fejlec

Eredményeink – rendezvényeken

 


Országos 6. hely a Herman Ottó természetismereti versenyen 

A nagy múltra tekintő Herman Ottó tesztverseny természetismeret tárgyból, sok más versenyhez hasonlóan, ebben a tanévebn az online térbe kényszerült. Az áprilisi iskolai fordulót követően a legjobb teljesítményt nyújtó diákot hívták meg az országos döntőre. Idén Tóth Ivett 6.a osztályos tanuló képviselte iskolánkat.

A döntőt hosszú évtizedek óra a Budapesti Műszaki Egyetem patinás főépületében rendezik meg, de most ez is interneten keresztül zajlott május 29-én, amikor is Ivett a népes mezőnyben 6. helyezést ért el.

Gratulálunk neki és felkészítőjének, Szerezla Petronella tanárnőnek!

HAJRÁ LÁNCHÍD!


Utolsó nap. Doga. Na ne!!!

A legtöbb iskolában már nincs dolgozat vagy teszt az utolsó tanítási napon.

Pedig miért ne? Hála a kahootnak, idén kipróbálhattuk ezt is egy „Ki mit tud a suliról?” vetélkedő során. De tanárok is részt vettek ám! Most azonban lehetett csapatban vagy egyénileg dolgozni, és szabad volt súgni is. Úgy is az nyert, aki gyorsan adta a jó válaszokat.

Íme az eredmények:

 1. Dóra és barátnői, 4. c
 2. b Linda&Kitti
 3. Jürgenek

Kiemelkedő sikerek az Országos Lotz-versenyen

A Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos döntőjén Karsai Gabriella 5., Veres Lázár 7., Ilyés Zoé 10. helyezést ért el. Mindhárom 4. a osztályos tanuló a díjazott versenyzők közé került kimagasló teljesítményével.

 

Karsai Gabriella és Ilyés Zoé Kata 4. a osztályos tanulók iskolánk hírnevét gazdagítva újabb kiemelkedő eredményt tudhatnak maguk mögött az ország egyik legrangosabb versenyén. A Lotz János anyanyelvi és helyesíró verseny megyei fordulóján Karsai Gabriella 1. helyezést, Ilyés Zoé Kata 3. helyezést ért el, így az élmezőnyben jutottak tovább az országos döntőbe, hogy a legjobbakkal mérjék össze tudásukat. A tanulókat Kócsó Ilona tanítónő készítette fel.

Gratulálunk tehetséges diákjainknak a kimagasló eredményükhöz és felkészítőjüknek, Ilike néninek! További sikereket kívánunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!


Mesemondó verseny

Kisjuhász Jázmin 1.a osztályos tanuló  tegnap sikeresen teljesítette a második próbát, és ezzel a városi mesemondó verseny döntőjébe jutott.  A kacsalábon forgó kastély lakójaként szombaton ismét elvarázsolhatja szép meséjével Meseország lakóit. Gratulálunk!

KisjuhaszJazminMesemondonTovabbjutott_20200121

 

 

 

 

 

 

 


Elsősegélynyújtó verseny

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2019. december 04-én elsősegélynyújtó versenyt rendezett. Az iskolánk tanulói közül kettő csapat indult, akiknek az első, illetve a nyolcadik helyet sikerült bezsebelniük a 15 induló csapat közül. A versenyt egy beadandó feladat előzte meg, melyen harminc pont volt szerezhető. A versenyen négy szituációs feladatot és egy tesztfeladatot kaptak a gyerekek, melyeken nagyon szépen teljesítettek. Ezután játékos feladatok következtek, ahol a Kahoot rendszerrel ismerkedhettek meg a gyerekek, majd a tanulóknak plakátot kellett készíteniük a Fogyatékosok világnapjáról. A két csapatunkban 3-3 hetedikes és 1-1 hatodikos tanuló vett részt.

A versenyen részt vett tanulók:

 1. helyezett csapat: Kele Viktória 7.a (csapatkapitány), István Leonetta 7.b, Diessner Noémi 7.b, Bodócsi Ármin 6.a
 2. helyezett csapat: Kecskés Tamás 7.b (csapatkapitány), Tobai Léna 7.b, Varga Zsolt 7.b, Szivák Zsombor 6.c

Felkészítő: Ferencz Gabriella tanárnő

Gratulálunk 🙂

HAJRÁ LÁNCHÍD!

_IMG9427_IMG9421

 

 

 

 

 

 

 

További képek megtekintése

 

 

 

 

 


Bolyai csapatverseny eredményei

Bolyai matematika csapatverseny megyei 7. hely 3. évfolyam, felkészítő Kulmánné Simon Andrea, tagjai: Őss Árpád 3b, Botka Szabolcs és Veres Lázár 3a, Tar Péter 3c

Bolyai anyanyelvi csapatverseny megyei 3. hely 3. évfolyam, felkészítő Kócsó Ilona, tagjai:
Illyés Zoé, Karsai Gabriella, Kovács Kamilla, Veres Lázár 3a

Bolyai anyanyelvi csapatverseny megyei 8. hely 5. évfolyam, felkészítő Vinkóné Lakatos Rita, tagjai: Kiss Gábor, Polónyi Zita, Tóth Ivett és Végh Adrienn 5a

Bolyai anyanyelvi csapatverseny megyei 10. hely 6. évfolyam, felkészítő Bendéné Kiss Edit, tagjai: Takács Kitti 6b, Szolnoki Hanna 6c, Rab Lilla és Náczi Angéla 6a

Gratulálunk 🙂
HAJRÁ LÁNCHÍD!

csapatképBolyai magyar 5.a képBolyai matematika csapatverseny 7 helyezes

 

 

 

 

 

 

 


Sakkverseny

 

 1. november 23 – án az Ifjúsági Otthonban rendezett

Országos gyermek sakkversenyen előkelő

 1. helyezést ért el Varga Johanna Fanni, 4.a osztályos tanuló.

