fejlec

 

MTMI élmény jellegű szakkörök

 

A szakkörök célja, hogy a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai (röviden MTMI) jellegű pályákra történő jelentkezést népszerűbbé tegyék a gyerekek körében. A tanulók későbbi szakmai orientálódását már a felső tagozat első éveitől kezdődően támogatni kell, így a középiskolai felvételin könnyebben választhatják a számukra megfelelő iskolát.

A szakkört 5. és 6. osztályosoknak tartjuk matematika, informatika, technika és a természetismereti tantárgyakhoz kapcsolódóan. A gyerekek élményközpontúan, a tanórákat elkerülő eszközök segítségével ismerkednek meg az említett tárgyakkal. A foglalkozásokon minden jelentkező diák bepillantást nyer a programozás, prezentációkészítés és a logikai, matematikai alapú játékok világába.

Célunk, hogy a fentieken kívül fejlődjenek kommunikációs, logikai és kreatív gondolkodási képességeik. A változatosan felépített témákon és a havi rendszerességgel megtartott szakkörökön keresztül közelebb kerülnek a gyerekekhez a nehéznek “ítélt” tárgyak. A program célja továbbá, hogy egy egész éven át tartó, szórakoztató és hasznos elfoglaltságot adjon az érintett évfolyamoknak.

 

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András