 tanulóval az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyre.

A verseny szervezője a Proking Hungaria Kft. A verseny szakmai, pedagógiai minőségét Kamocsai Antalné ?Bonis Bona? ? A Nemzet Tehetségeiért díjas tehetséggondozó pedagógus biztosította.

A 3. forduló április 10-én zárult. Az összesítés alapján kiváló eredmények születtek. A legkiemelkedőbbek:

Farkas Bence 5. a                 megyei 1. hely; országos 1. hely

Csikós Vanessza 5.b            megyei 1. hely; országos 1. hely

Radics Amarilla 5.b             megyei 1. hely; országos 1. hely

Bugyi Patrícia 5.b                 megyei 2. hely; országos 3. hely

Kocsis Benedek 5.a              megyei 3. hely; országos 4. hely

Benke Zoltán 5.a                  megyei 6. hely; országos 17. hely

Nyíri Márk 6.a                      megyei 3. hely; országos 15. hely

Vakulya Viktor 6.a              megyei 4. hely

Földvári Rómeó 6.b            megyei 4. hely

Gratulálunk minden résztvevőnek! A verseny lezárásaként valamennyi tanuló oklevelet kap.

5-esek6-osokmindenki

Prezi Magyarul Roadshow
2015.május. 05.

Prezi Magyarul Roadshow – Minden, amit a Preziről tudni érdemes!

Iskolánk 7-8. osztályos tanulói közül néhányan részt vehettek 2015.04.24-én a Prezi Roadshow Diákok óráján.   Az érdekes előadást a Prezimagyarul trénerei           tartották.

KIK IS ŐK?

Dr. Németh Zoltán: A prezentációk készítése, oktatása, tartása. Egy szervezetfejlesztéssel foglalkozó cég tudásmenedzsment igazgatója. Több mint 13 éves prezentációs oktatói/tréneri tapasztalat.

Csúsz István: Prezi tréner, designer, a Budapesti Műszaki Egyetem végzős hallgatója tervezői szakirányon. 2011-től a Műszaki Pedagógia Tanszék munkatársa volt 1 éven keresztül, ahol prezentáció oktatással foglalkozott, majd 2011-ben társalapítóként létrehozta a Prezi Magyarul csoportot.

MIRŐL SZÓLT AZ ELŐADÁS?

MI AZ A PREZI? Egy magyarok által kifejlesztett új prezentációs szoftver. A Prezi.com honlapon keresztül ingyenesen is elérhető program legnagyobb újítása, hogy nem diákban gondolkozik, hanem egy végtelen vásznon helyezhetjük el a gondolatainkat, ezáltal sokkal nagyobb szabadságot tesz lehetővé a megjelenítésben és a struktúrák megmutatásában is, aminek a végső eredménye, hogy több üzenetet tudunk átadni.

MIÉRT JOBB A PREZI, MINT A POWERPOINT? A Prezivel képesek vagyunk 2-3-szor több üzenetet átvinni a hallgatóságnak.

MIT ADOTT A DIÁKOK ÓRÁJA?

?Biztos, hogy ezt fogom használni.?

?Biztos, hogy ki fogom próbálni.?

Nagyon tetszett, érdekes volt. A Prezi sokkal érdekesebb a Power Pointnál. Több lehetőség van.?

?Sokkal jobban lehet a Prezivel kreatívkodni és sokkal érdekesebb.?

Az előadók kedvesek voltak, minden kérdésünkre válaszoltak.?

?Nagyon érdekes és izgalmas volt. Megtudtam, hogy melyek a leggyakoribb hibák a Prezi használatakor.?

?Vicces, érdekes volt és nagyon hasznos.?

AJÁNLJUK MINDENKINEK, PRÓBÁLJÁTOK KI!

Az iskolában bátran fordulhattok segítségéért Gulyás Vera informatika szakos pedagógushoz.

IMG_0283További képek megtekintése  

MOKI
2015.május. 05.

MOKI

A Mercedes- Benz Manufakturing Hungary Kft. a Közlekedéstudományi Intézet, a Füredi Autósiskola és a Rendőrség összefogásával Magyarországon csak Kecskemét városában megvalósuló projekt részesei lettünk mi is, iskolánk alsósai.

Eljött hozzánk MOKI, aki a projekt arca és a gyerekek barátja. Egy izgalmas utazásra hívta az alsós diákokat, a közlekedés csodás és izgalmas világába kalauzolva őket. Nemcsak érdekes feladatokat ígért, hanem egy életre szóló tudást is, mire az utazás végére érünk.

MOKI segítségével megtanuljuk a közlekedés szabályait, megismerhetjük a legfontosabb táblákat és azt is, hogy mire kell odafigyelni a zebráknál, a közlekedési lámpáknál, hogy az utcán is biztonságban legyünk. A projekt 3 órából áll, melyek közül az elsőt a rendőrség egyik törzsőrmestere tartotta, a másik kettőt az osztályok tanítói. Az órákat kisfilmek, játékok színesítettek. A tesztek megírásával bizonyíthatták a gyerekek, hogy valóban sok ismeretet szereztek.

Egyik délután akadálypálya felállításával tették még érdekesebbé és gyakorlatiasabbá az ismeretszerzést a 3-4. osztályos diákoknak a projekt szervezői. Kerékpárral lehetett teljesíteni az akadálypályát.

