fejlec

Aktuális

 


Tisztelt Szülő/ Gondviselő!

A Kormány bejelentése szerint :

Az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig, tehát a tavaszi szünet végéig bezárják.

Az iskolai étkezések 03.08-tól lemondásra kerülnek.

Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is, azt március 05-én reggel 8.30-ig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék:

 Csékó Gábor Istvánné  Tel: 30/361-1470

Email: etkezes2.ferenczyida@gmail.com

 Az ebéd átvétele az iskola által kijelölt helyen történik, ételszállító dobozban.

 Együttműködésüket köszönjük:                                                 Gazdasági Hivatal


A Lánchíd Oroszlánja Poloznik-Jekkel Judit

Judit a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 2.b osztályos tanulója. Szorgalma, tanuláshoz való hozzáállása példaértékű a többi tanuló előtt. A művészetekhez való különleges tehetsége már óvodás korában megmutatkozott. Nagycsoportos óvodásként mesemondó és népdaléneklési versenyeken indult, bábfesztiválokon szerepelt. Tavaly a városi mesemondó verseny 2. fordulójába jutott és a versmondók találkozóján is eredményesen képviselte iskolánkat. A tavalyi tanév során az iskolai bábszakkör oszlopos tagjaként csillogtatta meg tehetségét. Két éve a szentesi Alapfokú Művészeti Iskola dráma tagozatának is tagja.

Mióta jársz ebbe az iskolába?

2 éve járok a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolába.

Mi alapján választottad ezt az iskolát?

Azért választottam ezt az iskolát, mert sok jót hallottunk róla. Sok tanórán kívüli foglalkozás közül választhatok, járok drámafoglalkozásra, bábszakkörre, matematika tehetséggondozásra.

Melyek a kedvenc tantárgyaid?

Nagyon szeretem az olvasást és a matematikát. Kedvenceim közé tartozik még a rajz, az etika és az angolóra.

Úgy hallottam, hogy már óvodás korodban is szívesen szerepeltél.

Ez igaz. Már nagycsoportos koromban részt vettem mesemondó, versmondó és ének versenyeken. Bábfesztiválon is szerepeltünk a csoporttal. Az óvónénik sokat segítettek a felkészülésben.

Tavaly bábszakkörre jártál az iskolában. Hol mutatkoztatok be? Milyen fellépésetek volt?

Karácsonyra a Mikulás kesztyűje című darabbal készültünk, én voltam a mesélő. Előadtuk az iskola és az óvoda karácsonyi műsorán is. Bemutatkoztunk még az óvónénik karácsonyi vacsoráján, ahol a Négy gyertya meséjét adtuk elő.

Milyen eredményeket értél el eddig?

A tavalyi tanévben mese és versmondó versenyeken indultam, a városi fordulóba jutottam. Idén a városi mesemondó második fordulójába is behívtak.

Szabadidődben mivel szeretsz foglalkozni?

Sokat olvasok, szeretek rajzolni, kézműveskedni. Sok barátom van az osztálytársaim között, velük gyakran találkozom. Szeretek még a szüleimmel társasozni, a cicáimmal foglalkozni. Kirándulni is szoktunk a családdal.

Köszönöm a riportot! Hajrá Juci, hajrá Lánchíd!

Jekkel1

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Kisjuhász Jázmin 2. a osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja

Jázmin Meseország hercegnője. Ezt a címet a 2019-2020-as tanévben nyerte el, amikor a városi mesemondó verseny két fordulóján sikeresen túljutva, bekerült a megyei döntőbe. A 300 induló közül az 1-2. osztályosok kategóriájában ő lett legjobb.

Majd tavasszal a városi versmondó versenyen is kiválóan szerepelt, ezüst minősítést kapott.

Ebben a tanévben bejutott a városi mesemondó döntőjébe. Reméljük, hogy most is olyan szerencsés lesz, mint meséjének főhőse, Kolontos Palkó.

Jázmin pici korától kezdve szereti a verseket és a meséket. Nem csak meghallgatja vagy megnézi azokat, hanem el is játssza. Sőt, maga is kitalál történeteket! A zene és az éneklés is nagyon közel áll hozzá. Könnyedén lejátssza a tanult dalokat furulyán és mindig énekelne. Tehetségét  idén a szentesi Művészeti iskola dráma tagozatos tanulójaként kamatoztatja.

Ismerjük meg közelebbről Jázmin varázsvilágát!

Anyukám és apukám is mesél nekem. Főleg este, elalvás előtt, de néha az autóban, amikor hazafelé megyünk, vagy a délutáni játék közben.

Kedvencem a Pityi Palkó. Szeretem, mert nagyon vicces és vidám.

 

Kiről, miről szólnak ezek a mesék?

Mostanában egy olyan mesén gondolkodom, amelyben van egy király, akinek folyton sír a lánya. Ezért elűzi őt a palotából. A szomszéd királyság hercege menti meg.

 

Rajzolni és színezni és szeretek. Meg a dalokat. Beszáll a fejembe egy dallam és azt szeretném befejezni.

Állatokkal szeretnék foglalkozni. Legszívesebben állatkertben dolgoznék.

Hajrá Jázmin, hajrá LÁNCHÍD!

Szilyné Berka Monika

Jazmin-3

 

 

 

 

 

 

 

Ilyés Benedek a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 1.a osztály testnevelés tagozatos tanulója.

A sport, a futball iránti szeretete bámulatos. Példát mutat a környezetében lévő fiatalok számára. Már 6 évesen 2019 – ben korosztályában (U7) az „Év játékosa” lett. 2020 – ban csapatban megnyerték a Hírös – Ép kupát, ahol a torna válogatottjába is bekerült és különdíjat kapott. 2020 – ban ismét elnyerte a ,,Év játékosa” (U8) címet. 2020 szeptemberétől U8-as korosztályban a KTE csapatával a Dunamenti Ligában szerepel hétről – hétre. Olyan csapatok ellen játszanak, mint a Fradi, Vasas, MTK. 2021 februárjában a csapat a kiskunhalasi Szilády Kupán vett részt, ahol aranyérmesek lettek. Itt is bekerült a torna válogatottjába és különdíjat kapott. Jelenleg a tavaszi fordulókra készülnek, a heti 3 edzés mellett edzőjük edzőmeccsekkel készíti fel őket.

Beni osztályfőnökeként érdeklődtem:

Hajrá Beni, hajrá LÁNCHÍD!

IlyesBenedekAzEvJatekosa_KTE

 

 

 

 

 

 

 


KATT (képesség, akarat, tudás, tett) sorozatunk bemutatja a Lánchíd Oroszlánjait

A budapesti Lánchíd oroszlánjainak párja nincs a világon. Bátran, rendületlenül a híd ékes díszeiként őrzői, védői a rájuk bízott hídnak.

A mi Lánchidunknak is megvannak a maga őrzői, akik kitűnnek teljesítményükkel, oroszlános tudással, ügyességgel, kiemelkedő eredményekkel felvértezve védik iskolánk hírnevét.

KATT (képesség, akarat, tudás, tett) sorozatunk őket mutatja be, ismerjék meg a mi oroszlánjainkat!

lanchid-oroszlanjai

 

 

 

 

 

 

 


MatekÁSZ

Január végén rendezték iskolánkban a matekÁSZ versenyt. Az iskolából 30 fő indult a versenyen.  Megyei döntőbe jutottak: Horváth Sándor 3. évf. veres Lázár 4. évf., Borsos Klaudia 5. évf., Szabó Vanda 7. évf.

Felkészítő tanárok: Házi Erzsébet, Kócsó Ilona, Csóti Melinda, Ferencz Gabriella

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

 

 

 


Játékos tanulás

Kuvikkal a tanulás is játék, avagy hogyan legyen játékos egy tanulás?

A doboz segítségével színesíthetjük a tanórákat: matematika, olvasás, technika…

Remek képességfejlesztő eszköz, melyet énekórán is használunk. Megfelelően szemléltethetjük a ritmus képleteket a pálcikák segítségével, a hangok térbeli elhelyezkedését a fakorongokkal.

 A képek a 2.c osztályban készültek, ritmus diktandó után a gyermekek a színes pálcikák segítségével jegyezték le a hallott ritmus sort.

A színes korongokkal az ötvonalas rendszerben ábrázolták a tanulók a hallott dallamot.

Nem csak változatossá tehetjük a tanórát a Kuvik használatával, hanem felkeltjük a gyerekek érdeklődését is az adott tanórán.

A tanórát tartotta: Kálmán-Borzák Nikolett

 

 

 

 


eLOMI

Alapítványunk, a Mozgó Diák Alapítvány támogatóival közösen, 2021. március 1. és 5. között részt vesz az eLOMI elektronikai hulladékgyűjtő akcióban. Az említett napokon bárki ingyenesen leadhatja régóta kerülgetett működésképtelen elektromos és elektronikai készülékeit a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Planetárium mögötti udvarán.

eLOMI_SZT

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kreatív olvasmányfeldolgozás

A Móra Könyvkiadó „Kreatív olvasmányfeldolgozás” címen pályázatot írt ki. A pályázat célja, hogy a NAT által előírt olvasmányok feldolgozásához változatos feladatokból álló gyűjteményt hozzanak létre, melyet egységes formában ingyenesen elérhetővé tennének pedagógusok számára weboldaluk edukációs felületén.

Erre a pályázatra készült el, Janikovszky Éva Már iskolás vagyok című könyvéhez egy társasjáték, Vadásziné Redenczki Anita iskolai könyvtárosunk által. Izgalommal várjuk a pályázat eredményét.

A játék célja, hogy a gyerekek, akár egyénileg játsszák, akár csoportosan, eljussanak az óvodától az iskoláig, miközben feladatokat oldanak meg, amelyek megoldásához szükséges, hogy ismerjék a történetet. Olyan szabályokat tanulnak és erősítenek meg játék közben, amelyek az iskolai életben nagyon fontosak. A jól elvégzett feladatokért piros pontokat tudnak gyűjteni, ami eldönti a játék végén, hogy ki lesz a győztes. A játék szinte teljesen újrahasznosított anyagokból készült, így a környezettudatosságot is erősíthetjük a gyerekekben.

A társasjátékot csoportos formában iskolánk 2.b osztályos tanulói próbálták ki olvasásórán, akik nagyon lelkesen játszottak, miközben felelevenítették  a történetet.


