fejlec

Eredményeink 2010/2011

 

Tornaverseny Kőröshegyen
2011.06.3-4-5.
A tanév utolsó országos meghívásos tornaversenyére a Balaton mellé utaztunk. A kőröshegyi faluházban rendezett XI. Balaton Kupána “kicsik” (I-II. korcsoport)

“B” kategóriában

negyedikek lettek,

a “nagyok” (III-IV. korcsoport)

“B” kategóriában

első helyezést értek el.

Egyéni versenyben

Lukács Vivien első,

Petrás Barbara második

lett.

“A” kategóriában

negyedik

helyezést értek el.

 

X. Országos Életvitel és Gyakorlati Ismeretek VersenySzeghalom
2011. 05.27-28.
IskolánkatMészáros Tünde 8.a,Papp Xénia 8.a,Rácz Renáta 8.aosztályos tanuló képviselte.A verseny témája: ?Korunk divatja?.Előzetes feladatként egy stílusalbumot készítettünk a tengerész stílusról. A versenyen az elméleti feladatlap kitöltése után, csapatmunkában egy házi szövésű anyagból és díszítő elemekből romantikus stílusú mobiltelefontartót kellett készíteni.A csapat a gyakorlati feladat megoldásában országos 2., az összesített versenyben országos 3.helyezést ért el a 14 csapat közül.Felkészítő tanáruk Dégi Márta tanárnő volt.

Gratulálunk!

 

 

Országos Technika Verseny Győr
2011. 05.5-6-7.
IskolánkatAlaswad Norbert 8.a,Pintér Dávid 8.b,Medgyesi Viktor 7.aosztályos tanuló képviselte.A verseny témája ?Tudósaink nyomában?.Előzetes feladatként lakóhelyünk egy technikatörténeti emlékhelyét kellett felkutatni. Bemutatónkkal országos első helyezést értünk el a 11 csapat közül. A verseny maga két részből állt. Elméleti feladatlap kitöltése után egy villanymotort kellett készíteni a megadott alkatrészek és műszaki rajz alapján. Összesített versenyben csapatunk országos 4. helyezést ért el.Felkészítő tanáruk Dégi Márta tanárnő volt.Gratulálunk!

 

 

Országos Tornaverseny
2011.04.10.
Erre a tornaversenyre készültek tanulóink egész évben. Veszprémbe utaztunk, hogy a területi versenyek rostáján átment csapatokkal megmérkőzhessünk. Kis és nagy csapatunk is nagyszerű eredményeket ért el:A kicsik az ország ötödik legjobb csapataként végeztek. Egyéni versenyben Varga Erika 8. lett.Nagy csapatunk az ország harmadik legjobbja. Egyéni versenyben Petrás Barbara 6. helyezést ért el, Lukács Vivien a dobogó 2. fokára állhatott.

 

 

Simonyi helyesírási verseny
2011.04.09.
2011. április 9-én, szombaton rendezték meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny megyei fordulóját, ahol az iskolai verseny legjobbjai vehettek részt.Iskolánkat Süveges Fanni, Szűcs Cintia 8. a osztályos és Nagy Mónika 8. b osztályos tanuló képviselte. Mindhárman szépen szerepeltek.A legjobb eredményt Süveges Fanni érte el, a megyei ranglistán 4. helyen végzett 93,5 ponttal az elérhető 100-ból.Gratulálunk!Felkészítőjük Bendéné Kiss Edit volt.

 

 

 

Szép magyar beszéd
2011.04.03.
Április 1-3. között több napon át zajlott Kisújszálláson a Szép magyar beszéd országos fordulója. A városi fordulón sikerrel szerepeltSzűcs Cintia itt 78 versenyző közül, 2 bíráló bizottság előtt arany minősítést és arany Kazinczy-jelvényt kapott. A kötelező szöveg legszebb tolmácsolásáért pedig különdíjban is részesült.Felkészítő tanára Bendéné Kiss Edit.

 

 

 

Tornaverseny Villányban
2011.03.26.
Ezen a meghívásos tornaversenyen kis és nagy csapatunk is negyedik helyezést ért el.A nagyok egyéni versenyében Lukács Vivien a korcsoportjában indulók közül az első lett.

 

 

Területi tornaverseny
2011.03.19.
A területi, vagy más nevén országos elődöntőna kis tornászok második helyezést értek el.Egyéni versenyben Varga Erika első lett.A nagy tornászok első helyezést értek el.Egyéni versenyben

1. Lukács Vivien

2. Petrás Barbara

3. Kovács Barbara

4. Horváth Zsuzsanna

6. Szalai Zsófia

Lukács Vivien ezen kívül különdíjban is részesült.

 

 

 

 

 

Játékos sportvetélkedő
2011.02.08.
Mivel a városi fordulón továbbjutottunk, a megyei versenyen is részt vett a SZOVÁL csapata. Kemény versenyben a megyei 4. helyezést értük el, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy mindannyian jól éreztük magunkat. Rengeteg képet láthattok e versenyről.

 

Városi tornaverseny
2011.02.07.
A hétfő délután rendezett tornaversenyen a kis és a nagy tornászok is első helyezést értek el. Egyéni versenyben a kicsiknél:

  1. Varga Erika
  2. Antal Kitti
  3. Szabó Anna

A nagyoknál:

  1. Petrás Barbara
  2. Lukács Vivien
  3. Kovács Barbara

A legkisebbek is bemutatkoztak; elsős, másodikos és harmadikos tornászpalánták indultak versenyen kívül, volt tanítványunk, Bálint Hanna edző szárnyai alatt.

 

 

Szép magyar beszéd
A Kazincy Ferenc nevével fémjelzett városi “Szép magyar beszéd” versenyen két tanulónk vett részt, Horváth Zsuzsanna hatodikos tanuló oklevelet kapott, Szűcs Cintia a 8.a osztályból városi elsőhelyezést ért el.

 

 

Tornaverseny Kalocsán
2010.12.17.
A Kalocsán rendezett megyei meghívásos tornaversenyen, ahol a nagyoknál 6, a kicsiknél 12 csapat indult, a lánchidas tornászok a következő eredményeket érték el:A nagyok versenyében (III-IV. kcs):“A” kategóriás gyakorlat bemutatásával:A lánchidas csapat első helyezést ért el.

A csapat tagjai:

Petrás Barbara

Prikkel Zsanna

Szalai Zsófia

“B” kategóriás gyakorlat bemutatásával:

A tornászcsapat első helyezést ért el.

A csapat tagjai:

Horváth Zsuzsanna

Kovács Barbara

Lukács Vivien

Egyéni versenyben:

1. Kovács Barbara, Lukács Vivien

3. Horváth Zsuzsanna

 

A kicsik versenyében (I-II. kcs.):

Az “A” csapat (nem keverendő össze az “A” kategóriás tornagyakorlattal) első helyezést ért el.

A csapat tagjai:

Antal Kitti

Gál Brigitta

Sinkó Anna

A kicsik egyéni versenyében:

1. Antal Kitti

3. Gál Brigitta

 

 

 

 

Menük

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András