A www.kozlekedjbiztonsagosan.hu weboldalon a gyerekek regisztráció után érdekes játékokat találtak, melyek szintén az ismereteiket bővítették. Hetente más tesztek kitöltésére is lehetőség volt.

A projekt része lett egy plakátrajzoló verseny is, melyre megszülettek a kis művek. A legjobbakat a város egy frekventált helyén teszik közszemlére.

A verseny Kecskemét összes alsó tagozatos osztálya között folyik. Az év végén személyesen is találkozhatunk MOKI-val, ha jól teljesítik a diákok a feladatokat, aktívak a honlapon, továbbjuthatnak a MOKI-kupára, és más osztályokkal versenyezve elnyerhetik a legbiztonságosabb osztálynak járó címet és nyereményeket, amelyeket majd MOKI ad át.

 Tóth Valéria iskolai kapcsolattartó

05_MokiPlakatokGyerekekCsinaltak_20150429-i fotoTovábbi képek megtekintése  

 ?Mesélj Európa!? elődöntő
2015.május. 05.

A hatodik osztályosok csapata idén áprilisban megjárta a ?Mesélj Európa!? elődöntőjét. Az elődöntőbe komplex internetes feladatsor megoldása útján lehetett bejutni. A feladatok angol nyelven voltak. Szerepelt közöttük nyelvhelyességi és Európai Unió ismereti is. A hét legjobban szereplő csapatot hívták meg Szegedre, az egyik elődöntő helyszínére (kettő közül). Sorsolás útján kaptak egy uniós országot, Lettországot, melynek egy meséjét kellett színpadra vinni. Az okos lányt adta elő az őt fős csoport. Az előadás igen színes volt, a gyerekek táncoltak, báboztak, jelenetenként folyamatosan rendezték a színpadot és játszottak ? mindezt angolul. A résztvevők végignézték egymás előadását, sok értékes dolgot láthattak, tanulhattak. Nagyszerű élményekkel gazdagodtak. Megtapasztalhatták, hogy a tanulás nem csupán a kemény munkáról szól, hanem különleges élményekhez is juttathat. Hiszen ez a nap nemcsak verseny volt, hanem közös kirándulás is. A szervezők gondoskodtak arról, hogy senki ne távozzon üres kézzel és üres hassal. Minden résztvevő kapott ajándékot és a házigazdák egy kis ebédről is gondoskodtak. A kis csapat a rövid felkészülési idő ellenére is derekasan helyt állt, ötödik helyen végzett.

A csapat tagjai:

Dos R. T. Edmilson 6.a

Bíró Bettina 6.b

Kisgergely Richárd 6.b

Szalai Richárd 6.b

Csíkos Martin 6.b

vlcsnap-2015-04-30-15h36m09s179További képek megtekintése  

?MENTOR(h)ÁLÓ 2.0 PROGRAM?
2015.május. 05.

Mentor(h)áló rendezvény a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában 2015. április 17-én

Iskolánk a Szegedi Tudományegyetem konzorciumi partnerként részt vesz az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0008 számú, ?MENTOR(h)ÁLÓ 2.0 PROGRAM? című projekt megvalósításában.

A projekt fő célja a tudásalapú gazdaság, a tudástársadalom elvárásaihoz innovatívan alkalmazkodó, annak fejlődését elősegítő pedagógusképzés kialakítása és továbbfejlesztése a dél-alföldi régióban.

A projekt keretében a Dél-alföldi Régió valamennyi pedagógusképző intézményének együttműködésével megvalósuló szakmai-tartalmi fejlesztések lehetőséget kínálnak a pedagógusképzés tartalmi/módszertani megújítására.

A Mentor(h)áló keretében az érdeklődő vendégek és kollégák tagintézmény-vezetőnk prezentációja által megismerhették iskolánk sokszínűségét, majd ezt követően 3 ?jó gyakorlat? bemutatására került sor.

 1. Hévizi Erzsébet bemutatta az ?Összkar? elnevezésű gyakorlatunkat, ami a Kórustalálkozók és Éneklő Ifjúságok szakmai és logisztikai szervezését és lebonyolítását takarja.
 2. Terecskei Emőke ismertette az ?Ér-Gyű-Ke? jellemzőit, amely egy mozaikszót takar, jelentése: ?Érdeklődj, gyűjts, keress!? Több munkáltató füzetből áll, amit iskolánk kollégái állítottak össze. (pl.: Városnéző füzetek, Állampolgári füzetek, Iskolatörténeti füzetek, Két folyó közt ? Barangolás Bács-Kiskun megyében)
 3. Krajczár Hajnalka bemutatta a résztvevőknek a ?Tervezzünk napközit!? elnevezésű jó gyakorlatot. Ez a napközis foglalkozások hasznos eltöltésére ad ötleteket. A projekt kereteiben megmutatkozik iskolánk jó és szoros kapcsolata a Nyitnikék nyugdíjas klubbal.

A KVPL vetélkedőn III. helyezést elért csapatunk a délelőtt folyamán bemutatta jelenetét, mely hagyományőrző témával bírt. Műsorukat a nézők nevetéssel és nagy tapssal díjazták. Felkészítő tanáruk: Vinkóné Lakatos Rita

100_3939További képek megtekintése  

Föld napja 4.C
2015.május. 05.