Bolyai Természettudományi Csapatverseny

Prof. Dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke fővédnöksége mellett a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium és a BOLYAI CSAPAT Kft. a 2020/2021. tanévben nevezéses alapon ismét meghirdette a Bolyai Természettudományi Csapatverseny online körzeti fordulóját 3-8. osztályosoknak,

Ezen a versenyen 4. osztályosok csapata az elkelő 2. helyezést érte el. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Szolnok megye képviselőivel mérték össze tudásukat. A felkészülés és a verseny során töretlen lelkesedéssel dolgoztak együtt, és igazi csapatként éltek. A Lánchidas Sáskák tagjai: Csatári Emma, Kecskés Zoltán, Reketyei Bence, Sáfár Soma. Felkészítőjükként nagyon büszke rájuk: Tóth Valéria

Ugyanezen a megmérettetésen iskolánk 6. évfolyamosai is jól szerepeltek igen erős mezőnyben, hiszen  8. és 20. helyezést értek el. Felkészítőjük Szerezla Petronella.

IMG4230

 

 

 


Rajzpályázat: I. helyezés és különdíj

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület hirdette meg a Házasság hetén rajzpályázatát, ahol a Lánchidasok ismét szép eredményt értek el: Kovács Panna  4. c osztályos tanuló alkotása I. helyezett lett, Matuza Boglárka 4. b osztályos tanuló pedig különdíjas rajzzal büszkélkedhet. Büszkék vagyunk rájuk! Felkészítőjük: Tóth Valéria és Gombosné Rapcsányi Györgyike.

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Matuza_Boglaka_kulondij

 

 

 

 

 

 


Kajla 7 határban

A gyerekek körében már ismert és kedvelt Kajla kutya, aki a családokat utazásra és kirándulásra biztatja.

Sok tanuló megkapta már az elmúlt évek folyamán a Kajla útlevelét, amelybe az utazásaik során gyűjthették a pecséteket. A pecsétek megszerzésével további ajándékokat, játékokat tudnak igényelni a www.kajla.hu weboldalon. A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Kajla 7 határban című album 1-1 példányát ajándékozta most a 3-4-5-6. osztályoknak.

Amennyiben a családok szeretnének saját részre is ilyen albumot, akkor korlátozott darabszámban igényelhetnek a www.kajla7hatarban.hu weboldalon.

Kajla-konyvekKajla-plakat

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Szülő!

Gyermeke gyalogosként (sőt, talán biciklisként is) nap mint nap részt vesz a forgalomban közlekedőként. Gyalogosként is számos szabályt kell ismernie annak érdekében, hogy biztonságosan tudjon közlekedni – ez azonban még inkább igaz akkor, ha kerékpárral szeretne önállóan közlekedni.

A Közlekedő kisokos munkafüzet célja, hogy segítsünk a gyerekeknek megtanulni a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés alapjait. Ehhez elengedhetetlen az alapvető közlekedési szabályok ismerete csakúgy, mint azok megfelelő alkalmazása közlekedés közben.

Ebben a félévben a 4-5-6-7. évfolyamos tanulók megismerkednek az alapvető gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokkal. Az így szerzett ismeretekből 2021. március 1-12. között alapvizsgát is tesznek, itt az iskolában tanóra keretében.

Kedves Szülő! Kérjük, segítsen gyermekének a gyakorlásban egyrészt úgy, hogy ezt a kiadványt otthon együtt forgatják, illetve a Kréta felületén található e-learning tananyagot átnézik, másrészt jó példát mutatva neki a közös gyalogos vagy kerékpáros közlekedés során!

Az iskolában technika, környezet, osztályfőnöki és informatikaórákon szintén gyakorolni fogjuk a teszt feladatait, hogy a vizsgán már mindenki jól teljesítsen.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Kozlekedo-kisokos-mf.

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Szülők!

A 2021/2022-es tanévben induló sportosztályunkba képességmérést tartunk 2021. február 8-án, 15-én és 22 én, hétfői napokon. A képességmérésre online felületen szükséges regisztrálni. A járványügyi helyzetre való tekintettel a mérés nem csoportos formában történik, szükséges távolságtartással, beléptetéskor kézfertőtlenítéssel és testhőmérséklet méréssel, továbbá kérjük a maszk használatát!

A mérés időtartama kb. 20 perc. Kérjük a megjelölt időpont előtt 5 perccel érkezzen meg a helyszínre: Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Sportcsarnoka (oldalsó bejárat)!

Szükséges felszerelés: tornacipő és tornaruházat. A mérésre mindhárom hétfői alkalommal lehet jelentkezni, de nem szükséges. A pontszámításnál az elért legjobb eredményt fogjuk figyelembe venni.

A kiválasztó felmérés próbái:

Próba                                                                                     Értékelés alapja

30 m síkfutás (sebesség, koordináció)                                  másodperc

helyből távolugrás (gyorserő)                                                 centiméter

kislabdahajítás – dobókészség                                              méter

labdapasszolás falra – labdásügyesség, koordináció            db/másodperc

általános mozgás mérése, testtájék, irányok, sorba rendezés

Regisztráció menete:

https://www.picktime.com/beiskolazas oldalra belépve, kattintson a „Képességmérés – február 8., 15., 22.” feliratú téglalap keretben található nyílra, majd válasszon a 3 lehetséges hétfői dátum közül!

Győződjön meg, hogy az Ön által választott nap lila színnel legyen kijelölve. A rendszer automatikusan a február 8-i napot jelöli meg, amennyiben másik időpontot szeretne, kattintson a kiválasztott dátumra (15 th vagy 22 nd feliratra)!

A felugró szabad időpontok közül (10:00-11:55) válassza ki az Önnek megfelelőt! Az úrlap első sorába írja be az Ön nevét, a második sor első keretébe gyermeke vezetéknevét, a második keretbe pedig gyermeke keresztnevét/keresztneveit! A harmadik sorban kérjük, adja meg email címét, amelyre meg fogja kapni a visszaigazolást a jelentkezésről! A következő sorban lévő telefonszám megadása nem kötelező adat. Az „Ellenőriztem, hogy a számomra megfelelő napot választottam” keretben egy I betűvel jelezze, hogy az ellenőrzést megtette (kötelezően kitöltendő)! Az űrlap utolsó keretébe kérjük, írja be a gyermek óvodájának nevét és születési dátumát! Köszönjük!

Ha több gyermeket is szeretne jelentkeztetni vagy több alkalmat is bejelölni a képességmérésre, akkor a regisztrációt meg kell ismételnie!

 

Amennyiben bármilyen kérdése van a beiskolázással kapcsolatban, kérjük, hívjon minket a 76/475-122-es telefonszámon vagy írjon nekünk a lanchidisk@keszeiskola.hu email címre!

 

Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket a kiválasztó felméréseinkre!


Olvasni menő!

A 2019 októberében az iskolai könyvtárak világhónapjában indítottuk útjára iskolánkban az Olvasni menő! Olvashow versenyt!   2-tól 8. osztályig meghatározott könyvek elolvasása után egy-egy feladatlapot kellett kitöltenie a résztvevő tanulóknak. Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az olvasásba a gyerekek. Több mint 60 fő vett részt ebben a versenyben. A feladatlapokra kapott pontok alapján 11 fő volt az, aki a legkiemelkedőbben teljesített, oklevéllel és néhány egyedi ajándékkal leptük meg őket.

Gratulálnunk a könyvmolyoknak! Kothencz Lana 3.a, Keresztes Klaudia 3.b, Kőváry Dorina 3.b, Gőgös Bence 3.b, Huszti-Polgár Elizabet 3.c, Vámos Szófia 4.a, Csatári Emma Jázmin 4.b, Mészáros Áron 4.b, Őss Árpád 4.b, Lakatos Virginia 6.c, Szatmári Csenge 6.c

„Abból a gyerekből aki olvas, olyan felnőtt válik, aki gondolkodik.”

Hajrá Lánchíd!7

 


Hétmérföldes csizmával a mesék birodalmában

Izgalmas projekt munkában vettek részt a 3-4. évfolyamos gyerekek még karácsony előtt. Elmerülhettek a mesék világában 3 héten át. A pedagógusok izgalmas – a mesékhez kapcsolódó feladatokkal színesítették a tanórákat. Volt közöttük internetes gyűjtés, szómagyarázat-keresés, meseírás, keresztrejtvény készítés, királylány ruhájának tervezése, matematika órákon pedig a meseszámokkal is dolgozhattak. A gyerekek nagy izgalommal fogtak a munkához, ami játszva tanította őket.

A 3 hét végén pedig egy lenyűgöző kiállítás keretében mutathatták be mi mindent tanultak, miket készítettek.

135494681_1077882909380981_5597046619859711973_n

További képek megtekintése

 


Egészségnap 2020

Múlt hét csütörtöki napja méltán mondható különlegesnek, melyet teljes mértékben az egészség jegyében töltöttünk el. Ez a mostani vírusos helyzetben igazán fontos. Különleges volt diákjaink és pedagógusaink számára is. Felelevenítettük, hogy mely gyümölcsök és zöldségek azok, melyek nélkülözhetetlenek étkezésünkből, hiszen számos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Az alsó tagozatos tanulók apró kis kezei szorgosan dolgoztak, hogy elkészüljön az iskolánk saját zöldség-gyümölcs piaca, ahol minden olyan termék megtalálható, amit jó, ha étkezésünk során fogyasztunk. Sok mindent meg is tanultak ezekről Pl.: hol terem és mely évszakban.

Felső tagozatosaink sem tétlenkedtek, hiszen egy igazán különleges társasjátékot készítettek el, melynek középpontjában nem a pénz állt, hanem az egészség. Így újra értelmezték a Gazdálkodj okosan társasjátékot, mint Gazdálkodj az egészségeddel játék. Nagyon szuper alkotások születtek, melyek teljesen jól beleillenek a 2020-as évünkbe, bizony vannak a Covid19 vírusra vonatkozó szabályok is a játékban. Voltak más egyéb feladatok is, mint a nyelvészeti, biológiai és informatikai vonatkozású feladatok, természetesen az egészség jegyében.

Minden egyes tanuló megtervezte saját maszkját, nagyon kreatív alkotások születtek.

Környezetünk tisztasága is hozzátartozik az egészséghez, így szó volt a hulladékgyűjtésről, annak módjairól.

