fejlec

Aktuális


Szeptember 1-jén BECSENGETTEK!

Csivitelő kis elsősök és virgonc felsősök lepték el a nyáron ürességtől kongó iskolát. Újra élettel teltek meg a tantermek és a folyosók. A tanévnyitó ünnepségre büszkén vonultak be a kis elsősök a narancs, zöld és sárga nyakkendőikben. Az 1. a osztályból Juhász Zalán Gábor és Őri Levente, az 1. b osztályból Tóth Kornél és Hope Schóber Keira, az 1. c osztályból Kiss Liliána, Szűrszabó Annabella és Csatári Anna Virág életük első iskolai megmérettetéseként verset mondtak 480 diáktársuk előtt.

Iskolánk 8. osztályos tanulói kézen fogva kísérték az elsősöket a pódiumra a polgárrá avató emléklap átvételére. Az ünnepség után a nyári élménybeszámolóktól és vidám kacajoktól voltak hangosak az osztálytermek.

Ezúton is örömteli, sikeres, eredményekben gazdag tanévet kívánunk diákjainknak, az új iskolavezetésnek és pedagógusainknak!

LÁNCHIDASNAK lenni jó!

 

 

 

 

 


Újabb lánchidas siker: a NEMZETSTRATÉGIAI KUTATÓINTÉZET KÜLÖNDÍJA 

 

2022 februárjában az EMMI által is támogatott Nemzetstratégiai Kutatóintézet

ÜNNEPI RAJZ- ÉS ESSZÉPÁLYÁZAT írt ki a magyar zászló és címer megünneplésére       3 korcsoportban: ltalános iskola, középiskola, egyetem.

A pályázat jelmondata egy Tamási Áron-idézet volt: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne…”

3 témában lehetett elmélyedni:

Az 1. korcsoportban, az általános iskolák 7. és a 8. osztályos tanulói küldhettek be pályázatot az ESSZÉ műfajában.

A nehéz és komoly kihívás ellenére a 8.b osztályból 3 szép  pályamunka is beadásra került.

 1. Bíró Petra Ha a zászlók mesélni tudnának címmel
 2. Pálinkás Panna Én, a címer címmel
 3. Takács Kitti Gárdonyi Géza, az „egri remete”címmel

A pályázatokat elbíráló komoly szakmai zsűri vélenénye alapján a bizottság

TAKÁCS KITTI 8.b osztályos tanulónkat KÜLÖNDÍJBAN részesítette. 🙂

Szívből gratulálunk a nagyszerű elismeréshez!

Felkészülésében segítette két tanára: Bendéné Kiss Edit és Kovács János.

Köszönjük szépen a támogatásukat.

 

Hajrá, Kitti! Hajrá LÁNCHÍD!

 


Föld Napja a könyvtárban

A Valentin nap alkalmából megrendezett, „Vakrandizz egy könyvvel” elnevezésű könyvtári zsákbamacska könyvek kölcsönzése nagy sikert aratott iskolánkban. Ezért április 22-én, a Föld napja alkalmából ismét könyvtárunkba vártuk az érdeklődőket. Ezúttal a bolygónkkal kapcsolatos ismeretterjesztő könyveket lehetett kölcsönözni a gyerekeknek. A zsákbamacska könyveket gyorsan elkapkodták, melyekhez egy-egy óriás puzzle darab is járt, amelyeket közösen a könyvtár bejáratánál össze is raktak a résztvevők.

20220422_075500

 

 


MATEMATIKA SIKEREK

A Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia által szervezett MatekÁSZ versenyen a 7.a osztály 3 tanulója szép eredményt ért el!

Végh Adrienn megyei 3. hely

Tóth Ivett megyei 5. hely

Kiss Gábor megyei 6. hely

Felkészítő tanár: Kulmánné Simon Andrea

matekaszkep2

 

 

 


A 7.a osztály tavalyi Lánchidas oroszlánja, idén sem tétlenkedik 

Orlov Ferencet tavaly mutattuk be kuriózumnak számító sportja, és elért eredményei kapcsán.

A pandémia miatti hosszú pihenő után végre beindult számára a szezon. Szinte minden hétvégén versenyeken vesz részt itthon és külföldön egyaránt. 2 hete egy hazai versenyen a junior kategóriában bronzérmes,  illetve a felnőttekkel együtt versenyezve összetettben a 9. helyet szerezte meg. Múlt hétvégn pedig Csehországban az összetett 4. helyén végzett.

Gratulálunk neki!

Hajrá Ferenc! Hajrá Lánchíd!

(fotók: Lehoczky István)

2

 

 

 

 

 

 

 

 


Rajzos sikerek!

 

A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda a Petőfi200 emlékévhez csatlakozva képzőművészeti pályázatot hirdetett általános iskolás diákok számára. A tanulóknak megadott versekből kellett választaniuk majd illusztrálniuk azt.

Iskolánk tanulója Kovács Vivien 7.c osztályos tanuló 7-8. osztályos kategóriában III. helyezést ért el Petőfi Sándor: Lennék én folyóvíz… című versének illusztrálásával.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

Kovacs-Vivien

 

 

 

 

 


Szabadulószoba

 

Lucia, a maffiavezér lánya mindig bajba sodorja magát. Ezúttal, háromszor is az ellenséges banda fogságába került. DE! Az 5.b osztály 3 csapata sikeresen kiszabadította  a lányt. Börtöne mindhárom alkalommal a könyvtár volt. Sok feladatot kellett megoldaniuk, mire a leláncolt lányt kiszabadították.

A közös cél összekovácsolta a csapatok tagjait, nagyszerűen vették a feladatok adta akadályokat az iskola könyvtárában zajló szabadulószoba foglalkozáson. Nem utolsó sorban pedig remekül érezték magukat a bandatagoknak állt gyerekek.

Hajrá Lánchíd!

20220310_081651

 

 

 

 


Tavaszi kirándulás  Tiszakécskére

A temészetismeret tehetséggondozó szakkör úgy döntött, hogy ellátogat Tiszakécskére a Nádirigó tanösvényre, hogy tanulmányozhassa a vizek és a vízpartok élővilágát. Az időjárás kegyes volt, így szép napsütéses időben sétálhattunk végig a Holt Tisza sekély vizében 2500 méteren keresztül biztonságos cölöpösvényen, ahol 10 állomáson tájékozódhattunk az ott élő élőlényekről. Csodás élmény volt, amikor testközelből szemlélhettük a hatalmas testű szürkegémeket, amint szárnyra kapnak, izgatottan kapkodtuk a fejünket a vadkacsák gyors röpködésére, örömmel fedeztük fel a mocsári teknősöket, amint lustán sütkéreztek a napsütésben. Nagyszerű élmény volt ez a kis kirándulás.

A gyerekeket Institoris Ágnes szakkör vezető vitte el.

20220421_134113

 

 

 

 

 

 

 

 


SIMONYI? Hurrá!!! 🙂

Fantasztikus eredménnyel zárta iskolánk a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny 2., megyei fordulóját.

A felső tagozaton a 22 indulóból az 1. megmérettetés után 8 tanuló jutott tovább a megyei fordulóba. Nagyon vártuk az eredményt, nem hiába. A legkisebbek, az 5.-esek kiváló teljesítménye igazán példa nélküli, mindannyian dobogós helyet szereztek.

KOVÁCS KAMILLA 1. helyezést ért el, s ezzel megnyerte a Bács-Kiskun megyei fordulót!!! 😀

KARSAI GABRIELLA 2. helyen végzett, de csak azért, mert 2 másodperccel később küldte el a feladatsorát.

ILLYÉS ZOÉ 3. helyezett lett, egyetlen ponttal maradt le a 2 lány mögött. Mindhárman az 5.a osztály tanulói.

A 7. évfolyamon Kiss Gábor 17. helyen, a 8. évfolyamon Rab Lilla a 18. helyen végzett.

Felkészítőjük Vinkóné Lakatos Rita tanárnő. Gratulálunk! 🙂

Május 21-én Budapesten lesz az országos döntő, ahová Kamillát és Gabit is meghívták.

Nagyon drukkolunk a lányoknak.

Felkészítők:: Bendéné Kiss Edit, Ujszásziné Kádár Eszter

Eddigi eredményeikhez szívből gratulálunk, és természetesen Edit néninek és Eszter nénink is!

Hajrá Kamilla, Gabi! Hajrá LÁNCHÍD! 🙂

3-lany

 

 

 


Szünidei gyermekétkeztetés

Felhívás 2022.05.


Miért jó elsősegély szakkörre járni?!

Az elsősegélynyújtás emberi kötelesség. Ezt azonban csak kevesen tudják jól alkalmazni. A mindennapi élet során, főleg egy iskolában sok a baleset. Azonban sok esetben olyan könnyű sérülések ezek, hogy egy átlagember, akár egy gyermek is könnyedén tud segítséget nyújtani a társának. Néhány évvel ezelőtt az iskolánk tanulói számára is megnyílt az a lehetőség, hogy betekintést nyerjenek az elsősegélynyújtás világába. A komoly elmélet és gyakorlati feladatok ellenére mindig jókedvűen telik a szakkör. Mi egy kis család vagyunk. Sokat beszélgetünk, tanulunk és még egy kis humor is belefér a szakkörbe.

Tanulóink véleménye a szakkörről:

Rab Lilla 8.a:

Az elsősegély szakkör által megtanultam, hogyan kell segíteni, ellátni másokat bizonyos helyzetekben anélkül, hogy többet ártanék, mint segítenék. A szakkörökön rengeteget tanultam, miközben jól éreztem magam, és szerintem nagyon fontos, hogy legyen pár diák az iskolában, aki rendelkezik elsősegély nyújtási elmélettel, amit, ha baj van át tud vinni gyakorlatba.

Bodócsi Ármin 8.a:

Én nagyon szeretek elsősegélyre járni. Sok érdekes dolgot tanulunk. Nem csak elméleti része van, hanem gyakorlati is. Ezért nem unalmasak a szakkörök. Én 5.- es korom óta járok elsősegélyre, sok versenyen részt vettem és egy 1. hellyel is büszkélkedhetek. A továbbtanulást is a felkészítő tanárnak köszönhetem, mert megszerettette velem az emberen való segítést. Szeretettel várunk gyerekeket a szakköre, hogy a közeljövőben is legyen ilyen sikeres csapatunk, mint most.

Tóth Lívia 8.a:

Nem régen kezdtem az elsősegély szakkört. Én, mint alany, nagyon élvezem a közös munkát, ahogy megtervezzük, hogy mi is fog történni, mit fognak velem csinálni. Az igaz, hogy nem rég kezdtem, de megtanultam, hogy igenis segíteni másoknak nem rossz dolog. Néha az embereket szerintem boldogsággal töltené el, ha valaki segít neki még akkor is, ha tökre nem ismered őt. Szóval, ha te is az elsősegély szakkör tagja, vagy akár alanya akarsz lenni, akkor itt a helyed. Hidd el, élvezni fogod!

Néhány kép a szakkörről. A sebek és sérülések nem igaziak!

5

3

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Továbbjutás az országos elődöntőbe!

2022.03.22-én IV. korcsoportos kézilabda diákolimpia megyei döntő zajlott a Lánchíd utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában.

Mint két héttel ez előtt, most is a 7-8-os fiúk mérték össze tudásukat az ellenfél csapataival. A tét nem kisebb volt, minthogy a régóta dédelgetett álmunkat, az országos elődöntőbe jutást elérjék a Lánchidas fiúk! Ismét ellentmondást nem tűrően kezdett a csapat és ez a lelkesedés és csapategység sikert kovácsolt erre a napra! Remek mérkőzéseknek lehettek tanúi a lelkes iskolások, akik hangosan biztatták a fiúkat. A részt vevő iskolák jól felkészített csapatokkal érkeztek a megmérettetésre, magas színvonalú, időnként látványos megoldásokkal tarkított mérkőzések zajlottak. Az utolsó percig kiélezett, megyei döntőhöz méltó szintvonalú mérkőzésen vívták ki a Lánchidas fiúk a továbbjutást.

Résztvevő csapatok:

Kalocsa Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola

Kiskőrös Petőfi Sándor Általános Iskola

Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Nagy reményekkel és hatalmas lelkesedéssel várja a csapat újabb kihívóit, immár az országos elődöntőbe, ahol a cél a legjobb 8 közé jutás, onnan pedig irány az országos döntő!

Hajrá Lánchíd!!!

A csapat tagjai:

Bagó tamás, Benke Martin, Bodócsi Ármin, Domonics Levente, Házi Imre, Karancsi Szabolcs, Koleszárik Bence, Somoskövi Dávid, Szilágyi Dániel, Tóth Kornél,

Edző, testnevelő:

Perényi Krisztián

IMG_20220307_134839

IMG_20220322_115804

IMG_20220322_120613

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rajzos sikerek! 

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája a Móra napok alkalmából rajzpályázatot hirdetett, melynek témája az emberekkel, állatokkal, természettel való kapcsolatok voltak.

Iskolánk tanulói nagyon szép eredményeket értek el!
A díjakat, Mészáros Katalin intézményvezető adta át a diákoknak.

Takács Nelli 2.a osztályos tanuló II. helyezést ért el.

Felkészítő pedagógus: Hegedűs Anna, Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola

Gömöri Liliána 5.a osztályos tanuló különdíjban részesült.
Farkas Dorka 7.c osztályos tanuló szintén különdíjban részesült.

Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

275861028_298874972355162_374710677291211832_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bozsik fesztivál

Az MLSZ Bozsik Intézményi Program első körzeti fesztiválja november 2. hetében került lebonyolításra. Kovrig-Szabó Ivett tanítónő az első és a második osztályosokkal képviseltette magát. A hideg idő ellenére a gyerekek jó hangulatban, a fair play szellemében futballoztak egész délután. Csapataink kiválóan teljesítettek.

Iskolánk tanulói (első és második osztály) március 28-án vettek részt az MLSZ Bozsik Intézményi Program második körzeti fesztiválján. Kovrig-Szabó Ivett tanítónő vezetésével futballoztak a gyerekek a kellemes, tavaszias időben. A meccsek nagyon hasznosak voltak a felszabadult játék, próbálkozások és a kemény küzdelmek tekintetében. Büszkék vagyunk csapatainkra.

kep-2.-fesztival

 

 

 

 

 

 

 


Rajzos Sikerek 

 

A Házasság hete alkalmából

„A család a hozzánk legközelebb eső kórház, a gyerekeink első iskolája, és egyben a legjobb, legszebb öregek otthona is” (XVI. Benedek pápa)

 mottóval rajzpályázatot hirdettek a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az általános iskola alsó és felső tagozatosainak. A gyermekektől, fiataloktól azt várták, rajzolják le azokat a családi emlékeiket, amelyek a pápai gondolatokról eszükbe jutnak.

Iskolánk tanulója Gál Jella 7.b osztályos tanuló általános iskola felső tagozatos kategóriában II. helyezést ért el.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

Gal-Jella

 

 

 

 

 

 

 

 


Továbbjutás a megyei döntőbe!

2022.03.07-én IV. korcsoportos kézilabda diákolimpia körzeti döntő zajlott a Lánchíd utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában.

Ez alkalomból, a 7-8-os fiúk mérték össze tudásukat és nem csalódtunk. Remek mérkőzéseket láthattak az iskolások, akik hangos biztatással szurkoltak minden csapatnak. A részt vevő iskolák jól felkészített csapatokkal érkeztek a megmérettetésre, magas színvonalú, időnként látványos megoldásokkal tarkított mérkőzések zajlottak.

Résztvevő csapatok:

Kertvárosi Általános Iskola

Kecskeméti Piarista Gimnázium Általános Iskola és Óvoda

Lajosmizse Fekete István Sportiskolai Általános Iskola

Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Mivel csak egy csapat juthatott tovább a megyei döntőbe, minden csapat nagyon összpontosított, hisz tudta mekkora a tét. Ezt a nyomást legjobban a Lánchidas fiúk bírták és megérdemelten jutottak tovább, ahol kettő csapat várja, hogy az országos elődöntőbe juthasson valamelyikük.

Hajrá Lánchíd!!!

A csapat tagjai: Bagó tamás, Benke Martin, Bodócsi Ármin, Domonics Levente,Házi Imre,Karancsi Szabolcs,Koleszárik Bence, Somoskövi Dávid,Szilágyi Dániel,Tóth Kornél

Edző, testnevelő:

Perényi Krisztián

 


Bajnokcsapat, egyéni bajnok, csapat és egyéni bronzérem a torna országos diákolimpia döntőjén 🙂

Megérkezve a „a ranglétra” legmagasabb fokához, a lánchidas tornászok március 19-én, szombaton, egy maratoni országos döntőn mutathatták be gyakorlataikat, bizonyíthatták tehetségüket, képviselve iskolájukat, városunkat és a megyénket.

Az eredményes elődöntő után, Budapesten került megrendezésre a torna diákolimpia országos döntője, ahol korcsoportonként 15 csapat, közel 300 tornász mérte össze tudását az ország különböző pontjáról, megküzdve a legjobb eredményekért.

Tornászaink  mindhárom korcsoportban remekeltek, nem csak eleganciájukkal, hanem precíz és szép gyakorlatok bemutatásával igyekeztek kiérdemelni a bírók jó pontjaikat.

Évről évre a dobogóra tornázzák fel magukat a lányok, de a bajnoki cím megszerzése nem sűrűn adatott meg.

Az idén, az I. korcsoportos tornászok, Magyarország Torna Diákolimpia Bajnoki Címét szerezték meg, a dobogó legfölső fokára állva, aranyéremmel a nyakukban örültek a sikernek.

Ezt a hatalmas sikert még fokozta, hogy egyéniben, a 95 kistornász közül, Harkai Szófia az I.helyezést érte el, ezzel ő lett A BAJNOK.

Nem fejeződött be az éremeső és a siker gyűjtése, Balla Viola, szintén egyéniben, a III.helyen végzett, így két tornászunk is a dobogón állt az egyéni helyezés  eredményhirdetésén.

Az I.korcsoportos tornászok:

Csujok Ida, Mezei Mira, Kosik Rita, Balla Jázmin, Balla Viola, Harkai Szófia.

A II. korcsoportos tornászaink, annak ellenére, hogy sajnos a 6 főből négyen indultak a versenyen, így is pontszerző helyen végeztek, nem sokkal maradtak le a dobogóról, ők a IV. hellyel büszkélkedhetnek.

Az II.korcsoportos tornászok:

 Kecskés Laura, Horváth Jázmin, Domonyi Elina, Orlov Natasa

És egy újabb dobogós helyezés, a III.-IV. korcsoportos lányok,  stabil és gyönyörű gyakorlatsorozatok bemutatása után, a III. helyet szerezték meg. Először kis keserédes mosollyal álltak fel a dobogóra, mert szívük mélyén, edzőjükkel egyetemben, várták a bajnoki cím megszerzését, de a kapott pontok alapján a bronzérem „jutott” nekik.  Természetesen nagyon örülünk az országos harmadik helyezésnek is, nagyon büszkék vagyunk a lányainkra, és arra, hogy példát mutattak a kisebb társaiknak, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét.

Egyéniben, Kelemen Dorottya IV. helyezést, míg Tóth Lívia az V. helyezést érték el, maguk mögött hagyva 94 versenyzőt korcsoportjukból.

Az III.-IV.korcsoportos tornászok:

 Csujok Imola, Pesti Nikolett, Kozma Csenge, Náczi Angéla, Tóth Lívia, Kelemen Dorottya

Gratulálunk a LÁNCHIDAS tornászoknak, és további sikeres munkát kívánunk nekik és edzőjüknek, Erika néninek!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

22

További képek megtekintése

 

 


Országos döntőben jártunk!

2022.március 18-19-én tartották Bonyhádon kétnapos rendezvény keretében a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos fordulóját. A verseny célja egyrészt a magyar nyelv ápolása, a szövegértés mint kulcskompetencia fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése, a tanulók nyelvi érzékenységének a fokozása. Iskolánk 7.b osztályos tanulója, Vörös Izabell  a legjobb 25 közé kerülve képviselte iskolánkat a  megmérettetésen. Izabell országos 14. helyezést ért el. Gratulálunk! Hajrá Lánchíd!

1

 

 

 

 

 

 

 


 Irány az országos döntő!

  Iskolánk magyar tehetséggondozóra járó tanulói rendszeres versenyzői a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola Lotz János szövegértési és helyesírási versenyének.

 A verseny célja: a magyar nyelv ápolása, a szövegértés, mint kulcskompetencia fejlesztése, a helyesírás alaposabb elmélyítése. Az idei tanévben a hetedik és nyolcadik évfolyamból 11 diákunk indult az első fordulóban és mindannyian bekerültek a megyei döntőbe.

 A 7. évfolyamból: Kiss Gábor, Tóth Ivett, Vörös Izabell, Kovács Balázs, Török Boglárka, Végh Adrienn. ( Szaktanáraik : Bendéné Kiss Edit ,  Vinkóné Lakatos Rita  és Pölös János)

  A nyolcadik évfolyamból: Takács Kitti, Náczi Angéla, Rab Lilla, Laki Linda, Pálinkás Panna.

 A megyei döntősök közül Kovács Balázs megyei 5., Török Boglárka megyei 9., Végh Adrienn megyei 10. helyezést ért el. (Szaktanáraik: Bendéné Kiss Edit és Vinkóné Lakatos Rita )

 Vörös Izabell 7.b osztályos tanuló tartogatta a legnagyobb meglepetést számunkra, megyei első helyezettként jutott az országos döntőbe ! Március 18-19-én vesz részt az újabb megmérettetésen az ország legjobb 25 tanulója között.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD !

  Vinkóné Lakatos Rita


Megyei 2. helyezés a Bolyai csapatversenyen 

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny területi fordulóján nagy sikert ért el a negyedik évfolyam 4 tanulója (Horváth Jázmin, Mikolajcsik Zsófia, Zakar Larina, Halász Tamás).

A gyerekek az előkelő 2. helyezést érték el, mindössze egyetlen ponttal lemaradva az első helyezettől. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Felkészítőjük Institoris Ágnes volt.

DSCN1474

DSCN1475

 

 

 

 

 

 

 

 


Rajzos sikerek!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2021/2022-es tanévhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett 1-8. osztályos gyerekek számára „Álomút” címmel.

A pályázatra összesen 2600 munka érkezett, az alkotások közül a zsűri összesen 138 rajzot díjazott, két alkotást pedig különdíjjal értékelt.

Iskolánk tanulója Kócs Vivien 8.c osztályos tanuló 7-8. osztályos kategóriában kiváló eredményt ért el.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 Felkészítő pedagógus: Ivicz Netta

Kocs-Vivien

 

 

 

 

 

 

 


ROBOTIKA a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában 

Iskolánkban a gyermekeknek második évfolyamtól lehetősége van robotika szakkörre járni, ahol csoportmunkában dolgozunk egyszerre 9-10 fő részvételével. Olyan kompetenciái fejlődnek a kisdiákoknak, mint: a tér-irány érzék, a problémamegoldás és az algoritmikus gondolkodás.
Megismerkednek digitális feladatokkal, padlórobotokkal (BEE-BOT), online programozási felületekkel és a LEGO WeDo szettjén keresztül a robotika alapjaival is.
Ezeket az eszközöket – leginkább a padlórobotokat – előszeretettel használják kollégáink az alsó tagozaton magyar, matematika, ének, környezetismeret tanórákon. Iskolánk különösen fontosnak tartja a digitális kompetenciákat, több tantermünk okos táblával felszerelt, melyeket szintén napi rendszerességgel használunk.
 

Torna Diákolimpia Országos Elődöntő

 

Végtelennek tűnő két év kihagyás után, újra iskolánk rendezte meg az ország négy régiója közül, az egyik Torna Diákolimpia Országos Elődöntőt.