 Vámos Szófia 3.a osztályos tanuló is gyönyörűen szerepelt, ő IV. helyezett lett.

Gratulálunk a lányoknak.

Nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Gömöriné Csősz Adrienn

Varga Johanna

Vamos Szofia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei 3. helyezés

 “Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”

 

A 3. évfolyamos anyanyelvi tehetséggondozó szakkör csapata kiemelkedően sikeres eredményt, megyei 3. helyezést ért el a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyben.

A csapat tagjai:

Ilyés Zoé
Karsai Gabriella
Kovács Kamilla
Veres Lázár 3. a osztályos tanulók.

Felkészítő pedagógus: Kócsó Ilona tanítónő

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

csapatkép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek megtekintése


Mesemondó verseny iskolai fordulója 2019.

Lelkes és izgatott elsősök és másodikosok gyerekcsapata jelent meg a Lánchíd könyvtárának olvasótermében 2019. november 4-én. Mindannyian egy-egy magyar népmesével készültek erre az alkalomra. A kis mesemondók igyekeztek minél színesebbé tenni előadásukat. Minden kisgyermek lelkiismeretesen készült szülei, pedagógusai tanácsait megfogadva. Mindannyian színvonalasan teljesítették a feladatot. A zsűriző pedagógusoknak, Ildi néninek és Rita néninek nehéz döntést kellett hozni, mely gyerekek képviselhetik iskolánkat a városi fordulón.

Továbbjutott tanulók:

Kisjuhász Jázmin 1.a

Uszkay Adrienn 1.b

Poloznik-Jekkel Judit 1.b

Csordás Csilla 1.c

Bíró Dóra 1.c

Mikolajcsik Zsófia 2.a

Provics Hanna 2.b

Nemes Nóra 2.b

Szabó Boglárka 2.c

Mesemondó verseny iskolai fordulója 2019

 

 

 

 

 

 


Aranyos sakkverseny

1

,,Aranyos” Megyei Sakkbajnokság, 2019. november 16.

Varga Johanna Fanni 4.a

I.helyezett (3-4.kcs)

 

2

A Sakkbajnokság érmesei és felkészítőjük Gömöriné Csősz Adrienn

3-4.kcs, I.helyezett: Varga Johanna Fanni 4.a, II. helyezett, Vámos Szófia 3.a,

1-2.kcs, II. helyezett: Zakar Larina Mária 2.a, III. helyezett: Makra Klaudia 2.c

 

 

3

A Lánchidas sakkcsapat és felkészítőjük Gömöriné Csősz Adrienn 2.a osztályfőnök

 

 1. november 16 – án csapatunkkal részt vettünk a 7. ,,Aranyos” Megyei Sakkbajnokságon. A gyerekek az egész napos sakkversenyen 6-7 fordulón keresztül mérték össze tudásukat. A gondolkodási idejük 15-15 perc volt, versenyóra használatával. Többen legelső alkalommal kitartóan és nagyon okosan versenyeztek. Minden egyes tanuló szerzett pontot a csapatunknak és voltak, akik éremmel, oklevéllel, tárgyjutalommal tértek haza. A verseny alatt újabb barátságok is születtek. Nagyon jó hangulatú versenyen vettünk részt.

Eredményeink :

3-4. kcs. 

1. helyezett: Varga Johanna Fanni 4.a

2. helyezett: Vámos Szófia 3.a

5. helyezett:Illyés Zoé 3.a

6. helyezett: Kelemen Orsolya 3.a

 

 

1-2. kcs. 

 1. helyezett: Zakar Larina Mária 2.a
 2. helyezett: Makra Klaudia 2.c

 

További eredményeink: A legtöbb tanulót indító iskola cím: II hely

Iskolák közötti pontversenyben (16 iskola közül) II. hely.

A csapatunk tanulói:

1.b Bánóczki Bálint

2.a Zakar Larina Mária, Horváth Jázmin Hanna, Patai Mira, Kun Viola, Ábrahám Brendon, Fazekas    Gergő Máté, Fazekas Lajos Ákos, Solymosi Erik, Oláh Dávid, Tóth Huba

2.b Kovács Márk

2.c Makra Klaudia

3.a Vámos Szófia, Illyés Zoé, Kelemen Orsolya, Polónyi Réka, Gömöri Liliána Adrienn, Bakos Róbert, Botka Szabolcs, Balogh Dániel

3.b Vinkó Mihály Levente

4.a Varga Johanna Fanni

4.b Szabó Zsanett

Büszkék vagyunk tanulóinkra. További sok sikert kívánunk ! Hajrá Lánchíd!