És a legfontosabb, amit tehettünk az egészségünk jegyében, az a lelki egészségünk ápolása, hiszen közösen alkottunk, az itt dolgozók minden tagja tevékenyen részt vett ezen a napon és nagyon vidáman töltöttük el 2020 Egészségnapját a Lánchíd Iskolában!Stand

 


Digitális Edukációs Múzeumi Órák

 

EMÓ = Digitális Edukációs Múzeumi Órák címmel hoztak létre még tavasszal egy digitális múzeumpedagógiát segítő online teret, sok érdekes feladattal. Ennek megvalósulását számos magyarországi múzeum segítette. Mivel ebben a tanévben, a vírushelyzet miatt nem tudunk iskolánk tanulóival múzeumba és más kulturális intézménybe látogatni, éltünk a lehetőséggel és virtuálisan vettünk részt a DEMÓ 3 múzeumi órákon. Ennek kapcsán az ötödik évfolyam tanulóiból kiválogatott 5-5 fős csapatokat, egy kisebb házi versenyre hívtuk.

Az őszi félévben a Híres magyarok online rendezvényen, a Feltalálók Napja és a Tudomány Világnapja kapcsán oldottak meg érdekes feladatokat a csapatok. Nagyon jó hangulatban telt a verseny, amely segítségével, ha csak virtuálisan is, de betekinthettünk néhány múzeumba. A feladatokat online tesztek és kvízek segítségével oldották meg a gyerekek. Számos ismerettel bővítették tudásukat, melyeket a tanulmányaik során is hasznosíthatnak. A digitális oktatás során már megismert Kahoot!, Learningapps, Redmenta online kvízek mellett, közös rajzokat is kellett készítenie a csapatoknak. Pl. meg kellett tervezni Petőfi Sándor Instagram oldalát és a mai ruhatárát, valamint a Zsélyi Aladár által tervezett repülőgépet.

A verseny végeredménye:1. helyen végzett az 5. c osztály csapata, a Múzeumi Tudósok. Polyák Zsuzsanna, Szekér Anna Luca, Király Petra, Boros Klaudia, Szilágyi Dániel.

 1. lett az 5.a osztály, Múzeumi Csirkék csapata. Pesti Nikolett, Mikolajcsik Gréta, Csujok Imola, Hajdu Noémi, Tarjányi Kitti.

A 3. helyet pedig az 5. b osztály csapata a Múzeumi Nagymenők szerezte meg. Antal Zsombor, Fehér Ádám Pál, Horváth Maja, Papp Lili, Csukodi Jázmin. A versenyt lebonyolította: Vadásziné Redenczki Anita könyvtáros

1További képek megtekintése

 


Kiskunság kincsei

Ezüst Oklevelet szereztek a harmadikosok a természetismereti versenyen :).

Az Ifjúsági Otthon a 2020/21-es tanév első félévben meghirdette a Kiskunság Kincsei című természetismereti, helytörténeti online közösségi játékát, amin a 3. a osztály természetismeret tehetséggondozó szakkör tagjai nagy lelkesedéssel vettek részt. A három forduló változatos és szórakoztató feladatait töretlen érdeklődéssel és szorgalommal hajtották végre a gyerekek. A munkájuk sikerességét jelzi az Ezüst Oklevél, amit büszkén vettek át a gyerekek. Felkészítőjük Institoris Ágnes volt.

CsodabogarakEzustOklevel

 


Angol verseny

A Zrínyi Ilona Általános Iskola idén 17. alkalommal rendezte meg a 7. osztályos tanulók városi angol nyelvi versenyét november 25-én, ezúttal online formában. Iskolánkat Szabó Vanda 7.c és Náczi Angéla 7.a osztályos tanulók képviselték, akik 4. helyezést értek el a meglehetősen nehéz, színvonalas versenyen.

Gratulálunk!

Felkészítő tanáruk Kiss Zsuzsanna.

HAJRÁ LÁNCHÍD!

IMG_1550

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Szülők és Diákok!

Nagyon szépen köszönjük az ajándékokat, melyet rászoruló gyermekek részére gyűjtöttünk a Mosolymanók SegítsVelem program szervezésében. Összesen 124 csomag gyűlt össze, így ennyi gyermek arcára tudunk mosolyt csalni karácsony ünnepén.

Áldott Békés Karácsonyt kívánunk!130779114_432384704455482_7512182740150221315_n

 


Karácsony 

Iskolánkban minden évben az első évfolyamosok karácsonyi projekttervet valósítanak meg. A karácsonyi készülődés hetén a tanítónők érdekes és színes feladatokkal, programokkal készültek a kis elsősök számára.

Mennyből az angyal… Zenehallgatással, dalokkal, versekkel hangolódtak az ünnepekre.

Minden osztály szebbnél szebb dekorációkkal karácsonyi hangulatúvá varázsolták termeiket és az iskola auláját.

Jó adni… Nagy lelkesedéssel és meleg szívvel ajándékokat készítettek a gyerekek családtagjaiknak tanítóik segítségével. Nem feledkeztünk meg a rászoruló gyermekekről sem, akiknek minden osztály szépen becsomagolt ajándékkal készült, örömet szerezve ezzel számukra.

Kis karácsony, nagy karácsony… Az osztályok nagy szeretetben saját termeikben karácsonyfájuk ölelésében ünnepeltek, ajándékoztak.

Gömöriné Csősz Adrienn


 

Online adventi mesenaptár

Mától minden nap egy-egy újabb adventi mesét olvashattok el az iskolai könyvtár blogján.

Nyissátok ki minden nap a következő mesedobozt és készülődjetek, hangolódjatok mesével a karácsonyra!

https://lanchidiskolakonyvtar.blogspot.com/2020/11/adventi-mesenaptar.html

konyvtarkepADVENTI-MESENAPTar

 

 

 

 

 


Barátunk a természet

Hagyományainknak megfelelően, idén ősszel is egy izgalmas projekttel színesítettük a tanulást a 2. évfolyamon. A természet csodálatos világába tettünk utazást, verseket, tanultak, mesét olvastak és írtak, zenét hallgattak és többféle alkotást készítettek tanulóink állatokról, növényekről és az évszakokról. Munkáikból Barátunk a természet címmel kiállítást rendeztünk az iskola aulájában. A projektzáró műsor idén a vírushelyzetre való tekintettel elmaradt. 

 

 


Mosolymanók

Kedves Szülők! Ez egy szép hagyomány nálunk, és a lelkünknek is felüdülés, ha tudjuk, hogy egy társunkkal megoszthatjuk azt, amiből nekünk talán több jutott….ezzel szebbé téve egy másik család ünnepét. A SegítsVelem Mosolymanók akciója során gyűjtést szervezünk rászoruló gyermekek részére, hogy szebbé tegyük számukra az ünnepet.

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? 

 1. december 9-ig tölts meg egy cipősdobozt mindenféle finomsággal, és olyan játékokkal melyeket már nem használsz, de jó állapotban vannak.

jkep

  

1.

Otthon szedd össze megunt játékaid, de olyat, ami még használható, jó állapotban van, és amivel még Te is szívesen játszanál! Ezeket tedd be egy dobozba és írd a dobozra, hogy milyen nemű és korú társadnak szánnád ezt a csomagot! Kérünk, hogy NE tegyél a dobozra masnit vagy szalagot!

2.

 1. november 2. és 2020. december 11. között vidd be az iskolába a dobozt és add oda a Kapcsolattartó tanárodnak!A doboznak szállításra alkalmasnak kell lenni, csak az előírt szabályoknak megfelelő csomagokat fogják elszállítani az iskolából.
  Csomagok maximális mérete: 50 X 50 X 50 cmméretűek lehetnek a küldemények (max. 50 cm széles, max. 50 cm hosszú, max. 50 cm magas) Kizárólag postai feldolgozásra alkalmas, ragasztószalaggal lezárt-leragasztott, sérülésmentes kartondobozban (az esetleges  korábbi vonalkódos címkéket el kell távolítani) tudjuk elszállítani az ajándékokat! Az akció lezárását követően érkezett csomagokat nem tudjuk elhozni.

3.

Ha a csomagot bevitted az iskoládba, további teendőd nincs. A csomagok célba juttatását a tanárod segítségével mi intézzük. A te dolgod már csak a jóleső mosoly, hogy segítettél! A csomagok elszállítását kizárólag az iskola alá regisztrált tanár tudja megrendelni a www.pontvelem.hu oldalra belépve, a SegítsVelem alatt található karácsonyi gyűjtés oldalán.

 


Mesemondó verseny

Október 21-22-én megrendezésre került az iskolai mesemondó verseny az alsó tagozaton. Rendhagyó módon videófelvétel készült a produkciókról és a zsűri ilyen formában döntötte el, hogy ki jut tovább a városi versenyre, amelyet szintén a vírushelyzetre való tekintettel online formában bonyolítanak le.

Résztvevő mesemondók: Mezei Mira és Ilyés Benedek 1.a, Árki Panna és Bíró Botond 1. b, Pomozi Gábor 1.c, Kisjuhász Jázmin és Szilágyi Kitti 2.a, Szerencsi Petra, Poloznik-Jekkel Judit és Csőszi Noémi 2.b, Csordás Csilla és Majorszki Noémi 2.c, Mikolajcsik Zsófia, Kothencz Lana és Rozsi Kitti Vivien 3.a, Nemes Nóra és Keresztes Klaudia 3.b, Huszti-Polgár Elizabet 3.c, László Kincső és Karsai Gabriella 4.a; Csatári Emma és Vinkó Mihály 4.b, Kecskés Zoltán 4.c.

A városi versenyre továbbjutottak: Mezei Mira 1.a, Bíró Botond 1.b, Kisjuhász Jázmin 2.a, Poloznik-Jekkel Judit és Csőszi Noémi 2.b, Mikolajcsik Zsófia 3.a, Keresztes Klaudia 3.b, László Kincső és Karsai Gabriella 4.a, Csatári Emma 4.b.

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy szépen felkészültek és meséjükkel megörvendeztettek bennünket. A továbbjutóknak sok sikert kívánunk!

Hajrá Lánchíd!

1.a-Mezei-Mira

 

További képek megtekintése


Egy arany és egy bronz a Diákolimpia országos döntőjén 🙂

 

 1. október 17-én szombaton rendezték meg Székesfehérváron az MVM atlétika Diákolimpia Országos döntőjét.

Atlétáink nagyszerű eredményekkel tértek haza. KÖSZÖNJÜK a munkájukat!