A diákolimpia „B” kategóriájában, három korcsoportban 32 csapat, több mint 200 gyerek mérhette össze tudását ugráson, gerendán és talajon. Túl a megyei döntőn, ahol mindhárom korcsoportunk megnyerte a megyei bajnoki címet, a pénteken megrendezett elődöntőn szintén remekeltek tornászaink. Gyakorlataikat neves és eredményes tornászos múlttal rendelkező budapesti országos és nemzetközi bírók pontozták, értékelték. Lányaink a megérdemelt magas pontokkal, mindhárom korcsoportban, csapatban és egyéniben is megszerezték az országos elődöntő bajnoki címet, a dobogó legfölső fokán mosolyogva vették át az arany érmeket.

I.kcs.tornászai: 

Csujok Ida, Mezei Mira, Kosik Rita, Balla Jázmin, Balla Viola, Harkai Szófia.

Egyéniben: Harkai Szófia I. helyezés, Kosik Rita ás Balla Viola II. helyezés, Balla Jázmin VI. helyezést értek el

 1. kcs.tornászai:

 Kecskés Laura, Horváth Jázmin, Domonyi Elina, Orlov Natasa

Egyéniben: Orlov Natasa I.helyezés, Horváth Jázmin IV.helyezés, Domonyi Elina V. helyezést értek el.

III.-IV. kcs.tornászai:

 Csujok Imola, Pesti Nikolett, Kozma Csenge, Náczi Angéla, Tóth Lívia, Kelemen Dorottya

Egyéniben: Csujok Imola VI. helyezés, Kozma Csenge és Náczi Angéla III. helyezés, Tóth Lívia II.helyezés, Kelemen Dorottya I.helyezést értek el

Az országos döntő március 19-en kerül megrendezésre Budapesten, ahol tornászaink reményeink szerint hasonló sikereket érnek el.

274241086_4625454610910574_7187804236913051047_n

274225466_4625451574244211_9019070604082449360_n

274175038_4625489754240393_5061118562399985945_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Bolyai Természettudományi Csapatverseny

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny idei körzeti fordulóján iskolánk 3. osztályosai alapos és lelkes felkészülést követően remek teljesítménnyel az előkelő 2. helyezést érték el újoncként. 

A „Lánchidas sáskák”: Bánóczky Bálint, Kovács Botond, Szerencsi Petra, Vizeli András.

Felkészítőjük: Tóth Valéria tanító

Gratulálunk! Hajrá Lánchíd!!!

Bolyai-2.-hely-3.o.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tél és ünnepei projekt

Iskolánkban hagyomány, hogy az első osztályosok a Tél és ünnepei című projektet valósítják meg. Célunk, hogy a diákok közös élményekkel gazdagodjanak, ismereteik bővüljenek az ünnepek áldott, békés, szeretetteli hangulatának közvetítésével. A csoportokat osztályonként alakítottuk ki, akik szívvel- lélekkel tevékenykedtek együtt a megvalósítás során. A feladatokat az életkori sajátosságaiknak megfelelően és a tantárgyakhoz kapcsolódva választották ki tanítóik. Érintett területek voltak a magyar nyelv és irodalom, matematika, környezetismeret, ének-zene, testnevelés, rajz és vizuális kultúra, életvitel és gyakorlati ismeretek, drámajáték, etika. Készültek gyönyörű rajzok, feladatlapok, díszletek, vers-és meseillusztrációk, a karácsonyhoz kapcsolódó kreatív alkotások, melyeket színes kiállítás keretében mutattunk be iskolánk aulájában.

A gyerekek felkészítői: Kócsó Ilona, Kálmán-Borzák Nikolett, Molnár Anikó, Fábiánné Halász Nikolett, Dr. Bankné Lázár Valéria, Fazekas Rita

271710785_1847011885494098_398060971531212876_n

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Megszülettek az iskolai angol és német fordítóverseny eredményei:

Angol

 1. évfolyam
 2. hely: Onodi Gergő 6. b
 3. hely: Kelemen Csaba 6. a
 4. hely: Varga Johanna 6. a
 5. évfolyam
 6. hely: Vörös Izabell 7. b
 7. hely: Török Boglárka 7. b
 8. hely: Sipos Loretta 7. b
 9. évfolyam
 10. hely: Nagy Janka 8. a
 11. hely: Náczi Angéla 8. a
 12. hely: Szabó Vanda 8. c

Német

 1. évfolyam
 2. hely: Gyenes Lilla 6. c
 3. hely: Csabai Ákos 6. c
 4. hely: Polyák Zsuzsanna 6. c
 5. évfolyam
 6. hely: Mészáros Dominik 7. b
 7. hely: Csomor Benedek 7. b
 8. hely: Benke Martin 7. a

Gratulálunk!

 
 

Bolyai anyanyelvi verseny

Újra a legjobbak között !

Iskolánkban a tehetséggondozás jegyében visszatérő hagyomány a Bolyai anyanyelvi versenyen való megmérettetés.  Ez a verseny sokoldalú anyanyelvi tudást, összedolgozást és logikát igényel.

A november 12-én tartott körzeti forduló igazán jó híreket hozott számunkra.

Négy csapatunk került a legjobb megyei tíz közé. A negyedik, hatodik ,hetedik és nyolcadik osztályos versenyzőink  izgatottan várják, hogy vajon mi lesz a végeredmény.  Nemsokára kiderül…

1

 

 

 

 

 

 

 


ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig tart. Iskolánkban a hagyomány szerint minden osztály készít egy adventi kártyát, melyben üzenettel, idézettel készülünk a várva várt ünnepre. Idei évben az 5 b osztály tűzte fel az idézeteket.

Aranyosi Ervin: Advent – első gyertya

 

Advent első vasárnapján

felgyullad egy gyertya fénye.

Melegítse át szívedet,

legyen fénylő eredménye.

 

Kezdődik a csodavárás,

ahogy egykor Jézust várták:

szeretettel, bizalommal,

a tűz lángját körül állták.

 

A megváltó tiszta fényt hoz,

szeretetet, ami éltet.

Felemel a puszta földről,

Isten fiává fogad téged.

 

Szeretettel tárd ki lelked,

öleld át a nagyvilágot,

kívánd azt, hogy minden ember

itt a Földön, legyen áldott!

3

1

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Második helyezés a városi angol versenyen

A Zrínyi Ilona Általános Iskola idén is megrendezte hagyományos angol versenyét a hetedik osztályos tanulók számára.

A városi fordulóra 2021. november 24-én került sor, a Kahoot challenge program segítségével ezúttal is online formában. A színvonalas, nagy felkészültséget és koncentrációt igénylő versenyen, ahol a város 11 iskolájából 34 tanuló mérte össze tudását Franczkó Richárd 7.a osztályos tanuló az előkelő második helyezést érte el (felkészítő tanára Kiss Zsuzsanna).

Szívből gratulálunk, Ricsi, csak így tovább!

1

 

 

 

 

 

 

 

 


Kismenedzser

Nem lehet elég korán kezdeni!!! Kismenedzser szakkör 3. évfolyamosoknak a Lánchídban!

A pénzügyi nevelés a legtöbbünk számára fontos. Hiszen mind azt szeretnénk, hogy gyermekünk felnőttként anyagilag stabil életet élhessen és leendő családjának biztonságot adhasson.

Szerencsére ma már számtalan lehetőség és eszköz van a kezünkben, melyekkel könnyedén be tudjuk építeni a pénzügyi nevelést a mindennapokba. Mégis ez az a terület, mely oly kevés figyelmet kap a tanítási órákon.

Pedig nem kell kacifántos és tudományos dolgokra gondolni. Egyszerűen csak élményekre és közös játékokra van szükségünkLegyen szó pénzügyi társasjátékokról, könyvekről vagy épp oktató filmekről, a siker biztos garantált. Ezt bizonyítja ennek a szakkörnek is a sikere.

A 12 fős kis csapat szeptember óta lelkesen ismerkedik a bankjegyek, a bankkártya, a vásárlás világával mesék, oktató– és szerepjátékok által tanítójuk, Tóth Valéria irányításával.

263881693_815211935937603_473063888106238080_n

263916459_422627179295560_8900098411947822811_n

263460924_609485440262828_8710503619649354195_n

 

 

 

 

 

 

 

 


Mi haszna projekt 3-4. évfolyam

November 25-én a 3-4. évfolyamosok „Mi haszna?” – „Mihaszna?” projekt zárásaként színes kiállítással örvendeztették meg az iskola többi tanulóját és a pedagógusokat. Az ezt megelőző hetekben matematika, magyar, ének, rajz, technika és környezetismeret órákon különböző feladatokat oldottak meg egyéni és csoportmunkában, imerkedtek a ház körül élő állatok hasznával. Kreativitásukat mutatták be a paravánokon elhelyezett munkáik. A gyerekek felkészítői: Szilyné Berka Monika, Gódor Andrea, Tóth Valéria, Institoris Ágnes, Házi Erzsébet, Gáspárné Ocskai Márta

263900079_297242158973243_4558745450397591939_n

263423787_393732275771472_426693843376620589_n

263961962_923697048535757_6474885628064442214_n

 

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Gyerekek és Szülők!

Az iskolai könyvtár blogján, a tavalyi online adventi mesenaptár után idén is egy online adventi meglepetést kínálunk. Ezúttal egy virtuális adventi koszorún gyújtunk meg minden héten egy-egy újabb gyertyát. Minden gyertya alatt adventi vers, mese és dal található. De emellett, kézműveskedéshez és süteménysütéshez is kínálunk ötleteket.

Ha elkészítenek egy-egy, az általunk ajánlott adventi süteményt vagy kézműves ötletet, akkor osszák meg másokkal is itt hozzászólásban az azokról készült fotót.

Kövessék figyelemmel az elkövetkező 4 hétben és hangolódjunk együtt az ünnepre!

http://users.atw.hu/lanchidkonyvtar/


 

 

Te szedd!

Az idei évben ugyanolyan szívesen csatlakoztunk a TeSZedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtési akcióhoz, mint már előző években is.

Ez a program a környezettudatos gondolkodásra nevelés mellett, a közösségi élet szerepét erősíti diákjaink életében és egyben hasznos időtöltés. A fő cél, hogy közösen megtisztítsuk közvetlen környezetünket. ezzel a tevékenységgel hozzájárulunk tanulóink szemléletformálásához, példát mutatva ezzel mások számára.

3

1

 

 

 

 

 

 

 

 


Őszi pucc parádé!

Iskolánk, ÖKO iskola lévén, elsők között csatlakozott az Őszi PuccParádé elnevezésű eseményhez, amely során a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság szervezésében, a Patrióta Civil Kurázsi Egyesület, a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány és a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. támogatásával széchenyivárosi közterületek lombtalanítására került sor 2021. november 19-én pénteken délután.

Célunk, hogy tanulóink belső motivációtól vezérelve tapasztalatot szerezzenek és a valódi értékek védelmében tudatosan cselekedjenek és alakítsák közvetlen és tágabb környezetüket.

Tanulóink nagyon szívesen vettek részt ezen az eseményen, hiszen jót cselekedni, és azt együtt, közös összefogással véghezvinni mindig nagy örömet okoz.

2

1

 

 

 

 

 

 

 


Ének- és festőművészet, mint lélekbalzsam

Neves művészek közreműködésével, 6 alkalomból álló, ének- és festőművészeti foglalkozássorozaton vehettek részt az 1-3 évfolyamos diákjaink. A művészeti ágak világába tett varázslatos utazás során Asharti Szabó Andrea énekművész és Sivák Enikő Asha festőművész kalauzolta a gyerekeket. 

dav

dav

DSC_0631

 

 

 

 

 

 

 

 


MTM Budapest

Iskolánk több mint 40 tanulójának (5.a és 5.c osztály) volt lehetősége a „Tehetségek Magyarországa” programmal Budapestre utazni. A kirándulás első állomása a Csodák Palotájába vezetett, ahol a sok érdekes szabad játék mellett részt vettünk az Öveges teremben megtartott előadáson, melynek témája a Fagy birodalma volt. Izgalmas kísérlet bemutatót láthattunk. Látványos jelenségeken keresztül tapasztalhattuk meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, és ezeket hogyan lehet megszelídíteni. Megvizsgáltuk azt is, miként viselkednek az élő szervezetek ilyen körülmények között.

Miután ebédünket elfogyasztottuk, a program második állomása következett. Busszal a Magyar Nemzeti Galériába utaztunk, ahol az állandó tárlat megtekintésén túl lehetőségünk volt részt venni egy múzeumpedagógiai foglalkozáson, melynek címe: Hatvan perc alatt a Föld körül. A gyerekek lelkes részesei voltak az interaktív foglakozásnak.

A nap végén sok-sok élménnyel és kellő fáradtsággal szálltunk fel a buszra és vettük hazafelé az irányt. Kísérő pedagógusaink voltak: Perényi Krisztián, Ujszásziné Kádár Eszter, Csóti Melinda és Kovács János.

5

 

 

 

 

 

 

 

 


,,Barátunk a természet” projekt

Iskolánkban hagyomány, hogy a második osztályosok a ,,Barátunk a természet” projektet valósítják meg. Célunk, hogy a diákok örömmel vegyenek részt a projektben, ismereteik bővüljenek és közben élményekkel gazdagodjanak.

 Az osztályok egy egységként szívvel- lélekkel, együtt tevékenykedtek a három hét során.

A feladatokat az életkori sajátosságaiknak megfelelően és a tantárgyakhoz kapcsolódva választottuk ki. Érintett területek voltak a magyar nyelv és irodalom, matematika, ének-zene, testnevelés, rajz és vizuális kultúra, technika és tervezés, drámajáték, etika.

Készültek gyönyörű rajzok, közös osztálytablók, plakátok, versek képekkel, az ősz témaköréhez kapcsolódó gyűjtőmunkák, kisebb térbeli alkotások és madáretetők. A projekt érzelmeket, együttérzést és elkötelezettséget hozott elő a gyerekekből.

Az aktív tevékenységek a tanórákon sokkal szorosabb kapcsolatra ösztönözte a gyerekeket a természettel.

Ez egy kölcsönös kapcsolat – ugyanolyan fontos egészségünkhöz, boldogságunkhoz a természet, mint amennyire a természet számára fontos, hogy megóvjuk, vigyázzunk rá. A gyerekek ösztönösen tisztelik a természetet és rácsodálkoznak sokszínű élővilágunkra. Segítsünk nekik abban, hogy megmaradjon bennük ez az eredendő képesség és felnőtté válva is képesek legyenek harmóniában élni!

 1. évfolyam tanítói:

2.a: Gömöriné Csősz Adrienn, Kovrig – Szabó Ivett, 2.b: Machács Anita Mirella, Csapó Jánosné, 2.c: Krajczár Hajnalka, Botka Annamária

1

7

2

 

 

 

 

 

 


Űrkadétok kirándulás

Az 5. b osztály szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az osztálykirándulásuk első állomása a Svábhegyi Csillagvizsgáló volt, ahol betekintést tekinthettek egy csillagász mindennapjaiba, munkájába, észlelésébe, sőt ki is próbálhatták az általuk használt eszközöket.

A kirándulás második állomása a Csodák Palotája volt, ahol 2 előadáson vettek részt. Az első az Öveges teremben a Fagy Birodalma című bemutató volt, a másik pedig egy igazi kémia kisérletek feltáró interaktív előadás.

Nagyon jól érezték magukat és nagyon-nagyon sokat tanultak is a kirándulás során a természettudományok sokszínűségéről.

Kisérő pedagógusok: Bordás Mária, Rapcsányiné Gombos Györgyike és Szűcs László

6

 

 

 

 

 

 


Bozsik Intézményi Program

Az MLSZ Bozsik Intézményi Program első körzeti fesztiválja november 2. hetében került lebonyolításra. Kovrig-Szabó Ivett tanítónő az első és a második osztályosokkal képviseltette magát. A hideg idő ellenére a gyerekek jó hangulatban, a fair play szellemében futballoztak egész délután. Csapataink kiválóan teljesítettek.

image0

 

 

 

 

 

 

 

 


Az Ifjúsági Otthon „Édes Rózám!” Előadása

 

2021.október 6-án délután egy lelkes kis csapat – Sipos Loretta, Szabó Enikő (7.b) Farkas Dorka, Farkas Laura, Kiséry Fruzsina, Kovács Vivien, Réfi Anna, Szakali Anna (7.c) Mencseliné Koperniczky Éva és Pölös János (kísérő tanárok) – indult az Ifjúsági Otthonba megtekinteni a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház előadását, a Déryné Széppataki Róza életét feldolgozó “Édes Rózám!’ című monodrámát. A címszerepben a jól ismert Csomor Csillát láthattuk. Annak ellenére, hogy a darab témája és nyelvezete és a benne megjelenített valóság már viszonylag távol esik a mai kor fiatal befogadóitól, a lánchidas résztvevőknek egyöntetűen tetszett az előadás. Megismerhettük a reformkor olyan meghatározó alakjának az életét, akinek a neve minden iskolás számára ismert, de csak nagyon kevesen tudhattunk a kor leghíresebb művésznőjének életéről,  mely a hírnév mellett bőven tartogatott egyéni fájdalmakat és tragédiákat is. Jó volt az időutazás a reformkor Magyarországára és jó volt megismerni egy igazán tehetséges és igazán értékes ember dicsőségét és fájó mindennapjait! 

244398148_2040928896058885_6457096897190879050_n1

 

 

 

 

 

 

 


Lánchidas bajnok csapat a diákolimpia országos döntőjében 

 

Diákolimpia Atlétika Ügyességi Csapatbajnokság Országos döntőjét 2021. október 12-én rendezték meg Kecskeméten. Eredményeink:

 

Lány súlylökő csapat 1.hely 879,75 cm átlaggal

Csapattagok: Rab Lilla, Vári Adrienn,Kelemen Dorottya,Náczi Angéla, Végh Adrienn

 

Lány magasugró csapat 2. hely 133,75 cm átlaggal

Csapattagok: Tóth Lívia, Rab Lilla,Kelemen Dorottya, Borbély Szofi, Mikolajcsik Gréti

 

Lány távolugró csapat 4.hely 438,75 cm átlaggal

Csapattagok: Tóth Lívia, Kovács Jázmin,Kelemen Dorottya, Borbély Szofi, Mikolajcsik Gréti

 

Lány kislabda hajító csapat 9.hely: 39,9175 m átlaggal

Csapattagok: Rab Lilla,  Végh Adrienn,Tábi Zsófi,Karancsi Dorina, Illés Réka Zoé

Felkészítők: Simity László és Adamik Zoltán

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 


Vadasparkban

A Kecskeméti Természetvédelmi Alapítvány vendégül látta iskolánk öt osztályát a helyi Vadaskertben a Varászlatos ősz, színes programok című foglalkozás keretében.

Először Tokovics Tamás, a Vadaspark igazgatója és Zomboryné Polyák Irén igazgatóhelyettes köszöntötte a gyerekeket, aki maga is Lánchidas diák volt valaha. Megtudtuk tőle azt is, hogy a Vadaspark emblematikus szarvas szobra az 1971-es budapesti Vadászati Világkiállításra készült, ott fogadta a látogatókat. A kiállítás után Kecskemétnek adományozták a szobrot, azóta áll a Vadasparkban.

Ezután az örvös medvék és a makákók látványetetést nézhettünk meg.

A gyerekek is etethették a csacsikat, akik nagyon elégedetten ropogtatták a sárgarépákat.

Majd csoportonként végigjártuk a Vadasparkot. Legnépszerűbbek a majmok, tigrisek és az oroszlánok voltak. Láthattuk a 3 gyerektigrist „reggelizni” és játszani.

Sajnos eleredt az eső, de ettől függetlenül remek programon vehettünk részt.

Búcsúzóul még ajándékot is kapott mindenki: kulacsot, Dörmit és egy állatos könyvjelzőt.

Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a lehetőséget és a tartalmas délelőttöt!

 

2.b,c, 3.a,b,4.b osztályok tanulói és tanítói

IMG_8559

 

 

 

 

 

 

 


Rajzpályázat

A  Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája által meghirdetett a  „Velünk élŐ a természet – Erdők, mezők hívogató bálja” című képzőművészeti pályázatán iskolánk két tanulója is dobogós helyezést ért el.

Varga Kitti 3. c osztályos tanuló első helyezett lett, felkészítő tanára Tóth Valéria.

Farkas Izabella 4.b osztályos tanuló a képzeletbeli dobogó 3. fokára állhatott fel, felkészítő tanára Házi Erzsébet.

A gyerekek az oklevélen kívül könyvutalványt is kaptak hangulatos munkáikért.

Gratulálunk, hajrá Lánchíd!

IMG6083

 

 

 

 

 

 

 


Újra indult az iskola, a könyvtár is újra vár!

Minden diákot várunk újra a könyvtárunkba! Szerezzétek be a kötelező olvasmányt, böngésszetek az új könyvek között vagy gyertek és próbáljátok ki a sok társasjáték egyikét!

Akinél még van bármilyen könyvtári könyv kölcsönzésben az elmúlt időszakból, kérjük, hogy juttassa vissza minél előbb!

Vegyetek részt az iskolai Olvasni menő! Olvashow versenyünkben, amelyben szorgalmi ötösöket tudtok szerezni. Kérjétek a feladatlapokat a könyvtárban!

Egy másik olvasóversenyre is felhívjuk a figyelmet, erről további információ a hozzászólások között olvasható!

„Nem lehet olyan életünk, hogy ne legyen napi fél óránk olvasni.”

Dragomán György

20210907_120659-COLLAGE

 

 

 

 

 

 

 


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Tájékoztatjuk Önöket/Benneteket, hogy iskolánkban a 2021/2022-es tanév szeptember 1-jén, szerdán reggel 8 órakor kezdődik tanévnyitó ünnepséggel, melyre ünneplő ruhában várjuk a gyermekeket.

A tankönyveket, munkafüzeteket a tanulók ezen a napon kapják meg. A délutáni foglalkozások (iskolaotthon, napközi, tanulószoba) az első naptól működni fognak.

Az első évfolyam szülői értekezletére szeptember 1-jén 17 órakor kerül sor.

Támogatásukat és megértésüket köszönjük!

Tisztelettel: Iskolavezetés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Az Ön által nevelt/gondozott gyermeknek a következő tanévre vonatkozó intézményi étkezési igényét kérjük, hogy az elektronikus ADATFELVÉTELI LAP felületén jelezze az intézményi közétkeztetést lebonyolító Ferenczy Ida Óvoda Gazdasági Hivatala felé.

Az ADATFELVÉTELI LAP elektronikus kitöltése és beküldése a Ferenczy Ida Óvoda Gazdasági Hivatala részére akkor is kötelező, ha a gyermeknek nem igényel intézményi étkezést.

Az ADATFELVÉTELI LAPpal kapcsolatos Tájékoztató levél – amely minden információt és elérést tartalmaz az adatok rögzítésével és beküldésével kapcsolatban – a következő linken érhető el:

https://drive.google.com/file/d/1vkepIMo9IexOUu7AM6XUVWjk-99xiJs2/view?usp=sharing

Köszönettel: Vezetőség és Ferenczy Ida Óvoda Gazdasági Hivatalának Vezetője

 


Virtuális Mozaik Múzeumtúra DEMÓ 4. –  Digitális Edukációs Múzeumi Órák a Lánchídban

Második alkalommal csatlakoztunk ehhez az országos rendezvényhez, ezúttal a 3. évfolyamos gyerekekkel próbáltuk ki a múzeumpedagógiai foglalkozásokat. Hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a kiválasztott tanulók, akik képviselték osztályukat a házi versenyünkön.