FÖLD NAPJA

 Kecskemét Szennyvíztisztító Telep

A Föld napja alkalmából 2015. április 22-én az iskola Környezetvédelmi szakköre és a 4. c osztály diákjai látogatást tettek a Kecskeméti BÁCSVÍZ Zrt. Mindszenti körúti Szennyvíztisztító Telepén. Az ott dolgozó szakemberek vezették körbe a csoportot, mindent részletesen bemutatva és a felmerülő kérdésekre készségesen válaszolva. A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozva ? bemutatták a cég szennyvíztisztítási, kezelési folyamatát, technológiáját. A nyílt napon ? többek között ? elmondták, hogy a Csukás éren keresztül a Tiszába kerül vissza a telepen összegyűjtött és megtisztított víz, melynek minőségi paraméterei jobbak, mint a folyó vizéé. Megtudhattuk azt is, hogy a szennyvíztisztítás során több melléktermék között biogáz is képződik, melyet elégetve villamos energiát termel a társaság. A Mindszenti körúti telep villamos energia szükségletének több mint hatvan százalékát ilyen módon fedezik. A diákok megtekintették a BÁCSVÍZ Zrt. komposztálóüzemét, valamint láthatták a csatornaszolgáltatási ágazat korszerű járműveit is.

Mindenki hasznosnak és nagyon érdekesnek találta ezt a látogatást, reméljük lesz még részünk hasonló élményben a közeljövőben is.

04További képek megtekintése  

?Tegyél többet az egészségedért!?
2015.május. 05.

DANONE sátor

Április 14-én a DANONE által szervezett ?Tegyél többet az egészségedért!? című projekthez csatlakozva idén második alkalommal volt lehetősége az 5. évfolyam tanulóinak egy rendkívüli osztályfőnöki órán megismerkedni a helyes táplálkozás fontosságával. A gyerekek nagyon élvezték az interaktív óra vezetést és a játékos feladatokat.

A nap folyamán iskolánk minden tanulója részese lehetett a tornacsarnokban felállított ?Danone-sátor? kínálta programoknak, ahol próbára tehették tájékozottságukat az egészséges életmóddal kapcsolatban.

 Tanulj sportosan megyei bemutató
2015.április.24.

A Klebersberg Intézményfenntartó Központ a TÁMOP 3.1.4.? Köznevelés az iskolában? projektjének megvalósításában vesz részt iskolánk. A megyében a pályázat kapcsán tizenkét intézmény nyerte el a Mentoráló Intézményi címet, Kecskemétről csak a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola.

A sikeres köznevelés fejlesztése érdekében kulcs szerep hárul a hálózati, horizontális tanulásra. A pályázat kapcsán lehetőség nyílik az iskolákban működő mintaadó módszerek bemutatására.

A mi iskolánknak a sport a profilja, köznevelési típusú sportosztályokban, utánpótlás nevelés folyik a MOB támogatásával. Emellett más mozgással testneveléssel kapcsolatos programjaink is vannak. Egy ilyen módszertani innováció a ?Tanulj sportosan!? mintaértékű modell. Ezt a modellt alsó tagozatosok számára (1-4, évfolyam) dolgoztuk ki, heti egy órára.

Alapvetése az, hogy minden a mozgásból indul ki. Erre építünk testnevelés órai gyakorlatokkal akkor, amikor a mozgásos tevékenységbe beépítjük, felhasználjuk azokat az ismereteket, amelyeket közismereti órákon és a többi készségtárgyas órákon tanultak a gyerekek, így mintegy komplexen kezeljük a tartalmakat, egyfajta tantárgyi integráció valósul meg. pl.: testnevelés órán különböző gyakorlatokkal rá tudunk erősíteni a matematika tantárgyi ismeretekre.

Október óta havi rendszerességgel mutatta be iskolánk a ?Tanulj sportosan!? modelljét, hét bemutató órát, hospitálást tartottunk a más iskolákból érdeklődő pedagógusoknak és három műhelymunkát. Továbbá együttműködési megállapodást kötöttünk egy érdeklődő intézménnyel, aki adaptálni szeretné a modellünket.

A megyében működő Mentoráló intézmények disszeminációjában működő pedagógusok műhelymunkájára került sor ebben a 2015. április 22-23-án, Kecskeméten. Célja a módszertani központok bemutatkozása és hatékony működésük elősegítése, a továbblépések lehetőségeinek feltárása, adaptációs folyamatok elemzése. A műhelymunka második napján a mi iskolánk látta vendégül a programban résztvevőket.

A Gong rádióban megjelent interjú : 

A kecskeméti helyi médiákban megjelent összefoglalók az alábbi linkeken elérhetőek:

http://keol.hu/kecskemet/egymastol-tanulnak-a-tanarok-a-klik-uj-kezdemenyezese-reven

http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_sport_30/i_tanulj_sportosan_105135/t_Sport%20-%20Tanulj%20sportosan/index.html 

Kecskemét Város Polgára Leszek helytörténeti verseny
2015.április.27.

Idén 20. alkalommal szervezték meg a Kecskemét Város Polgára Leszek helytörténeti versenyt. Az előző évekhez hasonlóan idén is 4. 6. és 7. osztályos diákok számára hirdettek próbát. A döntőt szerdán délelőtt tartották a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban.
Az idei versenyév mottója ez volt; ?Régiekről emlékezünk az évfordulók tükrében.” A három próba tematikája ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódott, melyben helyet kapott a művészet, az irodalom, és a történelem.