Az Atlétika Diákolimpia Ügyességi Csapatbajnokság Országos döntőjén BAJNOK lett a lány magasugró csapatunk: 

Kovács Kinga 8. a

Kálózi Rebeka 8. a

Dongó Dorina 8. a

Tobai Léna 8. b

Molnár Viktória (Arany J. Iskola)

 1. helyezett a súlylökő csapat:

Lukács Ágnes 8. a

Kele Viktória 8. a

Rab Lilla 7. a

Vári Adrienn 7. a

Végh Adrienn 6. a

felkészítők: Adamik Zoltán és Simity László

csapatkísérő: Perényi Krisztián

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

1.hely_hivatalos-foto

További képek megtekintése


Környezetünk Ezer Képen

hulladékcsökkentés otthon

 

Európai Hulladék-csökkentési Hét – Magyarországi Programsorozat

 A Mozgó Diák Alapítvány az Európai Hulladék-csökkentési Hét – Magyarországi Programsorozat felhívásához csatlakozóan online fotó(selfie) akciót hirdet, ReSelfie címmel, melynek célja a háztartásban keletkező hulladék mennyiségének csökkentése, a szelektív hulladékgyűjtés jógyakorlatainak bemutatása.

Vegyél részt Te is környezetvédelmi selfie akciónkban és legyen a Tied a sportos ajándékok egyike. Ehhez nem kell mást tenned, mint lőni egy, az alább felsorolt témák valamelyikét bemutató selfie-t és elküldeni az okoprojektmozgodiak@gmail.com e-mail címre.

Választható témák:

 1. a házban és házkörül az újrahasznosított alapanyagok felhasználásával készített, vagy az eredetitől eltérő funkciójában újrahasznált tárgyak, használati eszközök bemutatása;
 2. ami számodra felesleges, az másnak hasznos lehet, adományozz, cserélj vagy add el mielőtt kidobnád;
 3. otthoni környezetben alkalmazott, családi szelektív hulladékgyűjtési praktikák, mindennapi gyakorlatban alkalmazott módszerek bemutatása;
 4. a környezettudatos vásárlás = kevesebb hulladék témakörben, a hétköznapi vásárlások során alkalmazott módszerek, mint például: írjunk bevásárlólistát, vigyünk magunkkal bevásárlótáskát, válasszunk nagyobb kiszerelésű és kevésbé csomagolt terméket, ha csak tehetjük vásároljunk helyi terméket és részesítsük előnyben az újrahasználható csomagolást.

 

Akciónkra beküldhető minden olyan fotó, fotó montázs vagy kollázs, melyek az otthoni hulladékcsökkentési praktikákat, mindennapi gyakorlatban alkalmazott tevékenységeket örökítenek meg. Ez lehet például szelektív hulladékgyűjtés, komposztálás, környezettudatos vásárlás vagy éppen az újrahasználat.
A képek készülhetnek bármilyen fotózásra alkalmas eszközzel, a téma és az üzenet a lényeg nem a kép művészi kidolgozottsága. A file formátuma JPEG vagy JPG legyen.

 

Selfie beküldhető a felhívásunk megjelenésétől számítva,

 1. november 29. éjfélig

 Sorsolás: 2020. december 3. csütörtök

A megoldás Veled kezdődik!

FELHiVaS-Kornyezetunk-Ezer-Kepen

 

 

 

 

 

 

 

 


Lánchidas magyar nyelvi sikerek

Nagyszerű eredménnyel zárta a Bolyai anyanyelvi csapatverseny Bács-Kiskun megyei fordulóját a Lánchíd Utcai Sport Általános iskola, melyet 2020. november 6-án rendeztek meg online formában.

A 3., 5., 6., 7. és 8. évfolyamból is indult egy-egy 4 fős csapatunk. Az 5 csapatból 4 bekerült a legjobb 6 közé.

A 3.-osok 4. helyen, az 5.-esek 6. helyen,

a 6.-osok és a 7.-esek dobogósok lettek: 3. helyezést értek el. 

Csapattagok és a felkészítő kollégák:

Gáspárné Ocskai Márta

Vinkóné Lakatos Rita

Vinkóné Lakatos Rita

Bendéné Kiss Edit

Mindez annak az évek óta tartó magas szintű tehetséggondozó munkának köszönhető, ami a sport mellett a humán területet is jellemzi. Iskolánk több éve elnyerte a Minősített Tehetségműhely címet, így rendkívül nagy figyelmet fordítunk a tehetségazonosítás utáni fejlesztésre, versenyeztetésre.

A tavaszi digitális oktatás időszakában is folytatódott a tehetséggondozás, különböző online felületeken dolgoztak a csoportok.

Mindezek eredményeképpen értük el ezeket a szép eredményeket.

 

Hajrá Lánchíd!

BolyaiMagyar5evfolyam

További képek megtekintése

 


Ebéd fizetés

Tájékoztató kérem kattintson ide.


KRÉTA hozzáférések 

KRÉTA belépési felhasználónevek, jelszavak

 1. GONDVISELŐI BELÉPÉS: Abban az esetben, amikor a gondviselő tudja a felhasználónevét, és a krétában a megfelelő emailcím rögzítve van:

A gondviselői jelszó pótlására az alábbi linken van lehetőség:

Mindenki magának meg tudja csinálni számítógépről bejelentkezve.

https://klik200922002.e-kreta.hu/Adminisztracio/ElfelejtettJelszo

 

 1. GOMDVISELŐI BELÉPÉS: Abban az esetben, amikor a gondviselő NEM tudja a felhasználónevét, és a krétában a megfelelő emailcím rögzítve van.

A kréta belépés pótlására nincs lehetőség távolból.

Írjanak egy rövid levelet a peter.karpati@keszeiskola.hu címre, amiben leírják a tanuló nevét és az osztályát illetve, hogy a gondviselői hozzáférés pótlását kérik.

 

 1. TANULÓI BELÉPÉS: Abban az esetben, amikor a gondviselő nem tudja a tanulói belépést.

Kérjük ellenőrizze a https://klik200922002.e-kreta.hu/ címen a belépést az alábbiak szerint:

–  a tanuló alapértelmezett felhasználóneve az oktatási azonosítója

–  a tanuló alapértelmezett jelszava a diák születési dátuma, kötőjellel elválasztva és a vezető nullákat is tartalmazza (pl.: 1999-01-09)

Ha ez sikertelen, akkor írjanak egy rövid levelet a peter.karpati@keszeiskola.hu címre, amiben leírják a tanuló nevét és az osztályát illetve, hogy a tanulói hozzáférés pótlását kérik.

 

 1. Minden egyéb krétával kapcsolatos ügyben kérjük tájékozódjanak a https://tudasbazis.ekreta.hu/ 

Megértésüket és a türelmüket ezúton is köszönjük!

 


Tájékoztató a szülők részére.

Tájékoztató

 


Ebéd befizetés 

Tisztelt Szülők!

Kérem az alábbi dokumentumot olvassák el figyelmesen, köszönöm.

Ebéd befizetés

 


Tisztelt Szülők!

 A mai napon tájékoztatást kaptunk Zsámboki Anna tankerületi igazgató asszonytól a kialakult koronavírus helyzettel kapcsolatos legfontosabb megelőző intézkedésekről, iskolai feladatokról. Iskolánkban a tanításon kívüli minden program elmarad: úszás, korcsolya, Dobszerda, a Lázár Ervin program, az erdei iskola programok, osztálykirándulások, színház- és mozilátogatások stb.

Az iskolai ünnepséget március 15-i ünnepi műsort rádión keresztül hallgathatják meg a diákok.

Kérjük, hogy azok a tanulók, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött területről érkezett személyekkel, ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon, és haladéktalanul keressék fel háziorvosukat. Természetesen igazoltnak fogjuk tekinteni a tanuló hiányzását.

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, éppen ezért fontos a folyamatos és nagyfokú odafigyelés. Tankerületi Igazgató Asszony a szülők figyelmébe is ajánlja a hivatalos koronavirus.gov.hu honlapot.

Köszönjük a szülők együttműködését.

koronavírus

 

 


Iskolarádió 2020.03.12.

Kedves gyerekek!

Bizonyára hallottatok róla, hogy koronavírus járvány van a világban, a környező országokban, amely Magyarországot is érinti. Annak érdekében, hogy a járvány ne alakuljon ki és mi sem kapjuk el a vírust megelőző intézkedéseket kell tennünk tágabb és szűkebb környezetünkben is.

Néhány a kialakult helyzettel kapcsolatos feladatokról, szeretnélek benneteket tájékoztatni.

Mi az, amit tenni tudunk annak érdekében, hogy elkerüljük a fertőzést?

Az elkövetkező 2 hétre minden iskolai programot lemondtunk., úszás, korcsolya, a leendő elsősöket érintő Dobszerda program, Lázár Ervin program, színházlátogatást. Előre láthatólag az elkövetkezendő egy hónapban biztosan nem lesznek megtartva a kiírt tanulmányi versenyek, üzemlátogatások.

A márc. 15-i műsor iskolarádiós közvetítésre kerül az osztályok a tantermeikben fogják hallgatni az ünnepi megemlékezést.

Fontos, hogy fokozottan tisztán tartsuk környezetünket.

Folyamatosan takarítjuk, fertőtlenítjük a mosdókat, ajtókat, kilincseket. Minden kézmosóhoz fertőtlenítő kézmosószereket helyeztünk el.

KÉREM, használjátok azokat! Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy minél gyakrabban mossunk kezet.

Az aulában egész nap nézhetitek tájékoztató filmeket a tennivalókról.

Még egy dologra szeretném felhívni a figyelmeteket, illetve kérni hogyazok a diákok akik bármilyen módon kapcsolatba kerültek fertőzött területről érkezett személyekkel, ne jöjjenek be az iskolába 14 napig maradjanak otthon és keressék fel a háziorvosukat. természetesen az ilyen jellegű hiányzást igazoltnak fogjuk tekinteni.

Remélem azt is észre vettétek, hogy mától zárjuk az iskolát, nem jöhet be senki a tanulókon pedagógusokon, alkalmazottakon kívül senki. Ha a szüleitek jönnek értetek, vagy előbb kell valami matt haza mennetek, mint a tanítási idő vége, az aulában tudjátok szüleiteket várni. Remélem együtt tudunk működni és közösen megteszünk mindent annak érdekében, hogy elkerülje iskolánkat a koronavírus. További szép napot kívánok, holnap pedig várunk benneteket egy DÖK napra.

Hajrá Lánchíd!


Kedves Szülők!

Egészségügyi elővigyázatosság miatt 2020. március 12-től kezdődően az épület ajtaját

egész nap zárva tartjuk.