Virtuálisan ellátogattunk a Magyar Nemzeti Múzeumba, ahol Mátyás király könyvtárával és a híres Corvinákkal ismerkedtünk meg. Ezután a Leskowsky Hangszergyűjtemény hangszereiről néztünk meg egy videót, és egy Kahoot kvízt oldottunk meg. A harmadik látogatásunk már egy határontúli múzeumba vitt minket, Nagyszalontán az Arany János Emkékházat tekintettünk meg és meghallgattuk Arany János Rege a csodaszarvasról című művét, majd egy Wordwall online feladattal mérhették fel tudásukat a lelkes kis múzeulógusok.                                                                                                               Az online feladatok mellett el kellett készíteniük iskolánk nevének kezdőbetűiből egy-egy iniciálét, továbbá a saját nevük kezdőbetűiből hasonló módon készítettek könyvjelzőket.                                                                     

Szoros verseny alakult ki az osztályok között. A végső eredmény:

 1. helyen végzett a 3. b osztály Csodálatos Ötös : Keresztes Klaudia, Horváth Milán, Szivák Tamara, Nagy Balázs, Gőgös Bence
 2. helyen végzett a 3. c osztály Múltbéli Kutatók : Huszti-Polgár Elizabet, Tokay János, Szabó Boglárka, Pénzes Kiara, Horváth Sándor
 3. helyen végzett a 3. a osztály Múzeumi Felfedezők : Kun Viola, Rozsi Kitti, Solymosi Erik, Ábrahám Brendon, Del Aguila Diego

Gratulálunk a lelkes kis csapatoknak!


ÖKOISKOLA!

Iskolánk több éve birtokosa ennek a címnek, melyre nagyon büszkék vagyunk. Soha nem volt ennyire időszerű a gyerekeket már kisiskolás koruktól a környezettudatosságra nevelni. Minden évben hagyományosan több kezdeményezést is megvalósítunk ennek érdekében iskolánkban. Ilyenek például az Ökonap, a Szelektív hulladékgyűjtés, a „Te szedd!” iskola környékének megtisztítása, fa-virágültetés. Ez a csoport bővült tavalyi évben, egy saját magas művelésű kiskert gondozásával.  Ezen a terülteten hagyományos kerti növényeket termesztünk, többek között zöldborsót, paprikát, paradicsomot, sárgarépát. Mindig nagy öröm a termények betakarítása.

 


Egy versmondóverseny margójára

Szőke Krisztina a 6.b osztályból, Farkas Dorka, Farkas Laura, Kiséri Fruzsina, Kovács Vivien és Réfi Anna pedig a 6.c osztályból – Ők hatan voltak azok a színjátszókörös tanulók, akik úgy határoztak, hogy 2021-ben felülnek Thália szekerére – igaz, a körülményekhez igazodván – most csak virtuális és online formában – és elindulnak a csúcs felé, azaz megnyerik a „Nagy Versmondás Online” elnevezésű versmondó versenyt.  Az akarattal nem is volt gond! Ám ennek ellenére sajnos mégsem sikerült ebben az évben megnyerni a lánchidas indulók közül senkinek sem ezt a versenyt.

Most, ahogy leírtam ezeket a száraz tényeket, felmerült bennem a kérdés: tényleg nem nyertek ezek a lányok? Nyerni tényleg csak egy kupát, vagy érmet, vagy rangot lehet? Mert én azt gondolom, hogy mindannyian nyertek/nyertünk ezzel a versennyel. Nyertünk, mert hónapokon keresztül barangolhattunk Parnasszus lankás hegyoldalain, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá illő verset. Aztán idővel mindannyian rájöttünk, hogy legjobb, ha a vers talál meg minket! Így született meg hat csodás páros, hat vers és hat versmondó nagyszerű egymásra tálalása, szoros kapcsolata.  Farkas Dorka Kosztolányi Dezső „Mostan színes tintákról álmodom” című versét szavalta. Farkas Laura Babits Mihály „Ádáz kutyám” című versét mondta el. Kovács Vivien Czuczor Gergely „A falusi kisleány Pesten” című művét adta elő. Réfi Anna Lackfi János „Kölcsön kenyér” versét választotta.  Szőke Krisztinától pedig Kányádi Sándor „Hallgat az erdő” címet viselő örök klasszikust hallgathattuk meg. Kiséri Fruzsina Békés Márta „Táskaleltár” című versét tárta elénk.

Azt gondolom, mi is nyertünk, mert a versek tanulása és felmondása során mindenki számára világossá vált: egy verset nemcsak elmondunk vagy elszavalunk, hanem átéljük azt testileg – lelkileg egyaránt. Nyertünk, mert a kezdetben még olajozatlan beszédstílus és kiejtés szép lassan, de annál határozottabban – a mindenki által vágyott – diák előadó szintre csiszolódott. Teljes bizonyosággal állíthatom, hogy indulóink mára már mind a hatan magukon viselik a kiművelt versmondók külső és belső, tartalmi és formai sajátosságait.

Úgy érzem, mi is nyertünk, mert csodás heteket – hónapokat töltöttünk együtt és a versekkel, amik egyre csak fejlődtek – nőttek bennük, míg végül egy napon szárba szökkentek és virágot bontottak. Ennek eredményeképpen az ítészektől Réfi Anna, Kiséri Fruzsina, Farkas Dorka és Szőke Krisztina „Verset kedvelő verselő” címet kapott, Farkas Laura „Zengő hangú verselő” –ként zárta versenyt, míg Kovács Vivien a „Magával ragadó verselő” címet érdemelte ki az online verseny első szakaszában.

S én is nyertem a felkészülés hosszúra nyúlt időszaka alatt. Azt az örömet, hogy megélhettem egy emlékezetes műhelymunkát e hat nagyszerű lánchidas tanulóval, hogy én láthattam először szárba szökkenni és virágot bontani bennük a kiválasztott verseket, melyek az idén ugyan nem, de biztos vagyok benne, hogy jövőre már gyümölcsöt is érlelnek majd!

Hajrá Versmondók!

Hajrá Lánchíd!

Kecskemét, 2021. május 18.

Pölös János

Felkészítő tanár

 

 

 

 


Ajándék könyvutalványt kapott iskolánk 

Iskolánk könyvtára egy könyvutalvány felajánlást kapott Szabó Zoltán 7.a osztályos tanulótól. Zoli édesanyja által vásárolt 5.000,- Ft-os utalványt a Kóborló Könyvesbolt plusz 5.000,- Ft-tal kibővítette. Így 10.000,- Ft-ot tudtunk gyermek- és ifjúsági könyvekre fordítani.

Nagyon köszönjük az iskola ilyen jellegű támogatását!

 

 

 

 


Egykori LÁNCHIDAS sikere

Imre Leila 2021. június 4-én, pénteken Budapesten megnyerte az Asztalitenisz Felnőtt Egyéni Bajnokságot. Leila az utánpótlás korosztályban is jelentős sikereket ért már el: volt serdülő magyar bajnok és ifjúsági magyar bajnok is. 2014-ben egyedüli kecskemétiként képviselte városunkat a Kínában rendezett Ifjúsági Olimpián.

Büszkék vagyunk iskolánk volt tanulójára és további sikereket kívánunk neki!

 

 

 


Tisztelt Szülők!

Szünidei gyermekétkeztetés részleteiről itt tájékozódhatnak.


Kinder Mesés könyvtárak nyereményjáték

 

Nyerjük meg együtt iskolánk könyvtárának az 500.000,- Ft-os Libri könyvutalványt, a Kinder Magyarország jóvoltából!

Nincs más tennivaló, mint a megadott linken a Nyereményjáték/Mesés könyvtárak program oldalon, a “Nevezem az iskolát” résznél kiválasztani Kecskemét városát,  majd az iskolánk nevét. Ezután a szavazók saját  e-mail címük kétszeri megadásával máris elküldhetik a nevezést.

A nyereményjáték május 9-én zárul.

FONTOS!!! Szavazatot csak a 18. életévét betöltött személy adhat le. Ezért kérjük a szülőket, nagyszülőket, nagytesókat, nagynéniket, nagybácsikat és a volt lánchidas diákokat, hogy támogassák iskolánkat egy-egy szavazattal!

Köszönjük!

Hajrá Lánchíd!

https://www.kinder.com/hu/hu/xp/meseskonyvtarak/


KATT sorozat: bemutatkozik Varga Kitti 2. c osztályos tanuló, mint a Lánchíd oroszlánja.

Varga Kitti iskolánk 2. c osztályos és a szentesi Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszak tanulója.

Kitti művészetek iránti szeretete és tehetsége nemcsak a néptáncban, hanem a rajz és technika órákon végzett alkotásaiban is megmutatkozik. Az idei tanévtől kezdve grafika szakkörre is jár, ahol nagyon szép munkákat készít. Lelkesen dolgozik egyénileg és csoportban egyaránt.

Tehetsége már kiskorától kezdve szüleinek és az óvó néniknek is feltűnt, hiszen mindig sokat rajzolt otthon és az óvodában is. Bámulatos ábrázolásmódja, színvilága rajzaiban a legszembetűnőbb. Rajzaival számos rajzversenyen vett részt már az óvodában is. Kitti 5 éves volt, amikor rajzával 3. helyezett lett egy rajzpályázaton. Nagycsoportos korában pedig 1. helyezést ért el a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola, Mathiász János Általános Iskola által hirdetett rajzpályázaton.

Osztálytársai szívesen kérik Kitti segítségét, hogy mutassa meg nekik, hogy hogyan kell lerajzolni –például- egy unikornist.

Kittitől érdeklődtem a művészetek iránti szeretetéről.

–           Mikor kezdődött a rajz iránti szereteted?

Nagyon kicsi koromban- 2 éves voltam – amikor a bölcsiben is szívesen rajzoltam.

–           A családban van valaki, aki szeret rajzolni?

Igen, apa is jól rajzol járműveket.  Anya ruhákat tervez, szabásmintát rajzol. Nagynénim pedig tervrajzokat készít.

–           Van kedvenc rajzod?

Igen, az első rajzom: anyát és magamat rajzoltam le.

–           Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

               Nagycsoportos voltam és 1. helyezést értem el a halacska rajzommal és amikor többen készítettünk egy munkát március 15-re. 2800 rajzból közönségdíjas lett az alkotásunk.

–           Mikor készítesz rajzokat?

Szeretek pályázatokra készíteni Pl.: Házasság Hete pályázatra. Otthon, amikor kedvem van, rengeteget rajzolok anyának, apának és a tanító néniknek is. Szeretek grafikára is járni, ahol szerda délutánonként készítünk szép alkotásokat.

–           Miket szoktál rajzolni legtöbbször?

Unikornist, pónikat, meseszereplőket, amiket szeretek. Például Anna, Elza. Kedvelem az állatokat is, szívesen jelenítem meg rajzaimban.

–           Mivel töltöd a szabadidődet?

Rajzolok, festek, angol meséket nézek. Szeretek kerékpározni, ha jó idő van. Sokat Monopolyzunk anyával és apával.

–           Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?

Még nem tudom, de szeretnék a rajzzal majd foglalkozni.

–           Köszönöm szépen! Sok szép munkát készíts még nekünk!

 Hajrá Kitti, hajrá LÁNCHÍD!

Fazekas Rita

Varga-Kitti-8Varga-Kitti-7Varga-Kitti-3

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Patai Mira 3.a osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja 

Mira egy nagyon különleges sportágat választott magának: súlyemelő.

Hogy mitől különleges ez a választás? Azért mert Mira egy magas, vékony alkatú „ropi”-lány, akiről első ránézésre inkább azt gondolnánk, hogy atléta vagy tornász. De ő ezt a nagyon kemény sportágat választotta. Választásában a véletlen is szerepet játszott, de erről meséljen ő maga!

-Mondd Mira, hogy jut eszébe egy ilyen törékeny kislánynak az, hogy súlyemelő legyen?

-Egyszer anyára vártam az edzőtáborban, amikor láttam, hogy elkezdődik a súlyemelő edzés. Megkérdeztem, hogy kipróbálhatom-e. Először csak vékony rúddal próbálkozhattam. Nagyon megtetszettek a gyakorlatok. Szeptember óta járok.

-A családban sportolt-e valaki?

-Senki nem sportolt, de anya is csatlakozott a súlyemelőkhöz, mert nagyon megtetszett neki is.

-Van határozott célod ezzel a sportággal?

-Igen szeretnék eljutni a diákolimpiára, később pedig az igazi olimpiára.

-Tudom, hogy jársz atlétika és torna edzésekre is itt az iskolában. Miben más súlyemelőnek lenni, mint mondjuk atlétának?

-Itt nem kell annyit futni, ami jó, mert a hosszú távokon elfáradok. Sokat erősítünk, megtanultam a lökés és a szakítás mozdulatait. Nagyon tetszik. Sokan azt hiszik, hogy veszélyes ez a sport, de egyáltalán nem, mert az edzőm odafigyel ránk. Nekünk nem nagy súlyokat kell emelni, minket a gyakorlat bemutatásáért pontoznak.

-Milyen eredményeid vannak?

-Két versenyen voltam, a súlycsoportomban megnyertem mindkettőt. Az egyik a Mikulás kupa volt, a másik Területi minősítő verseny. 13 éves korig azt nézik a versenybírók, hogy milyen pontosan hajtjuk végre a mozgást. Ez azért fontos, hogy mikor már nagyobb súlyokat fogok emelni, addigra már tökéletesen tudjam a mozdulatokat, és így nem fogok megsérülni.

-Van-e példaképed ebben a sportágban?

-Igen, Árva Cintia, aki ott edz velünk, nagyon sokat segít, már válogatott versenyző, nagyon sok rekordot döntött meg a súlycsoportjában.

-Ajánlanád másoknak is ezt a sportot?

-Mindenképp! Én azért is kezdtem el súlyt emelni, mert nagyon szeretem a kihívásokat, a versengést, és kisgyerekként el lehet kezdeni, mert már 7 éves kortól lehet jelentkezni. Nagyon szeretek ide járni, mert olyan itt, mint egy nagy családban. Mindenki segít a másiknak.

-Köszönöm Mira, nagyon sok sikert kívánok!

Hajrá Mira, Hajrá Lánchíd!

Institoris Ágnes osztályfőnök

Patai-Mira-1Patai-Mira-2Patai-Mira-3

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Keresztes Klaudia a 3.b osztályból, mint a Lánchíd Oroszlánja

Keresztes Klaudia a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 3.b osztályos tanulója.

A versek, mesék, regények iránti szeretete régi keletű. Példát mutat az osztálytársai és a környezetében élő gyerekek számára is.

Részt vesz iskolánk két tehetséggondozó műhelyének munkájában is, a matematikában és a magyar nyelv és irodalomban. Elsős korától több versenyen is részt vett mindkét tantárgyból. Mesemondó – és szavalóversenyeken, helyesírási vetélkedőkön, egyéni és csapatversenyeken.

Legnagyobb sikerét ebben a tanévben érte el, a 2021  novemberében megrendezésre került Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen csapatával megyei 4. helyezést ért el.

Klaudia osztályfőnökeként érdeklődtem:

– Honnan ered a versek, mesék szeretete?

– A szüleim egészen kicsi koromtól kezdve meséltek nekem, sok mondókát, versikét megtanítottak nekem. Amikor nagyobb lettem, szerettem a nyelvi játékokat, rejtvényeket tartalmazó foglalkoztató füzeteket megoldani. Ha könyvesbolt környékén jártunk, mindig vetettem magamnak mesekönyveket.

– Úgy tudom, van egy kisebb testvéred. Szoktál-e neki mesélni?

– Igen, minden nap mesélek neki, többnyire saját magam által kitalált meséket.

– Van kedvenc meséd, regényed, versed?

– Igen, nagyon szeretem a Genorimo Stilton sorozatot.

– Szoktál színházba járni?

– Igen, sajnálom, hogy most nem lehet.

– Vannak terveid a magyar nyelv és irodalommal kapcsolatban?

– Igen, lehetséges, hogy tanár leszek, de a lovakat nagyon szeretem, lovagolok is, és lehet, hogy lovas oktató leszek.

– Miben ad neked pluszt a versekkel, regényekkel való foglalkozás?

– Sokat nőtt a szókincsem, megismertem sok érdekes dolgot.

-Próbálkoztál-e versírással?

– Igen, meséket írtam már.

– Mivel töltöd a szabadidődet?

– Rajzolással, olvasással és amikor lehet, lovaglással.

– Van hobbid?

– Kézműves alkotásokat szeretek készíteni. Szívesen járok könyvtárba.

– Mit tanácsolnál a veled hasonló korú gyerekeknek?

– Olvassanak sokat, sikerélményt ad, fejleszti a fantáziájukat, elűzi az unalmukat.

– Köszönöm szépen Klaudia! További sok sikert kívánok!

 

Hajrá Klau, hajrá LÁNCHÍD!

Házi Erzsébet

Keresztes-Klaudia-diszoklevel

Keresztes-KlaudiaKeresztes-Kaludia-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Karsai Gabriella a 4.a osztályból, mint a Lánchíd Oroszlánja

Karsai Gabriella a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 4.a osztály testnevelés tagozatos tanulója.

Gabi kitűnő tanuló, kimagasló tanulmányi –és sporteredményekkel büszkélkedhet, kitartása, szorgalma mindkét területen példaértékű. Kiváló képességei már első osztályban megmutatkoztak, melyeket számos tanulmányi versenyen kamatoztatott az évek során, ezzel is gazdagítva iskolánk hírnevét. Sokoldalúságát, tehetségét bizonyítják a sport-és anyanyelvi versenyeken elért kiemelkedő eredményei.

2018 szeptembere óta úszik a KESI-ben. Az úszóversenyeken –és kupákon mellúszásban több ezüst-és bronzérmet is szerzett, 2020-ban a városi Diákolimpián 3. helyezést ért el 50 méteren.

– Hogyan kerültél kapcsolatba az úszással?

– Szüleim szerint úszni mindenkinek tudni kell, így 5 és fél évesen beírattak úszásoktatásra.

– Melyik versenyeredményedre vagy a legbüszkébb?

– Több is van ilyen. Egy évvel ezelőtt  a Diákolimpia megyei fordulójában 4*50 m gyorson aranyérmes lett a váltónk, a Bácsvíz Kupán két ezüstérmet is nyertem, illetve 2. osztályban a Tapsifüles Kupán aranyérmes lettem kislabdadobásból.

– Milyen rövid és hosszú távú célokat tűztél ki a sport terén?

– Rövid távon javítani az egyéni időmet, hosszú távon szeretnék versenysportoló lenni.

– Ki inspirál az úszás terén, van- e példaképed?

– Szüleim, nagymamám is támogatnak, példaképeim Hosszú Katinka és Milák Kristóf. Hosszú Katinkával már személyesen is találkoztam az Univer 24 – az Úszás ünnepe rendezvényen.

– Mit jelent neked az úszás?

– A mozgás örömét, az egészséget.

– Hogyan tudod összeegyeztetni a sportot és a tanulást?

– Első a tanulás, mire edzésre indulok, igyekszem elkészíteni minden házi feladatomat.

Gabi negyedik éve az anyanyelvi tehetséggondozó szakkör lelkes tagja, iskolánknak nagy dicsőséget szerezve, 2018-ban városunk legrangosabb helyesíró versenyén a Béke Helyesíró Versenyen 1. helyezést ért el, Aranytoll-díjban részesült Kecskemét város legjobb helyesírójaként. 2019-ben a Bács-Kiskun Megyei Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen csapattársaival 3. helyezést ért el. Jelenleg a Lotz János anyanyelvi és helyesírási verseny 1. területi fordulóját sikeresen teljesítve továbbjutott a következő megmérettetésére, a verseny megyei fordulójára készül.

– A sport mellett kitűnően teljesítesz az iskolában. Mit gondolsz minek köszönhető ez az eredmény?

– Anyukám sokat foglalkozik velem, nagyon odafigyel az iskolai feladataimra is.

– Melyik tanulmányi verseny volt számodra a legemlékezetesebb?

– 2. osztályban vettem részt először a városi helyesíró versenyen, ahol egyedül én írtam hibátlan feladatot.

– Kik motiválnak abban, hogy jobbnál jobb eredményeket érj el?

– Szüleim, nagymamám, és Ilike néni, az osztályfőnököm is.

– Miért készülsz szívesen az anyanyelvi versenyekre?

– Mert szeretek versenyezni, jó helyezést elérni.

– Mit jelent számodra az anyanyelv?

– Fontos a szép magyar beszéd, és hogy helyesen tudjak írni.

Gabi a szabadidejében szívesen rajzol, gyönyörű és egyedi munkáival mindig elkápráztat bennünket. 2017-ben a széchenyivárosi képzőművészeti pályázaton 3. helyezést ért el.

Érdeklődése szerteágazó, energiája kifogyhatatlan, kedves, barátságos egyéniség. Példamutató magatartásával, szorgalmával és tehetségével példát mutat az iskola tanulói közössége számára.

Kócsó Ilona

Hajrá Gabi, hajrá Lánchíd!

Karsai-Gabriella-1Karsai-Gabriella-2Karsai-Gabriella-3

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Csatári Emma 4.b osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja 

Ha csak néhány szóval szeretném bemutatni Csatári Emma Jázmint a 4.b-ből, annyit mondanék: akinek mindig fülig ér a szája. Emma kedvét nehéz elrontani, mindig jókedvű, mosolygós. Szívesen segít bárkinek. Sok barátja van, hiszen mindenki szeret olyan ember társaságában lenni, aki pozitív és életvidám. Az osztály közösségi életében is fontos szerepet játszik. Általában véve is aktív kislány, de nem nehéz rábeszélni őt, ha mese- vagy versmondóversenyre kell benevezni a gyerekeket. Részt vesz a  Magyar nyelvi tehetséggondozó műhely munkájában  – nemrég bejutott az Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny 2. fordulójába 3 másik osztálytársával együtt. Szereti a természetet és az állatokat is. Részt vett a 4.-es csapat tagjaként a Bolyai természettudományi Csapatversenyen, ahol a csapat 2. helyezést ért el.

Terveiről és arról kérdeztem, mivel szereti eltölteni szabadidejét.

 

 

 

 

Köszönöm Emma az interjút, további sok sikert kívánok neked!

Gódor Andrea osztályfőnök

Hajrá Emma! Hajrá Lánchíd!

Csatari-Emma-1Csatari-Emma-2

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Reketyei Bence, mint Lánchidas Oroszlán, aki a 4.c osztály tanulója.

Bence iskolás kora óta az osztály központi szereplője. Sokoldalú, jó humorú fiú, aki minden tantárgyból kiváló teljesítményt nyújtott a 4 év alatt. Emellett ő is tagja annak természettudományos tehetséggondozó szakkörömnek, amelynek tagjai az idei Bolyai csapatverseny területi döntőjén az előkelő 2. helyezést érték el, és Bencének ebben az eredményben igen nagy szerepe volt. Nagyon érdekli minden, ami logikus gondolkodást igényel, pillanatok alatt átlátja a különböző, elsősorban matematikai összefüggéseket. Imádja a bűvös kockát tekergetni.

Nem nyert érmet, nem indult versenyen, de az életben nem mindig a jutalomért szeretünk valamit, csak magáért az élményért.

Erről, a számára legkedvesebb hobbijáról kérdezem most, mint osztályfőnöke:

Hajrá Bence, hajrá LÁNCHÍD

Tóth Valéria

Reketyei-Bence-1Reketyei-Bence-2

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Kecskés Zoltán Máté, mint a Lánchíd Oroszlánja, 4.c osztályos tanuló

Mint ahogyan az életben is, sokfélék vagyunk. Bizony ez a gyerekek körében sincs másképp. A Lánchídba sem csak a sport iránt érdeklődő gyerekek járnak, igazi jó példa erre az én tanítványom.  A természet, az állatok és a növények világa az ő igazi varázshelye. Évek óta kertészkedik házuk udvarán és nevelgeti háziállatait. A mai korban ez a fajta, ilyen fokú vonzódás e téma iránt igen ritka a gyerekek körében, hiszen inkább a gépezés megy. Ez a mindig mosolygós fiú szeptember óta Lánchidas, és már az első napokban „eldicsekedett” kis gazdaságával, amikor, mint osztályfőnöke ismerkedő beszélgetést kezdeményeztem vele. Zozi, mert szereti, ha így hívják, egyébként a természettudományos tehetséggondozó szakköröm oszlopos tagja is. A legutóbbi versenyen a csapat a területi fordulón az előkelő 2. helyezést érte el, amiben Zolinak is hatalmas szerepe volt. Könnyen ráállt a beszélgetésre velem most hobbijáról, hiszen az a szíve csücske.