 

2019.november 20

Gömöriné Csősz Adrienn

felkészítő pedagógus


Rajzverseny

László Kincső 3. a osztályos tanuló a Nyári élmények –nekem a Balaton a riviéra című rajzpályázaton  III. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményéhez!

Felkészítő pedagógus: Kócsó Ilona

12

 

 

 

 

 

 

 

 


Lánchidas sikerek a Varjú Lajos természettudományi versenyen

Május 8-án volt az Arany János Általános Iskola által még márciusban megrendezett 27. Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny ünnepélyes eredményhirdetése, melyre iskolánk 4 tanulója kapott meghívást. Minden felsős évfolyamon 3 tanulónk mérette meg magát a természettudományos tantárgyak komplex versenyén. Az 5.-6. évfolyamosok természetismeret, matematika és informatika, a 7.-8-osok, matematika, informatika, biológia, kémia, fizika és földrajz tárgyakból kaptak versenyfeladatokat. A lánchidasok közül 2. helyezett lett Barna Levente 6.a osztályos tanuló, 6. helyezést ért el Kovács János 8.c osztályos tanuló, valamint a Kovács János, Endre Máté, Vörös Márk által alkotott nyolcadikos trió a csapaversenyben Bronz oklevelet kapott.

Gratulálunk a szép eredményért a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak!

60343014_609965499471840_1361992055785521152_n

 

 

 


LÁNCHIDAS SIKEREK A BÉKE VÁROSI HELYESÍRÓ VERSENYEN ?

A második évfolyamos anyanyelvi tehetséggondozó szakkör két kiváló helyesírója, iskolánknak nagy dicsőséget szerezve, kiemelkedően sikeres eredményt ért el városunk legrangosabb helyesíró versenyén. A tanulók Kecskemét város legtehetségesebb második osztályos helyesíróival mérték össze helyesírási készségüket. Karsai Gabriella 2. a osztályos tanuló 1. helyezést ért el, Aranytoll-díjat vehetett át az ünnepélyes díjkiosztón egyedüliként, a mezőny összes versenyzőjét maga mögé utasítva, hibátlan munkájával. Ilyés Zoé Kata 2. a osztályos tanuló az előkelő 4. helyezést érte el, Szivárvány –díjas elismerésben részesült. A tanulókat Kócsó Ilona tanítónő készítette fel.

Gratulálunk tehetséges helyesíróinknak és felkészítőjüknek, Ilike néninek!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

123

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mesélj Európa

Az idei „Mesélj Európa” versenyen iskolánkból egy 6. bésekből álló csapat indult. A lelkes kis társaság egy belga népmesét vitt színpadra angol nyelven. A szegedi elődöntőben második helyezést értek el.

Résztvevő diákok:

A felső sorban: Diessner Noémi, Kullai Tamás, Orbán Leona

Az alsó sorban: Dankó Levente, Fokti Tamás, István Leonetta

Felkészítő tanár: Kullai Leventéné

Munkánkat segítették: Vadásziné Redenczki Anita, Tóth László, Gevicser Gyuláné

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

20190430_135840 (2)


 

 

Versmondó verseny

 1. február 27-én szavalóversenyt rendeztünk az 1. és 2. osztályos tanulók részére. Erre az alkalomra XIX., XX. századi és kortárs költők versei közül választhattak a gyerekek. Nagyon szép előadásokat hallhattunk, a diákok jól felkészültek. Az osztályokat 3-4 gyermek képviselte, közülük 12-en jutottak tovább a városi versmondó versenyre:

Kothencz Lana 1.a

Rozsi Kitti Vivien 1.a

Kovács Emese 1.b

Nemes Nóra 1.b

Horváth Sándor Nimród 1.c

Huszti-Polgár Elizabet 1.c

Bogáromi Koppány Botond 2.a

László Kincső 2.a

Csatári Emma Jázmin 2.b

Szabó Rubina 2.b

Karcsú Linett 2.c

Császár Leila Georgina 2.c

 

Szervező pedagógusok: Tóth Valéria és Szikulai Ildikó

54403652_312586646096379_1064507541234384896_n54217308_2761413780550473_7445020061779099648_n

 

 

 

 

 


 

MCC FIT KALAND Országos Tehetségverseny

 

Idén, a 2. alkalommal rendezték meg az MCC FIT KALAND Országos Tehetségversenyt. Iskolánk 4 csapattal indult a megmérettetésen. 29 csapatból mind a négy csapatunk továbbjutott a regionális fordulóba, melyet múlt pénteken, 2019. március 1-jén rendeztek meg a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán tartottak.

A diákok különböző témakörben, 3 percben preferálták az általuk kidolgozott témát.

Az igen színvonalas versenyen iskolánk csapatai nagyon szép eredményeket értek el.

Méltán vagyunk büszkék rájuk! ?