Kérjük a kedves Szülőket, hogy az iskola kapujában köszönjenek el gyermeküktől

és délután az iskola épülete előtt, illetve az udvaron várják őket, a pedagógusok

a tanítás után oda kísérik tanulóinkat.

Ha napközben merül fel egyéb problémájuk, a portán állunk rendelkezésükre,

illetve telefonon kaphatnak felvilágosítást.

 

Telefonszámunk: 76 / 475 122

 

Kérem Önöket, hogy a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon 

szereplő információkat vegyék figyelembe.

https://koronavirus.gov.hu

Azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel 

itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek iskolába, 

maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat

és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

Mészáros Katalin

tagintézmény-vezető


Tornaverseny országos elődöntő

A torna diákolimpia országos elődöntőjén 3 csapat arany, 2 egyéni arany, 2 egyéni ezüst és 1 egyéni bronz :).

2020.02.28-án iskolánk sportcsarnokában került megrendezésre a Torna Diákolimpia Országos Elődöntője.

Öt régióban rendezték meg ezt a döntőt, köztük az egyik volt a kecskeméti, ahol több megye kis és nagy tornászai küzdöttek meg az országos döntőbe való bejutásért csapat- és egyéni versenyben is. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 30 csapat képviselte iskoláját, közel 250 tornász mutatta be gyakorlatát ugráson, gerendán és talajon.

Őket és gyakorlataikat a budapesti országos és nemzetközi bírók pontozták és értékelték.

A lánchidas tornászok, mint minden évben, az idén is remekeltek, mindhárom korcsoportban a dobogó legfelső fokára állva méltán örülhettek a szépen csillogó aranyérmeknek.

Az  I. kcs.–os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1.a
 2. Horváth Jázmin 2.a
 3. Zakar Larina 2.a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a
 6. Orlov Natasa 3.a

Egyéniben: 

    Domonyi Elina 1. helyezést,

    Harkai Szófia 4. helyezést,

    Kelemen Orsolya 6. helyezést ért el.

A II. kcs.-os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. László Kincső 3.a
 2. Pesti Nikolett 4.a
 3. Hajdú Noémi 4.a
 4. Csujok Imola 4.a
 5. Csontos Lia 4.a
 6. Tóth Ivett 5.a

Egyéniben:

Csujok Imola 2. helyezést,

Tóth Ivett 4. helyezést,

Csontos Lia 5. helyezést,

Hajdú Noémi 6. helyezést ért el.

A III.-IV. kcs.-os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. Kelemen Dorottya 6.a
 2. Tóth Lívia 6.a
 3. Szelei Odett 7.a
 4. Jámbor Vivien 7.a
 5. Kovács Kinga 7.a
 6. Lapéta Dorina 8.a

Egyéniben:

Kelemen Dorottya 1. helyezést,

Kovács Kinga 2. helyezést,

Lapéta Dorina 3. helyezést,

Jámbor Vivien 4. helyezést,

Szelei Odett 6. helyezést ért el.

Gratulálunk a lányoknak és edzőjüknek, Erika néninek, további sikeres felkészülést kívánunk az országos döntőre, ami április 4-én kerül megrendezésre Budapesten.

HAJRÁ, LÁNCHÍD!!!!

023_TornaversenyTeruleti_20200228


Vadászkamara

A természetismeret szakkör ellátogatott a Vadászkamarába, ahol felejthetetlen élményben volt része a gyerekeknek. Nem csak a preparátumokra csodálkozhattunk rá, hanem nagyon sok tudással gazdagodhattunk. Megtudtuk, hogy ki és milyen rögös úton lehet vadász, és hogy a vadászok mennyire tisztelik a vadakat. Egészen más fényben látjuk most már az ő tevékenységüket. Nagyon köszönjük a vendéglátók kedves és mindenre kiterjedő tárlatvezetését. A szakkört Institoris Ágnes vitte el.

 


Esélyegyenlőség

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is Esélyteremtési osztályfőnöki órákat, foglalkozásokat szerveznek a megye különböző oktatási intézményeibe, oktatási és esélyteremtési szakemberek, valamint tapasztalati szakértők részvételével.

 1.  február 04-én, szerdán,hozzánk is ellátogatott Tusori Nikoletta Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökségi tagja,  Molnár Csaba a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökségi tagja és Györgye Ilona okleveles ápolónő, szociális munkás, a romaprogram képviselője. A második, harmadik osztályos tanulóknak tartott foglalkozások célja, a befogadó szemlélet erősítése, az előítéletek csökkentése volt. A tanulók érdeklődve hallgatták az előadásokat, az interaktív részekbe pedig aktívan kapcsolódtak be. Betekintést nyertek különböző élethelyzetekbe, szituációs játékokon keresztül, sok hasznos ismeretekkel gazdagodtak.

Az esélyteremtési program az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati támogatásával valósul meg.

02


HI Kecskemét

 1. február 17-én az 5.b és az 5.c osztály is nagy izgalmak közepette várta a délutánt, ugyanis ezen a napon került megrendezésre a „Hi Kecskemét!” programsorozat keretében az „Otthonom a Széchenyiváros” színdarabíró pályázat nyertes alkotásainak bemutató – gálája. A színdarabokat az Arany János Általános Iskola diákjai írták. Az elkészült alkotásokból ötöt választott ki a zsűri színpadi dramatizálásra. E darabok közül a Lánchíd Utcai Általános Iskola két jelenetet állított színpadra.  Az 5.b. osztály a „Bocuno Hero Academico – Messzi utazás” című színjátékot mutatta be. Az 5.c. osztály pedig az „Otthonom a Széchenyiváros” alkotással készült a bemutatóra. Mindkét jelenet rendezője a tanulók drámapedagógusa, Pölös János volt.

A „Messzi utazás” színdarab rendezői koncepciója szerint a történet és a szereplők a Star Wars világába csöppentek, ügyesen kihasználva a két történet között fellelhető párhuzamos szálakat. A másik jelenet valóságosabb környezetben, a Széchenyiváros valóban létező, a színpadi helyzetre stilizált díszletei között valósult meg. Mindkét előadás kapcsán kifinomult játékot láthattunk a szereplőktől, akik tökéletesen megvalósították a rendezői koncepciót. Tiszta és kellő hangerővel szóló beszédükkel kiemelkedtek a lánchidas színjátszók az öt induló csapat közül. Ezt a közönség értő figyelemmel és a jelenetek végén hatalmas tapssal díjazta a Szent Györgyi Albert Szakközépiskolában megtartott bemutatón.

A bemutató egyben versenyként is funkcionált. A zsűri szerepét maga a közönség töltötte be, aki az előadások végén adhatta le a szavazatát a számára leginkább tetsző alkotásra. A szavaztok összesítése után a szerencse iskolánk 5b. osztályának kedvezett. A Közönségszavatok alapján ugyanis a „Messzi utazás” lett a gála legjobb alkotása! Szertettel gratulálunk a szereplőknek, az 5.b. osztálynak és a felkészítő tanárnak, Pölös Jánosnak a darab megrendezéséért! Büszkék vagyunk a sikerükre! Az osztály a nyereményt közös mozi látogatásra fordítja majd.

Mindazonáltal köszönet illeti az 5.c. osztály tanulóit is, akik szintén szépen helytálltak az erős mezőnyben. A darabok díszleteit Tóth László készítette, a technikai feltételeket pedig Hegedűs Tibor biztosította az előadások alatt. Az ő munkájukat is köszönet illeti!

A darabok a félév folyamán a Lánchíd iskola valamennyi tanulója számára bemutatásra kerülnek majd.

1


Művészeti iskolás félévzáró

 1. január 14-én délután tartotta iskolánk a szentesi Jövönkért Alapfokú Művészeti Iskola félévzáró bemutatóját. A rendezvény hátterét az Ivicz Netta által vezetett grafikus csoport alkotásai adták. Keller Jánosné, a szentesi intézmény igazgatónője köszöntötte röviden a szülőket, résztvevőket, érdeklődőket, melyet a diákok három bemutatója követett. Elsőként az 1. b osztályosok dráma előadását láthattuk, majd az 1.c osztályosok népi játékfűzése következett, végül az iskolában több éve működő dráma szakkörösök kápráztattak el mindenkit a Kis gömböc történetével. A két drámás csoport felkészítője Nagypál Mária, a néptáncosoké Liziczai-Gulyás Vera.

Köszönet a képekért Kaszáné Lakatos Mónikának.

82095957_2902395919805665_471632845559824384_n


Tehetségkutató verseny 2.c

 1. február 19-én megrendezésre kerülő Roma Kulturális Tehetségkutató Versenyen Oláh Gizella Tímea 2.c osztályos tanuló 2. helyezést érte el. Fellépőszáma: Hull a szilva a fáró…. című dal.

Felkészítő pedagógusok: Szikulai Ildikó és Lantosné Novák Krisztina

 

 


Univer 24

Az idén ismét megrendezésre került az „Univer 24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű rendezvény 2020. február 15 én és 16-án a Kecskeméti Fürdőben. Az esemény fő védnöke Szemereyné Pataki Klaudia Polgármesterasszony volt, díszvendégként pedig egy igazi úszólegendát, Hosszú Katinkát köszönthették a helyszínen a szervezők és a résztvevők. A teljesítendő feladat ebben az évben is az volt, hogy 24 órán keresztül biztosított legyen a folyamatos úszás a medencékben. A Lánchíd Utcai Általános Iskola, mint a város sport általános iskolája – mint eddig minden évben – most is kötelességének érezte, hogy részt vegyen az úszás ünnepén. A célkitűzés az volt, hogy minden osztályból legalább 15 fő jelenjen meg a Fürdőben. A számadatok összesítése alapján Iskolánk tanulói, a családtagok, a barátok közös megmozdulásának meglett az eredménye! Az idén 349 lánchidas úszót regisztráltak. Ez 62 fővel haladja meg a tavalyi részvételt, hiszen 2019-ben 277 úszót regisztráltak hozzánk. Kimondható, hogy szinte sikerült elérni a tervezett eredményt, a 360 fős részvételt, hiszen ettől a számadattól mindössze 11 fővel maradtunk el.

A számok tükrében a Lánchíd Utcai Általános Iskola második helyen végzett az iskolák versenyében. Ez már önmagában is szép és dicséretre méltó teljesítmény! Azonban ha a számok mögé nézünk és megvizsgáljuk a részvétel – iskolai tanulólétszám arányt, akkor arányaiban iskolánkból vettek részt legtöbben a versenyen!