Ezen a versenyen diákjaink nagyfokú kreativitásukat, széleskörű helytörténeti ismereteiket felhasználva jutottak a legjobbak közé. 7. osztályos csapatunk a nagyon előkelő III. helyen végzett. Versenyzők: Petra Juhász, Kele Nikolett, Vároczi Anna és Ferenc Bukovics 7.a osztályos tanulók Felkészítő tanár: Vinkóné Rita Lakatos

A versenybe a 4. a osztály is benevezett  ?Szuper Csapat? néven. A verseny három fordulóból állt. Voltak olyan feladatok, ahol a válaszokat az internet segítségével lehetett felkutatni, de olyanok is, amelyekhez Kecskemét főterén kellett keresgélni. A verseny végén szoros küzdelemben a 4. osztályos csapatunk a IV. helyen végzett. Versenyzők: Jázmin Sopajti, Szénási Zsanett, Csanak Tamás, Saskői Tamás és a 4.a osztály Felkészítő tanár: Szikulai Ildikó

A verseny művészeti fordulójának különdíját kapta Kerékgyártó Zita 6. b osztályos tanuló munkája ?Az én virágoskertem ?címmel, Gevicser Gyuláné tanárnő felkészítésével. 

11156926_10203541137639165_920465764_n

További képek megtekintése  

Tájfutás
2015.április.27.

2015.04. 10-én iskolánk tanulói a tájfutással ismerkedhettek meg a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete jóvoltából.

Diákjainknak az iskola területén elrejtett pontokat kellett felkutatniuk a megfelelő sorrendben egy iskoláról készült térkép alapján, amit egy az ujjukra elhelyezett chip segítségével tudtunk ellenőrizni. 

Fiúk közül: 

1.helyen Palkovits István

2.helyen Bálint Huba

3.helyen Polyák Marcell

végzett 

Lányok közül:

 1.helyen Almási Nikolett

 1. helyen Gál Brigitta
 2. helyenTóth-P. Luca

 bizonyult a leggyorsabbnak és legügyesebbnek.

tajfutas01

További képek megtekintése  

Mozdulj, ovis! – rajzpályázat 2015
2015.április.27.

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája rajzpályázatot hirdetett a nagycsoport óvodás gyermekek számára, Mozdulj, ovis! címmel. Olyan munkákat vártunk, ahol a gyermekek vagy egyénileg, vagy csoportosan, de saját élményeiket elevenítik meg a sporttal kapcsolatosan. 7 óvodából: Teknősvár, Aranykapu, Mátis Kálmán Utcai, Lánchíd Utcai, Szent Imre, Forradalom Utcai, Művészeti Óvodákból, összesen 45 gyermekmunka érkezett, amelyek különbnél különb sportágakat mutattak be. Az elkészült munkák között találunk zsírkrétával, színes ceruzával vagy esetleg vegyes technikával készített alkotásokat. Minden óvodát díjaztunk egy társasjátékkal, az összes pályázó gyermek a jövő évi beiskolázásra való tekintettel kapott egy órarendet és ceruzát, valamint az első három helyezett különféle ajándékokat vehetett át. A rajzpályázatot sikeresen zártuk.

11157023_10203541382405284_60218806_n11157038_10203541382685291_44082711_n11180221_10203541382845295_851836736_n

Mozgó Diák Prezentációkészítő Verseny
2015.április.27.

Beszámoló a 2014-15. tanévi Mozgó Diák Prezentációkészítő Versenyről

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola harmadik alkalommal rendezte meg azt a négy város és Kecskemét körzet általános iskolái számára meghirdetett kétfordulós Mozgó Diák c. prezentációkészítő tehetséggondozó versenyt, melynek első fordulójában a csapatok a sport és az egész-ség kapcsolatát mutatták be az iskolájukban. Versenyünk meghirdetésének az volt a célja, hogy lehetőséget biztosítsunk az általános iskola 5-8. osztályos tanulóinak tehetségük, tudásuk, kreativitásuk bemutatására és fejlesztésére, melynek során felhívhatták a figyelmet iskolájuk sportéletének értékeire, eredményeire, a sport és az egészség kapcsolatára. Fontos cél volt továbbá az együttműködés elmélyítése a tehetséggondozás területén Kecskemét és környéke, Szolnok, Debrecen és Balatonfüred általános iskolái között. A munka első fázisában a versenyzők multimédiás prezentációt készítettek a testnevelés óráikról, a tanórán kívüli sportfoglalkozásaikról, edzéseikről, a sportnapokról, a sportversenyeken való részvételeikről, a játékos sportvetélkedőkről, a sporteredményeikről, és a sport és az egészség kapcsolatáról az iskolájukban. A versenybe összesen 17 iskola nevezett egy-egy háromfős csapattal. A prezentációk beérkezését követően videofilmre konvertáltuk a versenymunkákat, majd március közepén közzétettük az iskolák pályamunkáját az erre a célra létrehozott Mozgó Diák nevű Facebook oldalon, ahol a közönség kifejezhette tetszésnyilvánítását egy-egy lájkolással. A Mozgó Diák nevű Facebook oldalunk ismerőseinek száma 2835 fő, akik közül 691-en adták le szavazatukat a weboldalra feltöltött versenymunkákra. Az értékelésnek azonban csak egyik formáját képezte az első forduló pályamunkáira leadott lájkolások száma, amely mindössze egy harmincegyed (kb. 3%) arányt képviselt az összesített értékelésben. A közönségszavazással párhuzamosan megkezdte munkáját a független szakmai zsűri is, amely a verseny kezdetén közzétett értékelési szempontok alapján végezte az objektív pontozást. A szakmai zsűri a következő tagokból állt: Bognár Boglárka pszichológus; Pölös János mesterpedagógus tagintézmény-vezető; Tordai László informatikatanár, közgazdász; Homoki Barna, Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola Kecskemét, 14. évfolyamos tanuló. Az első forduló értékelését követően minden csapatot meghívtuk a második fordulóba, amelyet április 17-én tartottunk meg az iskolánk által rendezett Tehetséggondozó Napon.