Hajrá Zozi, hajrá LÁNCHÍD!

Tóth Valéria

Kecskes-Zoltan-2Kecskes-Zoltan-4Kecskes-Zoltan-3

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Zsámboki Gábor 5.a osztályos tanuló, mit a Lánchíd Oroszlánja

Mosolygós szemű, életvidám, huncut tekintetű fiút szeretnék bemutatni. Igazi vagány, sportos testalkatú, bevállalós gyerek. A folyosón cikázik, tesi órán mint a villám, tanórákon kissé izgága, de óriási kitartással, küzdeni akarással, csupa pozitív kisugárzással és teli jóindulattal bíró Gáborkát ismerhetünk meg.
Igen, Ő az 5.a sporttagozatos osztályba járó Zsámboki Gábor, akivel az alábbi interjút készítettem.

Csapjunk is bele a közepébe!

Elsőként szeretném megkérdezni, hogyan kerültél kapcsolatba a birkózással?

Amikor nagycsoportos óvodás voltam, felnőtt birkózók jöttek az ovimba bemutatót tartani. Nagyon tetszett, hogy utána lehetett lökdösődni, lehetett birkózni egymással anélkül, hogy az óvónéni megszidott volna. Az edzőnek megtetszett a kitartásom, javasolta, hogy menjek el edzésre. A szüleim elvittek és azóta járok birkózni.

Tehát, ha jól számolom, már hatodik éve jársz edzésekre és versenyekre. Tudjuk, hogy most szigorítások vannak, de milyen kihívások várnak rád ebben az évben?

Már egy éve nincsenek versenyek, ősszel remélhetőleg már lesznek. Viszont az elmúlt egy év alatt biztosan nagyon megváltozott a mezőny. Eddig nagyjából tudtam előre kikkel fogok küzdeni és azok mennyire erősek, most viszont ez teljesen kiszámíthatatlan lesz. De ettől még izgalmasabbak lesznek a versenyek.

Van-e kedvenc versenyed ?

2019-ben Érden rendeztek egy nemzetközi kötöttfogású versenyt. Nekem ez volt az első versenyem a diák 2-es korcsoportban, illetve a kötöttfogásban is. Három küzdelmes győzelem után a negyedik meccsen egy Szerbiából jött sráctól kaptam ki, így lettem második helyezett, amire nagyon büszke vagyok!

Felsorolnád az eddigi eredményeidet, melyikre vagy a legbüszkébb?

Sok versenyen részt vettem már, kevés volt, ahol nem lettem dobogós. Az érdi nemzetközi ezüstéremre, amit 2019-ben szereztem, nagyon büszke vagyok, de az első aranyak megszerzése Nyársapáton 2017-ben is emlékezetes.

Gratulálok Gábor, ezek tényleg szép eredmények amikre büszke lehetsz, mi pedig Rád.

 Elárulod nekünk, hogy néz ki egy napod, mivel töltöd az időt, ha épp nem edzésen vagy?

Hetente négyszer járok edzésre, így a tanulás mellett nem túl sok szabadidőm van. De nagyon szeretek kerékpározni a barátaimmal, sokat játszom az öcsémmel. Ha tehetem kint töltöm az időt a kertben és szeretek olvasni is. Időnként játszom számítógépen, ilyenkor főként a Minecraftot részesítem előnyben.

Ha lehetne egy kívánságod, mi lenne az?

Hogy vége legyen a vírusnak, mert akkor ismét beindulnának a versenyek és járhatnék megint úszni, mert azt is nagyon szeretek.

Van-e példaképed, miért ő?

Az apukám, mert sok mindenhez ért, kedves és segítőkész.

Gábor nagyon szépen köszönöm, hogy ennyi mindent megosztottál velünk magadról, ha nem haragszol, mint testnevelőd, egy utolsó kérdést még feltennék :

Mire tanított meg a sport?

Megtanultam, hogy kemény munka nélkül nem lehet sikereket elérni. Tisztelni kell az ellenfelet, sokukkal jó baráti viszonyt alakítottam ki. Nem utolsó sorban megtanultam hálásnak lenni azokért az emberekért, akik azért dolgoznak, hogy sikeres legyek.

 Ezek után mi mást kívánhatnék Neked, mint, hogy a dobogó legmagasabb fokára állva további sok csillogó érmet szerezzél, maradj ilyen kitartó és példaértékű érzésekkel, gondolatokkal teli igazi sportoló!

Sántha Erika osztályfőnök

Hajrá Gábor, hajrá Lánchíd!

Zsamboki-Gabor-3Zsamboki-Gabor-1Zsamboki-Gabor-2

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Kasza Noel 5.b osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja

Noelre korcsolya oktatáson figyelt fel az edzője. Már második alkalommal megkérdezte tőle, hogy szeretne-e hokizni. A válasz igen volt, így elindult egy sportos pályafutás.

E-mailben kérdeztem az edzőjét, hogyan is alakul Noel pályafutása:

„Már akkor lehetett látni, tehetsége van ehhez a sporthoz. Ez természetesen kevés ahhoz, hogy sportoló legyen, viszont Noel azok közé tartozott az elejétől fogva, akik szorgalmukkal is jó úton jártak, hogy igazolt KESI játékosok legyenek.

Noel jelenleg az egyik legtehetségesebb ígérete korosztályának. Megvan benne az alázat, szorgalom (minden edzésen jelen van, sőt az egyéni képzéseken is hiánytalanul itt van). Példásan helyet áll a saját, de még a nagyobb korosztály mérkőzésein is. Csatárként nagyon gólérzékeny.

Szabó István Pál – KESI jégkorong vezető edző”

Noelt az eddig elért eredményeiről és élményeiről kérdeztem:

– Mióta hokizol?

– Elsős koromban apukám tanított meg korcsolyázni, azóta szeretem a jeget. Másodikos koromban az iskolai korcsolyaoktatáson figyelt fel rám az edző, így már 4. éve űzöm ezt a sportot.

– Heti hány edzésed van? Mennyire megerőltetőek ezek?

– Szinte minden délután van edzés, amitől nagyon elfáradok, de ha nem mehetnék az nagyon rosszul esne.

– Mi lesz, ha vége a szezonnak és „elolvad” a jég?

– Olyankor erőnléti és úgynevezett száraz edzések vannak. Ezek segítenek, hogy ne lustuljunk el (mosolyog), és fejlődjön a technikánk is.

– Szoktad mesélni, hogy hétvégén vannak a meccsek. Milyen korosztályban játszol?

– Az U12-es csapatnak én vagyok a csapatkapitánya, de játszom az U14-ben is. Vannak felkészülési és edző meccseink, illetve az U14-es korosztályban már bajnoki mérkőzések is vannak.

– Mikor lettél csapatkapitány? Nem nehéz két korosztályban is helyt állni?

– Ebben a szezonban lettem a csapat kapitánya. Valóban nagyobb a felelősség, de nagyon jó kis csapataink vannak, összetartunk, mindenben segítjük egymást.

– Milyen eredményeket sikerült idén elérnetek?

– Az U12-es korosztályban én lettem a gólkirály, az U14-es csapattal pedig nagy küzdelem után, idén is megnyertük az országos bajnokságot, így már kétszeres bajnoknak mondhatom magam. Nagyon boldogok vagyunk, az edző, az egész csapat és én is!

– Nagyon gratulálok, további sikereket kívánok!

 

Klein Enikő osztályfőnök

Hajrá Noel, hajrá Lánchíd!

Kasza-NoelKasza-Noel-meccsKasza-Noel-ermekkel

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Gyenes Lilla 5.c osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja 

Lillát példamutató magatartása,  és fáradhatatlan szorgalma emeli a Lánchíd legjobbjai közé.  A 11 éves Lilla, egy személyben bátor és erős, mint egy oroszlán, ugyanakkor kedves, segítőkész és közösségi ember, akinek nem csak az esze, de a szíve is a helyén van.

    Elsős kora óta kitűnő tanulmányi eredményt ér el, több szaktanári dicsérettel együtt általános nevelőtestületi dicséretben is részesült. Fontos érték számára a tanulás, amelynek során példaképe az ugyancsak egykor a Lánchídba járt testvére.

   Iskolánk Minősített Tehetséggondozó Műhely, akkreditált kiváló tehetségpont, ennek keretében a humán beállítottságú Lilla második éve magyar tehetséggondozó foglalkozáson vesz részt, ahol gyarapíthatja tudását, számos versenyen teheti próbára magát. Tavaly megyei fordulóba került a Lotz János szövegértési és helyesírási versenyen. Az idei tanévben a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen megyei hatodik helyezést ért el három társával. A következő tanévekben további lehetőségek várnak rá.

Most következzen Lilla.

-Hogy érzed magad a Lánchídban?

-Jól érzem magam, sok versenyen tudok részt venni. Jó az osztályunk is, itt vannak a barátaim. Az osztályközösségben igyekszünk egymásnak segíteni, én is szeretek ebben részt venni.

 -Milyen jó tulajdonságaiddal mutatsz példát a társaidnak?

-Meghallgatok másokat, türelmes és segítőkész vagyok.

-Mi lenne a három kívánságod?

-Egy kutyafarm, ahol segíthetnék az állatokon, egy külföldi nyaralás a családommal, és egy olyan saját felfedezés, amellyel jót tehetnék az embereknek.

-Mit változtatnál meg a világban?

– Jó lenne az embereket közelebb hozni egymáshoz.

-Sok sikert kívánok a céljaid eléréséhez!

Hajrá Lilla! Hajrá Lánchíd!

Vinkóné Lakatos Rita osztályfőnök

Gyenes-Lilla

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Orlov Ferenc 6.a osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja 

Úgy gondolom, osztálytársain kívül kevesen tudják, hogy egy különleges sport magyar bajnoki 2. helyezettje is lánchidas.

Orlov Ferenc 6.a osztályos tanuló nem hivalkodik eredményeivel, pedig igazán büszke lehet teljesítményére. Az iskolában néha figyelmetlennek tűnő fiú, aki szinte mindig hintázik a székével a tanórákon, akaraterejével, tudatosságával méltó tagja a Lánchíd Oroszlánjai csoportnak.

Hogy mi is az a sportág, amiben kicsi kora óra országos és nemzetközi sikereket ér el Ferenc, az derüljön ki a következő beszélgetésből!

– Honnan jött a vonzalom a motorok iránt?

– Úgy tudom, apukád nagyon sokat segít neked, még egy gyakorlópályát is épített a házatok közelében.

– Az otthoni pályán kívül hol tudsz még gyakorolni, hogyan készülsz a versenyekre?

– Milyen lehetőséged van a versenyzésre, és melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Nagy megtiszteltetés volt, hogy egy német Kawasaki csapat leigazolt, így általuk nívós külföldi ADAC versenyekre is eljuthatok, voltam már Csehországban és Németországban is versenyezni.

– Hogyan tudod összeegyeztetni ezt a feszített tempót a tanulással?

 

A sok sikerhez egy támogató családi háttér is szükséges. Feri édesanyját, Mizsei Mariannát kérdeztem, hogyan tudják segíteni őt céljai elérésében?

 

Mi a rövid távú és a későbbi célod a motocrossal?

Sok sikert kívánok! Hajrá Ferenc! Hajrá Lánchíd!

Szerezla Petronella, osztályfőnök

Orlov-Ferenc-1Orlov-Ferenc-3Orlov-Ferenc-2

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Mészáros Zoltán Dominik 6.b osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja

Azt gondolom, hogy egy általános iskolai közösségben nagyon sokat számít a tanulmányi eredmény éppúgy, mint a részvétel különféle tanulmányi versenyeken. De éppen ilyen fontosak a sport eredmények vagy a művészeti sikerek. Hajlamosak vagyunk ugyanakkor elfelejteni azt, hogy egy iskolai közösség nemcsak ezekből az eredményekből épül fel. Nemcsak a helyezések építik és erősítik egy közösség életét. Az egész világon éppen azokat a napokat éljük, amikor felértékelődik az egymás iránt érzett szolidaritás, az embertársaink megsegítése érdekében végrehajtott közösségi szolgálat. Éppen ezért arra jutottam, hogy a 6.b. osztályból egy olyan tanulót választok a „Lánchíd oroszlánjának”, aki éppen közösségi szolgálatból mutatott követendő példát nemcsak az osztálytársai, hanem az egész lánchidas közösség számára.

Egyik osztálytársuk B. K. (A monogram nem valós tanulóé. Nincs az osztályban olyan név, melyhez csatolható lenne, tehát nem alkalmas a valódi tanuló személyazonosságának beazonosítására.) közel egy hónapos kórházi gyógykezeléssel és utógondozással kezdte a 2. félévet. Édesapja kérése az volt, hogy ebben az időszakban minden nap küldjük el gyermekének az órai anyagot. Az eredeti elképzelés az volt, hogy minden nap másik tanuló küldi majd el az aznapi tananyagot. Ezt az elképzelést húzta át az önként jelentkező Mészáros Zoltán Dominik…

Jó ilyet hallani! Még jobb megtapasztalni! S a legjobb mindezt a mi iskolánkban megtapasztalni!

Hajrá Mészáros Zoltán Dominik! Hajrá Lánchíd!

Pölös János 6.b. osztályfőnök

Meszaros-Dominik-1Meszaros-Dominik-2

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Farkas Laura és Kovács Vivien 6. c osztályos tanulók, mint a Lánchíd Oroszlánjai

Szorgalmuk és a közösségi munkájuk kimagasló, mindig lehet a segítségükre számítani. Soha nem mondanak nemet, bármelyik osztálytársuknak szívesen segítenek, készségesen elküldik a házi feladatot és tanáraik felé is midig segítőkészek. Aktív részesei az osztályközösségnek. A német nyelv iránti érdeklődésük hozta őket még közelebb egymáshoz és ösztönözte őket arra, hogy részt vegyenek egy országos német országismereti versenyen.

A Hebe Kft. által megrendezett Legendäre Sissi- Kaiserin von Österreich országos levelezőversenyén 6. helyezést értek el, ami bővítette német nyelvi tudásukat és ismereteiket a német nyelvterületű országokról. Az idegen nyelvet mindketten nagyon fontosnak tartják.

 1. Mi ösztönzött benneteket arra, hogy jelentkezzetek a versenyre?

Laura: A kíváncsiság, szerettem volna egy ilyen jellegű versenyen részt venni, hogy új dolgokkal ismerkedjek meg.

Vivi: A nagymamám rengeteget segít, így engem is mindig ösztönöz az idegen nyelv fontosságára.

 1. Mit adott nektek a verseny?

Laura: Élményt, tudást és barátságot hozott a csapattársammal. Jóba lettünk a verseny alatt.

 

Vivi: Olyan új információkat tudtam meg, ami nem csak a német szókincsemet bővítette, hanem az ott szerzett ismereteket más tantárgyaknál is hasznosítottam.

 

 1. Mi alapján döntöttetek úgy, hogy a német nyelvet választjátok?

Laura: Anyukám is németet tanult és tud benne segíteni.

Vivi: A nagymamám sokat tud segíteni a német nyelvtanulásban.

 1. Milyen kötődésetek van a német nyelvhez?

Laura: Szeretem a németet, igaz néha nehéz a kiejtés számomra.

Vivi: Vannak ismerőseink, akik német nyelvterületen élnek, így a jövőben lehetőségem lehet gyakorolni, illetve a nagymamám, aki német nyelvtanár volt.

 1. Miért fontos szerintetek az idegen nyelv tanulása?

Laura: Ha esetleg úgy fogok dönteni felnőttként, hogy külföldön szeretnék dolgozni vagy élni, akkor nagyon fontos lesz az idegen nyelv.

Vivi: Több embert és kultúrát ismerhetünk meg, fontos, ha a jövőben tovább fogok tanulni.

 1. Az iskolai tanítási órákon kívül milyen módon gyakoroljátok a németet?

Laura: A házi feladatok és szorgalmi feladatokon keresztül.

Vivi: Az iskolai tananyagon és házi feladaton kívül, német nyelvű könyvekben is utána nézek a témáknak. A mamámmal is szoktam tanulni.

 1. Milyen távlati célotok van az idegen nyelvvel?

Laura: Nyelvvizsgát szeretnék majd tenni belőle.

Vivi: A jövőben bármikor kerülhetek olyan helyzetbe, hogy meg kell értenem valakit vagy megértetnem valakivel magam. Hasznos nyaraláskor, illetve a későbbi életem és munkám során is lehet, hogy elengedhetetlen lesz.

 

Készítette: Engert Ágnes 6.c osztályfőnöke

Hajrá Lánchíd, Hajrá Laura és Vivien!

FL-KV-6c

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Kelemen Dorottya, 7.a osztályos tanuló, mint a Lánchíd oroszlánja

Dorka szorgalma, a sporthoz és a tanuláshoz való hozzáállása példaértékű a többi tanuló előtt. Alázattal áll a sporthoz, számára nincs el nem végzett feladat, minden edzésen és versenyen a maximumot nyújtja.

 A tornához való különleges tehetsége már óvodás korában megmutatkozott.

Nagycsoportos óvodásként kezdte el, a torna szeretete miatt választotta a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolát. 7 éve űzi ezt a sportágat, rendszeresen indul különböző tornaversenyeken. Az utóbbi 2 évben az atlétika is szerepel az életében.

– Honnan indult nálad a sport, a torna szeretete? Mikor kezdtél el vele foglalkozni?

– A szüleim és az óvónők szerint is mozgékony gyerek voltam, ezért már középsős koromban a Lánchíd iskolába Erika nénihez kezdtem járni heti 2-szer ovis lánytornára. Itt kezdődött minden.

– Mennyit edzel hetente? Nem megerőltető?

– Az edzések száma iskolai időszakban 6-7, ebből torna 2 és a többi atlétika.

Igen, néha valóban megerőltető,  és időnként emiatt  kisebb sérülések is történnek.

– Szereted a versenyeket? Nem izgulsz olyankor? Melyik a kedvenc szered? 

 Nagyon szeretek versenyekre járni, kedvencem a talajtorna. Minden verseny előtt nagy 

versenydrukk van bennem, de amint elkezdem a gyakorlatokat, már nem figyelek rá.

– Melyik eredményeidre vagy a legbüszkébb?

– A sok szép eredményem közül leginkább a 2. osztályban,  az Országos Diákolimpián megszerzett egyéni első helyezésemre vagyok a legbüszkébb. Ötödik osztályos koromban a nagyok csapatával állhattunk fel a dobogó 3. fokára, és egyéniben is 3. lettem itt.

 – Tudom, hogy a torna mellett atlétikában is versenyzel.  Milyen versenyszámokban indulsz?

– 2 éve a KARC versenyzője vagyok. A fő versenyszámaim  a gátfutás,  a távolugrás, de emellett a súlylökés , gerelyhajítás , magasugrás számokban is indulok. Az új kihívás a többpróba verseny.

– Van még más sport is, ami közel áll a szívedhez?

Nagyon szeretem a lovaglást, amit már közel 1 éve csinálok.  Számomra ez nemcsak a sportról szól, hanem az állatok szeretetéről , a természet közelségéről. Tökéletes kikapcsolódás.

– Hárman vagytok testvérek. Ők is sportolnak? Mit?

Testvéreim is a sportosztályba járnak: a húgom szertornázik, atletizál és lovagol. Az öcsém is atlétikázik,  és mellette önvédelmi sportot is űz, a MuayThai- t.

– Köszönöm a beszélgetést. További sikereket kívánok.

HAJRÁ DORKA! HAJRÁ LÁNCHÍD!

Kulmánné Simon Andrea osztályfőnök

Kelemen-Dorottya-1Kelemen-Dorottya-2Kelemen-Dorottya-3

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Bíró Petra 7.b osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja

Petra a 7.b osztály egyik kiválósága.

Amellett, hogy kitűnő tanuló, tehetséges kézilabdás, még a művészetek is közel állnak hozzá, 4 évig hegedült, gyönyörűen rajzol, szeret kézműveskedni. 

Röviden szólva SZÍNES és SOKOLDALÚ egyéniség.

Kedves, barátságos, segítőkész, e miatt nagyon sokan kedvelik. Mindig lelkes, mosolygós, amit elvállal, azért teljes erőbedobással dolgozik. Talán ezért is ilyen sikeres.

Beszélgetésünkből még több mindent megtudtam róla Olvassátok el! J

Hogy érzed magad a Lánchídban?

Nagyon szeretek a Lánchídba járni, mert sok lehetőség van itt. Rengeteg barátom van.

Mi motivál, amitől mindig lelkes és szorgalmas tudsz maradni?

A családom és a barátaim. Szeretek jól teljesíteni.

– Van-e példaképed?

Igen, a tanáraim és az edzőim.

 Hogy sikerül a tanulást és a sportot – korábban még a hegedűórákat is – összeegyeztetni?

– A hegedűórák az iskolában voltak. A kézilabda is, így nem kellett máshová mennem délután, ami nagy könnyebbség volt. A rendes, iskolai oktatás idején általában este 7 órakor szoktam nekikezdeni tanulni.

 – Nagyon tudatos vagy a napod, heted megtervezésében?

Igen. Másképp nem lehet.

 Melyek a kedvenc tantárgyaid?

A biológia és a testnevelés.

– Már 7.-es vagy. Mik a terveid? Melyik középiskolában gondolkodsz?

– A Bolyai János Gimnáziumba szeretnék menni, általános tagozatra.

– Meddig hegedültél? Miért hagytad abba?

4 évig. A tanulás miatt. Sajnos, már nem fért bele.

– Mi kapcsol ki?

– A zene. Tanuláshoz mindig zenét hallgatok.

– Van hobbit?

Igen. Biciklizni szoktam minden nap 4-5 kilométert.

Mióta kézilabdázol? Hol, melyik csapatban?

6 éve. A csapat neve Kecskeméti Sportiskola Lány Kézilabda U14.

– Ki az edződ?

Spolmin Roberta és Kisjuhász Petra.

– A pályán melyik poszt a tiéd? Milyen színű a mezetek?

Az U14-es korosztályban játszok, bal szélső játékos vagyok. Kék és piros mezünk van.

– Hol szoktatok játszani? Milyen eredményeitek vannak?

Főként Bács-Kiskun megyében szoktak lenni a meccseink, de néha Pest megyében is.

  A csapatommal elég jó eredmémyeket értünk el.

  A legnagyobb dicsőségünk, amikor 2.helyezést értünk el a Diákolimpián 2019-ben.

Milyen pályát, foglalkozást szeretnél választani felnőttként?

Állatorvos szeretnék lenni, mert nagyon szeretem az állatokat. Van egy 5 éves cicám.

 VÉGÜL: Mi a kedvenc színed, ételed, állatod?

Kék és lila, a chilis bab, természetesen a cica. 🙂

 

Köszönöm a beszélgetést, Petra.  Még most is tudtál újat mondani magadról.

A következő évekhez nagyon sokk sikert kívánok.

Hajrá Petra! Hajrá LÁNCHÍD!

 

Bendéné Kiss Edit osztályfőnök.

Biro-Petra-1Biro-Petra-2Biro-Petra-3

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Bárdos Nóra, mint a Lánchíd Oroszlánjai 

 

Bárdos Nóra a 8.b legszebb félévi bizonyítványával kivívta magának, hogy a Lánchíd Oroszlánjai között méltó helye legyen. 6. osztály félévekor érkezett az iskolákba és milyen jó, hogy pont a Lánchidat választotta.

Jövőbeni terveiről, elképzeléseiről kérdeztem és arról, hogy mit szeret csinálni a szabadidejében.

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Papp Dávid, mint a Lánchíd Oroszlánjai 

Papp Dávidot lehet sokat nem tudják, hogy ki, mert csendes, visszahúzódó srác. Bár az osztályban (8.b) nem olyan halk szavú. Nyolcadik éve nagyon szépen teljesít az iskolában, mellyel elérte, hogy a Lánchíd Oroszlánjai között szerepeljen. Tanulmányi versenyek oszlopos tagja, lehet rá számítani.