Az eredmények ismeretében hálásan köszönjük minden tanulónak, minden testvérnek, szülőnek, nagyszülőnek, rokonnak, barátnak és ismerősnek, aki segített nekünk ebben a kiváló helytállásban! Ez Önök nélkül, Nélkületek nem sikerült volna! De így ezen a napon, az „Úszás ünnepén” is jó érzés, büszkeség volt Lánchidas diáknak, tanárnak lenni!

A II. helyezésért járó 100 000 Forint értékű Alföld vásárlási utalványt már meg is kapta Iskolánk Alapítványa. A jutalomból  10 000 Forintot pedig már át is vett a házi verseny győztese, a 2.a osztály. Nekik sikerült ugyanis a rendezvényre a legtöbb úszót felvonultatni, szám szerint 26 főt. Nekik külön is gratulálunk!

Az idei eredmények ismeretében nem lehet más cél a jövőre vonatkozólag, mind 2021-ben a dobogó tetejére állni!

Úgy legyen! Hajrá Lánchíd!!!

20200302_Univer24Dijatadas_21

 

 

 


Versmondó verseny

 1. február 21-én szavalóversenyt rendeztünk az 1. és 2. osztályos tanulók részére. Erre az alkalomra XIX., XX. századi és kortárs költők versei közül választhattak a gyerekek. Nagyon szép előadásokat hallhattunk, a diákok jól felkészültek. Az osztályokat 3-4 gyermek képviselte, közülük 15-en jutottak tovább a városi versmondó versenyre:

Kisjuhász Jázmin Erzsébet 1.a

Ács Vanessza 1.a

Rácz Petra 1.b

Poloznik-Jekkel Judit 1.b

Szerencsi Petra 1.b

Csordás Csilla 1.c

Mócz Melani 1.c

Rozsi Kitti Vivien 2.a

Mikolajcsik Zsófia  2.a

Seffer Szebasztián 2.a

Keresztes Klaudia 2.b

Provics Hanna 2.b

Nemes Nóra 2.b

Huszti-Polgár Elizabet 2.c

Makra Klaudia Linda 2.c

 

Szervező pedagógusok: Szikulai Ildikó és Fazekas Rita

 

 

 


Csapatverseny 3.c

A K&H Vigyázz, kész, pénz című pénzügyi vetélkedőjére a 3. c osztályosok 4 csapattal neveztek. Ugyan 2 ponttal lecsúsztak a tovább jutásról, de hatalmas lelkesedéssel tanulták a fogalmakat a pénzről és a pénzzel kapcsolatban, az online vásárlásokról, a családi költségvetésről, a hitelről, spórolásról. A Gazdag csajok, a Pénzprofik, a Pénzzsenik és a Pénzkirályok olyan hétköznapi tudásra tettek szert a felkészülés során, melyet a tantárgyi oktatásban nem kapnak meg. Már most várják a következő versenyt. Felkészítőjük: Tóth Valéria 

 


Harmadik helyezés a rajzpályázaton 🙂

Kovács Panna, a 3. c osztály tanulója a Házasság hete keretében meghirdetett  „ A család a legjobb csapat” című rajzpályázatán az előkelő 3. helyezést érte el ceruzarajzával  korosztályában. Oklevelét és a vele járó vásárlási utalványt a Bozsó gyűjteményben vehette át, ahol a pályaművek kiállításra kerültek.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 


OTP Bank Bozsik-program

Az OTP Bank Bozsik-program második téli tornája február 19-én került lebonyolításra a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Kovrig-Szabó Ivett tanítónő és Trobavecz Tamás edző csapatai az I. korcsoportosok között képviselte iskolánkat. Jó hangulatban a fair play szellemében futballoztak a gyerekek. A következő és egyben utolsó fesztiválra tavasszal kerül sor.

bozsik


Bolyai csapatverseny 

A Bolyai csapatverseny idei körzeti fordulójára a 3. évfolyamosok kivételes lelkesedéssel készültek. Bár 27. helyezésükkel tovább nem jutottak, de hatalmas érdeklődéssel, izgalommal vettek részt életük első ilyen jellegű versenyén és már várják a következőt. A Bogarasok csapatának tagjai: Csatári Emma 3.b, Szabó Rubina 3.b, Reketyei Bence 3.c, Sáfár Soma 3.c. Felkészítőjük: Tóth Valéria tanító

 


Hoki

Az iskola első és második évfolyamos tanulói 2020 januárja óta járnak korcsolyázni heti egy alkalommal. Ennek köszönhetően ismerkedett meg Túri Milán 1.c osztályos tanuló is a jégkoronggal, és kezdett el rendszeresen edzésekre is járni. Munkája eredményeként már egy éremmel is gazdagodott saját korcsoportjában.

Gratulálunk Milán, további sok sikert! Hajrá, Lánchíd!

IMG2086IMG2085-copy

 

 

 

 

 

 


Rajzpályázat siker

Házasság Hete keretében meghirdetett rajzpályázatra a 2. c osztályból 5 tanuló munkáját nevezte Lantosné Novák Krisztina felkészítő pedagógus. Közülük Makra Klaudia Linda különdíjban részesült.

87026395_10215066814093873_6827667213613268992_n

 

 


Korcsolyázás

Iskolánk 7.b osztálya egy pénteki napon korcsolyázni volt. Nagyon tetszett a gyerekeknek a program!

Akik előtte nem tudtak korizni, ügyesen próbálkoztak, de a jég nagyon csúszott… 🙂

Kísérő: Ujszásziné Kádár Eszter osztályfőnök

83472153_1040154003010401_8340901367291838464_n(1)

 


Nemzeti Színházban

A Lázár Ervin Program keretében a 8.b osztály tanulói a Budapestre utazhatott és a csodaszép Nemzeti Színházban megnézték a János vitéz című fergeteges és nagyon látványos előadást.

Kísérők: Ujszásziné Kádár Eszter és Szamler László

84092157_172036890760649_2954008373667823616_n84569223_201308250927431_572059347127894016_n

 

 

 

 

 

 

 


Futsal a Lánchídban

Nagyon értékes helyezéssel zárták a Lánchidas fiúk a diákolimpiai kiírásban szereplő IV. kcs-os futsal versengéseket. Egészen az országos elődöntőig menetelt a társaság.

A 2019 októberében elkezdett menetelés, egészen 2020 januárjáig tartott, amikor is a Felcsúti Nemzeti Futball Akadémia labdarúgói állították meg iskolai csapatunkat. Nagy küzdelmek, szép gólok, remek játék jellemezte a fiúkat, akik megérdemelten jutottak el a teremlabdarúgás ily magas fokára.

Köszönet a fiúknak és felkészítő tanáruknak, akik remek perceket és élményeket nyújtottak nekünk.

Hajrá fiúk hajrá Lánchíd!

A csapat: Gondi Károly

                  Kurucz Dávid

                  Molnár Bálint

                 Nagy Gergely

                 Pusztai Ákos

                 Schneider Ákos

Felkészítő tanár: Perényi Krisztián

 

20191122_15561520200124_120309

 

 

 

 

 

 


Gyere hokizni roadshow a Lánchídban

Iskolánkban került immár második alkalommal megrendezésre a Magyar Jégkorong Szövetség toborzó programja. Szuper Levente  – magyar jégkorongozó, kapus, az első magyar játékos, akit NHL csapat szerződtetett – mesélt eredményeiről a tanulóknak.

A rendezvényen a gyerekek nagy örömére megjelent Csúszka is, a kabalafigura.

JegkorongBemutato_13JegkorongBemutato_06JegkorongBemutato_08

 

 

 

 

További képek megtekintése

 

 


Tisztelt Lánchidat Támogatók!

 

Iskolánk sport profiljához méltón, idén is részt veszünk az Univer 24 – Az úszás ünnepe elnevezésű versenyen. A legtöbb úszót indító intézmény alapítványa komoly pénzjutalomban részesül. Csapatunk minden tagjának 100 m-t kell teljesítenie.

 

Együtt sportolhat a család, a baráti társaság, minden korosztály! Minél többen úszunk, annál nagyobb az esélyünk a győzelemre!

 

A rendezvény időpontja: február 16. vasárnap 8:00-11:00 óráig. A póló mellett minden úszó résztvevő egy tornazsákot, valamint egy bőrre alkalmazható Sportos Pista „tetoválás” matricát kap ajándékba.

Tavaly 277 fővel szereztük meg a második helyet, a cél, hogy idén ennél is többen legyünk!

 

Gyertek és ússzatok velünk 🙂

HAJRÁ LÁNCHÍD!

49676498_1152686588228384_1312192940780552192_o

 


Kedves Támogatók!

 1. csoport: Vasárnap (február 16-án) 8 órakor találkozunk az uszoda előtt, Novák Anikó testnevelő várja az úszókat. 8:40-kor van számlálás, addigra mindannyiunknak át kell öltözni. 9 órakor CSOBBANÁS 
 2. Vasárnap (február 16-án) 9 órakor találkozunk az uszoda előtt, Perényi Krisztián testnevelő várja az úszókat. 9:40-kor van számlálás, addigra mindannyiunknak át kell öltözni. 10 órakor CSOBBANÁS 

Nagyon köszönjük, jó sportolást kívánunk,
HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

Kedves Támogatók!

Holnap (február 16-án vasárnap) közös úszás a Lánchídért!

Találkozó 8:00 illetve 9:00 az uszoda előtt (fontos a pontos érkezés), számlálás 8:40 illetve 9:40, 9:00 – 11:00 között miénk a pálya!

Gyertek el minél többen, köszönjük ☺

 

UNIVER24 2019. március 10.

100 000 Ft-ot nyertünk, a második legnagyobb létszámmal 🙂

277-en voltunk!

Nagyon köszönjük minden kedves támogatónak, diáknak, pedagógusnak, szülőknek, testvéreknek, barátoknak, ismerősöknek, rokonoknak 🙂

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Jövőre Veletek ugyanitt!

univer 8 oratol

 

 

 

 


Fotókiállítás

Varga Bálint 7.c osztályos tanuló által készített csodálatos fotók 🙂 a Holdról, madarakról, a télről, az égboltról
Gratulálunk!

H_4T_4

T_5

 

 

 

 

 

További képek megtekintése

 

 

 


Mesemondó verseny

 1. február 1-én Kisjuhász Jázmin élményszerű mesemondásával ismét sikeresen teljesítette a  próbát, és így Meseország hercegnője lett. Legközelebb a megye legjobbjai között kell bizonyítania. Hajrá, Jázmin!
  KisjuhaszJazmin1aMesemondo

Sikeresen szerepeltek a Lánchidas atléták a Magyar Bajnokságon 

 

A hétvégén négy újonc korú (2007-es születésű) tanuló vett részt az Újonc Fedettpályás Magyar Bajnokságon. Legjobban a súlylökők szerepeltek: Rab Lilla 5. helyezett lett, Vári Adrienn pedig 6. helyezést ért el.