Eredményeink:

 1. helyezés: Viktor csapat, 4. c tagjai: Farkas Laura, Kis Viktória, Tóth Viktor

                     Témakör: Gazdálkodj Okosan! Mentor: Bordás Mária, tanár

 1. helyezés: Maja csapat, 4. b tagjai: Kalocsai Erik, Kocsis-Savanya Maja, Vörös Izabell Mira

                     Témakör: Az ízek birodalma, Mentor: Kovrig-Szabó Ivett, tanító

 1. helyezés: Merse csapat, 4. b tagjai: Török Borlárka, Csatai Merse, Kovács Balázs

                     Témakör: Boszorkánykonyha, Mentor: Török László, szülő

 1. helyezés: Vivien csapat, 4. c tagjai: Szatmári Csenge Éva, Seres Fanni Kata, Szakali Anna Eszter

                     Témakör: Az ízek birodalma, Mentor: Bordás Mária, tanár

 

IMG_9905IMG_9904IMG_9904

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Városi helyesírási verseny II. hely! 

Hosszú évek óta iskolánk tanulói közül többen részt vesznek a Magyar Ilona Általános Iskola által megrendezett városi helyesírási versenyen.

Az idén szép eredmény született: Nemes Gréta 8.a osztályos tanuló

 1. helyezést ért el.

A nem könnyű tollbamondást 3 hibaponttal írta meg, és az első helyezettnek is csak eggyel volt kevesebb.

Felkészítője: Bendéné Kiss Edit tanárnő

 

Szívből gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

20180515_NemesGreta_120180515_NemesGreta_2

 

 

 

 

 

 

 

 


BENDEGÚZ NyelvÉSZ megyei 3. hely 

 Iskolánk tanulói évek óta részt vesznek a BENDEGÚZ NyelvÉSZ nemzetközi tanulmányi versenyen.

Az idén 30 tanulóból 7 versenyző jutott be a megyei fordulóba, akik közül

hatan vettek rész a versenyen 2018. március 23-án.

A legjobb eredményt Ács Nikolett 8.a osztályos diák érte el, aki 3. helyen végzett. 

Bugyi Patrícia (8,b) 12. hely, Nemes Gréta (8.a) 16. hely, (8.a) Palotai Dorina (8.a) 21. hely.

Felkészítőjük: Bendéné Kiss Edit

 

Diessner Noémi (5.b) 19. hely

Felkészítője: Ujszásziné Kádár Eszter

 

Schneider Ákos (6.a) 23. hely,

Felkészítője: Vinkóné Lakatos Rita

 

Gratulálunk!

 

HAJRÁ  LÁNCHÍD!

Acs Nikolett 8a

 


Matekversenyek

Nagyobb létszámmal vettünk részt a Kenguru Matematika Versenyen. Iskolánk legjobb eredményét, megyei V. helyezést, Vörös Márk (7.b) érte el. Gratulálunk!

Felkészítő pedagógus: Csóti Melinda

 

Április 14-én, szombaton a Kecske Kupa 2. fordulóján vettünk részt két csapattal: Kecskebakik (5. osztály, Bozó Eszter, Barna Levente, Járomi Zsombor, Seres Richárd)

és Barangolunk, legelészünk (7. osztály Bácsi Balázs, Csendes Nóra, Kovács János)

És hogy ott mit kellett csinálni 

Lehet tippelni:

A: Minél több káposztát megenni      

            B: Szivatós matekpéldákat megoldani és a megoldásokkal rohangálni                  

                        C: Kecskeháton rodeózni

                                   D: Kecskét szépen kupán vágni

P1090723


Mesélj Európa

Április 23-án volt Békéscsabán a Mesélj Európa angol nyelvű verseny elődöntője. A hetedik bések csapa folytatta a hagyományt és remek szereplésével bejutott az egy hónap múlva rendezendő döntőbe. A verseny első fordulója internetes feladatok megoldását jelentette. Az elődöntőben egy sorsolás útján kapott ország történelmi eseményét kellett feldolgozni színdarabbá és előadni angol nyelven. A döntőben ismét előadják a színdarabot. Itt a legjobb csapatok mérkőznek meg egymással a dobogóért. Gratulálunk az eredményhez!

Csapattagok: Miski Vanessza, Szilágyi Anna, Patai Katalin, Tóth Ráchel, Vörös Márk,

Felkészítő tanár: Kullai Leventéné


Rajzpályázatos siker az 1.B osztályban!

 

Az 1.B osztály minden tanulója részt vett a Házasság Hete keretében meghirdetett rajzpályázaton, melynek címe: „Családok éve 2018, ahogy én látom a családomban”.

A díjátadóra 2018. február 17-én került sor a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben.

A versenyen az osztályunkból díjazottak lettek:

Kalapos Zalán, Őss Árpád, Vinkó Mihály Levente

Felkészítő tanító: Molnár Andrea

Mindenkinek gratulálunk a szép eredményhez!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

1b rajzpalyazat hazassag hete


Megyei versenyeredmény az 1.B osztályban!

 

Szabó Rubina 1.B osztályos tanuló a megyei mesemondó versenyen V. helyezést ért el.

Meséjének címe: Az égig érő paszuly

Több fordulón keresztül sikeresen szerepelt. Színvonalas népmesei előadásával Meseország kincstárnoka címet nyerte el.

Kimagasló eredményéhez gratulálunk!