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik az Ács testvérpár, Petra és Zita, 8.c osztályos tanulók, mint a Lánchíd Oroszlánjai 

Ács Petra és Ács Zita, két lány a 8.c-ből, akik igazán impulzív egyéniségek, melyet környezetükre is át tudnak ragasztani. Jó velük egy társaságban lenni, mert ott biztosított a jó hangulat és a kacagás. Időnként a tanáraik erre figyelmeztetik is Őket!! 🙂 Mindkét lány a sportban magaslik ki igazán társaik közül. Nincs olyan diákolimpiai kézilabda torna, melyen ne vennének részt, legyen szó akár játékról, akár a jegyzőkönyvvezetésről. Petrának a művészet, ezen belül a rajz is jól megy. Segítőkészek tanáraikkal, társaikkal.

Egyébként ikrek, ennek minden előnyével!!

Néhány mondatban közelebbről is ismerjük meg Őket:

OF: Mióta vagytok az iskola diákjai?

Zita, Petra: 4 éve járunk ide, az ötödiket, már itt kezdtük el.

OF: Van-e olyan kedves emléked az iskolában, a sok közül, amit kiemelnél?

Petra: Igen, a legjobb élményem az iskolában, amikor elmentünk a Csodák Palotájába az osztállyal. 

Zita: A legjobb élményem az egri osztálykirándulás volt, élveztem a bobozást. 

OF: Ha már itt tartunk, mi az az időtöltés, amivel szabadidődben szívesen foglalkozol?

Petra: Kedvenc időtöltésem a festés és a kézilabdázás. Kapusként 6 éve játszom, igazolt játékosként.

Zita: A kedvenc időtöltésem a kézilabdázás, 6 éve játszom átlövőként.  Igazolt játékosként heti négyszer edzek.

OF: Van olyan tantárgy, ami motivál, amiből többet készülsz?

Petra: Kedvenc tantárgyaim a tesi, rajz és történelem.

Zita: Kedvenc tantárgyaim a történelem, a tesi és a magyar. 

OF: Nagyon jó, hogy több minden van, ami érdekel benneteket! Ebből a széles körű érdeklődésből még bármi kialakulhat a későbbiekben! Ehhez kapcsolódik az utolsó kérdésem hozzátok. Távlati tervek, célok? Mi az, amivel a középiskolai tanulmányaid mellett is foglalkozni szeretnél?

Petra: Célom: folytatni a kézilabdát és gyógymasszőrnek tanulni.

Zita:  Folytatni a kézilabdázást a középiskola mellett. 

OF: Köszönöm a beszélgetést! További sok sikereket kívánok Nektek!

Perényi Krisztián osztályfőnök

Hajrá Lánchíd! Hajrá Zita! Hajrá Petra!

Acs-1Acs-3

Acs-2

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Szolnoki Hanna 7.c osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja 

Szolnoki Hanna hét éve koptatja a Lánchíd Iskola padjait. Kiemelkedő magatartása és szorgalma hét éve töretlen. Mindemellett nagyon jó természetű tanuló, szinte mindenkivel jóban van az osztályban. Ha bárkinek szüksége van akár tanulmányilag, akár lelkileg, ő mindig segít mindenkinek. Egy igazi kis angyal. Azonban nem csak a magatartása és tanulmányi eredménye kimagasló, hanem más területeken is könnyedén brillírozik. Évek óta táncol, és lovagol, melyekben szintén nagyon tehetséges. Azonban mégsem ezzel szeretne tovább foglalkozni, hanem egy nagyon komoly célt tűzött ki maga elé. Orvos szeretne lenni.

Mikor kezdtél el táncolni?

3 évesen. A Dance For Art Táncstúdió így a második otthonom lett.

Mióta lovagolsz?

Egy éve kezdtem el, az lett a másik hobbim, amit nagyon szeretek csinálni.

Szoktál-e versenyekre járni?

Táncban igen, általában csapatversenyekre járok, ahol eddig mindig első helyezést értünk el.

Mennyi időt töltesz tanulással naponta?

Két-három órát. Annyi idő alatt általában mindig megtanulok.

Melyik a kedvenc tantárgyad?

Nyelvtan

Hány okleveled, érmed illetve kupád van?

Huh, legalább hatvan oklevél. Abból van tanulmányi eredményre kapott és versenyen nyert is. Éremből 8 db van, kupából viszont csak kettő.

Hol szeretnél továbbtanulni általános iskola után?

A Katona József Gimnáziumban.

Mikor döntöttél úgy, hogy orvos leszel és miért?

Egész pici korom óta az az álmom, hogy orvos legyek. Másfél éve körvonalazódott bennem, hogy gyerekorvos szeretnék lenni. Azért döntöttem így, mert jó érzés embereken segíteni.

HAJRÁ HANNA! HAJRÁ LÁNCHÍD!

Ferencz Gabriella osztályfőnök

SzHanna3

SzHanna2

SzHanna3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat bemutatkozik Horváth Sándor Nimród  3. c osztályos tanuló,

mint a Lánchíd Oroszlánja

Kiemelkedő tanulmányi munkájával három éve öregbíti az iskola hírnevét. Kitűnő eredményei mellett számos tanulmányi versenyen vesz részt. Kiemelkedő területe a matematika, de emellett számíthatunk rá helyesírási – és versmondó versenyeken is.

Sanyi az idei tanévben megmutatta, hogy nemcsak egyéni eredmények elérésére képes, hanem remek csapatjátékos is. A 2020/21-es tanévben a Bólyai Anyanyelvi Csapatverseny Bács – Kiskun megyei fordulóján három csapattársával együtt 4. helyezést értek el.

Sanyi osztályfőnökeként érdeklődőm:

Hajrá Sanyi, hajrá Lánchíd!

 

Készítette: Gáspárné Ocskai Márta

 1. c osztály osztályfőnöke

HSandor1HSandor2

 

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat, bemutatkozik Hajdú Nóra 7.c osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja 

 

Hajdú Nóra hét éve jár a Lánchíd Iskolába. Szorgalma és magatartása természetesen mindig példamutató volt. Azonban nem csak ezen tulajdonságaiban kiemelkedő, hanem hét éve az íjászat is megdobogtatta a szívét. Nagyon sok versenyen indult, ahol mindig verhetetlen eredménnyel végzett a korosztályában. Igaz pontosan nem ezzel szeretne foglalkozni, azonban a sportszeretete miatt mégis a sportolók közelében fog maradni: gyógytornász szeretne lenni.

Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni az íjászattal?

2015-ben.

Szoktál-e versenyekre járni?

Természetesen igen, 2015-ben vettem részt életem első versenyén, majd 2017-ben bekerültem a Dél Alföldi Régió utánpótlás válogatottjába Szegedre. Ekkor mindössze 9 éves voltam. Az az érdekesség ebben, hogy valójában 12 éves kortól lehetett volna ide jelentkezni, azonban ők úgy gondolták, hogy már vagyok olyan szinten, hogy én is részt vehessek a csapatukban. 2017 óta a Nemzeti Válogatott tagjaival együtt veszek részt a pályaíjász edzőtáborokban.

Mivel ilyen komolyan űzöd ezt sportot, gondolom komoly céljaid is vannak?

Igen 2028-ban nagyon szeretnék indulni az Olimpián, azonban ez még nagyon távoli terv.

Mivel ilyen ügyes vagy, biztos sikerülni fog ez az álmod. Hány okleveled és érmed van?

Három országos bajnoki címem van, oklevélből hát olyan 30-40db, éremből pedig körülbelül 30.

Mennyi időt szoktál edzeni?

Heti három alkalmat.

Mennyi idő jut tanulásra naponta?

Körülbelül két óra.

Hol szeretnél továbbtanulni?

Vagy a Bólyaiba, vagy a Szentgyörgyibe szeretnék menni. De elsősorban a Bólyai a cél.

Melyik a kedvenc tantárgyad?

A sportból kifolyólag a testnevelés, de nagyon szeretem a történelmet is.

Mikor döntöttél úgy, hogy gyógytornász leszel és miért?

Édesapám szintén íjászkodik. Mikor nagyon kicsi voltam, nagyon megtetszett amit csinál, ezért én is csatlakozni szerettem volna az íjászok közé. Igaz imádom ezt a sportot, de mégsem ezzel szeretnék foglalkozni. Elsősorban gyógytornász szeretnék lenni, ami a sportszeretetemből adódik, azonban van még egy-két dolog a tarsolyomban vész esetére.

Biztos van példaképed? Elárulod esetleg nekem?

Több is van. Nagy Béla, 1980-ban a Moszkvai Olimpián nagyon szép helyezést ért el. A másik Banda Árpád, aki több nemzetközi viadalon, világbajnokságon, az Universiadén és Európa Játékokon is szerepelt. A harmadik Balogh Mátyás, aki fiatalkora ellenére számos nemzetközi versenyen vett rész, ahol mindig az első helyek egyikén végzett. A negyedik helyen egy olyan íjász áll a kedvenceim listáján, aki nem csak a nemzetközi versenyeken, hanem a világbajnokságon is lenyűgöző eredményekkel szerepelt, ő Ki Bo Bae dél-koreai női versenyző. És nem utolsó sorban az édesapám áll, aki mindig kitartott mellettem és segíti a munkámat a mai napig. ezért sosem lehetek elég hálás.

HAJRÁ NÓRA! HAJRÁ LÁNCHÍD!

Ferencz Gabriella osztályfőnök

HNora1HNora2HNora3

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat, bemutatkozik Bogdán Zalán 7.c osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja 

 

Bogdán Zalán hét éve törzsgyökeres tagja a Lánchíd Iskolának. Jó természetű tanuló, szinte mindenkivel jóban van az osztályban és az egyesületben, ahol sportol. Nagyon jószívű diák, ha bárkinek szüksége van valamire, ő mindenkinek szívesen segít. Kiemelkedő szorgalma és kitartása hét éve töretlen a foci terén. Ugyanis ezzel szeretne felnőtt korában is foglalkozni, azonban emellett egy másik igen komoly és felelősségteljes célt is kitűzött maga elé: tűzoltó szeretne lenni.

Mikor kezdtél el focizni?

6 évesen.

Most jelenleg hol vannak az edzések?

A Széktói Stadionban.

Szoktál-e versenyekre járni?

Igen, elég sokszor. Eddig mindig benne voltunk az első háromban .

Gondolom elég sok időd elmegy a sportra. Hetente hány alkalommal van edzésed?

Hétfőtől péntekig minden nap, azonban szombaton és vasárnap MB1-es versenyek vannak

Mennyi idő jut így tanulásra?

Egy-két óra.

Melyik a kedvenc tantárgyad?

Természetesen a testnevelés, de hetedik osztályban nagyon megtetszett az új tárgyak közül a fizika és a földrajz is.

Hány okleveled, érmed illetve kupád van?

Oklevelet a fociban nem sokat kapunk, abból körülbelül 5db, azonban éremből legalább 20-25 db, kupából viszont nagyon sok.

Hol szeretnél továbbtanulni általános iskola után?

A Bolyai János Gimnáziumban Testnevelés tagozaton.

Mikor döntöttél úgy, hogy tűzoltó leszel és miért?

Körülbelül három-négy éve. Van benne izgalom, illetve segíteni tudok másokon.

Hajrá Zalán, hajrá LÁNCHÍD!

Ferencz Gabriella osztályfőnök

 

BZalan1BZalan2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Lánchíd Oroszlánja Poloznik-Jekkel Judit

Ilyés Zoé Kata 4.a osztályos tanuló iskolánk hírnevét gazdagítva újabb kiemelkedő eredményt tudhat maga mögött. Az ország egyik legrangosabb versenyén, a Lotz János anyanyelvi és helyesíró verseny 1. területi fordulóján megyénk legjobb eredményét érte el, így elsőként jutott tovább a következő megmérettetésre, a megyei fordulóra. Gratulálunk a kimagasló eredményhez és további sikereket kívánunk!

Felkészítő tanítója osztályfőnöke: Kócsó Ilona, Ilike néni

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Izoe1

Izoe2

 

 

 

 

 

 

A Lánchíd Oroszlánja Poloznik-Jekkel Judit

Judit a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 2.b osztályos tanulója. Szorgalma, tanuláshoz való hozzáállása példaértékű a többi tanuló előtt. A művészetekhez való különleges tehetsége már óvodás korában megmutatkozott. Nagycsoportos óvodásként mesemondó és népdaléneklési versenyeken indult, bábfesztiválokon szerepelt. Tavaly a városi mesemondó verseny 2. fordulójába jutott és a versmondók találkozóján is eredményesen képviselte iskolánkat. A tavalyi tanév során az iskolai bábszakkör oszlopos tagjaként csillogtatta meg tehetségét. Két éve a szentesi Alapfokú Művészeti Iskola dráma tagozatának is tagja.

Mióta jársz ebbe az iskolába?

2 éve járok a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolába.

Mi alapján választottad ezt az iskolát?

Azért választottam ezt az iskolát, mert sok jót hallottunk róla. Sok tanórán kívüli foglalkozás közül választhatok, járok drámafoglalkozásra, bábszakkörre, matematika tehetséggondozásra.

Melyek a kedvenc tantárgyaid?

Nagyon szeretem az olvasást és a matematikát. Kedvenceim közé tartozik még a rajz, az etika és az angolóra.

Úgy hallottam, hogy már óvodás korodban is szívesen szerepeltél.

Ez igaz. Már nagycsoportos koromban részt vettem mesemondó, versmondó és ének versenyeken. Bábfesztiválon is szerepeltünk a csoporttal. Az óvónénik sokat segítettek a felkészülésben.

Tavaly bábszakkörre jártál az iskolában. Hol mutatkoztatok be? Milyen fellépésetek volt?

Karácsonyra a Mikulás kesztyűje című darabbal készültünk, én voltam a mesélő. Előadtuk az iskola és az óvoda karácsonyi műsorán is. Bemutatkoztunk még az óvónénik karácsonyi vacsoráján, ahol a Négy gyertya meséjét adtuk elő.

Milyen eredményeket értél el eddig?

A tavalyi tanévben mese és versmondó versenyeken indultam, a városi fordulóba jutottam. Idén a városi mesemondó második fordulójába is behívtak.

Szabadidődben mivel szeretsz foglalkozni?

Sokat olvasok, szeretek rajzolni, kézműveskedni. Sok barátom van az osztálytársaim között, velük gyakran találkozom. Szeretek még a szüleimmel társasozni, a cicáimmal foglalkozni. Kirándulni is szoktunk a családdal.

Köszönöm a riportot! Hajrá Juci, hajrá Lánchíd!

Jekkel1

 

 

 

 

 

 

 

KATT sorozat: bemutatkozik Kisjuhász Jázmin 2. a osztályos tanuló, mint a Lánchíd Oroszlánja

Jázmin Meseország hercegnője. Ezt a címet a 2019-2020-as tanévben nyerte el, amikor a városi mesemondó verseny két fordulóján sikeresen túljutva, bekerült a megyei döntőbe. A 300 induló közül az 1-2. osztályosok kategóriájában ő lett legjobb.

Majd tavasszal a városi versmondó versenyen is kiválóan szerepelt, ezüst minősítést kapott.

Ebben a tanévben bejutott a városi mesemondó döntőjébe. Reméljük, hogy most is olyan szerencsés lesz, mint meséjének főhőse, Kolontos Palkó.

Jázmin pici korától kezdve szereti a verseket és a meséket. Nem csak meghallgatja vagy megnézi azokat, hanem el is játssza. Sőt, maga is kitalál történeteket! A zene és az éneklés is nagyon közel áll hozzá. Könnyedén lejátssza a tanult dalokat furulyán és mindig énekelne. Tehetségét  idén a szentesi Művészeti iskola dráma tagozatos tanulójaként kamatoztatja.

Ismerjük meg közelebbről Jázmin varázsvilágát!

Anyukám és apukám is mesél nekem. Főleg este, elalvás előtt, de néha az autóban, amikor hazafelé megyünk, vagy a délutáni játék közben.

Kedvencem a Pityi Palkó. Szeretem, mert nagyon vicces és vidám.

 

Kiről, miről szólnak ezek a mesék?

Mostanában egy olyan mesén gondolkodom, amelyben van egy király, akinek folyton sír a lánya. Ezért elűzi őt a palotából. A szomszéd királyság hercege menti meg.

 

Rajzolni és színezni és szeretek. Meg a dalokat. Beszáll a fejembe egy dallam és azt szeretném befejezni.

Állatokkal szeretnék foglalkozni. Legszívesebben állatkertben dolgoznék.

Hajrá Jázmin, hajrá LÁNCHÍD!

Szilyné Berka Monika

Jazmin-3

 

 

 

 

 

 

 

Ilyés Benedek a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 1.a osztály testnevelés tagozatos tanulója.

A sport, a futball iránti szeretete bámulatos. Példát mutat a környezetében lévő fiatalok számára. Már 6 évesen 2019 – ben korosztályában (U7) az „Év játékosa” lett. 2020 – ban csapatban megnyerték a Hírös – Ép kupát, ahol a torna válogatottjába is bekerült és különdíjat kapott. 2020 – ban ismét elnyerte a ,,Év játékosa” (U8) címet. 2020 szeptemberétől U8-as korosztályban a KTE csapatával a Dunamenti Ligában szerepel hétről – hétre. Olyan csapatok ellen játszanak, mint a Fradi, Vasas, MTK. 2021 februárjában a csapat a kiskunhalasi Szilády Kupán vett részt, ahol aranyérmesek lettek. Itt is bekerült a torna válogatottjába és különdíjat kapott. Jelenleg a tavaszi fordulókra készülnek, a heti 3 edzés mellett edzőjük edzőmeccsekkel készíti fel őket.

Beni osztályfőnökeként érdeklődtem:

Hajrá Beni, hajrá LÁNCHÍD!

IlyesBenedekAzEvJatekosa_KTE

 

 

 

 

 

 

 


KATT (képesség, akarat, tudás, tett) sorozatunk bemutatja a Lánchíd Oroszlánjait

A budapesti Lánchíd oroszlánjainak párja nincs a világon. Bátran, rendületlenül a híd ékes díszeiként őrzői, védői a rájuk bízott hídnak.

A mi Lánchidunknak is megvannak a maga őrzői, akik kitűnnek teljesítményükkel, oroszlános tudással, ügyességgel, kiemelkedő eredményekkel felvértezve védik iskolánk hírnevét.

KATT (képesség, akarat, tudás, tett) sorozatunk őket mutatja be, ismerjék meg a mi oroszlánjainkat!

lanchid-oroszlanjai

 

 

 

 

 

 

 


Már Iskolás vagyok

A tavaszi szünet első napján érkezett a nagyszerű hír, hogy a Móra Kiadó Kreatív olvasmány-feldolgozás című pályázatán, az analóg tananyagok kategóriában, 3. helyezést ért el iskolánk könyvtárosa, Vadásziné Redenczki Anita. A versenyre Janikovszky Éva Már iskolás vagyok című könyvéhez készített társasjátékkal nevezett.

https://www.facebook.com/406334699502092/posts/2480617585407116/

Gratulálunk az eredményhez! Hajrá Lánchíd!


Tisztelt Szülő/ Gondviselő!

A Kormány bejelentése szerint :

Az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig, tehát a tavaszi szünet végéig bezárják.

Az iskolai étkezések 03.08-tól lemondásra kerülnek.

Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is, azt március 05-én reggel 8.30-ig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék:

 Csékó Gábor Istvánné  Tel: 30/361-1470

Email: etkezes2.ferenczyida@gmail.com

 Az ebéd átvétele az iskola által kijelölt helyen történik, ételszállító dobozban.

 Együttműködésüket köszönjük:                                                 Gazdasági Hivatal


MatekÁSZ

Január végén rendezték iskolánkban a matekÁSZ versenyt. Az iskolából 30 fő indult a versenyen.  Megyei döntőbe jutottak: Horváth Sándor 3. évf. veres Lázár 4. évf., Borsos Klaudia 5. évf., Szabó Vanda 7. évf.

Felkészítő tanárok: Házi Erzsébet, Kócsó Ilona, Csóti Melinda, Ferencz Gabriella

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

 

 

 


Játékos tanulás

Kuvikkal a tanulás is játék, avagy hogyan legyen játékos egy tanulás?

A doboz segítségével színesíthetjük a tanórákat: matematika, olvasás, technika…

Remek képességfejlesztő eszköz, melyet énekórán is használunk. Megfelelően szemléltethetjük a ritmus képleteket a pálcikák segítségével, a hangok térbeli elhelyezkedését a fakorongokkal.

 A képek a 2.c osztályban készültek, ritmus diktandó után a gyermekek a színes pálcikák segítségével jegyezték le a hallott ritmus sort.

A színes korongokkal az ötvonalas rendszerben ábrázolták a tanulók a hallott dallamot.

Nem csak változatossá tehetjük a tanórát a Kuvik használatával, hanem felkeltjük a gyerekek érdeklődését is az adott tanórán.

A tanórát tartotta: Kálmán-Borzák Nikolett

 

 

 

 


eLOMI

Alapítványunk, a Mozgó Diák Alapítvány támogatóival közösen, 2021. március 1. és 5. között részt vesz az eLOMI elektronikai hulladékgyűjtő akcióban. Az említett napokon bárki ingyenesen leadhatja régóta kerülgetett működésképtelen elektromos és elektronikai készülékeit a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Planetárium mögötti udvarán.

eLOMI_SZT

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kreatív olvasmányfeldolgozás

A Móra Könyvkiadó „Kreatív olvasmányfeldolgozás” címen pályázatot írt ki. A pályázat célja, hogy a NAT által előírt olvasmányok feldolgozásához változatos feladatokból álló gyűjteményt hozzanak létre, melyet egységes formában ingyenesen elérhetővé tennének pedagógusok számára weboldaluk edukációs felületén.

Erre a pályázatra készült el, Janikovszky Éva Már iskolás vagyok című könyvéhez egy társasjáték, Vadásziné Redenczki Anita iskolai könyvtárosunk által. Izgalommal várjuk a pályázat eredményét.

A játék célja, hogy a gyerekek, akár egyénileg játsszák, akár csoportosan, eljussanak az óvodától az iskoláig, miközben feladatokat oldanak meg, amelyek megoldásához szükséges, hogy ismerjék a történetet. Olyan szabályokat tanulnak és erősítenek meg játék közben, amelyek az iskolai életben nagyon fontosak. A jól elvégzett feladatokért piros pontokat tudnak gyűjteni, ami eldönti a játék végén, hogy ki lesz a győztes. A játék szinte teljesen újrahasznosított anyagokból készült, így a környezettudatosságot is erősíthetjük a gyerekekben.

A társasjátékot csoportos formában iskolánk 2.b osztályos tanulói próbálták ki olvasásórán, akik nagyon lelkesen játszottak, miközben felelevenítették  a történetet.


Bolyai Természettudományi Csapatverseny

Prof. Dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke fővédnöksége mellett a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium és a BOLYAI CSAPAT Kft. a 2020/2021. tanévben nevezéses alapon ismét meghirdette a Bolyai Természettudományi Csapatverseny online körzeti fordulóját 3-8. osztályosoknak,

Ezen a versenyen 4. osztályosok csapata az elkelő 2. helyezést érte el. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Szolnok megye képviselőivel mérték össze tudásukat. A felkészülés és a verseny során töretlen lelkesedéssel dolgoztak együtt, és igazi csapatként éltek. A Lánchidas Sáskák tagjai: Csatári Emma, Kecskés Zoltán, Reketyei Bence, Sáfár Soma. Felkészítőjükként nagyon büszke rájuk: Tóth Valéria

Ugyanezen a megmérettetésen iskolánk 6. évfolyamosai is jól szerepeltek igen erős mezőnyben, hiszen  8. és 20. helyezést értek el. Felkészítőjük Szerezla Petronella.