A második fordulóba 16 iskola fogadta el a meghívásunkat. A döntőben a csapattagok egymással együttműködve, egymás között megosztva a munkát ?Az újkori olimpiák egy kihúzott sportágának (Vívás, Úszás, Birkózás, Kajak-kenu, Torna-RSG, Ökölvívás, Atlétika, Öttusa, Vízilabda, Sportlövészet, Labdarúgás, Súlyemelés, Cselgáncs, Evezés, Kézilabda, Asztalitenisz sportágak közül egy) emlékezetes pillanatai? címmel készítettek prezentációt Internet segítségével 3 * 45 perc alatt. A csapatok szakmai zsűri előtt levetítették, és szabad előadásmódban bemutatták a második fordulóban elkészített prezentációkat, miközben a zsűri az előre kiadott szempontok alapján értékelte a bemutatókat.

A végső helyezéseket az első és a második fordulóban elért pontok összesítése alapján határoztuk meg úgy, hogy a különböző teljesítmények pontértékeit standardizáltuk. Ennek eredményeként a versenyben résztvevő csapatok különböző teljesítményfajtáinak (első forduló közönségszavazás lájkolások száma, első forduló szakmai zsűri pontozása, második forduló szakmai zsűri pontozása) átlagát 500-as értékre, szórását pedig 100-as értékre standardizáltuk. Ezzel az ábrázolásmóddal minden teljesítményt egységes módon értelmezhettünk, s így összevethetővé és összesíthetővé váltak a különböző teljesítményfajták. A verseny együttes értékelésében a prezentációkra adott facebook-os lájkolások számához képest a szakmai zsűri pontozását az első fordulóban tízszeres súllyal szerepeltettük, a második fordulóban pedig hússzoros súllyal.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra a Tehetséggondozó Nap délutánján került sor, ahol az első helyezett csapat a közönség nagy tetszése közepette mutatta be díjnyertes prezentációját.

Gratulálunk a verseny minden résztvevőjének! Kemény kitartó munkával nagyszerű teljesítményt nyújtottak a csapatok, és igazán színvonalas prezentációkat mutattak be a döntőben. Köszönjük a lelkes részvételt, és további sok sikert kívánunk a verseny minden részvevőjének!

A versenyeredmények összefoglaló táblázatát a Facebook Mozgó Diák oldalán is közzé tettük, ahol a versennyel kapcsolatos egyéb információk és leírások is megtalálhatók.

Mozgo_Diak_2014_15_helyezesek

További képek megtekintése  

Kecskemét Város Polgára Leszek helytörténeti verseny
2015.április.27.

Idén 20. alkalommal szervezték meg a Kecskemét Város Polgára Leszek helytörténeti versenyt. Az előző évekhez hasonlóan idén is 4. 6. és 7. osztályos diákok számára hirdettek próbát. A döntőt szerdán délelőtt tartották a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban.
Az idei versenyév mottója ez volt; ?Régiekről emlékezünk az évfordulók tükrében.” A három próba tematikája ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódott, melyben helyet kapott a művészet, az irodalom, és a történelem.

Ezen a versenyen diákjaink nagyfokú kreativitásukat, széleskörű helytörténeti ismereteiket felhasználva jutottak a legjobbak közé. 7. osztályos csapatunk a nagyon előkelő III. helyen végzett. Versenyzők: Petra Juhász, Kele Nikolett, Vároczi Anna és Ferenc Bukovics 7.a osztályos tanulók Felkészítő tanár: Vinkóné Rita Lakatos

A versenybe a 4. a osztály is benevezett  ?Szuper Csapat? néven. A verseny három fordulóból állt. Voltak olyan feladatok, ahol a válaszokat az internet segítségével lehetett felkutatni, de olyanok is, amelyekhez Kecskemét főterén kellett keresgélni. A verseny végén szoros küzdelemben a 4. osztályos csapatunk a IV. helyen végzett. Versenyzők: Jázmin Sopajti, Szénási Zsanett, Csanak Tamás, Saskői Tamás és a 4.a osztály Felkészítő tanár: Szikulai Ildikó

A verseny művészeti fordulójának különdíját kapta Kerékgyártó Zita 6. b osztályos tanuló munkája ?Az én virágoskertem ?címmel, Gevicser Gyuláné tanárnő felkészítésével. 

11156926_10203541137639165_920465764_n

További képek megtekintése  

 4.a osztálybuli
2015.április.27.

2015.április 1-jén, a tavaszi szünet előtti utolsó nap délutánján osztály bulit tartott a 4.a osztály tanulói Szikulai Ildikó és Lantosné Novák Krisztina tanítónőkkel. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, sokat nevetgéltek közösen. Különféle vicces és ügyességet igénylő csapatvetélkedőkön vehettek részt, és persze a tombola sem maradhatott el.