Felkészítő tanító: Molnár Anikó

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Szabo Rubina 1b mesemondo


Rajzpályázatos különdíj 

Takács Kitti 4.b osztályos “Az én Kecskemétem” című rajzpályázaton különdíjas lett az alsós tanulók kategóriában a Jövőnkért AMI Lánchíd Sport Általános Iskolai csoport tagjaként. Emléklapot kapott Varga Lili és Fehér Enikő.

 

Felkészítő pedagógus: Norek Regina

Gratulálunk!

okl1IMG_20180306_152853[2]okl2

 

 

 

 


Rajzpályázat

 

A Házasság hete alkalmából meghirdetett rajzpályázaton a 3. b osztályt Török Boglárka és Kőváry Fanni képviselte sikeresen.

Kőváry Fanni 1. helyezett lett Kirándulás című rajzával.

Szívből gratulálunk nekik!

Felkészítő: Tamás Ivett

Fanniek oklevel


Megyei IV. hely a Zrínyi matematikaversenyen 

2018.március 3-án, szombaton került sor a XXIX. Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetésre, ahol Barna Levente iskolánk 5.a osztályos tanulója a IV. helyen végzett 🙂

Felkészítő pedagógusuk: Csóti Melinda és Palincsárné Farkas Szilvia

Gratulálunk!

WP_20180303_11_31_30_ProWP_20180303_11_31_40_Prolevi

 

 

 

 


 

Szépíró verseny 

Második helyezettje Szolnok Hanna 4.c. osztályos tanulója átveszi ajándék csomagját a Lánchíd Általános Iskola aulájában országgyűlési képviselőnktől. Felkészítő tanára: Némedi Krisztián

2018.02.05.

07_SzepiroversenyDijkiosztas04_SzepiroversenyDijkiosztas02_SzepiroversenyDijkiosztas

 

 

 

 

 

 


Mesemondó siker az 1.B-ben!

Szabó Rubina 1.B osztályos tanuló a városi mesemondó verseny 2. fordulóján is továbbjutott, így a döntő résztvevője lett. Meséje címe: Az aranyat tojó tyúkocska

Szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rá!

Felkészítő tanár: Molnár Anikó

2018.01.30.

SzaboRubinaMesemondoversenyOklevel

 


Sakkbajnokság

„Aranyos” Megyei Sakkbajnokságon elért helyezés

Kelemen Orsolya 1. a osztályos tanuló az „Aranyos” megyei sakkbajnokságon az 1-2. korcsoportban 5. helyezést ért el. Sok iskola megméretette magát a versenyen, éppen ezért gratulálunk szép eredményéhez!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

2018. Január 15.

Kelemen Orsolya 1.a

 


Rajzpályázat

 

Varga Johanna 2.a osztályos tanulónk a Katona József Könyvtár meseországi játékára küldött rajza annyira elnyerte Meseország Királyának tetszését, hogy az ő munkáját választotta ki, hogy “A gyerekek hónapja” programsorozat meghívójának és plakátjának illusztrációja legyen.

Ezen megtiszteltetésen kívül a könyvtár meghívta Johannát és osztályát egy zenés programra, melyet a Lóca együttes nyújt.

Gratulálunk Johanna!

2018. január 9.Varga Johanna


Szépírás verseny

A “Szerezz örömet egy verssel” szépírás versenyen az alábbi tanulók lettek díjazottak:

 1. Kecskés Melinda 2.b osztály
 2. Szolnoki Hanna 4.c osztály
 3. Lakatos Melissza 2.a osztály

A díjak átadására január első felében kerül sor. Gratulálunk!

2018. január 9.

vik-kozepiskola-2017-szepiras-a-keziras-verseny-5731


Megyei matematika verseny

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány a 2017-2018-as tanévben is megrendezte hagyományos, kétfordulós megyei matematikaversenyét, melyen iskolánk tanulója, Matuza Balázs (6.b) holtversenyben az előkelő megyei 5. helyezést érte el, felkészítő pedagógus:Csóti Melinda tanárnő.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

2018. január 9.

P1090652

 


Karácsonyi hangverseny

December 13-án az M. Bodon Pál Zeneiskolában karácsonyi hangversenyt tartottak a zeneiskola növendékei. A Lánchíd Utcai Iskolából is 6 gyermek jár hegedülni tanulni, név szerint: Török Boglárka 3. b Veinhardt Gréta 3.c Bíró Petra 4. b Bozó Eszter 5. b Dankó Levente 5. b és Dávid Kira 4. c osztályos tanuló, aki betegség miatt sajnos nem tudott fellépni. A hangversenyen minden növendék megmutathatta eddigi tudását: egyéni és csoportos zeneművek is megszólaltak. Igazán ünnepi és megható pillanatokat szereztek hegedűjátékukkal a tanulók ezen az estén!
Felkészítő tanáruk: Matin Enikő

2017. december 20.

 

ha1ha3

ha6

 

 

 

 

 

 


Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Bolyais siker a Lánchídban!