IMG4230

 

 

 


Rajzpályázat: I. helyezés és különdíj

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület hirdette meg a Házasság hetén rajzpályázatát, ahol a Lánchidasok ismét szép eredményt értek el: Kovács Panna  4. c osztályos tanuló alkotása I. helyezett lett, Matuza Boglárka 4. b osztályos tanuló pedig különdíjas rajzzal büszkélkedhet. Büszkék vagyunk rájuk! Felkészítőjük: Tóth Valéria és Gombosné Rapcsányi Györgyike.

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Matuza_Boglaka_kulondij

 

 

 

 

 

 


Kajla 7 határban

A gyerekek körében már ismert és kedvelt Kajla kutya, aki a családokat utazásra és kirándulásra biztatja.

Sok tanuló megkapta már az elmúlt évek folyamán a Kajla útlevelét, amelybe az utazásaik során gyűjthették a pecséteket. A pecsétek megszerzésével további ajándékokat, játékokat tudnak igényelni a www.kajla.hu weboldalon. A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Kajla 7 határban című album 1-1 példányát ajándékozta most a 3-4-5-6. osztályoknak.

Amennyiben a családok szeretnének saját részre is ilyen albumot, akkor korlátozott darabszámban igényelhetnek a www.kajla7hatarban.hu weboldalon.

Kajla-konyvekKajla-plakat

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Szülő!

Gyermeke gyalogosként (sőt, talán biciklisként is) nap mint nap részt vesz a forgalomban közlekedőként. Gyalogosként is számos szabályt kell ismernie annak érdekében, hogy biztonságosan tudjon közlekedni – ez azonban még inkább igaz akkor, ha kerékpárral szeretne önállóan közlekedni.

A Közlekedő kisokos munkafüzet célja, hogy segítsünk a gyerekeknek megtanulni a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés alapjait. Ehhez elengedhetetlen az alapvető közlekedési szabályok ismerete csakúgy, mint azok megfelelő alkalmazása közlekedés közben.

Ebben a félévben a 4-5-6-7. évfolyamos tanulók megismerkednek az alapvető gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokkal. Az így szerzett ismeretekből 2021. március 1-12. között alapvizsgát is tesznek, itt az iskolában tanóra keretében.

Kedves Szülő! Kérjük, segítsen gyermekének a gyakorlásban egyrészt úgy, hogy ezt a kiadványt otthon együtt forgatják, illetve a Kréta felületén található e-learning tananyagot átnézik, másrészt jó példát mutatva neki a közös gyalogos vagy kerékpáros közlekedés során!

Az iskolában technika, környezet, osztályfőnöki és informatikaórákon szintén gyakorolni fogjuk a teszt feladatait, hogy a vizsgán már mindenki jól teljesítsen.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Kozlekedo-kisokos-mf.

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Szülők!

A 2021/2022-es tanévben induló sportosztályunkba képességmérést tartunk 2021. február 8-án, 15-én és 22 én, hétfői napokon. A képességmérésre online felületen szükséges regisztrálni. A járványügyi helyzetre való tekintettel a mérés nem csoportos formában történik, szükséges távolságtartással, beléptetéskor kézfertőtlenítéssel és testhőmérséklet méréssel, továbbá kérjük a maszk használatát!

A mérés időtartama kb. 20 perc. Kérjük a megjelölt időpont előtt 5 perccel érkezzen meg a helyszínre: Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Sportcsarnoka (oldalsó bejárat)!

Szükséges felszerelés: tornacipő és tornaruházat. A mérésre mindhárom hétfői alkalommal lehet jelentkezni, de nem szükséges. A pontszámításnál az elért legjobb eredményt fogjuk figyelembe venni.

A kiválasztó felmérés próbái:

Próba                                                                                     Értékelés alapja

30 m síkfutás (sebesség, koordináció)                                  másodperc

helyből távolugrás (gyorserő)                                                 centiméter

kislabdahajítás – dobókészség                                              méter

labdapasszolás falra – labdásügyesség, koordináció            db/másodperc

általános mozgás mérése, testtájék, irányok, sorba rendezés

Regisztráció menete:

https://www.picktime.com/beiskolazas oldalra belépve, kattintson a „Képességmérés – február 8., 15., 22.” feliratú téglalap keretben található nyílra, majd válasszon a 3 lehetséges hétfői dátum közül!

Győződjön meg, hogy az Ön által választott nap lila színnel legyen kijelölve. A rendszer automatikusan a február 8-i napot jelöli meg, amennyiben másik időpontot szeretne, kattintson a kiválasztott dátumra (15 th vagy 22 nd feliratra)!

A felugró szabad időpontok közül (10:00-11:55) válassza ki az Önnek megfelelőt! Az úrlap első sorába írja be az Ön nevét, a második sor első keretébe gyermeke vezetéknevét, a második keretbe pedig gyermeke keresztnevét/keresztneveit! A harmadik sorban kérjük, adja meg email címét, amelyre meg fogja kapni a visszaigazolást a jelentkezésről! A következő sorban lévő telefonszám megadása nem kötelező adat. Az „Ellenőriztem, hogy a számomra megfelelő napot választottam” keretben egy I betűvel jelezze, hogy az ellenőrzést megtette (kötelezően kitöltendő)! Az űrlap utolsó keretébe kérjük, írja be a gyermek óvodájának nevét és születési dátumát! Köszönjük!

Ha több gyermeket is szeretne jelentkeztetni vagy több alkalmat is bejelölni a képességmérésre, akkor a regisztrációt meg kell ismételnie!

 

Amennyiben bármilyen kérdése van a beiskolázással kapcsolatban, kérjük, hívjon minket a 76/475-122-es telefonszámon vagy írjon nekünk a lanchidisk@keszeiskola.hu email címre!

 

Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket a kiválasztó felméréseinkre!


Olvasni menő!

A 2019 októberében az iskolai könyvtárak világhónapjában indítottuk útjára iskolánkban az Olvasni menő! Olvashow versenyt!   2-tól 8. osztályig meghatározott könyvek elolvasása után egy-egy feladatlapot kellett kitöltenie a résztvevő tanulóknak. Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az olvasásba a gyerekek. Több mint 60 fő vett részt ebben a versenyben. A feladatlapokra kapott pontok alapján 11 fő volt az, aki a legkiemelkedőbben teljesített, oklevéllel és néhány egyedi ajándékkal leptük meg őket.

Gratulálnunk a könyvmolyoknak! Kothencz Lana 3.a, Keresztes Klaudia 3.b, Kőváry Dorina 3.b, Gőgös Bence 3.b, Huszti-Polgár Elizabet 3.c, Vámos Szófia 4.a, Csatári Emma Jázmin 4.b, Mészáros Áron 4.b, Őss Árpád 4.b, Lakatos Virginia 6.c, Szatmári Csenge 6.c

„Abból a gyerekből aki olvas, olyan felnőtt válik, aki gondolkodik.”

Hajrá Lánchíd!7

 


Hétmérföldes csizmával a mesék birodalmában

Izgalmas projekt munkában vettek részt a 3-4. évfolyamos gyerekek még karácsony előtt. Elmerülhettek a mesék világában 3 héten át. A pedagógusok izgalmas – a mesékhez kapcsolódó feladatokkal színesítették a tanórákat. Volt közöttük internetes gyűjtés, szómagyarázat-keresés, meseírás, keresztrejtvény készítés, királylány ruhájának tervezése, matematika órákon pedig a meseszámokkal is dolgozhattak. A gyerekek nagy izgalommal fogtak a munkához, ami játszva tanította őket.

A 3 hét végén pedig egy lenyűgöző kiállítás keretében mutathatták be mi mindent tanultak, miket készítettek.

135494681_1077882909380981_5597046619859711973_n

További képek megtekintése

 


Egészségnap 2020

Múlt hét csütörtöki napja méltán mondható különlegesnek, melyet teljes mértékben az egészség jegyében töltöttünk el. Ez a mostani vírusos helyzetben igazán fontos. Különleges volt diákjaink és pedagógusaink számára is. Felelevenítettük, hogy mely gyümölcsök és zöldségek azok, melyek nélkülözhetetlenek étkezésünkből, hiszen számos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Az alsó tagozatos tanulók apró kis kezei szorgosan dolgoztak, hogy elkészüljön az iskolánk saját zöldség-gyümölcs piaca, ahol minden olyan termék megtalálható, amit jó, ha étkezésünk során fogyasztunk. Sok mindent meg is tanultak ezekről Pl.: hol terem és mely évszakban.

Felső tagozatosaink sem tétlenkedtek, hiszen egy igazán különleges társasjátékot készítettek el, melynek középpontjában nem a pénz állt, hanem az egészség. Így újra értelmezték a Gazdálkodj okosan társasjátékot, mint Gazdálkodj az egészségeddel játék. Nagyon szuper alkotások születtek, melyek teljesen jól beleillenek a 2020-as évünkbe, bizony vannak a Covid19 vírusra vonatkozó szabályok is a játékban. Voltak más egyéb feladatok is, mint a nyelvészeti, biológiai és informatikai vonatkozású feladatok, természetesen az egészség jegyében.

Minden egyes tanuló megtervezte saját maszkját, nagyon kreatív alkotások születtek.

Környezetünk tisztasága is hozzátartozik az egészséghez, így szó volt a hulladékgyűjtésről, annak módjairól.

És a legfontosabb, amit tehettünk az egészségünk jegyében, az a lelki egészségünk ápolása, hiszen közösen alkottunk, az itt dolgozók minden tagja tevékenyen részt vett ezen a napon és nagyon vidáman töltöttük el 2020 Egészségnapját a Lánchíd Iskolában!Stand

 


Digitális Edukációs Múzeumi Órák

 

EMÓ = Digitális Edukációs Múzeumi Órák címmel hoztak létre még tavasszal egy digitális múzeumpedagógiát segítő online teret, sok érdekes feladattal. Ennek megvalósulását számos magyarországi múzeum segítette. Mivel ebben a tanévben, a vírushelyzet miatt nem tudunk iskolánk tanulóival múzeumba és más kulturális intézménybe látogatni, éltünk a lehetőséggel és virtuálisan vettünk részt a DEMÓ 3 múzeumi órákon. Ennek kapcsán az ötödik évfolyam tanulóiból kiválogatott 5-5 fős csapatokat, egy kisebb házi versenyre hívtuk.

Az őszi félévben a Híres magyarok online rendezvényen, a Feltalálók Napja és a Tudomány Világnapja kapcsán oldottak meg érdekes feladatokat a csapatok. Nagyon jó hangulatban telt a verseny, amely segítségével, ha csak virtuálisan is, de betekinthettünk néhány múzeumba. A feladatokat online tesztek és kvízek segítségével oldották meg a gyerekek. Számos ismerettel bővítették tudásukat, melyeket a tanulmányaik során is hasznosíthatnak. A digitális oktatás során már megismert Kahoot!, Learningapps, Redmenta online kvízek mellett, közös rajzokat is kellett készítenie a csapatoknak. Pl. meg kellett tervezni Petőfi Sándor Instagram oldalát és a mai ruhatárát, valamint a Zsélyi Aladár által tervezett repülőgépet.

A verseny végeredménye:1. helyen végzett az 5. c osztály csapata, a Múzeumi Tudósok. Polyák Zsuzsanna, Szekér Anna Luca, Király Petra, Boros Klaudia, Szilágyi Dániel.

 1. lett az 5.a osztály, Múzeumi Csirkék csapata. Pesti Nikolett, Mikolajcsik Gréta, Csujok Imola, Hajdu Noémi, Tarjányi Kitti.

A 3. helyet pedig az 5. b osztály csapata a Múzeumi Nagymenők szerezte meg. Antal Zsombor, Fehér Ádám Pál, Horváth Maja, Papp Lili, Csukodi Jázmin. A versenyt lebonyolította: Vadásziné Redenczki Anita könyvtáros

1További képek megtekintése

 


Kiskunság kincsei

Ezüst Oklevelet szereztek a harmadikosok a természetismereti versenyen :).

Az Ifjúsági Otthon a 2020/21-es tanév első félévben meghirdette a Kiskunság Kincsei című természetismereti, helytörténeti online közösségi játékát, amin a 3. a osztály természetismeret tehetséggondozó szakkör tagjai nagy lelkesedéssel vettek részt. A három forduló változatos és szórakoztató feladatait töretlen érdeklődéssel és szorgalommal hajtották végre a gyerekek. A munkájuk sikerességét jelzi az Ezüst Oklevél, amit büszkén vettek át a gyerekek. Felkészítőjük Institoris Ágnes volt.

CsodabogarakEzustOklevel

 


Angol verseny

A Zrínyi Ilona Általános Iskola idén 17. alkalommal rendezte meg a 7. osztályos tanulók városi angol nyelvi versenyét november 25-én, ezúttal online formában. Iskolánkat Szabó Vanda 7.c és Náczi Angéla 7.a osztályos tanulók képviselték, akik 4. helyezést értek el a meglehetősen nehéz, színvonalas versenyen.

Gratulálunk!

Felkészítő tanáruk Kiss Zsuzsanna.

HAJRÁ LÁNCHÍD!

IMG_1550

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Szülők és Diákok!

Nagyon szépen köszönjük az ajándékokat, melyet rászoruló gyermekek részére gyűjtöttünk a Mosolymanók SegítsVelem program szervezésében. Összesen 124 csomag gyűlt össze, így ennyi gyermek arcára tudunk mosolyt csalni karácsony ünnepén.

Áldott Békés Karácsonyt kívánunk!130779114_432384704455482_7512182740150221315_n

 


Karácsony 

Iskolánkban minden évben az első évfolyamosok karácsonyi projekttervet valósítanak meg. A karácsonyi készülődés hetén a tanítónők érdekes és színes feladatokkal, programokkal készültek a kis elsősök számára.

Mennyből az angyal… Zenehallgatással, dalokkal, versekkel hangolódtak az ünnepekre.

Minden osztály szebbnél szebb dekorációkkal karácsonyi hangulatúvá varázsolták termeiket és az iskola auláját.

Jó adni… Nagy lelkesedéssel és meleg szívvel ajándékokat készítettek a gyerekek családtagjaiknak tanítóik segítségével. Nem feledkeztünk meg a rászoruló gyermekekről sem, akiknek minden osztály szépen becsomagolt ajándékkal készült, örömet szerezve ezzel számukra.

Kis karácsony, nagy karácsony… Az osztályok nagy szeretetben saját termeikben karácsonyfájuk ölelésében ünnepeltek, ajándékoztak.

Gömöriné Csősz Adrienn


 

Online adventi mesenaptár

Mától minden nap egy-egy újabb adventi mesét olvashattok el az iskolai könyvtár blogján.

Nyissátok ki minden nap a következő mesedobozt és készülődjetek, hangolódjatok mesével a karácsonyra!

https://lanchidiskolakonyvtar.blogspot.com/2020/11/adventi-mesenaptar.html

konyvtarkepADVENTI-MESENAPTar

 

 

 

 

 


Barátunk a természet

Hagyományainknak megfelelően, idén ősszel is egy izgalmas projekttel színesítettük a tanulást a 2. évfolyamon. A természet csodálatos világába tettünk utazást, verseket, tanultak, mesét olvastak és írtak, zenét hallgattak és többféle alkotást készítettek tanulóink állatokról, növényekről és az évszakokról. Munkáikból Barátunk a természet címmel kiállítást rendeztünk az iskola aulájában. A projektzáró műsor idén a vírushelyzetre való tekintettel elmaradt. 

 

 


Mosolymanók

Kedves Szülők! Ez egy szép hagyomány nálunk, és a lelkünknek is felüdülés, ha tudjuk, hogy egy társunkkal megoszthatjuk azt, amiből nekünk talán több jutott….ezzel szebbé téve egy másik család ünnepét. A SegítsVelem Mosolymanók akciója során gyűjtést szervezünk rászoruló gyermekek részére, hogy szebbé tegyük számukra az ünnepet.

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban? 

 1. december 9-ig tölts meg egy cipősdobozt mindenféle finomsággal, és olyan játékokkal melyeket már nem használsz, de jó állapotban vannak.

jkep

  

1.

Otthon szedd össze megunt játékaid, de olyat, ami még használható, jó állapotban van, és amivel még Te is szívesen játszanál! Ezeket tedd be egy dobozba és írd a dobozra, hogy milyen nemű és korú társadnak szánnád ezt a csomagot! Kérünk, hogy NE tegyél a dobozra masnit vagy szalagot!

2.

 1. november 2. és 2020. december 11. között vidd be az iskolába a dobozt és add oda a Kapcsolattartó tanárodnak!A doboznak szállításra alkalmasnak kell lenni, csak az előírt szabályoknak megfelelő csomagokat fogják elszállítani az iskolából.
  Csomagok maximális mérete: 50 X 50 X 50 cmméretűek lehetnek a küldemények (max. 50 cm széles, max. 50 cm hosszú, max. 50 cm magas) Kizárólag postai feldolgozásra alkalmas, ragasztószalaggal lezárt-leragasztott, sérülésmentes kartondobozban (az esetleges  korábbi vonalkódos címkéket el kell távolítani) tudjuk elszállítani az ajándékokat! Az akció lezárását követően érkezett csomagokat nem tudjuk elhozni.

3.

Ha a csomagot bevitted az iskoládba, további teendőd nincs. A csomagok célba juttatását a tanárod segítségével mi intézzük. A te dolgod már csak a jóleső mosoly, hogy segítettél! A csomagok elszállítását kizárólag az iskola alá regisztrált tanár tudja megrendelni a www.pontvelem.hu oldalra belépve, a SegítsVelem alatt található karácsonyi gyűjtés oldalán.

 


Mesemondó verseny

Október 21-22-én megrendezésre került az iskolai mesemondó verseny az alsó tagozaton. Rendhagyó módon videófelvétel készült a produkciókról és a zsűri ilyen formában döntötte el, hogy ki jut tovább a városi versenyre, amelyet szintén a vírushelyzetre való tekintettel online formában bonyolítanak le.

Résztvevő mesemondók: Mezei Mira és Ilyés Benedek 1.a, Árki Panna és Bíró Botond 1. b, Pomozi Gábor 1.c, Kisjuhász Jázmin és Szilágyi Kitti 2.a, Szerencsi Petra, Poloznik-Jekkel Judit és Csőszi Noémi 2.b, Csordás Csilla és Majorszki Noémi 2.c, Mikolajcsik Zsófia, Kothencz Lana és Rozsi Kitti Vivien 3.a, Nemes Nóra és Keresztes Klaudia 3.b, Huszti-Polgár Elizabet 3.c, László Kincső és Karsai Gabriella 4.a; Csatári Emma és Vinkó Mihály 4.b, Kecskés Zoltán 4.c.

A városi versenyre továbbjutottak: Mezei Mira 1.a, Bíró Botond 1.b, Kisjuhász Jázmin 2.a, Poloznik-Jekkel Judit és Csőszi Noémi 2.b, Mikolajcsik Zsófia 3.a, Keresztes Klaudia 3.b, László Kincső és Karsai Gabriella 4.a, Csatári Emma 4.b.

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy szépen felkészültek és meséjükkel megörvendeztettek bennünket. A továbbjutóknak sok sikert kívánunk!

Hajrá Lánchíd!

1.a-Mezei-Mira

 

További képek megtekintése


Egy arany és egy bronz a Diákolimpia országos döntőjén 🙂

 

 1. október 17-én szombaton rendezték meg Székesfehérváron az MVM atlétika Diákolimpia Országos döntőjét.

Atlétáink nagyszerű eredményekkel tértek haza. KÖSZÖNJÜK a munkájukat!

Az Atlétika Diákolimpia Ügyességi Csapatbajnokság Országos döntőjén BAJNOK lett a lány magasugró csapatunk: 

Kovács Kinga 8. a

Kálózi Rebeka 8. a

Dongó Dorina 8. a

Tobai Léna 8. b

Molnár Viktória (Arany J. Iskola)

 1. helyezett a súlylökő csapat:

Lukács Ágnes 8. a

Kele Viktória 8. a

Rab Lilla 7. a

Vári Adrienn 7. a

Végh Adrienn 6. a

felkészítők: Adamik Zoltán és Simity László

csapatkísérő: Perényi Krisztián

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

1.hely_hivatalos-foto

További képek megtekintése


Környezetünk Ezer Képen

hulladékcsökkentés otthon

 

Európai Hulladék-csökkentési Hét – Magyarországi Programsorozat

 A Mozgó Diák Alapítvány az Európai Hulladék-csökkentési Hét – Magyarországi Programsorozat felhívásához csatlakozóan online fotó(selfie) akciót hirdet, ReSelfie címmel, melynek célja a háztartásban keletkező hulladék mennyiségének csökkentése, a szelektív hulladékgyűjtés jógyakorlatainak bemutatása.

Vegyél részt Te is környezetvédelmi selfie akciónkban és legyen a Tied a sportos ajándékok egyike. Ehhez nem kell mást tenned, mint lőni egy, az alább felsorolt témák valamelyikét bemutató selfie-t és elküldeni az okoprojektmozgodiak@gmail.com e-mail címre.

Választható témák:

 1. a házban és házkörül az újrahasznosított alapanyagok felhasználásával készített, vagy az eredetitől eltérő funkciójában újrahasznált tárgyak, használati eszközök bemutatása;
 2. ami számodra felesleges, az másnak hasznos lehet, adományozz, cserélj vagy add el mielőtt kidobnád;
 3. otthoni környezetben alkalmazott, családi szelektív hulladékgyűjtési praktikák, mindennapi gyakorlatban alkalmazott módszerek bemutatása;
 4. a környezettudatos vásárlás = kevesebb hulladék témakörben, a hétköznapi vásárlások során alkalmazott módszerek, mint például: írjunk bevásárlólistát, vigyünk magunkkal bevásárlótáskát, válasszunk nagyobb kiszerelésű és kevésbé csomagolt terméket, ha csak tehetjük vásároljunk helyi terméket és részesítsük előnyben az újrahasználható csomagolást.

 

Akciónkra beküldhető minden olyan fotó, fotó montázs vagy kollázs, melyek az otthoni hulladékcsökkentési praktikákat, mindennapi gyakorlatban alkalmazott tevékenységeket örökítenek meg. Ez lehet például szelektív hulladékgyűjtés, komposztálás, környezettudatos vásárlás vagy éppen az újrahasználat.
A képek készülhetnek bármilyen fotózásra alkalmas eszközzel, a téma és az üzenet a lényeg nem a kép művészi kidolgozottsága. A file formátuma JPEG vagy JPG legyen.

 

Selfie beküldhető a felhívásunk megjelenésétől számítva,

 1. november 29. éjfélig

 Sorsolás: 2020. december 3. csütörtök

A megoldás Veled kezdődik!

FELHiVaS-Kornyezetunk-Ezer-Kepen

 

 

 

 

 

 

 

 


Lánchidas magyar nyelvi sikerek

Nagyszerű eredménnyel zárta a Bolyai anyanyelvi csapatverseny Bács-Kiskun megyei fordulóját a Lánchíd Utcai Sport Általános iskola, melyet 2020. november 6-án rendeztek meg online formában.

A 3., 5., 6., 7. és 8. évfolyamból is indult egy-egy 4 fős csapatunk. Az 5 csapatból 4 bekerült a legjobb 6 közé.

A 3.-osok 4. helyen, az 5.-esek 6. helyen,

a 6.-osok és a 7.-esek dobogósok lettek: 3. helyezést értek el. 

Csapattagok és a felkészítő kollégák:

Gáspárné Ocskai Márta

Vinkóné Lakatos Rita

Vinkóné Lakatos Rita

Bendéné Kiss Edit

Mindez annak az évek óta tartó magas szintű tehetséggondozó munkának köszönhető, ami a sport mellett a humán területet is jellemzi. Iskolánk több éve elnyerte a Minősített Tehetségműhely címet, így rendkívül nagy figyelmet fordítunk a tehetségazonosítás utáni fejlesztésre, versenyeztetésre.

A tavaszi digitális oktatás időszakában is folytatódott a tehetséggondozás, különböző online felületeken dolgoztak a csoportok.

Mindezek eredményeképpen értük el ezeket a szép eredményeket.

 

Hajrá Lánchíd!

BolyaiMagyar5evfolyam

További képek megtekintése

 


Ebéd fizetés

Tájékoztató kérem kattintson ide.