11092744_10203460406660941_1123285003_n

További képek megtekintése

 Fringe Fesztivál
2015.április.24.

Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tánccsoportja a Fringe Fesztiválon

Március 28-án a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola és a Fallaway Táncegyesület tánccsoportja fergeteges sikert aratott a Malom Központban, ahol a IX. Fringe Fesztivál Tánc szekciója mutatta be ennek a művészeti ágnak a sokszínűségét a vásárló-közönségnek. Idén különösen sokszínű képet festett a Fringe a tánc műfajról: show tánc, délszláv táncok, kortárs tánc, latin és standard táncok mellett táncra épülő fitness irányzatok is megjelentek. A gyerekeket sok szülő is elkísérte és tapssal buzdította, köszönjük!

Az iskolai tánccsoport felkészítője: Novák Anikó pedagógus.

Gratulálunk!

Hajrá Lánchíd!

100_3563

További képek megtekintése 

Lánchidas sportolgató 2015
2015.március.30.

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája ebben az évben is meghirdeti hagyományos játékos sportvetélkedőjét az óvodák nagycsoportosai számára, melyre nagy szeretettel várjuk az Ön által vezetett óvoda csapatát is.

A verseny időpontja: 2015. április 13. hétfő 10 óra

Helyszíne: iskolánk tornacsarnoka

A meghívó megtekinthető az alábbi linken PDF formátumban.

sportolgató meghívó 2015

 

“Mozdulj ovis” rajzpályázat
2015.március.30.

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája meghirdeti nagycsoportos óvodásoknak szóló rajzpályázatát.

 A pályázat címe: ?Mozdulj, ovis!?

A bővebb információ az alábbi linkre kattintva elérhető PDF formátumban.

mozdulj ovis rajzpályázat 2015

További információ: Kecskemét Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája, Kecskemét, Lánchíd utca 18., Tel.:76/475-122, email: lanchidisk@keszeiskola.hu

Mezei futó verseny 2015.03.26.
2015.március.30.

Egyéni sikerek a Megyei Mezei Futó Diákolimpián  a Benkó Zoltán Szabadidő Központban!
1. hely: Palkovits István 8.a
3. hely: Almási Nikolett 8.a
3. hely: Túrkevi Nagy Dávid 8.a
4. hely: Tonté Szabina 7.b
5. hely: Szabó Anita 6.a
GRATULÁLUNK, HAJRÁ LÁNCHÍD! 🙂

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola (Arany János Általános Iskola és Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola összevont csapata) 3 bajnok csapat címet szerzett Kecskemétnek a 2015.03. 25-én megrendezett Diákolimpia Megyei Futó Bajnokságon. A bajnok csapatok képviselik városunkat az országos döntőn, amelyet Gödöllőn rendeznek április 14-én.

Lánchidas csapattagok:
III. kcs. lány: Patrícia Barna 5.a, Szabó Anita 6.a, Hanna Seres 5.a
IV. kcs. lány: Niki Almási 8.a, Tonté Szabii 7.b, Szabó Anna 7.a
IV. kcs. fiú: Pisti Palkovits 8.a, Dávid Turkevi Nagy 8.a, Vörösváczki Tibor 8.a
GRATULÁLUNK, HAJRÁ!10925474_787335394686729_1913517797125877403_oTovábbi képek megtekintése

Tornaverseny országos 2015.03.21.
2015.március.30.

Iskolánk tornászait immáron 20 éve oktatja Bálint Erika testnevelő.

A diákolimpiai verseny három korcsoportját, az I., II., és a III-IV. korcsoportot tanítja tornára Erika néni.

A lányok elsőtől nyolcadikig járnak edzésre délutánonként. Minden tanévben sok meghívásos, baráti versenyre utaznak, ahol mindig van olyan csapatunk, akik a dobogón végeznek. Eddigi legszebb eredményünk az országos II. hely volt, de szombattól ez már a múlté.

Március 21-én a budapesti Istvánmezei úton levő Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, zsúfolt nézőtér mellett rendezték a Torna Diákolimpia Országos Döntőjét. Először a II., majd az I. korcsoport versenye zajlott le. Az eredményhirdetésnél nem kellett sokáig izgulni: A bemondó a harmadik helyre szólította az I. korcsoportos csapatot.

Tagjai:

Lapéta Dorina

Récsei Zsófia

Kürtösi Petra

Ádám Kata

Jámbor Vivien

Balogh Dóra.

219_TornaversenyOrszagos20150321_Pi3Ki4Na1

Lapéta Dorina az egyéni versenyben is dobogóra állhatott, országos II. helyezést ért el.

 229_TornaversenyOrszagos20150321_Pi3Ki4Na1

A II. korcsoport versenyében a IV. helyen végeztek a tornászok, úgy, hogy a második helyen holtverseny alakult ki.

A csapat tagjai:

 Lehotai Zsófi

Kovács Csenge

Sópajti Jázmin

Szénási Zsanett

Harkai Anna

Vincze Ágnes.

235_TornaversenyOrszagos20150321_Pi3Ki4Na1

Itt az egyéni versenyben Harkai Anna országos IV. lett.

243_TornaversenyOrszagos20150321_Pi3Ki4Na1

A délután folyamán a III-IV. korcsoport versenyzett. Az eredményhirdetéskor a hangszórókból elsőként elhangzott szó a ?Kecskeméti? volt, így a nagyok csapata már indult is a dobogó csúcsára, az őket megillető helyre, amiről oly sokáig álmodoztak.