300 méteres síkfutásban Kozma Csenge jó eredménnyel lett 10. helyezett.

60 méteren egyéni csúccsal Kelemen Dorottya az összesítésben 20. helyen végzett.

Gratulálunk!

Felkészítő : Adamik Zoltán és Simity László edzők

kozmacsengekelemen dorottya

 

 

 

 

 

 

 

Kép aláírás:

A súlylökő lányok Márton Anitával – Magyarország első világbajnok atlétájával – készíthettek közös fotót

mártonanitarablillaváriadri

 

 

 

 

 

 

 

 


Városi megyei torna

 

Januárban két verseny került megrendezésre iskolánk sportcsarnokában, a torna városi és megyei diákolimpia döntője.

A városi versenyen iskolánk tornászai mindhárom korcsoportban remekeltek, a II. és III.-IV. korcsoportban két-két  csapat is képviselte iskolánkat.

I.kcs.–ban 1. helyezést értek el a lányok.

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1. a
 2. Horváth Jázmin 2. a
 3. Zakar Larina 2. a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a

 

Egyéniben „piroslott” a dobogó:

 

Domonyi Elina – 1. helyezés

Kelemen Orsolya – 2. helyezés

Zakar Larina -3. helyezés

Harkai Szófia- 4. helyezés

 

II.kcs.-ban az „A” csapat 1. helyen végzett, míg a „B” csapatunk 2. helyet szerezte meg.

Csapattagok:   „A” csapat:

 1. Törteli Klaudia 4. a
 2. Pesti Nikolett 4. a
 3. Hajdú Noémi 4. a
 4. Csujok Imola 4. a
 5. Csontos Lia 4. a
 6. Tóth Ivett 5. a

 

 „B” csapat:

 1. Ilyés Zoé a
 2. László Kincső a
 3. Szűcs Emma 3. a
 4. Kovács Jázmin 3. a
 5. Borbély Szófia 4. a

 

Egyéniben:

Csujok Imola- 1. helyezés

Csontos Lia – 2. helyezés

Tóth Ivett – 3. helyezés

László Kincső – 4. helyezés

Hajdú Noémi – 5. helyezés

Pesti Nikolett – 6. helyezés

 

III.-IV. korcsoportban az „A” csapat 1. helyen végzett, míg a „B” csapatunk 2. helyet szerezte meg.

Csapattagok: „A” csapat:

 1. Kozma Csenge a
 2. Kelemen Dorottya 6. a
 3. Tóth Lívia 6. a
 4. Jámbor Vivien 7. a
 5. Kovács Kinga 7. a
 6. Lapéta Dorina 8. a

 

Csapattagok: „B” csapat:

 1. Vörös Izabell 5. b
 2. Náczi Angéla 6. a
 3. Csillag Virág 7. a
 4. Szelei Odett 7. a
 5. Kürtösi Petra 7. a
 6. Récsei Zsófia 8. a

 

Egyéniben:

Kelemen Dorottya – 1. helyezés

Kovács Kinga – 2. helyezés

Lapéta Dorina – 3. helyezés

Jámbor Vivien – 4. helyezés

Tóth Lívia – 5. helyezés

Szelei Odett – 6. helyezés

 1. 01. 15-én a megyei döntőn az alábbi eredményekkel büszkélkedtek tornászaink, tovább jutva az országos elődöntőre, ami február 28-án lesz megrendezve szintén iskolánk sportcsarnokában:

 

 1. kcs.–ban 1. helyezést értek el a lányok.

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1. a
 2. Horváth Jázmin 2. a
 3. Zakar Larina 2. a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a
 6. Orlov Natasa 3. a

 

Egyéniben : Kelemen Orsolya – 1. helyezés

Domonyi Elina – 2. helyezés

Zakar Larina -3. helyezés

Harkai Szófia – 4. helyezés

Orlov Natasa – 5. helyezés

Horváth Jázmin – 6. helyezés

 

 

II.kcs.-ban szintén 1. helyen végeztek a lányok.

Csapattagok:

 1. László Kincső 3. a
 2. Törteli Klaudia 4. a
 3. Pesti Nikolett 4. a
 4. Hajdú Noémi 4. a
 5. Csujok Imola 4. a
 6. Csontos Lia 4. a
 7. Tóth Ivett 5. a

 

 Egyéniben: 

Csujok Imola – 1. helyezés

Tóth Ivett – 2. helyezés

Csontos Lia – 3. helyezés

László Kincső – 5. helyezés

Pesti Nikolett – 6. helyezés

 

III.-IV.kcs.-ban tornászaink aranyéremmel a nyakukban mosolyogtak a dobogó legfelső fokáról.

Csapattagok:

 1. Kozma Csenge 6. a
 2. Kelemen Dorottya 6. a
 3. Tóth Lívia 6. a
 4. Jámbor Vivien 7. a

5.Kovács Kinga 7. a

 1. Szelei Odett 7. a
 2. Lapéta Dorina 8. a

  

Egyéniben:

Kelemen Dorottya – 1. helyezés

Kovács Kinga – 2. helyezés

Lapéta Dorina – 3. helyezés

Jámbor Vivien – 4. helyezés

Szelei Odett – 5. helyezés

 

 

20200109_TornaversenyVarosi_24020200109_TornaversenyVarosi_07920200115_TornaversenyMegyei_222

 

 

 

 

 

További képek megtekintése

 

 


Bátrak Ligája

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/vivtak-lottek-kusztak-masztak-a-batrak-kecskemeten-2406870/

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=165&v=M7vqsqXl5Ck&feature=emb_logo

 

 

Ezüstérem a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett Bátrak Ligája vetélkedőn.

Gratulálunk!

400.000 Ft értékű sporteszközutalványt nyert a Lánchidas csapat:

Dongó Dorina

Jámbor Vivien

Kovács Kinga

Kürtösi Petra 7.a

Vágó Zsigmond 7.b

Kovács Péter 7.c

Herczeg Gerő

Gondi Károly

Koleszárik Balázs

Schneider Ákos 8.a

Matuza Balázs 8.b

Felkészítő pedagógusok: Adamik Zoltán, Perényi Krisztián, Terecskei Emőke és Vinkóné Lakatos Rita

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

A Honvédelmi Sportszövetség egyik elsődleges célja volt a versenysorozattal, hogy a sportolni vágyó gyerekeknek bemutassa a honvédelmi sportok gyakorlásában rejlő lehetőségeket. A versenyszámokat speciálisan a 7-8. osztályosok életkori adottságait, érdeklődését figyelembe véve alakították ki.

A feladatok nem csak a fizikai és mentális képességeket fejlesztették, hanem összetettségük és a megmérettetés izgalma révén élményt is adtak a gyerekeknek:

akadálypálya leküzdése célba dobással kiegészítve

 falmászás

 sor és váltóverseny

 lézeres lövészet

 villám tájékozódás

 vívás

 íjászat

 szimulátor és távirányítós járművezetés

 erőpróba

 elméleti (I. világháború)

IMG_20200113_153400

További képek megtekintése

 


Iskolánk egy másik szemmel!

Etika órán a 6. b osztályosok felfedezték az iskolaudvar rejtett téli szépségeit!

Álljunk meg egy percre!

Pedagógus: Földesné Tamás Ivett

 

Feci2

 

 


Adományozás

Karácsony előtt a 6. b osztály etika csoportja ellátogatott az „Enni-adok ételdobozhoz”, és feltöltötte tartós élelmiszerrel a rászorulók részére. Köszönjük a szülőknek az adományokat!

A gyerekek a következőket írták utána:

„Az ételdoboz azért jó, mert tudtunk valamit vinni a szegényeknek és nem éheztek, és ezért boldog vagyok.”

„Szerintem jó volt. Azzal a kedves kis gesztussal megváltoztattuk és jobb lett vele a napja.”

„Nagyin jó érzés volt másokon segíteni, hogy ne éhezzenek, és tényleg nem kerül sokba. Ha minden ember adakozna az lenne a legjobb.”

 

Pedagógus: Földesné Tamás Ivett

82985405_508063079817091_4936090653550444544_n

 

 


 

 

 

 

 

 

 


Új könyvek érkeztek a könyvtárba

Ismét újabb könyvekkel bővült iskolánk könyvtára. Iskolánk tanulói örömmel vették kézbe a közkedvelt gyermek és ifjúsági regényeket. Reméljük, sok élménnyel gazdagodnak, a téli szünetre már kikölcsönözhető könyvek által.

”Abból a gyerekből, aki olvas, olyan felnőtt lesz, aki gondolkodik.”

Új könyvek 1.

További képek megtekintése

 


 


Az ókori Egyiptomot kutató régészet világába tekintettek be az ötödikesek

Tanulmányi kirándulás az 5. évfolyamnak

 

 1. december 10-én a Kecskeméti Tankerület által biztosított 2 busszal iskolánk 5. évfolyama Budapestre utazott, hogy a Komplex Eventben megtekinthesse a Tutanhamon rejtélye és kincsei című kiállítást. A gyermekek számára – a rekonstrukciók és a digitális tartalmaknak köszönhetően – lehetőség nyílt megtapasztalni a legendás sír felfedezésének történelmi pillanatát a felfedező szemszögéből, és megtekinteni a sírkamrát abban az állapotban, ahogyan 1922-ben megtalálták őket. Az 1000 temetkezési tárgy a fáraó életéről mesél, és halála után 3300 évvel is megindító, ezáltal nagyszerű élményeket biztosít a látogatóknak.

A kiállítás után – mielőtt hazaindultunk volna – utunkat a Hősök tere felé vettük, és megnéztük a Millenniumi emlékművet. Tartalmas, egyedülálló és felejthetetlen emlékekkel teli nap volt.

741

 

 

 

 

További képek megtekintése

 


Két arany, egy ezüst és egy bronz a Rákoskerti Országos Meghívásos Tornaversenyen  🙂

 

2019.12.07-én került megrendezésre a 23. Rákoskert Tornakupa Országos Meghívásos Lány Tornaversenye.

