fejlec

“Menő Menzák” program a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

 

2018.02.01-2019.08.31

A projekt azonosítója: EFOP-1.8.5-17-2017-00069

A Kedvezményezett neve: Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány

Projekt címe: Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

A támogatás összege: 11 800 000 Ft

A támogatás intenzitása: 100%

A megvalósítás időszaka: 2018.02.01-2019.08.31 között tervezetten

 

A projekt megvalósítása során Lánchíd Utcai Általános Iskoláért Alapítvány a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában tanuló gyermekek, valamint a szülők és pedagógusok számára szervez különböző programokat, melyek segítségével tudásmegosztás és tudásbővítés érhető el az egészséges táplálkozás témakörében.

A fejlesztés célja, hogy a diákok ismereteket szerezzenek annak érdekében, hogy egészségüket hosszú ideig képesek legyenek megőrizni.

A fejlesztés eredményeként a diákok korszerű ismeretekkel rendelkeznek majd a korszerű táplálkozáshoz kapcsolódó témakörökkel kapcsolatban és célunk a „jó szokások” kialakítása is.

A programelemek között szerepel kérdőíves felmérés a diákok táplálkozási szokásairól, dietetikai szaktanácsadás, tájékoztató napok, ismeretterjesztő előadások, főzőversenyek szervezése és tanulmányi kirándulás is.

A megvalósítás során közismert emberek (Csisztu Zsuzsa és Vincze Ottó) személyes példájukon keresztül mutatják be az egészséges táplálkozás előnyeit, valamint mesélnek saját tapasztalataikról is.

A 11,8 millió forintos uniós támogatás segítségével eszközbeszerzés keretében az iskola tárgyieszköz állománya bővülni fog konyhai eszközökkel, bútorokkal és a programokhoz kapcsolódó anyagokkal. A támogatás segítségével kialakításra kerül az iskolai tankert is.

A program keretében 6 db ivókút is beszerzésre kerül, amelyek a beépítést követően biztosítani tudják a tiszta ivóvíz vételezés lehetőségét a diákok számára.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Galéria:  Képek megtekintése

Sajtóközlemény

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András