469_TornaversenyOrszagos20150321_Pi3Ki4Na1

A csapat tagjai:

 Koi Viktória

Lukács Szonja

Szabó Fanni

Antal Kitti

Varga Erika

Gál Brigitta.

506_TornaversenyOrszagos20150321_Pi3Ki4Na1

Az oklevél és a kupa átvétele után az egyéni verseny eredményének hirdetésén három lánchidas tanuló állt az első hat között: Varga Erika II., Gál Brigitta IV., Szabó Fanni V. lett.

 481_TornaversenyOrszagos20150321_Pi3Ki4Na1

Tornászaink ezután sem pihennek, készülnek a további meghívásos versenyekre, illetve már a jövő tanévre is tekintenek, edzéseikkel a következő bajnokságok kemény csatáira készülnek.

A tornászok felkészítője Bálint Erika testnevelő.

 További képek megtekintése

Napfogyatkozás 2015.03.20.
2015.március.30.

Napfogyatkozás ? Az már biztos, hogy iskolánkban egy életre szóló élményt jelentett a gyermekeknek a Napfogyatkozás. Úgy indult a nap, hogy az első óra végén Mészáros Katalin tagintézmény-vezető tájékoztatta a gyermekeket a nem mindennapi jelenségről:

Kedves Gyerekek!

Bizonyára hallottátok, ma részleges napfogyatkozás lesz. A csillagászok elmondása szerint egy területen átlagosan 400 évente fordul elő Napfogyatkozás.

Azt is tudni kell azonban, ha nem megfelelően szemléljük a Hold- Nap találkozót, a fény könnyen kiégetheti a retinánkat és vakságot okozhat.

Mi is történik?

Na, nem szellemek, sárkányok vagy egerek akarják a Napot bekebelezni, mint ahogy a történelmi hiedelmek tartják. Semmi ok pánikra, rettegés keltésére. Ugyanis a napfogyatkozásnak fizikai háttere nem más, mint hogy a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül. Magyarországról nézve a Nap közel 2/3-át takarja majd ki a Hold. Kecskeméten a jelenség 9:39-kor kezdődik, a csúcspontját 10:48-kor éri el és 11:59-ig tart.

Nekünk megadatik az a lehetőség, hogy a jelenséget a Planetárium távcsövén keresztül szemléljük. Illetve egyik tanítványunk nagypapája, aki amatőr csillagász, szintén felállított az iskola előtt egy szerkezetet, ami jól mutatja a napfogyatkozást. Tehát szünetekben nem megyünk ma délelőtt ki az udvarra, hanem minden osztály negyed órás váltakozásban megnézheti a jelenséget távcsövön keresztül.

A brit optikusok felhívták a figyelmet arra, hogy nemcsak speciális védőszemüveg nélkül veszélyes a Napba nézni, de az okostelefonnal készített fénykép, sőt a selfie készítése is épp olyan veszélyes.

Mi szerencsések vagyunk, hogy megfelelő körülmények között és elővigyázatosan láthatjuk a napfogyatkozást.

Jó szórakozást kívánok, és ne felejtsétek: ne nézzetek a Napba és ne fényképezzétek!

10532508_784410551645880_1042257174354003503_nTovábbi képek megtekintése

2015 Március 15 ünnepség
2015.március.30.

Március 15. iskolai ünnepély
Idén a 7. évfolyam készítette az ünnepi műsort, amit mindannyian nagyon élveztünk. A műsort összeállította Vinkóné Rita Lakatos tanárnő, Domokos Gábor tanár úr, munkájukat segítette Hévizi Erzsébet tanárnő, Novák Anikó tanítónő és Bálint Erika testnevelő!
Gratulálunk a pedagógusoknak és a diákoknak!

Az ünnepség után sor került az Univer 24 rendezvényen legnagyobb létszámban résztvevő osztály kihirdetésére! A versenyt a 2.a osztály nyerte, aki az osztálylétszám 72 %-ban jött el úszni!
Gratulálunk nekik, jutalmuk egy finom torta volt 🙂
HAJRÁ LÁNCHÍD!

 _IGP0774További képek megtekintése

4.b Internet Fiesta 2015
2015.március.30.

Internet Fiesta

 1. március 19-én a 4. b osztály Novák Anikó tanítónővel részt vett a Katona József Könyvtárban megrendezésre kerülő Internet Fiestán. A gyerekek páros munkában különböző feladatokat oldottak meg számítógép segítségével. A rendezvény végén a legügyesebb tanulók ajándékban részesülnek. Nagyon jól éreztük magunkat!

 Kép 027Kép 028Kép 029

Animációs pályázat AMI 2015
2015.március.30.

Paletta kiállítás – Animációs pályázat

Varró Dani  a következő verset írta a Paletta kiállítás megnyitójára:

De jó, hogy széles a Paletta!
Így sokan elférnek alatta.
Illetve rajta,
ihlettől hajtva,
gyerekként, s gyereknek maradva.

A Kecskeméti Kulturális Központ által szervezett Paletta kiállításra minden eddiginél több, 59 alkotóközösség jelentkezett. A Horváth Mária Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, Mészáros Marianna grafikusművész valamint Balanyi Károly Ferenczy Noémi-díjas képzőművész összetételű zsűri 51 alkotócsoport munkáiból javasolta megrendezni a tárlatot.