Iskolánk tornászai Budapestre utaztak, hogy méltón képviselve iskolájukat, részt vegyenek az utoljára megrendezett kupán. 25 évvel ezelőtt indult útjára ez a tornaverseny, azóta tornászaink minden évben jelen voltak és szebbnél szebb eredményekkel tértek haza.

Mindig fontos állomás ez, hiszen ez egy lehetőség számukra a diákolimpia országos döntőjére való felkészüléshez.

Az idei versenyen a lányok a dobogó mindhárom fokán állhattak, mindhárom korcsoportban dobogós helyen végeztek.

 

Az I.kcs.-os lányok a dobogó legmagasabb fokára álltak fel, megszerezve a legszebben csillogó érmet, az aranyat.

Csapattagok: Harkai Szófia, Zakar Larina, Horváth Jázmin, Orlov Natasa, Domonyi Elina és Kelemen Orsolya.

Egyéniben is remekeltek a lányok, Domonyi Elina I.helyezést ért el.

 

A II. korcsoportban kettő csapat is képviselte iskolánkat.

Az „A” csapat a dobogó második fokára állhatott, ezüstéremmel a nyakukban mosolyogtak a lányok.

Csapattagok: Törteli Klaudia, Hajdú Noémi, Pesti Nikolett, Tóth Ivett, Csujok Imola és Csontos Lia.

Egyéniben Csujok Imola IV., Csontos Lia a VI. helyen végzett.

 

A „B” csapatunk a hatodik helyen végzett.

Csapattagok: Kovács Jázmin, Szűcs Emma, Ilyés Zoé, László Kincső és Borbély Szófia.

 

A III.-IV. korcsoportban szintén két csapatunk indult.

Az „A” csapat, egy nagyon szép harmadik helyen végzett.

Csapattagok: Kozma Csenge, Tóth Lívia, Jámbor Vivien, Kelemen Dorottya, Kovács Kinga és Lapéta Dorina.

Egyéniben Kovács Kinga az V. helyen végzett.

 

A „B” csapatunk a nyolcadik helyen végzett.

Csapattagok: Récsei Zsófia, Kürtösi Petra, Vörös Izabell, Náczi Angéla, Csillag Virág és Szelei Odett.

 

Felkészítő: Sántha Erika testnevelő

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

 

 


Szabadulószoba

P1100914

Macát, a bandád vezérének a lányát foglyul ejtették. Segítsetek rajta, különben pórul jártok!

 

P1100917

 

Ennek a szabadulós játéknak létezik alsós és felsős változata is,

de olvasni természetesen tudni kell hozzá.

Hozzáférhető még a tavalyi börtönös változat is.

 


Adventi gyertyagyújtás

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon 🙂

“A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.”
Csitáry-Hock Tamás

20191202_AdventiGyertyagyujtas1_0620191202_AdventiGyertyagyujtas1_0220191202_AdventiGyertyagyujtas1_05

 

 

 

 

 

 

 


Adventi koszorú készítés

 1. november 14-én a 4.c osztály a Nyitnikék Nyugdíjas Klubba látogatott. A gyerekek a nyugdíjasokkal közösen adventi koszorúkat készítettek. Igazi ünnepi hangulatba kerültünk a fenyőillattól és a csillogó díszek varázsától.

IMG_5701

IMG_5711IMG_5694

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek megtekintése


Mézeskalács sütés a nyugdíjasokkal

 1. november 27-én a 2.b osztály a Nyitnikék Nyugdíjas Klubba látogatott. A gyerekek a nyugdíjasokkal közösen mézeskalácsot formáztak, díszítettek. Az ünnep hangulatához hozzájárult a sütemények finom illata és a közös daléneklés az idősekkel.

77279161_827342527697359_7520155021359448064_n

78496796_2644124342361804_6778073419519885312_n77116365_745689095928237_2100279870062854144_n

 

 

 

 

 

 

 

További képek megtekintése


 

Tájékoztató a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatban 2020. január 1-jével hatályba lépő jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról

 

Tájékoztató bővebben


 

MTM

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Tanulj Sportosan! jó gyakorlatával nyerte el a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet. Az új tehetséggondozó – mintaintézményi szerepkör kialakításának céljaként tűzte ki, hogy lehetőség szerint minden tehetséges tanuló az igényeinek, képességeinek legmegfelelőbb fejlesztésben részesüljön. Tehetséggondozó tevékenysége a Gardneri intelligenciaterületek mindegyikén fontos szerepet játszik, a gazdagító, dúsító programok lefedik a tehetséggondozás teljes folyamatát, terület-általános és terület-specifikus formában is megvalósulnak.

Az intézmény Arany János Általános Iskolája (székhelyintézmény) kiemelten kezeli a matematika és természettudományos területeket.

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola (tagintézmény) a sport területére fekteti a hangsúlyt, köznevelési típusú sportosztályokat működtet.

A Móra Ferenc Általános Iskola (tagintézmény) a kettős különlegességű tanulók fejlesztését és a művészeti nevelését helyezi fókuszba.

Tehetséggondozó programok, tehetségműhelyek: Kisokosok, Kuvik, Okoskocka, Kismenedzser, Fizika és kémia a természetben, angol, német, Szabálykövetők, Nyelvtano-sokk, tíz féle sportág műhelyei, Paletta alkotókör, Tűzzománc, Zenebona-furulya, Csengő hangok, dráma-színjátszó műhelyek, Diákújságíró és média.

Éves rendezésű regionális és országos tehetséggondozó versenyek: Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny, Varjú Lajos Országos Röplabda Kupa, Arany János Regionális Matematika verseny, Mozgó Diák Országos Prezentációkészítő verseny, Lánchíd-Darvas Kupa és Tapsifüles területi terematlétika verseny, Néptáncfesztivál.

Egyéb rendezvények, jó gyakorlatok: Az óvoda és iskola átmenet megkönnyítése az „Aranyos Kóstolgató” programmal, Tanulj sportosan!, Tervezzünk napközit!, Ér-Gyű-Ke! (Érdeklődj! Gyűjts! Keress!), Családi hétvége és Néptánctalálkozó

Pedagógusoknak, tehetséggondozó szakembereknek, szülőknek ajánlott programjai: műhelynapok, tehetségnapok, tehetséggondozás témájú engedélyezett felnőttképzések.

53341332_1189977864499256_371429239909515264_o46526005_1119263558237354_2166038465064468480_o22496067_862714510558928_1362145189883918937_o

 

 

 

 

 

 

 


Cukrászat „továbbképzésen” járt a 4.c 

 1. szeptember 17-én, kedden a pályaorientációs napon egy kis családi vállalkozáshoz látogattunk el a Bogovics közbe. A cukrász mesterség csínját-bínját láthatták közelről a gyerekek. Bekapcsolódhattak a linzer készítésébe. Megkóstolhatták az ott készült sós és édes finomságokat.

A gyerekek az élményeiket lerajzolták az iskolában, amiket elküldtünk az üzembe viszonzásként.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget és az édes élményt!

IMG_4470

IMG_4469

IMG_4466

 

 

 

 

 

 

 


Boldog iskola

Elnyertük a Boldog Iskola címet!

Iskolánk csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programjához, amelynek célja a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlesztése. Szeptember 18-án Budapesten, a Kongresszusi Központban pedig átvehette a címátadó ünnepségen  Mészáros Katalin tagintézmény – vezető, Lantosné Novák Krisztina és Tamás Ivett pedagógusok az oklevelet.

71377252_384287259141698_5219415180617711616_n

70562099_641561086333392_4055708832741982208_n

71214676_803165396768612_2995181639564263424_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


A jubileum alkalmából 2019. október 10-én, csütörtök este közel háromórás színes gálaműsort rendeztek a sportcsarnokban, melyen az iskola jelenlegi, egykori – mára már híressé vált – diákjai és tanárai is felléptek. A műsort a tornászok produkciója koronázta meg, óriási sikert aratva.

Tovább a KEOL cikkre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Szülők!
Tehetség sokszínű – ismerd fel! – Tehetséggondozás felsőfokon programunk a HI! Kecskemét projekt keretében kerül megvalósításra.

Sok szeretettel várjuk Önöket rendezvényünkre, melyen iskolánk különböző képességfejlesztő programjait, gazdagító technikáit mutatjuk be.

Mészáros Katalin
tagintézmény-vezető

Tehetség sokszínű - ismerd fel! - meghívóTehetség sokszínű_Lánchíd_20191002

 

 

 

 

 

 

 

 


Új tantermek a Lánchídban és faültetés a suli előtt 🙂

Kecskeméti önkormányzati támogatással teljesen felújították a 3.b és az 5.c osztályok tantermeit.
A tantermeket 2019. szeptember 12-én mutatta meg Mészáros Katalin tagintézmény-vezető Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét város polgármesterének és Engert Jakabné, valamint Bogasov István képviselőknek.
Köszönjük ! 🙂

Kecskemét polgármestere ígéretet tett arra, hogy folytatódni fog a tanterem felújítások, majd az iskola előtt az „Én” fám! Iskolás lettem” című program keretében elültettek három fát, ami a 2019/2020-as tanévben a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában indult 3 első osztályt jelképezi.

https://keol.hu/kecskemet-bacs/tantermeket-ujitottak-fel-a-lanchid-utcai-sport-altalanos-iskolaban?fbclid=IwAR2sR0Qf3mtbL1mEkkJ0gMdb7AjiWFPFpSFpa_iirMC2xL-wb3V8eXsio9U

_IMG6089_IMG5901_IMG5881

 

 

 

 

 

 

 


 

Denevérmentők, avagy a Lánchíd névtelen hősei

Az iskola denevére immár szabadon garázdálkodhat, ijesztgetheti a gyerekeket és felnőtteket az egész Széchenyivárosban, hála az iskola önfeláldozó és rettenthetetlen technikai dolgozóinak és tanárainak. Hajrá Denny! Ha a hajadba repül, ne bántsd, mert védett!

Denny3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gyermekétkeztetés őszi szünetre

 

Felhívás őszi szünet

 


Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

 

Lassan véget ér a nyár és elkezdődik a 2019/2020- as tanév.

Sok szeretettel várunk Benneteket és a kedves szülőket, az első tanítási napon, amely egyben az évnyitó napja is, 2019.09.02-án 7:45 órára.

8 órakor kezdődik a tanévnyitó ünnepély, kérjük, hogy mindenki ünneplő ruhában jelenjen meg! A tankönyvosztásra is ezen a napon kerül sor

Addig is mindenkinek további jó pihenést kívánunk.

 

 

 


 

 

 

Archívum

Menük

Ökoiskola! boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András