fejlec

Határtalanul pályázat

 

2015-2016

 

A Határtalanul program keretében a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola és Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolai tagintézményéből 41 hetedikes tanuló 5 pedagógus kísérővel négy élményekben gazdag napot töltött június 1-4-ig Szlovéniában, a Muravidéken. A program megvalósítása során határ menti magyarlakta területekkel ismerkedtek.  Bebarangoltak rengeteg történelmi, néprajzi és kulturális emlékhelyet, sok ismerettel gyarapodtak, élményekben gazdagon tértek haza. Ezek közül is a legemlékezetesebb Lendva és Muraszombat nevezetességeinek megtekintése volt. Sokszor az eldugott helyeken lévő tiszta, rendezett, apró falvak néprajzi emlékeknek adnak még ma is otthont. A kirándulás felejthetetlen estéje maradt a közös éneklés a Dobronaki Nótázók-kal, akik remek hangulatú bemutatóval örvendeztettek meg a csoportot. Határtalanul jól sikerült a 2016. évi júniusi kirándulás!

További képek megtekintése 

 

Határtalanul kirándulás Muravidékre.


2014-2015

 

Közös múltunk a jelenben, együtt délvidéki rokonainkkal  – Lánchidasok a Délvidéken

 

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolájának 35 diákja 4 pedagógus kísérővel június 3-6. között felejthetetlen napokat töltött a Vajdaságban. A hetedik évfolyamos tanulók a Délvidéki területek magyar történelmi, irodalmi emlékeit keresték fel, ismerkedtek a határon túli magyarság értékeivel, hagyományaival, zenei emlékeivel.  Látogatást tettek Szabadkán, Zentán, a Palicsi-tónál. Újvidék és Karlóca patinás épületei között sétálva idézték fel az egykor Magyarországhoz tartozó terület pezsgő virágkorát. Óbecsén és Bácskossuthfalván általános iskolásokkal találkoztak, így személyesen szerezhettek tapasztalatokat a vajdasági magyar oktatásról, valamint közös programokra is sor került.

A kirándulás a Nemzeti összetartozás  Határtalanul! című pályázatának keretében valósult meg, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatott.

 

 

 


2013-2014

Iskolánk egy fantasztikus lehetőséget kapott, amikor a “Határtalanul” Mérföldkövek nevű pályázatot megnyerve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából 35 fő 7. osztályos diák és 4 kísérő tanár 4 napos tanulmányi kirándulást tehet Kárpátalján, Ukrajnában . A kirándulás költéségét, 1.015.000 Ft-ot szintén az Rt. biztosította. A 7.a osztályból 18 fő, a 7.b osztályból 17 fő utazik, és Terecskei Emőke, Bendéné Kiss Edit osztályfőnökök mellett Gevicser Gyuláné és Domokos Gábor segít a lebonyolításban. Iskolánk első alkalommal pályázott erre a lehetőségre, és nagyon örülünk, hogy megnyertük. Így 2013. június 2-5-ig 4 napot tölthetünk Kárpátalján, Megismerhetjük azokat a magyar városokat, híres történelmi helyeket, amelyekről történelem órán, magyar órán már hallottunk,tanultunk, már ismerjük a hozzájuk kapcsolódó eseményeket, de még sosem jártunk ott. A programban szereplő híres városok és történelmi helyek a következők: Vereckei- hágó, Tiszaújlak, Csetfalva, Beregszász, Nagydobrony- itt lesz a szállásunk az ottani gyermekotthonban,Visk, Técső, Huszt, Nagyszőlős, Munkács, Beregszentmiklós, Szerednye, Nevicke, Ungvár.

A kirándulást megelőzően 3 témanapot rendezünk, melynek célja, hogy a tanulók felkészüljenek a kirándulással kapcsolatos témákból. Majd a hazaérkezés után 2 alkalommal mesélhetik el az élményeiket a többi diáknak. Ekkor bemutatják az Ukrajnában készült fotókat, videókat, prezentációkat iskolánk többi tanulójának, nevelőjének.

Menük

Diavetítés

NFU ESZA Széchenyi Terv Ökoiskola! Határtalanul! Tehetségpont európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

Telefonszám: 76/475-122

E-mail: lanchidisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András