A 8. évfolyamos magyar tehetségműhely tagjai már 4. éve vesznek részt különböző nyelvtanversenyeken, így a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen is. Az idén érték el a legnagyobb sikerüket: a megyei fordulón az előkelő 4. helyezést szerezték meg. 🙂
Az ünnepélyes díjátadón felkészítő tanárukkal, Bendéné Kiss Edit tanárnővel együtt vehették át az oklevelet és az ajándékot.
A csapat tagjai: Harkai Anna, Palotai Dorina, Seres Hanna és Gammer Dominik. Mindannyian a 8.a osztály tanulói.
Gratulálunk!
HAJRÁ LÁNCHÍD!

2017. december 20.

bo1

 


Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

 

Az előkelő 5. helyen végzett iskolánk 3. osztályosainak csapata a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen.
A Nyelvelők tehetséggondozó szakkör diákjai lelkesen készültek a megmérettetésre.
Kiss Gábor, Polónyi Zita 3.a, Sipos Loretta, Vörös Izabell Míra 3. b oztályos tanulók felkészítését Szilyné Berka Monika végezte.

 

2017. december 4.

20171123_BolyaiAnyanyelviVerseny5hely


Piarista angol verseny

Iskolánkat ebben az évben Fóti Kristóf és Nyitrai Titusz 8.a osztályos tanulók képviselték ezen a rangos megmérettetésen. A verseny két fordulóból állt, az írásbeli fordulón próbára tették a tanulók hallott szövegértési és olvasott szövegértési képességeit. Ezután került sor a szóbeli fordulóra, ahol mindenkinek prezentációt kellett tartani egy-egy kecskeméti vonatkozású témából. Sportiskola lévén, Kristóf és Titusz a kecskeméti születésű olimpikonokról tartott rendkívül informatív, magas színvonalú bemutatót. Szépen helytálltak az egész délután tartó versenyen, végül egyéniben 9. és 10 helyen végeztek olyan iskolák tanulói mögött, mint a Bányai Júlia Gimnázium vagy a Katona József Gimnázium.Október 19-én immár huszadik alkalommal került megrendezésre a Piarista Gimnázium angol nyelvi versenye, amelyen minden iskola legtehetségesebb, legjobb angol tudású nyolcadikos tanulói mérhetik össze tudásukat.

Gratulálunk fiúk!

Hajrá Lánchíd!

Felkészítő tanáruk: Fekete Erika

2017. november 16.

dsc_0104

További képek megtekintése 


Balatonfüred

2017 október 17-én két kis csapattal részt vettünk a balatonfüredi logikai versenyen. Kellő részvéttel gondoltunk az iskolapadban ülő társainkra ebben a szép napsütésben.

2017. november 16.

PA170355B

 


Képzőművészeti pályázat

Karsai Gabriella 1. a osztályos tanuló a Széchenyivárosi  Napok keretében meghirdetett

VELÜNK ÉL Ő A TERMÉSZET- ERDŐK, MEZŐK HÍVOGÍTÓ BÁJA  című rajzpályázaton  III. helyezést ért el.

 Gratulálunk szép eredményéhez!

Kócsó Ilona osztályfőnök

2017. október 25.

rajz_1

További képek megtekintése 


 


Mesélj Európa

 

A Mesélj Európa angol nyelvű vetélkedő elődöntőjébe az idén három csapatunkat hívták be. Két hatodikos és egy nyolcadikos csapat versenyzett egy-egy angol nyelvű színdarabbal a békéscsabai megyei könyvtár színpadán május 4-én. Közülük a nyolcadikosok továbbjutottak a döntőbe, ami a három fordulós verseny utolsó állomása volt május 22-én a kecskeméti Katona József Könyvtárban. A döntőben a legendás Legends csapat a dobogó harmadik fokára állhatott.

Gratulálunk!

Perfect Warriors

1.Miski Beatrix Vanessza 6.b

2.Nagy Vivien Anikó 6.b

 1. Szilágyi Anna Anita 6.b

4.Vörös Márk Miklós 6.b

5.Zoboki Nikolett 6.b

Actors and Actresses

1.Angyal Máté 6.c

2.Endre Máté 6.c

3.Franczkó Dalma 6.b

4.Patai Katalin Beáta 6.b

5.Tóth Ráhel 6.b

Legends

1.Bakos Noémi 8.b

2.Bíró Bettina 8.b

3.Csíkos Martin Nándor 8.b

4.Kisgergely Richárd Márkó 8.b

5.Szalai Richárd 8.b

 

Felkészítő tanár:

Kullai Leventéné

2017. június 6.

További képek megtekintése 


Lánchidas csapat a Kecske Kupa döntőjén 🙂

A 2017. május 12-én megrendezett Kecske Kupa megyei fordulójáról a május 20-án, szombaton tartott országos döntőbe jutott a Lánchidas csapat 🙂

Csapat tagjai:

Újhelyi Adél, Prikidánovics Vivien, Szalai Richárd 8.b és Kovács János 6.c osztályos tanulók.

Felkészítő tanár: Csóti Melinda

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

2017. május 30.

18675033_825751637581680_965535109_o

 

 

További képek megtekintése 


 

Varjú Lajos  Természettudományi Emlékverseny

Idén 25. alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolában a Varjú Lajos Természettudományi Emlékversenyt, melyen iskolánkat 11 felsős diák képviselte. A gyerekek természettudományos tárgyakból (matematika, természetismeret, informatika illetve a 7.-8. évfolyamokon matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz és informatika) mérték össze tudásukat. Az évfolyamok legjobbjait egyéni és csapateredményeik alapján bronz, ezüst és arany emléklappal díjazták. Az emlékverseny legjobbjai közül a legkiválóbbak külön elismerést, Talent-díjat kaptak.