A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolai csoportja oklevelet vehettek át március 13-án animációs munkáikért ? itt: Kecskeméti Kulturális Központ. Felkészítő tanár: Norek Regina

10264858_10202576460172975_1026166677958025246_nTovábbi képek megtekintése

1.b Éljen a magyar szabadság!
2015.március.30.

?Éljen a magyar szabadság!? rajzpályázat

Az Alapítvány a 48-as hősökért és a Kecskeméti Katona József Múzeum az idén már ötödik alkalommal hirdette meg rajzpályázatát óvodások és általános iskolások részére. 506 pályamű érkezett be. Iskolánkat 1-2. osztályos kategóriában az 1.b osztály képviselte, akik egy társasjátékot készítettek Machács Gáborné Anita néni felkészítésével. A siker nem maradt el! A dobogós I. helyezést érték el. A beérkezett munkákból a kiállítás ingyenesen tekinthető meg kecskeméti iskolás csoportoknak a Cifra palotában 2015. március 31-ig.

10389611_811351192275870_5352383497208700579_nTovábbi képek megtekintése

AMI, félévzáró kiállítás
2015.február.12.

ami

Megyei szépíró verseny
2015.február.12.

szepiro

Felolvasó verseny 2015.január.26.
2015.február.12.

felolvaso verseny-javitott

Vers és meseíró pályázat
2015.február.12.

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Vers és Meseíró Verseny Pályázatot hirdetett. 

A szavazatok alapján, Oklevelet kaptak:

 1. helyezett: Szabó Anna 3/C.: A nagy kérdések
 2. helyezett:  Újhelyi Adél 6/B.: A boldog rét
 3. 3helyezett: Fokti Szeréna 6/B.: Mi a boldogság?

Emléklapban részesültek:

Kovács Mária Csenge 4/A.: A bevásárlás

Kovács Viktória Alexandra 4/C.: Az én lovam

Sópajti Jázmin 4/A.: Az én világom; Hogyan készültem az újévre

Takács Dávid 4/C.: A főtt borsó

Gratulálunk, köszönjük a részvételt

01_Vers es Meseiro Palyazat -Hazi- Konyvtarban 2015020602_Vers es Meseiro Palyazat -Hazi- Konyvtarban 2015020603_Vers es Meseiro Palyazat -Hazi- Konyvtarban 20150206

04_Vers es Meseiro Palyazat -Hazi- Konyvtarban 2015020605_Vers es Meseiro Palyazat -Hazi- Konyvtarban 2015020607_Vers es Meseiro Palyazat -Hazi- Konyvtarban 20150206

Torna Diákolimpia Városi Döntő
2015.január.30.
A 2015. 01. 22-én iskolánk sportcsarnokában megrendezett Torna Diákolimpia Városi Döntőjén a következő eredmények születtek:

Az I-II. korcsoportban “A” csapatunk I. helyezést ért el.A csapat tagjai:

Ádám Kata
Jámbor Vivien
Lapéta Dorina
Kürtösi Petra
Récsei Zsófia
Balogh Dóra

275_TornaversenyVarosi20150122

Az I-II. korcsoport “B” csapata második lett.

Tagjai:

Szelei Odett
Kelemen Dorottya
Csillag Virág
Kovács Kinga

Ezen korcsoport egyéni versenyében:

Lapéta Dorina I.,
Récsei Zsófia II.,
Jámbor Vivien III. helyezést ért el.

285_TornaversenyVarosi20150122

A II. korcsoport versenyében csapatunk az I. helyen végzett.

A csapat tagjai:

Kovács Csenge
Lehotai Zsófi
Sópajti Jázmin
Harkai Anna
Vincze Ágnes
Szénási Zsanett

292_TornaversenyVarosi20150122

Egyéni versenyben:

Harkai Anna első,
Kovács Csenge második,
Vincze Ágnes harmadik lett.

304_TornaversenyVarosi20150122

A III-IV. korcsoportosok versenyében “A” csapatunk első helyezést ért el.

a csapat tagjai:

Zentai Alexandra
Antal Kitti
Szabó Fanni
Gál Brigitta
Varga Erika
Lukács Szonja

A III-IV. korcsoport ?B? csapata második lett.

a csapat tagjai:

Harkai Anna
Koi Viktória
Bene Vivien
Palotai Dorina
Szénási Imola
Vincze Ágnes

434_TornaversenyVarosi20150122

Egyéni versenyben:

Varga Erika első,
Gál Brigitta második,
Szabó Fanni harmadik lett.

443_TornaversenyVarosi20150122

A csapatok felkészítője Bálint Erika testnevelő.

 

 

Táblajátékok olimpia
2014.december.03.

Iskolánk felsős tanulói november 27-én részt vettek a Táblajátékok Olimpiáján, ahol különböző játékokban és korcsoportokban versenyeztek más iskolák tanulóival. A játékos délutánon a kellemes élmények mellett, kiváló eredményeket is szereztek tanulóink:

NYÁRI MILÁN (5.a) – 2.hely

BIRÓ NOÉMI (5.b) – 3.hely

BIRÓ BETTINA (6.b) – 1.hely

VÁRÓCZI ANNA (7.a) – 2.hely

SZABÓ ANNA (7.a) – 3.hely

sakk01 sakk02 sakk03

 

Menük

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András