KRÉTA hozzáférések 

KRÉTA belépési felhasználónevek, jelszavak

 1. GONDVISELŐI BELÉPÉS: Abban az esetben, amikor a gondviselő tudja a felhasználónevét, és a krétában a megfelelő emailcím rögzítve van:

A gondviselői jelszó pótlására az alábbi linken van lehetőség:

Mindenki magának meg tudja csinálni számítógépről bejelentkezve.

https://klik200922002.e-kreta.hu/Adminisztracio/ElfelejtettJelszo

 

 1. GOMDVISELŐI BELÉPÉS: Abban az esetben, amikor a gondviselő NEM tudja a felhasználónevét, és a krétában a megfelelő emailcím rögzítve van.

A kréta belépés pótlására nincs lehetőség távolból.

Írjanak egy rövid levelet a peter.karpati@keszeiskola.hu címre, amiben leírják a tanuló nevét és az osztályát illetve, hogy a gondviselői hozzáférés pótlását kérik.

 

 1. TANULÓI BELÉPÉS: Abban az esetben, amikor a gondviselő nem tudja a tanulói belépést.

Kérjük ellenőrizze a https://klik200922002.e-kreta.hu/ címen a belépést az alábbiak szerint:

–  a tanuló alapértelmezett felhasználóneve az oktatási azonosítója

–  a tanuló alapértelmezett jelszava a diák születési dátuma, kötőjellel elválasztva és a vezető nullákat is tartalmazza (pl.: 1999-01-09)

Ha ez sikertelen, akkor írjanak egy rövid levelet a peter.karpati@keszeiskola.hu címre, amiben leírják a tanuló nevét és az osztályát illetve, hogy a tanulói hozzáférés pótlását kérik.

 

 1. Minden egyéb krétával kapcsolatos ügyben kérjük tájékozódjanak a https://tudasbazis.ekreta.hu/ 

Megértésüket és a türelmüket ezúton is köszönjük!

 


Tájékoztató a szülők részére.

Tájékoztató

 


Ebéd befizetés 

Tisztelt Szülők!

Kérem az alábbi dokumentumot olvassák el figyelmesen, köszönöm.

Ebéd befizetés

 


Tisztelt Szülők!

 A mai napon tájékoztatást kaptunk Zsámboki Anna tankerületi igazgató asszonytól a kialakult koronavírus helyzettel kapcsolatos legfontosabb megelőző intézkedésekről, iskolai feladatokról. Iskolánkban a tanításon kívüli minden program elmarad: úszás, korcsolya, Dobszerda, a Lázár Ervin program, az erdei iskola programok, osztálykirándulások, színház- és mozilátogatások stb.

Az iskolai ünnepséget március 15-i ünnepi műsort rádión keresztül hallgathatják meg a diákok.

Kérjük, hogy azok a tanulók, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött területről érkezett személyekkel, ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon, és haladéktalanul keressék fel háziorvosukat. Természetesen igazoltnak fogjuk tekinteni a tanuló hiányzását.

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, éppen ezért fontos a folyamatos és nagyfokú odafigyelés. Tankerületi Igazgató Asszony a szülők figyelmébe is ajánlja a hivatalos koronavirus.gov.hu honlapot.

Köszönjük a szülők együttműködését.

koronavírus

 

 


Iskolarádió 2020.03.12.

Kedves gyerekek!

Bizonyára hallottatok róla, hogy koronavírus járvány van a világban, a környező országokban, amely Magyarországot is érinti. Annak érdekében, hogy a járvány ne alakuljon ki és mi sem kapjuk el a vírust megelőző intézkedéseket kell tennünk tágabb és szűkebb környezetünkben is.

Néhány a kialakult helyzettel kapcsolatos feladatokról, szeretnélek benneteket tájékoztatni.

Mi az, amit tenni tudunk annak érdekében, hogy elkerüljük a fertőzést?

Az elkövetkező 2 hétre minden iskolai programot lemondtunk., úszás, korcsolya, a leendő elsősöket érintő Dobszerda program, Lázár Ervin program, színházlátogatást. Előre láthatólag az elkövetkezendő egy hónapban biztosan nem lesznek megtartva a kiírt tanulmányi versenyek, üzemlátogatások.

A márc. 15-i műsor iskolarádiós közvetítésre kerül az osztályok a tantermeikben fogják hallgatni az ünnepi megemlékezést.

Fontos, hogy fokozottan tisztán tartsuk környezetünket.

Folyamatosan takarítjuk, fertőtlenítjük a mosdókat, ajtókat, kilincseket. Minden kézmosóhoz fertőtlenítő kézmosószereket helyeztünk el.

KÉREM, használjátok azokat! Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy minél gyakrabban mossunk kezet.

Az aulában egész nap nézhetitek tájékoztató filmeket a tennivalókról.

Még egy dologra szeretném felhívni a figyelmeteket, illetve kérni hogyazok a diákok akik bármilyen módon kapcsolatba kerültek fertőzött területről érkezett személyekkel, ne jöjjenek be az iskolába 14 napig maradjanak otthon és keressék fel a háziorvosukat. természetesen az ilyen jellegű hiányzást igazoltnak fogjuk tekinteni.

Remélem azt is észre vettétek, hogy mától zárjuk az iskolát, nem jöhet be senki a tanulókon pedagógusokon, alkalmazottakon kívül senki. Ha a szüleitek jönnek értetek, vagy előbb kell valami matt haza mennetek, mint a tanítási idő vége, az aulában tudjátok szüleiteket várni. Remélem együtt tudunk működni és közösen megteszünk mindent annak érdekében, hogy elkerülje iskolánkat a koronavírus. További szép napot kívánok, holnap pedig várunk benneteket egy DÖK napra.

Hajrá Lánchíd!


Kedves Szülők!

Egészségügyi elővigyázatosság miatt 2020. március 12-től kezdődően az épület ajtaját

egész nap zárva tartjuk.

Kérjük a kedves Szülőket, hogy az iskola kapujában köszönjenek el gyermeküktől

és délután az iskola épülete előtt, illetve az udvaron várják őket, a pedagógusok

a tanítás után oda kísérik tanulóinkat.

Ha napközben merül fel egyéb problémájuk, a portán állunk rendelkezésükre,

illetve telefonon kaphatnak felvilágosítást.

 

Telefonszámunk: 76 / 475 122

 

Kérem Önöket, hogy a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon 

szereplő információkat vegyék figyelembe.

https://koronavirus.gov.hu

Azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel 

itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek iskolába, 

maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat

és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

Mészáros Katalin

tagintézmény-vezető


Tornaverseny országos elődöntő

A torna diákolimpia országos elődöntőjén 3 csapat arany, 2 egyéni arany, 2 egyéni ezüst és 1 egyéni bronz :).

2020.02.28-án iskolánk sportcsarnokában került megrendezésre a Torna Diákolimpia Országos Elődöntője.

Öt régióban rendezték meg ezt a döntőt, köztük az egyik volt a kecskeméti, ahol több megye kis és nagy tornászai küzdöttek meg az országos döntőbe való bejutásért csapat- és egyéni versenyben is. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 30 csapat képviselte iskoláját, közel 250 tornász mutatta be gyakorlatát ugráson, gerendán és talajon.

Őket és gyakorlataikat a budapesti országos és nemzetközi bírók pontozták és értékelték.

A lánchidas tornászok, mint minden évben, az idén is remekeltek, mindhárom korcsoportban a dobogó legfelső fokára állva méltán örülhettek a szépen csillogó aranyérmeknek.

Az  I. kcs.–os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1.a
 2. Horváth Jázmin 2.a
 3. Zakar Larina 2.a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a
 6. Orlov Natasa 3.a

Egyéniben: 

    Domonyi Elina 1. helyezést,

    Harkai Szófia 4. helyezést,

    Kelemen Orsolya 6. helyezést ért el.

A II. kcs.-os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. László Kincső 3.a
 2. Pesti Nikolett 4.a
 3. Hajdú Noémi 4.a
 4. Csujok Imola 4.a
 5. Csontos Lia 4.a
 6. Tóth Ivett 5.a

Egyéniben:

Csujok Imola 2. helyezést,

Tóth Ivett 4. helyezést,

Csontos Lia 5. helyezést,

Hajdú Noémi 6. helyezést ért el.

A III.-IV. kcs.-os tornászok TERÜLETI BAJNOKOK!

Csapattagok:

 1. Kelemen Dorottya 6.a
 2. Tóth Lívia 6.a
 3. Szelei Odett 7.a
 4. Jámbor Vivien 7.a
 5. Kovács Kinga 7.a
 6. Lapéta Dorina 8.a

Egyéniben:

Kelemen Dorottya 1. helyezést,

Kovács Kinga 2. helyezést,

Lapéta Dorina 3. helyezést,

Jámbor Vivien 4. helyezést,

Szelei Odett 6. helyezést ért el.

Gratulálunk a lányoknak és edzőjüknek, Erika néninek, további sikeres felkészülést kívánunk az országos döntőre, ami április 4-én kerül megrendezésre Budapesten.

HAJRÁ, LÁNCHÍD!!!!

023_TornaversenyTeruleti_20200228


Vadászkamara

A természetismeret szakkör ellátogatott a Vadászkamarába, ahol felejthetetlen élményben volt része a gyerekeknek. Nem csak a preparátumokra csodálkozhattunk rá, hanem nagyon sok tudással gazdagodhattunk. Megtudtuk, hogy ki és milyen rögös úton lehet vadász, és hogy a vadászok mennyire tisztelik a vadakat. Egészen más fényben látjuk most már az ő tevékenységüket. Nagyon köszönjük a vendéglátók kedves és mindenre kiterjedő tárlatvezetését. A szakkört Institoris Ágnes vitte el.

 


Esélyegyenlőség

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is Esélyteremtési osztályfőnöki órákat, foglalkozásokat szerveznek a megye különböző oktatási intézményeibe, oktatási és esélyteremtési szakemberek, valamint tapasztalati szakértők részvételével.

 1.  február 04-én, szerdán,hozzánk is ellátogatott Tusori Nikoletta Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökségi tagja,  Molnár Csaba a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökségi tagja és Györgye Ilona okleveles ápolónő, szociális munkás, a romaprogram képviselője. A második, harmadik osztályos tanulóknak tartott foglalkozások célja, a befogadó szemlélet erősítése, az előítéletek csökkentése volt. A tanulók érdeklődve hallgatták az előadásokat, az interaktív részekbe pedig aktívan kapcsolódtak be. Betekintést nyertek különböző élethelyzetekbe, szituációs játékokon keresztül, sok hasznos ismeretekkel gazdagodtak.

Az esélyteremtési program az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati támogatásával valósul meg.

02


HI Kecskemét

 1. február 17-én az 5.b és az 5.c osztály is nagy izgalmak közepette várta a délutánt, ugyanis ezen a napon került megrendezésre a „Hi Kecskemét!” programsorozat keretében az „Otthonom a Széchenyiváros” színdarabíró pályázat nyertes alkotásainak bemutató – gálája. A színdarabokat az Arany János Általános Iskola diákjai írták. Az elkészült alkotásokból ötöt választott ki a zsűri színpadi dramatizálásra. E darabok közül a Lánchíd Utcai Általános Iskola két jelenetet állított színpadra.  Az 5.b. osztály a „Bocuno Hero Academico – Messzi utazás” című színjátékot mutatta be. Az 5.c. osztály pedig az „Otthonom a Széchenyiváros” alkotással készült a bemutatóra. Mindkét jelenet rendezője a tanulók drámapedagógusa, Pölös János volt.

A „Messzi utazás” színdarab rendezői koncepciója szerint a történet és a szereplők a Star Wars világába csöppentek, ügyesen kihasználva a két történet között fellelhető párhuzamos szálakat. A másik jelenet valóságosabb környezetben, a Széchenyiváros valóban létező, a színpadi helyzetre stilizált díszletei között valósult meg. Mindkét előadás kapcsán kifinomult játékot láthattunk a szereplőktől, akik tökéletesen megvalósították a rendezői koncepciót. Tiszta és kellő hangerővel szóló beszédükkel kiemelkedtek a lánchidas színjátszók az öt induló csapat közül. Ezt a közönség értő figyelemmel és a jelenetek végén hatalmas tapssal díjazta a Szent Györgyi Albert Szakközépiskolában megtartott bemutatón.

A bemutató egyben versenyként is funkcionált. A zsűri szerepét maga a közönség töltötte be, aki az előadások végén adhatta le a szavazatát a számára leginkább tetsző alkotásra. A szavaztok összesítése után a szerencse iskolánk 5b. osztályának kedvezett. A Közönségszavatok alapján ugyanis a „Messzi utazás” lett a gála legjobb alkotása! Szertettel gratulálunk a szereplőknek, az 5.b. osztálynak és a felkészítő tanárnak, Pölös Jánosnak a darab megrendezéséért! Büszkék vagyunk a sikerükre! Az osztály a nyereményt közös mozi látogatásra fordítja majd.

Mindazonáltal köszönet illeti az 5.c. osztály tanulóit is, akik szintén szépen helytálltak az erős mezőnyben. A darabok díszleteit Tóth László készítette, a technikai feltételeket pedig Hegedűs Tibor biztosította az előadások alatt. Az ő munkájukat is köszönet illeti!

A darabok a félév folyamán a Lánchíd iskola valamennyi tanulója számára bemutatásra kerülnek majd.

1


Művészeti iskolás félévzáró

 1. január 14-én délután tartotta iskolánk a szentesi Jövönkért Alapfokú Művészeti Iskola félévzáró bemutatóját. A rendezvény hátterét az Ivicz Netta által vezetett grafikus csoport alkotásai adták. Keller Jánosné, a szentesi intézmény igazgatónője köszöntötte röviden a szülőket, résztvevőket, érdeklődőket, melyet a diákok három bemutatója követett. Elsőként az 1. b osztályosok dráma előadását láthattuk, majd az 1.c osztályosok népi játékfűzése következett, végül az iskolában több éve működő dráma szakkörösök kápráztattak el mindenkit a Kis gömböc történetével. A két drámás csoport felkészítője Nagypál Mária, a néptáncosoké Liziczai-Gulyás Vera.

Köszönet a képekért Kaszáné Lakatos Mónikának.

82095957_2902395919805665_471632845559824384_n


Tehetségkutató verseny 2.c

 1. február 19-én megrendezésre kerülő Roma Kulturális Tehetségkutató Versenyen Oláh Gizella Tímea 2.c osztályos tanuló 2. helyezést érte el. Fellépőszáma: Hull a szilva a fáró…. című dal.

Felkészítő pedagógusok: Szikulai Ildikó és Lantosné Novák Krisztina

 

 


Univer 24

Az idén ismét megrendezésre került az „Univer 24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű rendezvény 2020. február 15 én és 16-án a Kecskeméti Fürdőben. Az esemény fő védnöke Szemereyné Pataki Klaudia Polgármesterasszony volt, díszvendégként pedig egy igazi úszólegendát, Hosszú Katinkát köszönthették a helyszínen a szervezők és a résztvevők. A teljesítendő feladat ebben az évben is az volt, hogy 24 órán keresztül biztosított legyen a folyamatos úszás a medencékben. A Lánchíd Utcai Általános Iskola, mint a város sport általános iskolája – mint eddig minden évben – most is kötelességének érezte, hogy részt vegyen az úszás ünnepén. A célkitűzés az volt, hogy minden osztályból legalább 15 fő jelenjen meg a Fürdőben. A számadatok összesítése alapján Iskolánk tanulói, a családtagok, a barátok közös megmozdulásának meglett az eredménye! Az idén 349 lánchidas úszót regisztráltak. Ez 62 fővel haladja meg a tavalyi részvételt, hiszen 2019-ben 277 úszót regisztráltak hozzánk. Kimondható, hogy szinte sikerült elérni a tervezett eredményt, a 360 fős részvételt, hiszen ettől a számadattól mindössze 11 fővel maradtunk el.

A számok tükrében a Lánchíd Utcai Általános Iskola második helyen végzett az iskolák versenyében. Ez már önmagában is szép és dicséretre méltó teljesítmény! Azonban ha a számok mögé nézünk és megvizsgáljuk a részvétel – iskolai tanulólétszám arányt, akkor arányaiban iskolánkból vettek részt legtöbben a versenyen!

Az eredmények ismeretében hálásan köszönjük minden tanulónak, minden testvérnek, szülőnek, nagyszülőnek, rokonnak, barátnak és ismerősnek, aki segített nekünk ebben a kiváló helytállásban! Ez Önök nélkül, Nélkületek nem sikerült volna! De így ezen a napon, az „Úszás ünnepén” is jó érzés, büszkeség volt Lánchidas diáknak, tanárnak lenni!

A II. helyezésért járó 100 000 Forint értékű Alföld vásárlási utalványt már meg is kapta Iskolánk Alapítványa. A jutalomból  10 000 Forintot pedig már át is vett a házi verseny győztese, a 2.a osztály. Nekik sikerült ugyanis a rendezvényre a legtöbb úszót felvonultatni, szám szerint 26 főt. Nekik külön is gratulálunk!

Az idei eredmények ismeretében nem lehet más cél a jövőre vonatkozólag, mind 2021-ben a dobogó tetejére állni!

Úgy legyen! Hajrá Lánchíd!!!

20200302_Univer24Dijatadas_21

 

 

 


Versmondó verseny

 1. február 21-én szavalóversenyt rendeztünk az 1. és 2. osztályos tanulók részére. Erre az alkalomra XIX., XX. századi és kortárs költők versei közül választhattak a gyerekek. Nagyon szép előadásokat hallhattunk, a diákok jól felkészültek. Az osztályokat 3-4 gyermek képviselte, közülük 15-en jutottak tovább a városi versmondó versenyre:

Kisjuhász Jázmin Erzsébet 1.a

Ács Vanessza 1.a

Rácz Petra 1.b

Poloznik-Jekkel Judit 1.b

Szerencsi Petra 1.b

Csordás Csilla 1.c

Mócz Melani 1.c

Rozsi Kitti Vivien 2.a

Mikolajcsik Zsófia  2.a

Seffer Szebasztián 2.a

Keresztes Klaudia 2.b

Provics Hanna 2.b

Nemes Nóra 2.b

Huszti-Polgár Elizabet 2.c

Makra Klaudia Linda 2.c

 

Szervező pedagógusok: Szikulai Ildikó és Fazekas Rita

 

 

 


Csapatverseny 3.c

A K&H Vigyázz, kész, pénz című pénzügyi vetélkedőjére a 3. c osztályosok 4 csapattal neveztek. Ugyan 2 ponttal lecsúsztak a tovább jutásról, de hatalmas lelkesedéssel tanulták a fogalmakat a pénzről és a pénzzel kapcsolatban, az online vásárlásokról, a családi költségvetésről, a hitelről, spórolásról. A Gazdag csajok, a Pénzprofik, a Pénzzsenik és a Pénzkirályok olyan hétköznapi tudásra tettek szert a felkészülés során, melyet a tantárgyi oktatásban nem kapnak meg. Már most várják a következő versenyt. Felkészítőjük: Tóth Valéria 

 


Harmadik helyezés a rajzpályázaton 🙂

Kovács Panna, a 3. c osztály tanulója a Házasság hete keretében meghirdetett  „ A család a legjobb csapat” című rajzpályázatán az előkelő 3. helyezést érte el ceruzarajzával  korosztályában. Oklevelét és a vele járó vásárlási utalványt a Bozsó gyűjteményben vehette át, ahol a pályaművek kiállításra kerültek.

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 


OTP Bank Bozsik-program

Az OTP Bank Bozsik-program második téli tornája február 19-én került lebonyolításra a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Kovrig-Szabó Ivett tanítónő és Trobavecz Tamás edző csapatai az I. korcsoportosok között képviselte iskolánkat. Jó hangulatban a fair play szellemében futballoztak a gyerekek. A következő és egyben utolsó fesztiválra tavasszal kerül sor.

bozsik


Bolyai csapatverseny 

A Bolyai csapatverseny idei körzeti fordulójára a 3. évfolyamosok kivételes lelkesedéssel készültek. Bár 27. helyezésükkel tovább nem jutottak, de hatalmas érdeklődéssel, izgalommal vettek részt életük első ilyen jellegű versenyén és már várják a következőt. A Bogarasok csapatának tagjai: Csatári Emma 3.b, Szabó Rubina 3.b, Reketyei Bence 3.c, Sáfár Soma 3.c. Felkészítőjük: Tóth Valéria tanító

 


Hoki

Az iskola első és második évfolyamos tanulói 2020 januárja óta járnak korcsolyázni heti egy alkalommal. Ennek köszönhetően ismerkedett meg Túri Milán 1.c osztályos tanuló is a jégkoronggal, és kezdett el rendszeresen edzésekre is járni. Munkája eredményeként már egy éremmel is gazdagodott saját korcsoportjában.

Gratulálunk Milán, további sok sikert! Hajrá, Lánchíd!

IMG2086IMG2085-copy

 

 

 

 

 

 


Rajzpályázat siker

Házasság Hete keretében meghirdetett rajzpályázatra a 2. c osztályból 5 tanuló munkáját nevezte Lantosné Novák Krisztina felkészítő pedagógus. Közülük Makra Klaudia Linda különdíjban részesült.

87026395_10215066814093873_6827667213613268992_n

 

 


Korcsolyázás

Iskolánk 7.b osztálya egy pénteki napon korcsolyázni volt. Nagyon tetszett a gyerekeknek a program!

Akik előtte nem tudtak korizni, ügyesen próbálkoztak, de a jég nagyon csúszott… 🙂

Kísérő: Ujszásziné Kádár Eszter osztályfőnök

83472153_1040154003010401_8340901367291838464_n(1)

 


Nemzeti Színházban

A Lázár Ervin Program keretében a 8.b osztály tanulói a Budapestre utazhatott és a csodaszép Nemzeti Színházban megnézték a János vitéz című fergeteges és nagyon látványos előadást.

Kísérők: Ujszásziné Kádár Eszter és Szamler László

84092157_172036890760649_2954008373667823616_n84569223_201308250927431_572059347127894016_n

 

 

 

 

 

 

 


Futsal a Lánchídban

Nagyon értékes helyezéssel zárták a Lánchidas fiúk a diákolimpiai kiírásban szereplő IV. kcs-os futsal versengéseket. Egészen az országos elődöntőig menetelt a társaság.

A 2019 októberében elkezdett menetelés, egészen 2020 januárjáig tartott, amikor is a Felcsúti Nemzeti Futball Akadémia labdarúgói állították meg iskolai csapatunkat. Nagy küzdelmek, szép gólok, remek játék jellemezte a fiúkat, akik megérdemelten jutottak el a teremlabdarúgás ily magas fokára.

Köszönet a fiúknak és felkészítő tanáruknak, akik remek perceket és élményeket nyújtottak nekünk.

Hajrá fiúk hajrá Lánchíd!

A csapat: Gondi Károly

                  Kurucz Dávid

                  Molnár Bálint

                 Nagy Gergely

                 Pusztai Ákos

                 Schneider Ákos

Felkészítő tanár: Perényi Krisztián

 

20191122_15561520200124_120309

 

 

 

 

 

 


Gyere hokizni roadshow a Lánchídban

Iskolánkban került immár második alkalommal megrendezésre a Magyar Jégkorong Szövetség toborzó programja. Szuper Levente  – magyar jégkorongozó, kapus, az első magyar játékos, akit NHL csapat szerződtetett – mesélt eredményeiről a tanulóknak.

A rendezvényen a gyerekek nagy örömére megjelent Csúszka is, a kabalafigura.

JegkorongBemutato_13JegkorongBemutato_06JegkorongBemutato_08

 

 

 

 

További képek megtekintése

 

 


Tisztelt Lánchidat Támogatók!

 

Iskolánk sport profiljához méltón, idén is részt veszünk az Univer 24 – Az úszás ünnepe elnevezésű versenyen. A legtöbb úszót indító intézmény alapítványa komoly pénzjutalomban részesül. Csapatunk minden tagjának 100 m-t kell teljesítenie.