A Lánchidasok közül a 8. évfolyamos csapat BRONZ oklevelet kapott. A csapat tagjai Szalai Richárd, Prikidánovics Vivien, András Lili. Egyéni eredményei alapján az évfolyam legjobbja Szalai Richárd lett, akit ARANY oklevéllel jutalmaztak. Felkészítő tanáraik: Gevicer Gyuláné, Szerezla Petronella, Csóti Melinda, Domokos Gábor, Hornyák Zoltán

Hatalmas siker, hogy a 6. évfolyamos versenyzők között Kovács János lett a legkiválóbb, ezért TALENT-díjban részesült. Felkészítő tanárai: Szerezla Petronella, Csóti Melinda és Hornyák Zoltán

GRATULÁLUNK NEKIK!

2017. május 30.

image003

További képek megtekintése 


Versomondók találkozója

 

Május 4-én a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon által rendezett Versmondók Találkozóján  Péntek Boglárka 1.b osztályos tanuló a ?Versünnep verselője? címet nyerte el és ezzel továbbjutott a második fordulóba.

Gratulálunk neki és felkészítőjének, Csapó Jánosnénak!

2017. május 12._IMG7161

 

További képek megtekintése 


Városi Helyesíró Verseny

 

Kiemelkedően szép eredményt ért el két 2. b osztályos tanuló a városi szintű megmérettetésen. Kovács Balázs a Béke Általános Iskolában rendezett Városi Helyesíró Versenyen elért 3. helyezéséért Bronztoll-díjat nyert, melyet április 28-án vehetett át az ünnepélyes díjkiosztón.  Vörös Izabell is az élvonalban végzett, 4. helyezett lett a 2. évfolyamosok versenyén. Gratulálunk nekik! Köszönet a felkészítőnek, Kócsó Ilona tanítónőnek. 🙂

2017. május 12._IMG7153

További képek megtekintése 


Megyei döntős a Lánchíd Sport Általános Iskola versmondója 🙂

2017. május 2-án került megrendezésre a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely által szervezett Versmondók Találkozója városi verseny. Szikora Kitti 4. c osztályos tanuló Lackfi János Jó reggelt című versének remek előadásával elnyerte a Versünnep Verselője címet, mellyel továbbjutott a megyei döntőbe.
Felkészítője: Valéria Tóth tanító
Gratulálunk!

2017. május 12.szikora kitti 4c_4

További képek megtekintése 


 

Angol városi verseny

 

Április 5-én délután Schneider Ákos 5.a, Várbogyai Ádám 5.b és Kovács János 6.c osztályos tanulónk a város legjobb angolosaival mérhette össze tudását a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában megrendezett városi angol versenyen. Bár helyezést nem sikerült elérnünk, a fiúk kiválóan helytálltak olyan iskolák tanulói között is, akik magasabb óraszámban tanulják az idegen nyelvet.

Well done boys! We are so proud of you! 🙂

Felkészítő tanáraik: Fekete Erika és Kullai Leventéné

 

HAJRÁ LÁNCHÍD!

2017. május 12.

IMG_20170405_155233


Rajzpályázat

Második helyezés és különdíjak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére hetedik alkalommal meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésén 🙂

Az Alapítvány a 48-as Hősökért és a Kecskeméti Katona József Múzeum rajzpályázatot hirdetett a szabadságharc tiszteletére óvodások és diákok részére. Az ünnepségen Kecskemét városát Mák Kornél alpolgármester, az Alapítvány a 48-as Hősökért szervezetet pedig Máday Norbert és Mádai Tárnok Tünde képviselte. Az ünnepélyes díjkiosztóra március 15-én került sor a Cifrapalotában.

 

 1. helyezett lett Kerékgyártó Zita, 8. b osztályos tanuló ?Lobogj, zászló!? című alkotásával.

Felkészítő pedagógus: Gevicser Gyuláné

Különdíjat kapott Lejer Zoltán 4.b osztályos tanuló, valamint a 3.b osztály diákjai.

Felkészítő pedagógusok: Gombosné Rapcsányi Györgyike és Ivaskóné Mokos Anita

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

2017. március 21.

17352810_10208965395548397_737268443_n


XXVIII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny

 

Lánchidas sikerek a XXVIII. Zrínyi Ilona Matematikaversenyen 🙂

Tóth Viktor 2.c  tanuló megyei 13. helyen végzett 328 induló versenyzőből, felkészítő pedagógusok: Novák Anikó és Machács Gáborné

Vörös Márk 6.b tanuló a 19. helyet szerezte meg 373 indulóból, felkészítő pedagógus: Csóti Melinda

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

2017. március 7.P1090295

További képek megtekintése


Bolyai csapatverseny

A Bolyai Természettudományi csapatversenyen a 3. évfolyam az előkelő 7. helyet szerezte meg a megyei fordulón.

A csapat tagjai: Deák Lili 3. c, Szolnoki Hanna 3. c, Varga Nikolett 3. b, Géró Vanda 3. a. Felkészítő tanár Institoris Ágnes.

2017. február 27.

Bolyais csapatverseny 3o


Szépíróverseny

 

 

Arany érem a Megyei Szépíróverseny járási fordulóján  🙂

2017. február 13-án a kecskeméti EGYMI-ben rendezték meg a megyei Szépíróverseny járási fordulóját. Iskolánkat négy kategóriában kilenc tanuló képviselte. Minden tanuló becsülettel helytállt a versenyen. Két tanulónk kiemelkedő teljesítménnyel továbbjutott a márciusban Kiskőrösön megrendezendő megyei versenyre.

Dánfy Doren Emma 2.a osztályos tanulónk  III. helyezéssel,  Kovács Nikolett  5.a osztályos tanulónk I. helyezéssel biztosította helyét a megyei fordulón.

Gratulálunk!

Felkészítők: Nagyné Breczó Zsuzsanna és Varjúné Legát Katalin

Hajrá Lánchíd!

2017. február 15.20170213_Jarasi Szepiroverseny


KALANDOS VERSENY

A Szalay Könyvek egy különleges versenyre invitálta az országban a gyerekeket. A KALANDOS VERSENY elnevezésű vetélkedőn iskolánkból 2 négyfős csapat jelentkezett. A 12 fordulós online játékra több mint 6000 csapat, számtalan iskola ? országunkból, de még a határon túlról is ? jelentkezett. A tét óriási, hiszen a nyertes csapatok értékes ajándékokban részesülnek, úgymint egy ausztriai kirándulás, vagy iskolai gyereknapot, tabletet, pénz és könyvjutalmat. A verseny a félidőhöz érkezett és a Szalay Kiadó képviselője OKLEVÉLLEL köszönte meg áldozatos munkáját a felkészítő tanároknak: könyvajándékkal, a gyerekeknek extra jutalmakkal kedveskedett. A küzdelem tovább folytatódik, jó esélyekkel indulunk neki az utolsó köröknek.

2017. február 10._IMG8998

További képek megtekintése 


Idegen nyelvben is jók vagyunk!

 

Balogh Dóra 5.a osztályos tanulónk kimagasló eredménnyel képviselte iskolánkat az On-Lion országos angol  nyelvi versenyen. Dórinak a korosztályában versenyző 1348 tanuló közül az előkelő 6. helyet sikerült elnyernie. A verseny első két fordulója interneten keresztül zajlott, az első forduló október 25-26-án, a második forduló pedig november 15-16-án. Dóri az első két fordulóban maximális pontszámot ért el, így továbbjutott az országos döntőbe, ahol fogalmazást kellett írniuk a tanulóknak. Az ő fogalmazását a hatodik legjobbnak ítélték a versenybírák.

Felkészítő tanára: Fekete Erika

Gratulálunk!

Hajrá Lánchíd!

2017. január 4.Angol verseny Balogh Dora 5aLánchíd Utcai Sport Általános Iskola hegedű növendékeinek karácsonyi hangversenye

 

 1. december 16-án (péntek) 17.00 órakor , Matin Enikő, M. Bodon Pál Zeneiskola pedagógusa, növendékeinek hegedű hangversenye volt a Lánchíd Utcai Iskola 209-es termében.

A nagy sikerű színvonalas koncerten Bíró Petra 3.b, Dávid Kíra, Szolnoki Hanna 3.c, Diessner Noémi, Furdan Liliána, Bozó Eszter és Dankó Levente 4.b osztályos tanulók léptek fel.

Gratulálunk!

2016.december 21.006_ZeneiskolasokKoncert209-ben_20161216_1700

További képek megtekintése


Regősök húrján  Versmondó verseny

Az idén tavasszal megrendezett városi Versmondók találkozója az országos Regősök húrján elnevezésű versmondóverseny regionális válogatója is volt egyben.

Kerékgyártó Zita 8.b osztályos tanuló eredményes szereplésével  akkor elnyerte Forrás Szerkesztőségének különdíját, így meghívást kapott az országos döntőre, melyet Budapesten rendeztek meg 2016. december 03-án, szombaton.
Két korcsoportban 80 versmondó kápráztatta el a zsűrit és a közönséget a választott versek művészi tolmácsolásával.

Zita tehetségének és a 2 hónapos felkészülésnek köszönhetően bronz oklevéllel térhetett haza. 🙂

Felkészítője Bendéné Kiss Edit tanárnő.

Szívből gratulálunk az országos eredményhez! 🙂

A nap végén egy kis kirándulás is belefért a Nemzeti Színházhoz és a Művészetek Palotájához.

2016.december 15.


7.

További képek megtekintése


Fordító verseny 

Több, mint negyven felső tagozatos diák részvételével rendeztük meg az iskolai idegen nyelvi fordító versenyt november 16-án szerdán délután. A felső tagozat minden évfolyamáról vettek részt tanulók. Témáját a nyári sport események ihlették, a szövegek a sportról szóltak: az olimpiáról, a foci VB-ről, híres sportolókról.

 

 

2016.december 8.1

További képek megtekintése 

 

 

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András