 

Együtt sportolhat a család, a baráti társaság, minden korosztály! Minél többen úszunk, annál nagyobb az esélyünk a győzelemre!

 

A rendezvény időpontja: február 16. vasárnap 8:00-11:00 óráig. A póló mellett minden úszó résztvevő egy tornazsákot, valamint egy bőrre alkalmazható Sportos Pista „tetoválás” matricát kap ajándékba.

Tavaly 277 fővel szereztük meg a második helyet, a cél, hogy idén ennél is többen legyünk!

 

Gyertek és ússzatok velünk 🙂

HAJRÁ LÁNCHÍD!

49676498_1152686588228384_1312192940780552192_o

 


Kedves Támogatók!

 1. csoport: Vasárnap (február 16-án) 8 órakor találkozunk az uszoda előtt, Novák Anikó testnevelő várja az úszókat. 8:40-kor van számlálás, addigra mindannyiunknak át kell öltözni. 9 órakor CSOBBANÁS 
 2. Vasárnap (február 16-án) 9 órakor találkozunk az uszoda előtt, Perényi Krisztián testnevelő várja az úszókat. 9:40-kor van számlálás, addigra mindannyiunknak át kell öltözni. 10 órakor CSOBBANÁS 

Nagyon köszönjük, jó sportolást kívánunk,
HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

Kedves Támogatók!

Holnap (február 16-án vasárnap) közös úszás a Lánchídért!

Találkozó 8:00 illetve 9:00 az uszoda előtt (fontos a pontos érkezés), számlálás 8:40 illetve 9:40, 9:00 – 11:00 között miénk a pálya!

Gyertek el minél többen, köszönjük ☺

 

UNIVER24 2019. március 10.

100 000 Ft-ot nyertünk, a második legnagyobb létszámmal 🙂

277-en voltunk!

Nagyon köszönjük minden kedves támogatónak, diáknak, pedagógusnak, szülőknek, testvéreknek, barátoknak, ismerősöknek, rokonoknak 🙂

HAJRÁ LÁNCHÍD!

Jövőre Veletek ugyanitt!

univer 8 oratol

 

 

 

 


Fotókiállítás

Varga Bálint 7.c osztályos tanuló által készített csodálatos fotók 🙂 a Holdról, madarakról, a télről, az égboltról
Gratulálunk!

H_4T_4

T_5

 

 

 

 

 

További képek megtekintése

 

 

 


Mesemondó verseny

 1. február 1-én Kisjuhász Jázmin élményszerű mesemondásával ismét sikeresen teljesítette a  próbát, és így Meseország hercegnője lett. Legközelebb a megye legjobbjai között kell bizonyítania. Hajrá, Jázmin!
  KisjuhaszJazmin1aMesemondo

Sikeresen szerepeltek a Lánchidas atléták a Magyar Bajnokságon 

 

A hétvégén négy újonc korú (2007-es születésű) tanuló vett részt az Újonc Fedettpályás Magyar Bajnokságon. Legjobban a súlylökők szerepeltek: Rab Lilla 5. helyezett lett, Vári Adrienn pedig 6. helyezést ért el.

300 méteres síkfutásban Kozma Csenge jó eredménnyel lett 10. helyezett.

60 méteren egyéni csúccsal Kelemen Dorottya az összesítésben 20. helyen végzett.

Gratulálunk!

Felkészítő : Adamik Zoltán és Simity László edzők

kozmacsengekelemen dorottya

 

 

 

 

 

 

 

Kép aláírás:

A súlylökő lányok Márton Anitával – Magyarország első világbajnok atlétájával – készíthettek közös fotót

mártonanitarablillaváriadri

 

 

 

 

 

 

 

 


Városi megyei torna

 

Januárban két verseny került megrendezésre iskolánk sportcsarnokában, a torna városi és megyei diákolimpia döntője.

A városi versenyen iskolánk tornászai mindhárom korcsoportban remekeltek, a II. és III.-IV. korcsoportban két-két  csapat is képviselte iskolánkat.

I.kcs.–ban 1. helyezést értek el a lányok.

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1. a
 2. Horváth Jázmin 2. a
 3. Zakar Larina 2. a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a

 

Egyéniben „piroslott” a dobogó:

 

Domonyi Elina – 1. helyezés

Kelemen Orsolya – 2. helyezés

Zakar Larina -3. helyezés

Harkai Szófia- 4. helyezés

 

II.kcs.-ban az „A” csapat 1. helyen végzett, míg a „B” csapatunk 2. helyet szerezte meg.

Csapattagok:   „A” csapat:

 1. Törteli Klaudia 4. a
 2. Pesti Nikolett 4. a
 3. Hajdú Noémi 4. a
 4. Csujok Imola 4. a
 5. Csontos Lia 4. a
 6. Tóth Ivett 5. a

 

 „B” csapat:

 1. Ilyés Zoé a
 2. László Kincső a
 3. Szűcs Emma 3. a
 4. Kovács Jázmin 3. a
 5. Borbély Szófia 4. a

 

Egyéniben:

Csujok Imola- 1. helyezés

Csontos Lia – 2. helyezés

Tóth Ivett – 3. helyezés

László Kincső – 4. helyezés

Hajdú Noémi – 5. helyezés

Pesti Nikolett – 6. helyezés

 

III.-IV. korcsoportban az „A” csapat 1. helyen végzett, míg a „B” csapatunk 2. helyet szerezte meg.

Csapattagok: „A” csapat:

 1. Kozma Csenge a
 2. Kelemen Dorottya 6. a
 3. Tóth Lívia 6. a
 4. Jámbor Vivien 7. a
 5. Kovács Kinga 7. a
 6. Lapéta Dorina 8. a

 

Csapattagok: „B” csapat:

 1. Vörös Izabell 5. b
 2. Náczi Angéla 6. a
 3. Csillag Virág 7. a
 4. Szelei Odett 7. a
 5. Kürtösi Petra 7. a
 6. Récsei Zsófia 8. a

 

Egyéniben:

Kelemen Dorottya – 1. helyezés

Kovács Kinga – 2. helyezés

Lapéta Dorina – 3. helyezés

Jámbor Vivien – 4. helyezés

Tóth Lívia – 5. helyezés

Szelei Odett – 6. helyezés

 1. 01. 15-én a megyei döntőn az alábbi eredményekkel büszkélkedtek tornászaink, tovább jutva az országos elődöntőre, ami február 28-án lesz megrendezve szintén iskolánk sportcsarnokában:

 

 1. kcs.–ban 1. helyezést értek el a lányok.

Csapattagok:

 1. Harkai Szófia 1. a
 2. Horváth Jázmin 2. a
 3. Zakar Larina 2. a
 4. Domonyi Elina a
 5. Kelemen Orsolya a
 6. Orlov Natasa 3. a

 

Egyéniben : Kelemen Orsolya – 1. helyezés

Domonyi Elina – 2. helyezés

Zakar Larina -3. helyezés

Harkai Szófia – 4. helyezés

Orlov Natasa – 5. helyezés

Horváth Jázmin – 6. helyezés

 

 

II.kcs.-ban szintén 1. helyen végeztek a lányok.

Csapattagok:

 1. László Kincső 3. a
 2. Törteli Klaudia 4. a
 3. Pesti Nikolett 4. a
 4. Hajdú Noémi 4. a
 5. Csujok Imola 4. a
 6. Csontos Lia 4. a
 7. Tóth Ivett 5. a

 

 Egyéniben: 

Csujok Imola – 1. helyezés

Tóth Ivett – 2. helyezés

Csontos Lia – 3. helyezés

László Kincső – 5. helyezés

Pesti Nikolett – 6. helyezés

 

III.-IV.kcs.-ban tornászaink aranyéremmel a nyakukban mosolyogtak a dobogó legfelső fokáról.

Csapattagok:

 1. Kozma Csenge 6. a
 2. Kelemen Dorottya 6. a
 3. Tóth Lívia 6. a
 4. Jámbor Vivien 7. a

5.Kovács Kinga 7. a

 1. Szelei Odett 7. a
 2. Lapéta Dorina 8. a

  

Egyéniben:

Kelemen Dorottya – 1. helyezés

Kovács Kinga – 2. helyezés

Lapéta Dorina – 3. helyezés

Jámbor Vivien – 4. helyezés

Szelei Odett – 5. helyezés

 

 

20200109_TornaversenyVarosi_24020200109_TornaversenyVarosi_07920200115_TornaversenyMegyei_222

 

 

 

 

 

További képek megtekintése

 

 


Bátrak Ligája

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/vivtak-lottek-kusztak-masztak-a-batrak-kecskemeten-2406870/

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=165&v=M7vqsqXl5Ck&feature=emb_logo

 

 

Ezüstérem a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett Bátrak Ligája vetélkedőn.

Gratulálunk!

400.000 Ft értékű sporteszközutalványt nyert a Lánchidas csapat:

Dongó Dorina

Jámbor Vivien

Kovács Kinga

Kürtösi Petra 7.a

Vágó Zsigmond 7.b

Kovács Péter 7.c

Herczeg Gerő

Gondi Károly

Koleszárik Balázs

Schneider Ákos 8.a

Matuza Balázs 8.b

Felkészítő pedagógusok: Adamik Zoltán, Perényi Krisztián, Terecskei Emőke és Vinkóné Lakatos Rita

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

A Honvédelmi Sportszövetség egyik elsődleges célja volt a versenysorozattal, hogy a sportolni vágyó gyerekeknek bemutassa a honvédelmi sportok gyakorlásában rejlő lehetőségeket. A versenyszámokat speciálisan a 7-8. osztályosok életkori adottságait, érdeklődését figyelembe véve alakították ki.

A feladatok nem csak a fizikai és mentális képességeket fejlesztették, hanem összetettségük és a megmérettetés izgalma révén élményt is adtak a gyerekeknek:

akadálypálya leküzdése célba dobással kiegészítve

 falmászás

 sor és váltóverseny

 lézeres lövészet

 villám tájékozódás

 vívás

 íjászat

 szimulátor és távirányítós járművezetés

 erőpróba

 elméleti (I. világháború)

IMG_20200113_153400

További képek megtekintése

 


Iskolánk egy másik szemmel!

Etika órán a 6. b osztályosok felfedezték az iskolaudvar rejtett téli szépségeit!

Álljunk meg egy percre!

Pedagógus: Földesné Tamás Ivett

 

Feci2

 

 


Adományozás

Karácsony előtt a 6. b osztály etika csoportja ellátogatott az „Enni-adok ételdobozhoz”, és feltöltötte tartós élelmiszerrel a rászorulók részére. Köszönjük a szülőknek az adományokat!

A gyerekek a következőket írták utána:

„Az ételdoboz azért jó, mert tudtunk valamit vinni a szegényeknek és nem éheztek, és ezért boldog vagyok.”

„Szerintem jó volt. Azzal a kedves kis gesztussal megváltoztattuk és jobb lett vele a napja.”

„Nagyin jó érzés volt másokon segíteni, hogy ne éhezzenek, és tényleg nem kerül sokba. Ha minden ember adakozna az lenne a legjobb.”

 

Pedagógus: Földesné Tamás Ivett

82985405_508063079817091_4936090653550444544_n

 

 


 

 

 

 

 

 

 


Új könyvek érkeztek a könyvtárba

Ismét újabb könyvekkel bővült iskolánk könyvtára. Iskolánk tanulói örömmel vették kézbe a közkedvelt gyermek és ifjúsági regényeket. Reméljük, sok élménnyel gazdagodnak, a téli szünetre már kikölcsönözhető könyvek által.

”Abból a gyerekből, aki olvas, olyan felnőtt lesz, aki gondolkodik.”

Új könyvek 1.

További képek megtekintése

 


 


Az ókori Egyiptomot kutató régészet világába tekintettek be az ötödikesek

Tanulmányi kirándulás az 5. évfolyamnak

 

 1. december 10-én a Kecskeméti Tankerület által biztosított 2 busszal iskolánk 5. évfolyama Budapestre utazott, hogy a Komplex Eventben megtekinthesse a Tutanhamon rejtélye és kincsei című kiállítást. A gyermekek számára – a rekonstrukciók és a digitális tartalmaknak köszönhetően – lehetőség nyílt megtapasztalni a legendás sír felfedezésének történelmi pillanatát a felfedező szemszögéből, és megtekinteni a sírkamrát abban az állapotban, ahogyan 1922-ben megtalálták őket. Az 1000 temetkezési tárgy a fáraó életéről mesél, és halála után 3300 évvel is megindító, ezáltal nagyszerű élményeket biztosít a látogatóknak.

A kiállítás után – mielőtt hazaindultunk volna – utunkat a Hősök tere felé vettük, és megnéztük a Millenniumi emlékművet. Tartalmas, egyedülálló és felejthetetlen emlékekkel teli nap volt.

741

 

 

 

 

További képek megtekintése

 


Két arany, egy ezüst és egy bronz a Rákoskerti Országos Meghívásos Tornaversenyen  🙂

 

2019.12.07-én került megrendezésre a 23. Rákoskert Tornakupa Országos Meghívásos Lány Tornaversenye.

Iskolánk tornászai Budapestre utaztak, hogy méltón képviselve iskolájukat, részt vegyenek az utoljára megrendezett kupán. 25 évvel ezelőtt indult útjára ez a tornaverseny, azóta tornászaink minden évben jelen voltak és szebbnél szebb eredményekkel tértek haza.

Mindig fontos állomás ez, hiszen ez egy lehetőség számukra a diákolimpia országos döntőjére való felkészüléshez.

Az idei versenyen a lányok a dobogó mindhárom fokán állhattak, mindhárom korcsoportban dobogós helyen végeztek.

 

Az I.kcs.-os lányok a dobogó legmagasabb fokára álltak fel, megszerezve a legszebben csillogó érmet, az aranyat.

Csapattagok: Harkai Szófia, Zakar Larina, Horváth Jázmin, Orlov Natasa, Domonyi Elina és Kelemen Orsolya.

Egyéniben is remekeltek a lányok, Domonyi Elina I.helyezést ért el.

 

A II. korcsoportban kettő csapat is képviselte iskolánkat.

Az „A” csapat a dobogó második fokára állhatott, ezüstéremmel a nyakukban mosolyogtak a lányok.

Csapattagok: Törteli Klaudia, Hajdú Noémi, Pesti Nikolett, Tóth Ivett, Csujok Imola és Csontos Lia.

Egyéniben Csujok Imola IV., Csontos Lia a VI. helyen végzett.

 

A „B” csapatunk a hatodik helyen végzett.

Csapattagok: Kovács Jázmin, Szűcs Emma, Ilyés Zoé, László Kincső és Borbély Szófia.

 

A III.-IV. korcsoportban szintén két csapatunk indult.

Az „A” csapat, egy nagyon szép harmadik helyen végzett.

Csapattagok: Kozma Csenge, Tóth Lívia, Jámbor Vivien, Kelemen Dorottya, Kovács Kinga és Lapéta Dorina.

Egyéniben Kovács Kinga az V. helyen végzett.

 

A „B” csapatunk a nyolcadik helyen végzett.

Csapattagok: Récsei Zsófia, Kürtösi Petra, Vörös Izabell, Náczi Angéla, Csillag Virág és Szelei Odett.

 

Felkészítő: Sántha Erika testnevelő

Gratulálunk!

HAJRÁ LÁNCHÍD!

 

 

 


Szabadulószoba

P1100914

Macát, a bandád vezérének a lányát foglyul ejtették. Segítsetek rajta, különben pórul jártok!

 

P1100917

 

Ennek a szabadulós játéknak létezik alsós és felsős változata is,

de olvasni természetesen tudni kell hozzá.

Hozzáférhető még a tavalyi börtönös változat is.

 


Adventi gyertyagyújtás

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon 🙂

“A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.”
Csitáry-Hock Tamás

20191202_AdventiGyertyagyujtas1_0620191202_AdventiGyertyagyujtas1_0220191202_AdventiGyertyagyujtas1_05

 

 

 

 

 

 

 


Adventi koszorú készítés

 1. november 14-én a 4.c osztály a Nyitnikék Nyugdíjas Klubba látogatott. A gyerekek a nyugdíjasokkal közösen adventi koszorúkat készítettek. Igazi ünnepi hangulatba kerültünk a fenyőillattól és a csillogó díszek varázsától.

IMG_5701

IMG_5711IMG_5694

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek megtekintése


Mézeskalács sütés a nyugdíjasokkal

 1. november 27-én a 2.b osztály a Nyitnikék Nyugdíjas Klubba látogatott. A gyerekek a nyugdíjasokkal közösen mézeskalácsot formáztak, díszítettek. Az ünnep hangulatához hozzájárult a sütemények finom illata és a közös daléneklés az idősekkel.

77279161_827342527697359_7520155021359448064_n

78496796_2644124342361804_6778073419519885312_n77116365_745689095928237_2100279870062854144_n

 

 

 

 

 

 

 

További képek megtekintése


 

Tájékoztató a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatban 2020. január 1-jével hatályba lépő jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról

 

Tájékoztató bővebben


 

MTM

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Tanulj Sportosan! jó gyakorlatával nyerte el a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet. Az új tehetséggondozó – mintaintézményi szerepkör kialakításának céljaként tűzte ki, hogy lehetőség szerint minden tehetséges tanuló az igényeinek, képességeinek legmegfelelőbb fejlesztésben részesüljön. Tehetséggondozó tevékenysége a Gardneri intelligenciaterületek mindegyikén fontos szerepet játszik, a gazdagító, dúsító programok lefedik a tehetséggondozás teljes folyamatát, terület-általános és terület-specifikus formában is megvalósulnak.

Az intézmény Arany János Általános Iskolája (székhelyintézmény) kiemelten kezeli a matematika és természettudományos területeket.

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola (tagintézmény) a sport területére fekteti a hangsúlyt, köznevelési típusú sportosztályokat működtet.

A Móra Ferenc Általános Iskola (tagintézmény) a kettős különlegességű tanulók fejlesztését és a művészeti nevelését helyezi fókuszba.

Tehetséggondozó programok, tehetségműhelyek: Kisokosok, Kuvik, Okoskocka, Kismenedzser, Fizika és kémia a természetben, angol, német, Szabálykövetők, Nyelvtano-sokk, tíz féle sportág műhelyei, Paletta alkotókör, Tűzzománc, Zenebona-furulya, Csengő hangok, dráma-színjátszó műhelyek, Diákújságíró és média.

Éves rendezésű regionális és országos tehetséggondozó versenyek: Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny, Varjú Lajos Országos Röplabda Kupa, Arany János Regionális Matematika verseny, Mozgó Diák Országos Prezentációkészítő verseny, Lánchíd-Darvas Kupa és Tapsifüles területi terematlétika verseny, Néptáncfesztivál.

Egyéb rendezvények, jó gyakorlatok: Az óvoda és iskola átmenet megkönnyítése az „Aranyos Kóstolgató” programmal, Tanulj sportosan!, Tervezzünk napközit!, Ér-Gyű-Ke! (Érdeklődj! Gyűjts! Keress!), Családi hétvége és Néptánctalálkozó

Pedagógusoknak, tehetséggondozó szakembereknek, szülőknek ajánlott programjai: műhelynapok, tehetségnapok, tehetséggondozás témájú engedélyezett felnőttképzések.

53341332_1189977864499256_371429239909515264_o46526005_1119263558237354_2166038465064468480_o22496067_862714510558928_1362145189883918937_o

 

 

 

 

 

 

 


Cukrászat „továbbképzésen” járt a 4.c 

 1. szeptember 17-én, kedden a pályaorientációs napon egy kis családi vállalkozáshoz látogattunk el a Bogovics közbe. A cukrász mesterség csínját-bínját láthatták közelről a gyerekek. Bekapcsolódhattak a linzer készítésébe. Megkóstolhatták az ott készült sós és édes finomságokat.

A gyerekek az élményeiket lerajzolták az iskolában, amiket elküldtünk az üzembe viszonzásként.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget és az édes élményt!

IMG_4470

IMG_4469

IMG_4466

 

 

 

 

 

 

 


Boldog iskola

Elnyertük a Boldog Iskola címet!

Iskolánk csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programjához, amelynek célja a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlesztése. Szeptember 18-án Budapesten, a Kongresszusi Központban pedig átvehette a címátadó ünnepségen  Mészáros Katalin tagintézmény – vezető, Lantosné Novák Krisztina és Tamás Ivett pedagógusok az oklevelet.

71377252_384287259141698_5219415180617711616_n

70562099_641561086333392_4055708832741982208_n

71214676_803165396768612_2995181639564263424_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


A jubileum alkalmából 2019. október 10-én, csütörtök este közel háromórás színes gálaműsort rendeztek a sportcsarnokban, melyen az iskola jelenlegi, egykori – mára már híressé vált – diákjai és tanárai is felléptek. A műsort a tornászok produkciója koronázta meg, óriási sikert aratva.

Tovább a KEOL cikkre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kedves Szülők!
Tehetség sokszínű – ismerd fel! – Tehetséggondozás felsőfokon programunk a HI! Kecskemét projekt keretében kerül megvalósításra.

Sok szeretettel várjuk Önöket rendezvényünkre, melyen iskolánk különböző képességfejlesztő programjait, gazdagító technikáit mutatjuk be.

Mészáros Katalin
tagintézmény-vezető

Tehetség sokszínű - ismerd fel! - meghívóTehetség sokszínű_Lánchíd_20191002

 

 

 

 

 

 

 

 


Új tantermek a Lánchídban és faültetés a suli előtt 🙂

Kecskeméti önkormányzati támogatással teljesen felújították a 3.b és az 5.c osztályok tantermeit.
A tantermeket 2019. szeptember 12-én mutatta meg Mészáros Katalin tagintézmény-vezető Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét város polgármesterének és Engert Jakabné, valamint Bogasov István képviselőknek.
Köszönjük ! 🙂

Kecskemét polgármestere ígéretet tett arra, hogy folytatódni fog a tanterem felújítások, majd az iskola előtt az „Én” fám! Iskolás lettem” című program keretében elültettek három fát, ami a 2019/2020-as tanévben a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában indult 3 első osztályt jelképezi.

https://keol.hu/kecskemet-bacs/tantermeket-ujitottak-fel-a-lanchid-utcai-sport-altalanos-iskolaban?fbclid=IwAR2sR0Qf3mtbL1mEkkJ0gMdb7AjiWFPFpSFpa_iirMC2xL-wb3V8eXsio9U

_IMG6089_IMG5901_IMG5881

 

 

 

 

 

 

 


 

Denevérmentők, avagy a Lánchíd névtelen hősei

Az iskola denevére immár szabadon garázdálkodhat, ijesztgetheti a gyerekeket és felnőtteket az egész Széchenyivárosban, hála az iskola önfeláldozó és rettenthetetlen technikai dolgozóinak és tanárainak. Hajrá Denny! Ha a hajadba repül, ne bántsd, mert védett!

Denny3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gyermekétkeztetés őszi szünetre

 

Felhívás őszi szünet

 


Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

 

Lassan véget ér a nyár és elkezdődik a 2019/2020- as tanév.

Sok szeretettel várunk Benneteket és a kedves szülőket, az első tanítási napon, amely egyben az évnyitó napja is, 2019.09.02-án 7:45 órára.

8 órakor kezdődik a tanévnyitó ünnepély, kérjük, hogy mindenki ünneplő ruhában jelenjen meg! A tankönyvosztásra is ezen a napon kerül sor

Addig is mindenkinek további jó pihenést kívánunk.

 

 

 


 

 

 

Archívum

 

 

Ökoiskola! Bázisintézmény boldogiskola voroskereszt mtm Tehetségpont Digitális témahét 2017 Digitális témahét 2018 Digitális témahét 2021 európai iskolagyümölcs-program NFU ESZA Széchenyi Terv Határtalanul!

Minden jog fenntartva © 2021 Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Tárhely szolgáltató: APMS Solutions Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 5502 Gyomaendrőd, Népliget út 3.

Email: info@apms.hu

Készítette: Szabó András